Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od la »

jarda ovčák píše:No jasně, to je ono, ale úplně jednodušší, bez oken, jen kari sítě, nějaké polstování tam, kde bude třeba a heá heá. Máme 350 koníků při 5000 , od 2000 200 šimlů, 500Nm od 2500 do 6500.
Netuším, jak to je energeticky náročný, tuhlecten vzduch. Elektromotor a přípojka na elektriku by me sežrali i s ovcema.....
Podrobnosti v Česku http://letistecr.cz/zajimavosti/paragani-v-mixeru.aspx
provozuje http://www.skydivearena.com/#/CS/FLYZONE třeba se tam dá objednat na létání
:pivko: :shock:
PS:dáse objednat,nejlevněji se tam dá omlátit o stěny za 1500kč toje dva lety po 1,5minuty.
:laugh: :smoke: :bye:

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Já tedy lítat nechci, stačí, když lítám v průserech, navíc s tím pupkem by to chtělo motor z jumba.
Ale děcka, ´kámoši, ovce, to by mohlo frčet.... Původně jsem tím chtěl prohánět stádo před stříháním, aby vlna byla pěkně vyfoukaná a bez bordelu.... No a kdyz to bude mít laditelný výkon, bude to multifunkční.... možná v tom bude panímáma sušit přádlo..... :hip: A Kámoš, co má ten motor a vymyslel to by si po chvilkách poletoval. Jen mám vítr z toho randálu......

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Létající gauč

Příspěvek od Tuco »

Sehnat vrtuli nebo ventilátor na tak velkej výkon nebude asi sranda, rozhodně nepořídíš novou za 12kilokaček. A když pověsíš malou vrtuli na tak velkej motor, bude ti výkon k ničemu, protože ho nebudeš moct využít (vrtuli bys "přetočil" a byla by na vyhození, kdyby nevyletěla do luftu sama). Potřeboval bys nějakou ze Čmeláka (jak v tom lítá Štefan), nebo něčeho takovýho když už.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Já vím, bohumile, já vím.....
jasně, bude to kaše, ale já se nevzdám, i kdybych měl sehnat vysokotlaké dmychadlo, nebo něco podobnýho...... fabriky se likvidujou, letadla taky, tak snad.....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Létající gauč

Příspěvek od A(&F) »

... namísto jedné velké vrtule použít řadu menších ... sice to celou věc po konstrukční stránce trochu komplikuje, ale případné opravy se potom řeší mnohem snadněji / laciněji ... a je i možné, že více menších vrtulí bude dokonce vycházet finančně mnohem příznivěji než jedna velká ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen

Vrtule vyřešena dmychadlem, co vhánělo vzduch do pece na tavení železa....
Motřebuju vědět, zdali někdo neví, čím nahradit kopál. mám recept na výrobu lepových desek, resp lepu a tam je kopál, kastorový olej a včelí vosk. Kopál se blbě shání a většina prodejců ho prodává jako sloučeninu se zlatem....
Je to hodně dobrá i ekonomická alternativa předraženým lepovým páskám, který se dovážejí bůhví odkud.
nebo něco podobně lepivýho, co nesmyje déšť a lepí jak mucholapka...

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Vrtule vyřešena dmychadlem, co vhánělo vzduch do pece na tavení železa....
Motřebuju vědět, zdali někdo neví, čím nahradit kopál. mám recept na výrobu lepových desek, resp lepu a tam je kopál, kastorový olej a včelí vosk. Kopál se blbě shání a většina prodejců ho prodává jako sloučeninu se zlatem....
Je to hodně dobrá i ekonomická alternativa předraženým lepovým páskám, který se dovážejí bůhví odkud.
nebo něco podobně lepivýho, co nesmyje déšť a lepí jak mucholapka...

Na laky bch Ti poradil šelak, shellac. Ten se dá sehnat.
Jestli chceš naprosto "brutální" lep který udrží i zajíce kup si toto: http://www.kinekus.sk/lepidlo-na-mysi-a ... /1056100KD
Mám s tím bohaté zkušenosti, měl jsem tedy italský originál než to ekoteroristi zakázali.
Udrží to libovolný počet myší, krys a snad i zajíců. Když pak chceš myš od lepu odtrhnout, utrhneš jí třeba ocas. Samozřejmě odtrhával jsem již mrtvé myši, protože pokud se myš přilepí tak v zimě trvá cca 15min než bez pohybu prochladne a pojde.
Lepí to snad od -10C, vodou teo nesmyješ, naprosto šílený lep, až zkusíš pochopíš.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

Potřeboval bych vědět, zdali existuje nějaký přístroj na měření elektromagnetického záření či vlnění.....
Dle nových zákonů budu moci žádat kompenzace za elektromagnetismus na pozemcích způsobený elektrorozvodnou společností a její činností.
Chci se hodně, opravdu hodně kompenzovat.. Sice to mám od baráku 600 metrů, ale chudery ovce.....

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Potřeboval bych vědět, zdali existuje nějaký přístroj na měření elektromagnetického záření či vlnění.....
Dle nových zákonů budu moci žádat kompenzace za elektromagnetismus na pozemcích způsobený elektrorozvodnou společností a její činností.
Chci se hodně, opravdu hodně kompenzovat.. Sice to mám od baráku 600 metrů, ale chudery ovce.....

Existuje. A v základu je vcelku velmi jednoduchý. Je to jenom pár součástek. Akorát by toi chtělo naladit na frekvenci 50Hz.
Kolikátku tam máš vedení 22kV či více???

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Ono to jenom změřit není problém. Otázkou je, zda se jedná o přístroj který je nějakým způsobem cejchovaný a zda existuje nějaká norma která by upřesňovala co je a co není škodlivé, stejně jako je to například s měřením hluku a hlukovými limity.
Pokud tomu tak není, tak si můžeš měřit co chceš a bude ti to k ničemu.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

JOVA píše:... zda existuje nějaká norma která by upřesňovala co je a co není škodlivé, ...
... zapracováním předpisů EU stanovuje limity a metody N.V. č. 1/2008 Sb. o ochraně zdraví před neionizujícím zářením (nahrazuje N.V. č. 480/2008 Sb.) ... jednoduché funkční zapojení pro rychlou orientaci je např.: http://pandatron.cz/?129&detektor_elekt ... ckeho_pole (jenom nechápu, proč si autor zkomplikoval konstrukci tím, že LEDky nedal přímo na DPS společně s integráčem) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:
JOVA píše:... zda existuje nějaká norma která by upřesňovala co je a co není škodlivé, ...
... zapracováním předpisů EU stanovuje limity a metody N.V. č. 1/2008 Sb. o ochraně zdraví před neionizujícím zářením (nahrazuje N.V. č. 480/2008 Sb.) ... jednoduché funkční zapojení pro rychlou orientaci je např.: http://pandatron.cz/?129&detektor_elekt ... ckeho_pole (jenom nechápu, proč si autor zkomplikoval konstrukci tím, že LEDky nedal přímo na DPS společně s integráčem) ...

Nazdárek Anri, už jsem se lekl že Tě pohltila tma :)
Přidám se s jednoduchým schémátkem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

neoanthropus
Starší člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od neoanthropus »

jarda ovčák píše:Potřeboval bych vědět, zdali existuje nějaký přístroj na měření elektromagnetického záření či vlnění.....
Jardo zožeň si túto drobnú knižočku. Je v nej rozobrata tato problematika z každej strany tj. jak po stranke legislatívnej, zdravotnej tak i po stranke technickej a praktickej. N
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Mám 22kv a 12kv.
Knížečku si pořídím. ještě bych ssi přál sehnat morčata kabayos. Totiž, seznámil jsem se s podivínama a dovezli mi na košt šunku z cuy morčat..... Fakt delikatesní. jenže, pak jsou ještě morčata cabayos a ty mají i 5 kg...... Nevíte, kde je sehnat, nebo kdo vozí zvířata z venku?

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

neoanthropus píše:Jardo zožeň si túto drobnú knižočku. Je v nej rozobrata tato problematika z každej strany tj. jak po stranke legislatívnej, zdravotnej tak i po stranke technickej a praktickej. N
... tato knížka je fajn, ale pouze jako argument pro ty z lidí, kteří nevěří, že je elektrosmog může ohrožovat na zdraví a že by s tím mohli něco udělat (tj. nejlépe odstěhovat se z paneláků zpátky do přírody, pryč od vymožeností, bez kterých si však většina lidí svůj život nedokáže představit ... :D) ... jinak je ta knížka normálnímu člověku celkem k ničemu, jelikož v ní uváděná legislativa je již zastaralá (potažmo pak Jardovi, kterému stejně bude muset udělat měření nějaká certifikovaná firma) ... nicméně ale rozhodně nijak nelituji těch deseti korun, za které jsem ji před časem koupil ve výprodeji nakladatelství BEN ... ;) ...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“