Zdravím všetkých,
napadla ma jedna dajme tomu, že teória. Je to pre mňa dosť nepríjemné zistenie a dúfam, že ma svoje muchy, nebude pravdivé a čo najskôr mi ho vyvrátite
Neviem to veľmi dobre vysvetliť takže asi viac budem opisovať situáciu obrazne.
Takže na obrázku je magnet a jeho magnetické pole. Magnetické pole je klasicky vyjadrené silovými čiarami. Silové čiary majú svoj vyznačený smer. Pri
N póle idú čiary od magnetu a predstavujú ako keby „kopček“. Táto skutočnosť ako smerujú silové čiary je dokázaná. A teraz čisto obrazne. Ak sa chceme v zime z kopca spustiť so sánkami musíme prv naň vyliezť. Takže ak dva magnety prechádzajú okolo svojich rovnakých polí a chcú cez ne prejsť tak si musia „vyšliapať kopček“, aby sa potom mohli spustiť dole ním. Táto skutočnosť spôsobuje pri mag. motoroch rovnovážny stav a logicky tomu nepomôže ani tienenie doteraz známych surovín. V podstate ten „kopček“ tam bude stále aj keď tienime. Na tienenie sa dá použiť aj prosté železo, ktoré viaže mag. pole. Ale napr. pri použitom tienení zo železa a prístroja OMEGA sa pri odkrytí magnetov nezačnú práve odpudzovať ale si začnú navzájom priťahovať železné tienenie:) Ďalej motory, ktoré sú v štýle poukladania magnetov do
V vyzerajú funkčné no sú poukladané tak, že pôsobia ako jeden veľký svah, ktorý raz aj tak skončí. Preto len 360˚ a viac už nie. Takže také jednoduché to nebude. Jediné riešenie je asi len pulzácia. Pri konci „kopčeka“ nechať vyrásť pod sebou ďalší, aby som sa mohol hneď zase spustiť
Tienenie podľa mňa rieši len to, aby sa do toho „neplietol“ druhý pól
S. A to 3-fázové posunutie magnetov sa mi veľmi nezdá. Stačí si predstaviť 3 posunuté kopčeky. No neviem čo to rieši.
Nuž prečítal som toho veľa a už neviem čomu mam veriť. Proste magnety sú prinajmenšom zvláštne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.