Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

pepe
Zasloužilý člen

Re: 3ČE - ČErstvý ČEský ČEsnek

Příspěvek od pepe »

Palo píše:...Jinak pivní mozoly nejsou z piva, ale z konverze B-vitamínu na něco nespecifického za pomocí parazitů - to je prostě důvod, proč někteří pánové mají potřebu chodit na pivo - nedostatek B-vitamínu. Pivo způsobí dostatek B-vitamínu, který paraziti překonvertují... a tak pořád dokola ;) Obdobě fungují i potraviny obsahující B-vitamín - bílé pečivo, těstoviny apod. Takže kdo chce zhubnout, tak ať nejí potraviny s B-vitamínem...
Palino keď že uprimný smiech lieči , mám rád tvoju medicínu . Do 2-3 pív/24h (u mužov a podla váhy konzumenta , u žien je to o 1/2 menéj) sa dá ešte hovoriť o B-čkách , no nad tie 2-3 pivá denne je to už o alkoholizme . S B-kami toho naša váha (,,pivní mozol") nemá vela spoločného čo o alkohole & polisacharidoch a sacharidoch obsiahnutých v pive sa už povedať nedá . Dobrý link aj k téjto veci http://www.fzv.cz/web/glykemicky_index . Na výpočet zdr.váhy dospelého človeka v pomere k prirodzenéj záťaži jeho vnútorných orgánov je velmi jednoduchá matematika : výška v cm mínus 105 (110) = váha muža (ženy) v kg . Za ,,komančov" sa v istých kruhoch vravievalo že ak váha je vysia ako výška v cm mínus 90 a DOTYČNÝ SÁM NEMÁ SNAHU S TÝM NIEČO ROBIŤ , je preňho najvyší čas aby začať pomali uvažovať o výmane svojho lekára za veterinára a občianského prevkazu za zakálací list . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Palo píše:Tak to jsem fakt zvědavej ;)
Pokračování v dávení se 3ČEm :)

Tak jsem stále při životě, žádná újma se nedostavila ;)

Ještě k tomu spořádávání česneku - je to dobré pokousat nahrubo (ale zas tak, aby se to dobře polykalo) a polknout středem jazyka - snad to chápete :) Takhle to míň pálí :) Podle mého se to takto nahrubo pokousané dostane možná až ke škrkavce :)
Když se česnekový půlstroužek nezajídá, tak se další kousek dá pozřít za asi 10-15 minut, prakticky stále :) Při zajídání se může téměř okamžitě, asi tak po minutě dávat další "kousek", takže se může stát, že palici zvládnete do 15 minut bez problémů.

Co mě udivilo, tak česnek ze mě nebyl prakticky vůbec cítit - asi jsem ho měl též akutní nedostatek :lol: Řekl bych ale, že je to dáno tím, že jsem ho jedl samotný, nerozkousával úplně najemno a polykal poměrně rychle, takže byl styk česneku se sliznicí minimální a tedy sliznice nestihla načuchnout. Věřím, že kdybych si to dal třeba na topinku, tak by to bylo cítit fest :)

V průběhu dne se objevila celkem hezká plynatost, avšak bez znatelného česnekového zápachu. V průběhu dne se mi venku dvakrát zježily vlasy, předpokládám, že to bylo též dílo česneku :)

No a teď večer jsem do sebe narval třetí palici, přijídal jsem k tomu toust s krabím salátem (také známý jako holandský s krabí příchutí). Byla to brnkačka :)
Po této třetí "bombě" se mi objevila rýma, které jsem se zbavil pouhým jedním vysmrkáním. Dlouhodobá rýma, kterou trpím, ustoupila znatelně, avšak né úplně. Potivost rukou se velmi snížila, hodně podobně jako při aplikaci MMS aktivovaného 1:3 - při potírání těla.

V průběhu dne byla vzorná stolice hodná potlesku, zatím bez česnekových "příchutí" :) Tu jsem nějak neměl potřebu zkoumat, to byla asi chyba :D

Teď asi půl hodiny po třetí palici se mi v těle děje hodně nespecifických věcí - je poznat, že probíhá litý boj o přežití :D Rozhodně to není obvyklé :lol:

No v každém případě jsem si zatím nevšiml žádného "odcházejícího" parazita, ale vypadá to, že česnek je dobrej, ale chce to ještě přitlačit :) Ale zas na druhou stranu mám velmi dobrý pocit, že se něco děje, ikdyž né tak raketově, jak bych si (já, jako vždy :lol:) představoval ;)

Ostatně se někde doporučuje jíst jen dva stroužky denně. Možná je to zas něco "běžně známého" :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Palo píše:...Možná je to zas něco "běžně známého"...
Palino pre toho kto sa naozaj zaujíma o súvyslosti je v téjto veci bežne známa vec (včetne dôsledkov na organizmus samotný) čo dokáže s mikroorganizmami a parazitmi spraviť ,,chlór" (MMS) a čo dokáže spraviť ,,síra" (cesnak , cibula atď.) . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Přednáška Ing. Bláhové

Příspěvek od rival »

Nesmírně důležitá přednáška Ing. Hany Bláhové (již zde byl dán odkaz). Doporučuji vytisknout, pečlivě prostudovat a šířit mezi ostatní lidi. Ideální by bylo dostat text i k obvodním lékařům...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

rival - živý člověk - suverén
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Přednáška Ing. Bláhové

Příspěvek od Palo »

Rival píše:Ideální by bylo dostat text i k obvodním lékařům...
Ti to smetou ze stolu. Zdravotnictví (v čele s firmama) si moc dobře hlídá svoje "tabulky", "normální" léčby a "normální" doktory.
Málokterý doktor chce vystupovat z řady a zbytečně na sebe upozorňovat...

Je to celé příliž shnilé...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Doktoři se učí nemálo let hromadu nesmyslů, zcestných, závádějících a chybných zdravotních "pochodů" a na konec nevědomě splní slib, že budou "ochraňovat" své pacienty udržováním parazitů v těle a "přeléčováním" příznaků, které při nejodvážnějším tvrzení vpraví do těla v rámci povinného očkování lidem a nadále tyto paraZity budou "udržovat". Tihle doktoři jsou svými "odbornými" časopisy stále "ovládáni" a když za nima někdo přijde s tvrzením, že má parazita, tak mu řeknou, že je to nesmysl, protože tohle a protože onohle, přičemž samozřejmě odmítnou testy, které - pokud by k nim došlo, tak budou díky drahým a neprůkazným testům velmi často negativní z několika důvodů, schválně způsobovaných:

- chtějí pouze velikost "lískového ořechu". Pro srovnání - u koňů se bere na test parazitů kilo až kilo a půl stolice
- paraziti "vajíčkují" jen někdy a může se stát, že za dva měsíce "vypustí" jen pár vajíček
- pokud jsou paraziti mimo střeva (mozek, játra, cévy apod.), pak nejsou vajíčka ani ve stolici
- testy z krve bývají často neprůkazné

Což o to - bylo by to hezké, kdyby doktoři začali brát v úvahu tyto zjištěné "fakta", že věnovali tolik let "učení" nesmyslů, které jsou pro ně životně důležité - a teď někdo přijde a řekne jim, že jejich učení bylo k ničemu? Vysmějou se...

Je to podobné, jak by někdo cítil doma strašný smrad. S tím by přišel k doktorovi a ten vyřeší zápach za pomocí chemie - "vystříkejte to tam, kde to smrdí". Ale to, že soused tajně chodí tentit na koberec každý týden, jaksi uniká :lol: A to se ještě bude doktor chvástat, jak to všechno výborně funguje, jak bylo nutné použít nejmodernějších technologií za X miliónů, aby se dosáhlo "tak dobré neutralizace zápachu" a jak věda za sto let neuvěřitelně pokročila... :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Tvrzení doktorů:

- tasemnici mít nemůžete, to byste vypadal jinak - hubeně (blízký z rodiny má tasemnici - tu velkou - v hlavě - a má opravdu "hezké pivní bříško"
- tasemnice nezpůsobuje nedostatek vitamínu B (tasemnice se živí vším a hlavně B vitamínem, viz. jeden z dílů Dr. House)
- motolici mít nemůžete, to byste se musel pohybovat u ovcí (motolici má s největší pravděpodobností každý a při konzumování bezcholesterolových másel motolice dospěje do poslední, velmi nebezpečné fáze způsobující rakovinu, cukrovku apod. - to je taky důvod, proč se dává "takový pozor" na cholesterol)

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

tataráček......

Příspěvek od laik »

Ahoj....co říkáte na tatarák......
sem si včera říkal ,když se chlapy z práce cpali topinkama z tatarákem co do sebe asi dáváj za breberušky....
ale na druhou stranu k tomu snědli hroooomadu čeneku......
takže...????

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Vinc
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Paraziti - příznaky ...

Příspěvek od Vinc »

Nebudu už komentovat můj nick: vaul, Vinc, Vinc 1, protože jsem to zde již uváděl a žádal nápravu, ale půjdu rovnou k věci. Ty poslední příspěvky mne jaksi postrčily k tomu, abych zde do vlákna dal překlad úvodu knihy MUDr. Ingrid Fonk, kterou překládám a tak poněkud oživil tato témata (mimochodem, tento úvod vyšel i v posledním číslu časopisu REGENA :-)). Takže pro ty, kteří Regenu nemají, nebo nečtou:

MUDr. Ingrid Fonk

Střevní parazitóza v humánní medicíně

Základy – Klinické základy – Diagnostika – Terapie

Předmluva.
Moje kniha „Střevní parazitóza – centrální porucha imunity – zapomenutý obraz nemoci“ je již tři roky rozebrána. Tato kniha vydaná v roce 1992 v podstatě splnila svůj úkol tím, že upozornila na tématiku, která se v prošlých desetiletích z obrazu světové humánní medicíny jaksi vytratila, či upadla v zapomění. Tím se stala jakýmsi průkopníkem.
Mezitím se téma střevní parazitóza dostává stále více na světlo a to nejen v odborných časopisech, ale i v ostatních médiích. Lékařská praxe, která by měla na tyto podněty jaksi reagovat, zůstává však i nadále beze změny přesto, že se zvětšující se globalizací se rozšiřuje i působnost parazitů. Jsou to nejen osudy pacientů, kterých stále přibývá, ale i zvyšující se zájem lékařů a terapeutů o tuto tématiku, která mne podnítila napsat novou dvousvazkovou knihu o střevní parazitoze.
Problém se nijak nezměnil a tak i nadále zůstávají střevní parazité pro laboratoře nezjistitelnou veličinou. Proti virům a bakteriím si organizmus zpravidla dokáže vytvořit imunologickou ochranu, proti střevním parazitům nikoli. Tento imunologický obranný mechanizmus nebyl, s výhodou pro další existenci parazitů a bohužel pro utrpení postižených pacientů a zvířat, od přírody jaksi plánován.
Bez spolehlivé laboratorní diagnózy však, podle moderních kriterií, není možné naordinovat žádnou terapii. Se zřetelem na střevní parazitózu je proto absolutně nezbytné se od těchto kriterií oprostit – přinejmenším do té doby, než bude k dispozici spolehlivá diagnostická metoda pro jejich zjišťování. Je tudíž úkolem této knihy upozornit lékařskou veřejnost na střevní parazitózu jako na komplex nemocí.
Od počátku věků používají střevní parazité vlastní strategii pro přežití až s oportunistickou přizpůsobivostí nejen ve zvířecím, ale i v lidském organismu. Jejich parazitizmus in vivo (v organizmu) je sice nezměněn ale jen málo rozšifrován (či rozpoznán). Existují parazité, kteří se rozmnožují výhradně v lidském organismu a jejichž existence je mimo člověka jako hostitele nemožná. K těm patří např. Askaridy (škrkavky), měchovci, tasemnice, filarie a původci bilharziozy a malárie. Díky jejich rafinované strategii pro přežití a přizpůsobivosti na prostředí a organizmus hostitele jsou i dnes sotva porazitelní
Práce na co možná nejširší vysvětlovací bázi je zde proto nezbytná. Mým cílem proto jest zpracovat přehledně toto množství dat tak, aby je bylo možno použít v praxi. – Pro koho?

• Pro čtenáře, který má zájem získat rychlé a věcné informace o mnohostranném obrazu nemocí zvaných „střevní parazitozy“ a jejich terapeutických možnostech bez nutnosti časově náročného studia.

• Pro moderního „Homo sapiens“, který je dnes více, než kdykoli předtím vystaven nebezpečí rozmanitých druhům nákazy aniž by o tom cokoli věděl či tušil.

• Pro podporu terapeutů, kteří se již mohou spolehnout na svůj klinický pohled a zkušenost a jednat i v případě, že je laboratorní vyšetření bez nálezu.

• Pro studenty medicíny na jejich cestě za hledáním spojitostí mezi teorií a praxí

• Pro lékaře v jejichž „repertoiru“ se střevní parazitoza zpravidla neobjevuje, pro moderní, hygienou posedlou, hightech a pharma-orientovanou generaci, pro kterou je střevní parazitóza nemyslem a tudíž žádné téma k diskuzi. Toto pojetí by mělo zcela pragmaticky přispět i k nápravě a zlepšení našich moderních sanitárních zařízení, které by mělo umožňovat kontrolu stolice pacientem, což bývalo dříve zcela běžné.(míněn tvar klozetových mís atd.)

• „Last but not least“ (v neposlední řadě) pro vývoj zlepšených, více vypovídajících ale především financovatelných průkazních metod pro rutinní laboratoře.

Aby bylo možno toto obsáhlé téma střevních parazitóz řádně zpracovat, je rozděleno do dvou svazků:
Svazek 1: Střevní parazitóza v humánní medicíně,
Základy, Klinická praxe, Diagnostika, Terapie.
• Díl I: Praktické zkušenosti:
Data, a aspekty z mé praxe, jakož i krátký úvod do parazitologie.

• Díl II. Systematický popis:
Ke zprostředkování odborných znalostí, nezbytně nutných pro diagnostiku a terapii střevní parazitózy.
V zájmu co nejlepší transparentnosti a přehledu, koncentruje se tento svazek výhradně na otázky parazitologie.
Všechny ostatní oblasti důležité pro celkový aspekt tématu jsou shromážděny ve druhém svazku.

Svazek 2: Čištění střev od A-Z
Lexikon pro denní praxi

Zde najdete informace z okruhu antiparazitálních prostředků a jejich cen v lékárnách až po asociaci střevo – zuby:
Informace o regulátorech enzymů, imunomodulátorech, fluoru, nenasycených mastných kyselinách, maximální
hodnoty tolerance pro náhrady vitamínů a minerálů, stravovací koncepty. Nadto jsou obsažena data o těhotenství,
vývojová stádia plodu, diaplacentární možnosti přenosu, ultrazvukové vyšetření, data, která by měl znát i ne-gynekolog. Dalším tématem je toxoplasmósa, zvláště ta vrozená (míněno získaná konnatalně). Suma sumarum se lexikon snaží odpovědět na otázky, které se v rámci vztahu terapeut - pacient při celkové bio-logické terapie střevních parazitů nutně vyskytují.

Z obsáhlé oblasti parazitóz, se omezuje svazek 1 a 2 záměrně jen na střevní parazity. Tato kniha si nedělá ambice vystupovat coby konkurent jiným parazitologickým učebnicím. Měla by zprostředkovat rychlý vstup do základnů parazitální problematiky. K tomu je zde uvedena také literatura, určená k prohloubení specifických znalostí této problematiky a to i taková, kterou by bylo možno podle dnešních kritérií označit za zastaralou, neboť její datum vydání je např. rok 1912. Zde se však jedná o průkopnické práce s poznatky, které se sice během času ocitly v zapomění, kterých se ale vědomě nemůžeme vzdát. Jsou to základní práce plné poznatků majících stále aktuální význam. S jejich pomocí lze komplikovanému tématu střevní parazitózy lépe porozumět.

(Dále jsou zde poděkování různým spolupracovníkům, pomocníkům a poradcům jak věcným, tak jazykovým atd.)

Dr. Ingrid Fonk
Internistka
Tutzing, srpen 2002

Tolik k parazitům. Nemyslím, že je nutné cokoli dodávat. Paní doktorka tuto problematiku objasnila zcela elegantně.
:lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: tataráček......

Příspěvek od Palo »

laik píše:Ahoj....co říkáte na tatarák......
sem si včera říkal ,když se chlapy z práce cpali topinkama z tatarákem co do sebe asi dáváj za breberušky....
ale na druhou stranu k tomu snědli hroooomadu čeneku......
takže...????
S hroooomadou česneku bych se tataráku nebál :)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky ...

Příspěvek od Palo »

Vaul píše:Nebudu už komentovat můj nick...
Vinci, dík :)

Stále žiju, za dva dny jsem do sebe narval 5 palic česneku a dokonce dnes i několik pálivých kozích rohů :) Boj přetrvává, ještě není vyhráno. Dnes byla stolice jako po vnitřní výbuchu, rozhodně ne kompaktní, ale také ne "nedržící". Taková né jakoby z bobků slátaná, ale přesně naopak - jak bych to vysvětlil... no vypadalo to jako jelito, když z něj sundáte střevo :lol: prostě takový jakoby lepící :)

Rýma zlehka ustupuje, dnes se mi zlepšilo dýchání - jaksi jsem se mohl pořádně nadýchnout (tedy dýchal bez pomoci zničeno nic na víc objemu plic, to nepamatuju hodně dlouho)... To se běžně nestávalo, ale teď je to jakoby zase postaru, uvidíme, až si lehnu, né-li zítra vzbudím :)

Tak, teď fest mě píchlo na pravé plíci, ale už to zase přestalo :lol: Pátou palici česneku jsem dal asi před hodinkou.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky ...

Příspěvek od Palo »

Palo píše:Pátou palici česneku jsem dal asi před hodinkou.
Dnes ráno mi drahá sdělila, že už od včerejčka jsem celkem dost cítit česnekem. Je pravda, že jsem po vzbuzení nějaký ten česnek cítil...
No vysával jsem byt a čeho jsem si všiml, že se nepotím tak, jak vždycky - vlastně vůbec jsem se nezpotil, paráda! ;)
Pak jsem dal šestou palici česneku. Menší "kousky" už nemám, takže jsem sáhl po větším :) Zbytky česneku v ústech byly hašeny uzeným sýrem (parenica) a světlým toustovým chlebem. Sýr došel, tak jsem sáhl po plechovce se sleděm v tomatě. Jak jsem posléze zjistil, byla to pikantní tomata, ale zvládl jsem to :lol:

Asi česneku nechám a přejdu na MMS, uvidíme :)

Ještě bych chtěl zkusit trochu glauberovy soli... Lehounce... :)

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jaterní kůra

Příspěvek od Craft »

Ještě bych chtěl zkusit trochu glauberovy soli... Lehounce...
Nebuď srab a jdi do té jaterní kůry na plno. Já jich mám za sebou už nějakých 8 a zbavil jsem se všech žlučových kamenů a že jich bylo a dva dokonce velikosti vlašského ořechu, což jsem nechápal, kde to mohlo být. Jinak byly tak velikosti hrášku až fazole. Mám s touto kůrou už dost zkušeností a je to brnkačka a všem ji doporučuji, ale poprvé má z toho každý obavy, mě nevyjímaje, jak jsem si to dával poprvé. Jinak ty žlučové kameny jsou zelené barvy, jak píše Clárková a strukturou jakoby z vosku. Díky té kůře a Glauberovy soli si i pročistíš střeva, protože tě to pěkně protáhne.
Snad jen malá rada pro zájemce o jaterní kůru a to jak budete pít ve 22hod. ten olej s grepem doporučuji to dát do sklenice s víčkem a řádně protřepat, pak to není problém vypít, ale když ne najednou, tak aspoň na dvakrát. Není to na žádné ochutnávání :) Také pokud má někdo problém s vyprazdňováním je dobré vypít na druhý den ráno více čisté vody, i když to Clarková nepíše. Díky tomu se v mnoha případech vytvoří efekt sifonu, který se používá i v józe pro očistu trávicího traktu a pak jdete hned na wc :)
Každopádně pokud to někdo s očistou, tj. detoxikací myslí vážně měl by tímto začínat, protože ani ne tak ledviny jako játra a žlučové cesty jsou za tu dobu pěkně zanešené a ještě když té játře pak přihulíte antiparazitiky...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: jaterní kůra

Příspěvek od Palo »

Dávám odkaz na jaterní čistící kůru. Kdyby tam byla nějaká nesrovnalost, prosil bych znalé o vyjádření :)

http://www.nubet.estranky.cz/clanky/cel ... stici-kura

K tomu bych měl tyto dotazy:

- je možné olivový olej nahradit olejem Vegetol (tedy né Ceresol apod.) - Vegetol by měl být jeden z nejkvalitnějších olejů, olivovej olej totiž z principu nemám rád :lol:
- semtam se píše "čerstvá šťáva z růžového grapefruitu nebo šťávu jablečnou" - dá se nahradit grapefruitová šťáva ve všech případech jablečnou?

Nebo to mám prostě dodržet a neřešit? ;)

Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: jaterní kůra

Příspěvek od Bardioc »

Palo píše:Nebo to mám prostě dodržet a neřešit? ;)
Dodržet a neřešit! :!:

Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“