mahatma píše:ono je problém v tom, že HB používa salviu. všetko ostatné je podľa nej na prd, presne meria iba salvia. je to jej názor. potiaľ to je v poridku
ale označovať niečo za podvod? to je už nekalá konkurencia...
No bohužel, nejpřesněji, kdo mě měřil, byla Hanka Bláhová se Salvií. Nadiagnostikovala jako jediná motolice, které jsem osobně viděl opouštět moje tělo. I další výsledky vysvětlovaly moje specifické problémy. Pravda, druhů naměřila více, ale věřím tomu, že se některé frekvence např. tasemnic mohou překrývat, zkrz to, že při jednom druhu tasemnic většího množství (a vzrůstu) může dojít k záměně druhu.
Oberon, kterému se tehdá dalo věřit, našel u kamaráda narušené stěny žaludku, jelikož kamarád tehdy snídal docela velké množství česneku ke snídani. Pán, který diagnostiku prováděl, se přiusmíval tvrzení ohledně parazitů, přičemž jeho Oberon našel u tohoto jedince Echinokoka (tasemnice liščí). Pán si to zřejmě spletl s něčím podobným jako je Stafilokok, takže ho ani nenapadlo, že jeho Oberon našel parazita. Po krátké době tento jedinec navštívil Hanku Bláhovou, která mu sdělila, že má ekzém na nohách. On se velice podivoval, že mu to sdělila, protože tuto pravdu nikomu nepovídal. Nosil docela dlouhou dobu boty - kanady, takže tam tu plíseň prostě měl. Také mu naměřila mnohem více druhů tasemnic, což vysvětlovalo, proč má občas návaly motání hlavy, kterými trpěla mimochodem také jeho již zesnulá babička (tu léčili kvůli tomu v domově důchodců fetem).
mahatma píše:ja môžem označiť za podvod meranie salviou tak ako ho prevádzajú poradcovia od HB.
Znám případy, kdy poradci používající Salvii měří hovadiny. Je to o zkušenosti. Na práci se Salvií musí být člověk nadaný a nelze si pořídit Salvii a hned měřit...
mahatma píše:salvia je vyrobená na úplne iný účel. podobné zariadenie na meranie potenciálu koncových bodov meridiánov som vyrobil niekedy v roku 1986...
Salvia je vyrobená kvůli tomu, na co se používá. Aby prošla schválením, musela se schvalovat jako "hledátko", které píšeš.
mahatma píše:ani oberon, ani diacom ani sensitiv nie je podvod.
Mám dojem, že existuje stránka, kde je seznam výrobců, kteří dělají falzifikáty Oberonů. Tvrdit, že každý Oberon není podvod je nesmysl.
mahatma píše:merajú a vyhodnocujú podobnosť charakteristických frekvencií patogénov v príslušných štruktúrach biopoľa.
Anebo dělají, že měří, jako ten přístroj, který mám k dispozici.
mahatma píše:problém je v tom, že veľa ľudí sa spoľahne na to čo ukáže prístroj a nepoužívajú k vyhodnoteniu znalosti medicíny, mikrobilológie, parazitológie a zdravý rozum ako taký.
Nebo prostě slepě věří přístroji, že funguje korektně a neověří si jeho funkčnost prověřením (stejná osoba, jiný věk, jiné jméno atd.)
mahatma píše:diagnostika má význam, v praxi sa mi ale povrdzuje, že mnoho poradcov nameria rôznym ľuďom rovnaké záťaže. žeby náhoda, alebo byznisplán postavený na tom, že poradca predáva konkrétne produkty a potom meria to čo potrebuje predať?
alebo iba presvedčenie poradcu o tom, že klient tam má toto a toto?
To už záleží na jedinci, jestli chce lidem pomáhat, nebo rejžovat. Je pravda, že hodně poradců umí obojí...
mahatma píše:neviem... viem iba že veľa ľudí proste merať pomocou prístrojov nevie...
Nějaké zkušenosti se Salvií jsem měl i já osobně. Došel jsem k závěru, že tohle není nic pro mě. I bych docela věřil, že se Salvií umí tak nějak dostatečně slušně měřit 20 procent lidí, kteří ji vlastní a používají.
mahatma píše:mne trvalo cca trištvrte roka kým som sa naučil merať tak, že namerané výsledky zhruba zodpovedajú realite - t.j. reálnemu stavu daného človeka
S tím souhlasím. Říká se minimálně půl roku praxe, než si může člověk dovolit si nechat za měření platit.
mahatma píše:z môjho pohľadu je podstatné určiť ktoré patogény spôsobujú najväčšie problémy a tými začať... netreba zlikvidovať úplne všetko, treba podporiť imunitný systém aby si znovu začal robiť svoju prácu. Aj tak všetkých plesní, baktérií, vírusov a parazitov sa človek zbaví jedine v krematóriu...
Souhlas.
mahatma píše:zhrniem to asi takto : dobrý poradca urobí pomerne presné zhodnotenie stavu bez ohľadu na to aký prístroj používa. Ale 100%-tnú presnosť a 100%-tnú úspešnosť určite nemá nikto...
Presné zhodnotenie stavu ano, pokud vím, že umím s přístrojem pracovat a mám prověřený přístroj, který opravdu diagnostikuje a nedělá jen, že diagnostikuje.