Protože je mezi nimi byť i slabý, ale potenciál. Pravá levá těla není stejná.la píše:perfektní no právě jsme se dohadovali se Saem .... že pobolívá jedna krční madle do druhýho dne se to srovná,...
Ahoj, Slávek.
Protože je mezi nimi byť i slabý, ale potenciál. Pravá levá těla není stejná.la píše:perfektní no právě jsme se dohadovali se Saem .... že pobolívá jedna krční madle do druhýho dne se to srovná,...
alro píše:Přátelé, dovolím si popsat svou zkušenost s "výrobníkem" živé a mrtvé vody.
Zde často zmiňovaný květináč z pálené hlíny, coby molekulový filtr, jsem nahradil střešní taškou z pálené hlíny. Jako nejvhodnější mi přišla neprofilovaná "bobrovka" - viz např. bobrovka
Tu jsem flexou ořízl na zhruba čtverec a zanesl do sklenářství, aby mi kolem této přepážky "vytvořili" akvárium.
K výrobě elektrod jsem použil nerezový plech, který je přišroubován k dřevěným hranolům s drážkou pro přichycení k bočním stěnám akvária. Zdrojem stejnosměrného proudu je trafo z domácích NZ s usměrněným sekundárem.
Rozměry akvária: 21x14x14cm, napětí na elektrodách: 40V, proud 70mA.
... tady možná najdeš některé odpovědi ... ... ...haluzakfest píše:Stačí přidat trochu soli ! ALe trochu .... 2 lžičky na 4l je hodně moc a voda má snahu vařit a co hůř tak v mrtvé vodě se dost brutálně rozpouští elektroda
Tomuto chýbajú len výpustné ventily.winnerglory píše:alro píše:Přátelé, ...
Tak to semi nezdá že by to měl být hydroxid, toje pokud vím žíravina. Nepiji to ale používám pouze k zavnímu a technickému účelu.. Taksamo tu mrtvou.. Jeto koncentrovanější a má to silnější vlastnosti.. a ph 1-2 a 12-13.A(&F) píše:... rozpuštěného chloridu sodného a vzniklého hydroxidu sodného, které je nutno následně oddělit. Diafragma (polopropustná stěna) je většinou zhotovována z azbestu, který je však ekologicky nevhodný a proto se hledají a zkoušejí jeho jiné náhrady. Nicméně tímto postupem se produkuje asi 75 % hydroxidu sodného v USA." ... [/i] (citace z http://cs.wikipedia.org/wiki/Hydroxid_sodn%C3%BD ) ...haluzakfest píše:Stačí přidat trochu soli ! ALe trochu .... 2 lžičky na 4l je hodně moc a voda má snahu vařit a co hůř tak v mrtvé vodě se dost brutálně rozpouští elektroda
Ahoj ,je to napsaný oranžovou barvičkou.haluzakfest píše:....... použitím těchto vod .........
... no, když nevěříš chemickým reakcím, tak to je pak těžký ... ... voda + kuchyňská sůl (neboli NaCl, čili chlorid sodný) + elektrolýza = asi tak co ??? (teda dle tebe) ... ...haluzakfest píše:Tak to semi nezdá že by to měl být hydroxid, toje pokud vím žíravina
A hodnota pH znamená co?haluzakfest píše:.. Jeto koncentrovanější a má to silnější vlastnosti.. a ph 1-2 a 12-13.
la píše:Ahoj ,je to napsaný oranžovou barvičkou.haluzakfest píše:....... použitím těchto vod .........
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 37#p108837
A(&F), poota píše: když nevěříš chemickým reakcím..,A hodnota pH znamená...