Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Přestavba motoru Š120 na stirling

Moderátor: JiMi

Odpovědět
JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Akord píše:Víš, co, JiMi, ujasni si.... a napiš.....
....nemáš ani co škálovat, ani co navrhovat......
..... Mužeš nanejvýš ......
....máš prece daný ...... a ten si musíš .......V tomto tečka.....
....Co musíš ...... pak jenom to.......
Zdravím,
nesnažím se vyvolávat žádnou provokaci, i když si nejspíš vysloužím výtku, že nejspíš přesně to dělám. V citaci jsem si jen tak, pro srandu králíkům, vypsal imperativy z jednoho příspěvku. V každé encyklopedii se člověk dočte, že by se měly používat s rozvahou. Jejich používání je, když ne přímo neslušné, tak alespoň méně obvyklé a časté. No a četnost je relativní, takže je asi všechno správně a šťoura jsem tu jenom já.

UJASNI SI.... mám v celku jasno. Vím co chci a přišel jsem si pro oponentní názory na fórum. Téměř každá odpověď na mou otázku obsahuje slova jako: nemáš pravdu, nejdřív si o tom něco přečti, něco musíš pochopit, musíš se naučit termodynamicky myslet a pak ti to bude jasný. No a když se tak snažím činit, (sbírám informace, přemýšlím, kreslím, počítám) dočkám se výtek, že jen sedím u PC, měl jsem dobrej rozjezd, jen virtuálně plkám.....Snažím se si to ujasnit.
Akord píše:To čekání s nejakými chronometry a komunikátory asi souviset nebude. Já čekám na zjištení, zda s touhle témou stirling nestrácím zbytečne čas. Lidí, co nedelají virtuálne/fiktivne je čím dál míň.
Opravdu bych byl nerad, aby někdo ztrácel čas s touhle témou stirling. Asi by bylo potřeba si ujasnit, co kdo vlastně očekává od všeho co koná a bylo by možná všechno jednodušší.
Já říkám otevřeně. Já chci využít blok motoru Š120 a předělat jej na stirling. Pro tento konečný cíl jsem toto téma otevřel tu na fóru a položil jsem tu pár otázek k oponentuře, které se mi díky vám všem dostalo. Beru si z toho pro sebe nějaké závěry, na základě kterých se nějak zařídím a budu fungovat dál.
Opravdu nevím, co jiného od fóra čekají jiní jeho účastníci, a pokud něco čekají, měli by svá očekávání deklarovat. Nejsme tu spolek hádankářů.
Já osobně sem na fórum chodím ve svém volném čase a můžu zatím říct, že ani jeden okamžik nepovažuji za ztrátu času. Ani u jiných témat a ani s tou všeobecnou komunikací.

Takže pokud si odmyslím, že ta druhá citace byla nějaká nemístná narážka, tak jsme si jen sdělili jak jsme na tom s čekáním, popřípadě na co čekáme. A že lidí, co nedělají virtuálně/fiktivně je čím dál míň, s tím se nedá než souhlasit.
Sám za sebe si můžu jen přát, aby se mi dostalo odpovědi, až se zase na něco zeptám, a ostatním můžu přát, aby účast tu na fóru pro ně nebyla ztrátou času.
JiMi

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Třeba se projektuje

Příspěvek od 1220 »

nějaké nesplněné přání do JiMiho projektu nesplněné přání někoho, kdo by rád postrčil dějiny dopředu, třeba si myslí , že když ne on, tak třeba JiMi, dyť je to nakonec jedno kdo, pak bych se nedivil imperativum, protože je za nimi zájem o věc a pocit , že se na to jde pomalu , špatně , neekonomicky. Já jsem dopadnul hůř neř Akord. Nabídnul jsem součást, dal telefon, nic nechtěl,
a vzápětí se dočtu, že ten kdo žádá o kontakt, je vlastně ???? To jsem dal sám od sebe kontakt na sebe nic víc,já jsem ho o kontakt nežádal. Navíc jsem dal JiMimu tip na fajn džob.
Co udělá dál Jimi je jeho věc. :|
Mám z toho pocit , že někdy zdání klame, a dějiny se stále opakují.
Budu se nadále snažit o zachování neutrality, ve skleníkovém prostředí tohoto vlákna. Do jaké míry se to povede, to není zatím známo :(
K.

JiMi
Zasloužilý člen

Chlapi...

Příspěvek od JiMi »

Karel m píše:nějaké nesplněné přání do JiMiho projektu nesplněné přání někoho, kdo by rád postrčil dějiny dopředu, třeba si myslí , že když ne on, tak třeba JiMi, dyť je to nakonec jedno kdo, pak bych se nedivil imperativum, protože je za nimi zájem o věc a pocit , že se na to jde pomalu , špatně , neekonomicky. Já jsem dopadnul hůř neř Akord. Nabídnul jsem součást, dal telefon, nic nechtěl,
a vzápětí se dočtu, že ten kdo žádá o kontakt, je vlastně ???? To jsem dal sám od sebe kontakt na sebe nic víc,já jsem ho o kontakt nežádal. Navíc jsem dal JiMimu tip na fajn džob.
Co udělá dál Jimi je jeho věc. :|
Mám z toho pocit , že někdy zdání klame, a dějiny se stále opakují.
Budu se nadále snažit o zachování neutrality, ve skleníkovém prostředí tohoto vlákna. Do jaké míry se to povede, to není zatím známo :(
K.
četl jsem to asi třikrát a stejně jsem to nepochopil. Kdo co projektuje ? Akord ? Dělá nějaký stirling ? Ukradl jsem mu nějaký nápad ? Když mi řekne, nemáš pravdu, přečti a přemýšlej, já tedy přemýšlím, tak to jde pomalu ? Fakt nerozumím.
Co je ten, kdo mě žádá o kontakt ? Já jsem to nadepsal Všem kdož mě žádají o telefon. Pokud jsi mě nežádal o telefon, pak to asi nebylo myšleno na tebe.

Co byl tip na fajn džob, když si odmyslím, že jednu fajn práci mám ?
Vyrábět udělátka na USB ? Jako konkurovat třeba těmto ?

http://www.papouch.com/

K tomu jsem se přece nijak nevyjadřoval. A když se nevyjadřuju, to přece neznamená, že nesouhlasím. Nebo že si snad nevážím všech rad a postřehů, kterých se mi tu dostalo.
Chlapi, mám pocit, že se tu pořád za něco omlouvám, snažím se poslouchat a odpovídat na všechno, a nakonec skleníkové vlákno ?
Jsem někomu vlítl do skleníku a neumím to dostatečně dobře prodat ?
Ano, nabízel jsi mi po SZ jeden tenzometr, já jsem ti po SZ poděkoval a řekl jsem ti důvody, že to nejspíš budu dělat úplně jinak, že si nemáš dělat škodu. Proč to najednou vyplave do fóra s poznámkou, že jsi dopadl ještě hůř než Akord ? Co jsem komu udělal ?
Chlapi, klídek.... O nic snad nejde.
JiMi

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Palec

Příspěvek od Iv »

Omyl špatně jsem to tady zařadil,pardon!

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Skleník

Příspěvek od 1220 »

Je prostředí, kde jsou nastavené parametry předem. Nic Ti nemám ve skutečnosti za zlé, v každém kontaktu jde o poznávací proces. Nejbolestnější je sebepoznávání. Fakt jsem Tě nechtěl vyrušit od práce.
K

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

imperativu došla trpelivost

Příspěvek od Akord »

Odstranil jsem vetšinu svých imperativu. Za takové informace mi jinde platí, a nemusím čekat na laskavé odobrení administrátora JiMiho, kterému prozatím doporučuji, aby radši místo stirlinga šel studovat filosofii. Já psal o stirlingu a ne o imperativu. Učit slušnosti se patrí nejdrív na sobe. Tu trapnou manipulaci si JiMi nech pro sebe. Já musel tvrde pracovat, abych ti mohl neco o stirlingu ríct, tys to zastínil zesmešňováním mého technicky stručného vyjádrení jakoby omezujícího tvou osobnost. Podle situace je možné, že nekteré úseky zverejním v jiném vláknu, čím se omlouvám ostatním diskutujícím.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: imperativu došla trpelivost

Příspěvek od Ilem »

Akord píše:Odstranil jsem vetšinu svých imperativu. Za takové informace mi jinde platí, a nemusím čekat na laskavé odobrení administrátora JiMiho, kterému prozatím doporučuji, aby radši místo stirlinga šel studovat filosofii. Já psal o stirlingu a ne o imperativu. Učit slušnosti se patrí nejdrív na sobe. Tu trapnou manipulaci si JiMi nech pro sebe. Já musel tvrde pracovat, abych ti mohl neco o stirlingu ríct, tys to zastínil zesmešňováním mého technicky stručného vyjádrení jakoby omezujícího tvou osobnost. Podle situace je možné, že nekteré úseky zverejním v jiném vláknu, čím se omlouvám ostatním diskutujícím.
Akorde, tohle snad nebylo potřeba. Četl jsem to několikrát, a nepochopil jsem, co tě tak nadzvedlo. Snad otázka jestli projektuješ Stirling? Skutečně nevím o tom, že bys někde popisoval svůj projekt. Zkušenosti, to ano, ale o projektu nevím. Vím, že JiMi ti pořád děkoval za informace. Možná je to způsobeno mírně odlišným chápáním některých podobných slov v obou jazycích. Jinak si to neumím vysvětlit. Tvoje příspěvky jsem si neukládal, protože zrovna tohle jsem považoval za velmi klidné vlákno, kde se lidi vzájemě neosočují. Teď mě mrzí, že jsem to neudělal.
Ale jsem přesvědčen, že kdybys přehodnotil situaci s mírným nadhledem, bylo by možné požádat Rivala, aby tvé příspěvky, Aspoň k nějakému datu,vrátil zpět. Jako správný administrátor má zálohy. Požádat ho ale musíš ty. A já tě prosím, abys to udělal.

JiMi. To co považuješ za imperativy byla odpověď, po které toužíš, jen by sis asi představoval podrobnější formu. Ale v tomhle Akorda chápu, to už by nedělal nic jiného, než psal. Opravdu některé věci nemůžeš a některé musíš a až si nastuduješ problematiku, pochopíš proč. Na tom nic nezměníš. Kdybyses místo vypisování "imperativů" zeptal, proč musíš, nebo proč nemůžeš, třeba by ses dočkal odpovědi. Na něco bych dokázal odpovědět i já. Na něco Akord. Když se neptáš, nic se nedozvíš. Nemůžeš chtít, aby ti tu někdo vysvětlil celou teorii od píky.

Teď se oba pustíte do mě, ale já to ustojím, protože s tím počítám.

"Dum spiro spero"
Ciceron
JiMi
Zasloužilý člen

Aktualizace dokumentu projektu.

Příspěvek od JiMi »

Dnes jsem dokončil svůj komentář ke Schmidtově modelu gama stirlingu, který chci použít pro orientační výpočet objemu pod výměníkem. Proč orientační ? Protože Schmidtovy výpočty považuji za čistě teoretické a na maximálním možném konci výkonů a účinnosti. Počítám, že realita bude výrazně horší, takže se bude pohybovat pouze jedním směrem.
Jelikož jsem teď ve stavu, že jiného ani orientačního výpočtu nejsem schopen, chci zkusit alespoň něco, jestli z toho už teď nevyleze gigantická obluda.

Doufám, že tím nikoho konkrétního nezesměšňuji, naopak, tiše předpokládám že si posměch odborníků vysloužím já.
Koho to nezajímá, nemusí stahovat. Přece jen, už to má skoro 2 MB. Není tam nic nového ke konstrukci ani fotky.
JiMi

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: imperativu došla trpelivost

Příspěvek od Aquarius1 »

Akord píše:Odstranil jsem vetšinu svých imperativu. Za takové informace mi jinde platí, a nemusím čekat na laskavé odobrení administrátora JiMiho, kterému prozatím doporučuji, aby radši místo stirlinga šel studovat filosofii. Já psal o stirlingu a ne o imperativu. Učit slušnosti se patrí nejdrív na sobe. Tu trapnou manipulaci si JiMi nech pro sebe. Já musel tvrde pracovat, abych ti mohl neco o stirlingu ríct, tys to zastínil zesmešňováním mého technicky stručného vyjádrení jakoby omezujícího tvou osobnost. Podle situace je možné, že nekteré úseky zverejním v jiném vláknu, čím se omlouvám ostatním diskutujícím.
Vážím si každého kdo něco umí a zná.Proto se divím že jsi podlehl přesvědčení že musíš čekat na nějaké odobrení.Ty máš své vědomosti a je fajn že je dokážeš předat i zde.To že JiMi má svou představu je taky správné je to jeho cíl a má dobrou cestu.To že někdo z nás má vizi a chce jí uskutečnit a třeba i za cenu neúspěchu má něco do sebe,ani nevíš kolikrát jsem se spálil a to jsem byl přesvědčen o svojí pravdě a přeci jsem se dobral nějakých alespoň malých výsledků na kterých se dá stavět a stojí za to pokračovat.To že zde publikuješ svoje myšlenky a vědomosti přeci neznamená že se jimi musí do písmene někdo řídit ale chvála za ně, ne každý to dokáže.Měj se moc fajn a prosím pokračuj,je mnoho čeho neznáme a lidi jako ty jsou moc potřeba.Sem se nějak rozepsal ale to asik bude tím že dnes slavím svůj pozemský zrod. :pivko:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Ilem píše:Četl jsem to několikrát, a nepochopil jsem, co tě tak nadzvedlo. Snad otázka jestli projektuješ Stirling?
Mám svých plánu dost a nemám problém ani s konkurenčními, beru to jako normál soutež, nebo hru, a nevadí mi, když vyhrají jiní. Nadzvedla mne situace, kterou jsem pochopil tak, jak píšu v predešlém príspevku, a které část jsi vystihl i Ty ve druhé polovine Tvé úvahy. Uznávám výsledky, ne do sebe uzavrené reči nebo provokační handrkovačky o ničem. Já prece nikomu ve skutečném rozjezdu nebránil, na rozdíl od lháru navádejících po netu stavet nefunkční veci.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

V práci jsem omylem narazil na ladem ležícího stirlinga, pokusím se získat nějaké další tech. výsledky, dříve probíhali na tomto vzorku měření, zatím víc bližšího nevím, snad že k pohonu používali plyn.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

pro lajos

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Jsi šťastný muž , když zakopáváš o ležící stirlingy. Já na pastvině zakopnu pouze o nevalný odpad metabolismu přežvýkavců. Zajímal by mne způsob mazání válce a jeho zdvihový objem.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

lajos píše:V práci jsem omylem narazil na ladem ležícího stirlinga...
Takový fór jsem zatím nevidel a neslyšel. Doufám, žes ho zhabal a že ho rozchodíš.

hapalainen
Starší člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od hapalainen »

Doufám, žes ho zhabal
Říká se zachránil.
Má to tak někdo štěstí. To já v práci zakopnu tak o gumovej vdolek.

Hlavní je vyhrát zápas
petr111

Re: pro lajos

Příspěvek od petr111 »

jarda ovčák svitavy píše:Jsi šťastný muž , když zakopáváš o ležící stirlingy. Já na pastvině zakopnu pouze o nevalný odpad metabolismu přežvýkavců. Zajímal by mne způsob mazání válce a jeho zdvihový objem.
:D

Odpovědět

Zpět na „Přestavba motoru Š120 na stirling“