Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Zahradnické tipy triky ... a zajímavé rostliny
Moderátor: aNONym
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 49 poděkování
- Dostal: 52 poděkování
Re: Zahradnické tipy triky ... a zajímavé rostliny
Mam dojem. že když nedostane molybden kvetak, tak neudela vubec hlavy, ale brokolici jsme ho nikdy nedavali.
"Kdo CHCE - hledá způsob. Kdo NECHCE - hledá důvod"!
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Vliv Molybdenu na kvetení květáku a brokolice ...
... málo molybdenu ?? ... za to určitě může EU, protože vydali zákaz používání klasických žárovek ... ... takže díky tomu je teď v půdě málo molybdenu, ale naopak hodně rtuti z rozbitých světelných zdrojů ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
obrázek za tisíc slov
http://terrarealtime.blogspot.it/2012/0 ... altro.html
-------------------------------------------------------------------------
co se týče vašich pochybovačných reakcí na vliv magnezia při pěstování brokolice - přimělo mě to k hlubšímu studiu a dospěl jsem k závěru, že se jedná o více faktorů, takže příští rok si dám pozor na výběr druhu brokolice, její umístění, dohnojím komplexním hnojivem a půdu řádně provzdušním. Není to tak jednoduché jak se zdálo. Takže dík, že jste mě dokopali k pídění po informacích.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
když už je řeč o kytkách pro huliče....
pokud dáte sem tam do záhonu nějakou takovou bylinu tak se všichni škůdci stahnou na ni a neškodí nikde jinde, ale přitom té kytce ani neublíží..... dle mé teorie, jsou na té kytce velice štastní ......
a k rajčatům, nejhezčí rostliny rajčat které nikdy nehnijí a nanapadaj je nemoce jsou ty co vyrostou přirozeně ze semen, která předešlej rok zustala v zemi po padanejch rajčatech a jsou hluboko v zemi.... mě takhle každej rok vyroste po různu v záhonu mnoho keříku a ty jsou nádherně hustý, sytě zelený a pěkně rostou. jedinej problém je že vyrůstaj ze země celkem pozdě, takže nestačí urodit tolik rajčat.....
to dřevěný uhlí v zemi je asi taky výborná věc....na jaře jsem taktéž zapravil do země hromadu a rostliny si jen pochrochtávaj.....
k vodě, používám studniční kterou přečerpám do plastových 1000l nádrží na zahradě a nechám odstát, aby chytla dobrou teplotu a navíc do jedné z nádrží házím pruběžně třeba nějaké kopřivy, vodu co zbyla v bazénu a byla v ní hromada zhnilého listí a jiné podobné sračky, takže ta voda potom už moc nevoní ale bude myslím dobře výživná.....
ale je pravda že tady bylo tetos hodně sucho (mě padlo na jedno slušnější zalití 500l vody, ale že by to bylo extra zalitý tak to ne) a jelikož bylo i hodně suché jaro, takže raná úroda nic moc, včetně třeba kedluben které se taky moc nevydařily, ale v červenci sem zasel ještě hrášek a černou ředkev a teď to roste uplně nádherně, jen aby to taky stihlo dozrát....
...ale co nádherně roste tak je tabák, ten je ve foliovníku ( ale i volně) a i když byl min. měsíc později setej tak se ted mu ted pěkně daří a tabák selskej už kvete.....
když už je řeč o kytkách pro huliče....
pokud dáte sem tam do záhonu nějakou takovou bylinu tak se všichni škůdci stahnou na ni a neškodí nikde jinde, ale přitom té kytce ani neublíží..... dle mé teorie, jsou na té kytce velice štastní ......
a k rajčatům, nejhezčí rostliny rajčat které nikdy nehnijí a nanapadaj je nemoce jsou ty co vyrostou přirozeně ze semen, která předešlej rok zustala v zemi po padanejch rajčatech a jsou hluboko v zemi.... mě takhle každej rok vyroste po různu v záhonu mnoho keříku a ty jsou nádherně hustý, sytě zelený a pěkně rostou. jedinej problém je že vyrůstaj ze země celkem pozdě, takže nestačí urodit tolik rajčat.....
to dřevěný uhlí v zemi je asi taky výborná věc....na jaře jsem taktéž zapravil do země hromadu a rostliny si jen pochrochtávaj.....
k vodě, používám studniční kterou přečerpám do plastových 1000l nádrží na zahradě a nechám odstát, aby chytla dobrou teplotu a navíc do jedné z nádrží házím pruběžně třeba nějaké kopřivy, vodu co zbyla v bazénu a byla v ní hromada zhnilého listí a jiné podobné sračky, takže ta voda potom už moc nevoní ale bude myslím dobře výživná.....
ale je pravda že tady bylo tetos hodně sucho (mě padlo na jedno slušnější zalití 500l vody, ale že by to bylo extra zalitý tak to ne) a jelikož bylo i hodně suché jaro, takže raná úroda nic moc, včetně třeba kedluben které se taky moc nevydařily, ale v červenci sem zasel ještě hrášek a černou ředkev a teď to roste uplně nádherně, jen aby to taky stihlo dozrát....
...ale co nádherně roste tak je tabák, ten je ve foliovníku ( ale i volně) a i když byl min. měsíc později setej tak se ted mu ted pěkně daří a tabák selskej už kvete.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
Ahoj
Mam nejlepsi zkusenost s pripravou vlastnich semen pro rajcata. Nechat nekolik rajčat prezrát, potom semena nechat i se stavou vykvasit a nechat v zavrenych presnidavkových sklenickách. Po cca 6 tydnech je vyndat, nechat usušit, dat do papirových sáčků a máme paradni semena pro pristi rok. Sazenice predpestujeme a vše frčí :-)a k rajčatům, nejhezčí rostliny rajčat které nikdy nehnijí a nanapadaj je nemoce jsou ty co vyrostou přirozeně ze semen
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Takhle mi teď právě kvete broskev ... :D
... každý den pozdě odpoledně (spíše v podvečer, kolem páté až šesté hodiny) se obsype krásnými velkými bílými květy, které do rána uvadnou ... na jejich místě se ale za pár dní objeví malé "salátovky", které poměrně rychle přibývají na velikosti ...... ano správně (znalí již vědí), z broskvoně máme momentálně "strom okurkovník" (byť dokonce i s jednou mrňavou zelenou broskvičkou ... ), jelikož již téměř celou korunu stromu poměrně agresivně obsadila "šplhavka Indická okurka" neboli Kalabasa či Lagenárie (Lagenaria siceraria), jejíž visící plody mohou dosáhnout až 1,5 metru délky (což u nás však letos rozhodně nehrozí, jelikož jsem ji po nalezení semen zasadil přímo do půdy až půli července ... jen tak pro srandu králíkům ... a pro potěchu oka ... ) ...
... ještě k tomu kvetení ... Lagenárie rozkvétá opravdu až před západem slunka, jelikož ji opylují můry ... ...
... dnes vykvetly 3 květy najednou ... tož se jimi pokochejte ... jsou opravdu nádherné ... ...
... ještě k tomu kvetení ... Lagenárie rozkvétá opravdu až před západem slunka, jelikož ji opylují můry ... ...
... dnes vykvetly 3 květy najednou ... tož se jimi pokochejte ... jsou opravdu nádherné ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
laik píše:a k rajčatům, nejhezčí rostliny rajčat které nikdy nehnijí a nanapadaj je nemoce jsou ty co vyrostou přirozeně ze semen
zdravím...jen k rajčatům...zkusil jsem několikrát, několik roků po sobě z rajských/plodů/ udělat nové rostliny..
rostliny rostly, ale plody nebyly to co minulý rok...expert vysvětlil....rostliny jsou hybridy a semena z nich..a nové rostliny nemají ty vlastnosti co měly ty loňské. letos zkusím jiný fígl...jsem někde zaslechl....vezmu vršek rostliny..../ mluvíme stále o rajčatech/ zakořením v normální vodě a zasadím.....a budu si tuto rostlinu hýčkat doma na okně celou zimu....na jaře vysadím....rajče je totiž trvalka, měla by to přežít /zimu doma v teple/ zkusil to někdy někdo??? zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Rajčatům jsem v zimě i svítil a stejně zhebly.
Už roky bereme z uzrálého plodu semínka, omyjeme na sítku, usušíme a na jaře zasadíme, třikrát přesadíme a máme pořád stejně dobrá rajčata. Možná jiná odrůda. Je tu málo světla, tak musím používat odrůdy, které stihnou dozrát.
Už roky bereme z uzrálého plodu semínka, omyjeme na sítku, usušíme a na jaře zasadíme, třikrát přesadíme a máme pořád stejně dobrá rajčata. Možná jiná odrůda. Je tu málo světla, tak musím používat odrůdy, které stihnou dozrát.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
-
- Zasloužilý člen
Mame hlavne Tornada a super, kazdy rok kupa rajcat.
Mozna hybridy....nevim,ale vlastne i jahody jedou stale ze slahounu, ale to nevim jestli je to stejne.
Mozna hybridy....nevim,ale vlastne i jahody jedou stale ze slahounu, ale to nevim jestli je to stejne.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tabák
Zdravím
By člověk nevěřil jak je tabák a to konkretné ten vyržinský silná rostlina,
pár rostlinek co sem dal do záhonu jsou malé asi do 40cm ale dalších pár, co jsem jim udělal foliovník mají i 150cm a prodraly se ven přes igelit, je pravda že ten je od slunce degradovanej ale i tak.....
By člověk nevěřil jak je tabák a to konkretné ten vyržinský silná rostlina,
pár rostlinek co sem dal do záhonu jsou malé asi do 40cm ale dalších pár, co jsem jim udělal foliovník mají i 150cm a prodraly se ven přes igelit, je pravda že ten je od slunce degradovanej ale i tak.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Jíchy a výluhy na ochranu rostlin
Narazil jsem na zajímavou tabulku, třeba bude někomu ku prospěchu.
- Přílohy
-
- jichyVyluhy.pdf
- (30.4 KiB) Staženo 239 x
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k rajčatům
Babská rada zněla : dejte zelená rajčata do přepravky, přikryjte novinami a uložte do sklepa.
Třetina jich dozrála, třetinu jsem vyhodil a zbytek ještě pomalu dojíždí. Chuťově nejsou jako když je v létě utrhnu ze zahrádky, ale zase lepší než červená hmota z marketu. Takže rajčata co nedozrají na podzim nevyhazujem na kompost a sklízíme v prosinci
Malá ukázka :
Třetina jich dozrála, třetinu jsem vyhodil a zbytek ještě pomalu dojíždí. Chuťově nejsou jako když je v létě utrhnu ze zahrádky, ale zase lepší než červená hmota z marketu. Takže rajčata co nedozrají na podzim nevyhazujem na kompost a sklízíme v prosinci
Malá ukázka :
- Přílohy
-
- rajcup.JPG (16.96 KiB) Zobrazeno 6589 x
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
-
- Zasloužilý člen
Urcite ano.....ale tak jak to delam již nekolik desitek let já :-)
Proste do prepravky(takove ty ze zeleniny...liska...nebo jak se to jmenuje )
Aby na ta utrzena tajcata mohlo jeste svetlo, jdou lepe ale chutove již slabota. Souhlas ....lepe než z marketu.
Nekdy prebrat aby te neplesnivelo vse :-)
Takto me dozrava treba 50kg rajcat každy rok.
Proste do prepravky(takove ty ze zeleniny...liska...nebo jak se to jmenuje )
Aby na ta utrzena tajcata mohlo jeste svetlo, jdou lepe ale chutove již slabota. Souhlas ....lepe než z marketu.
Nekdy prebrat aby te neplesnivelo vse :-)
Takto me dozrava treba 50kg rajcat každy rok.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Vlastno "ruční" hnojivo ... :D ... a zadara !!! ...
... metoda stará tisíce let ... prospívá hlavně zelenině náročné na dusík, ale ocení ji i ovocné stromy ...
... ředit 1:10 (1:5 až 1:30) s vodou ... nejlépe ještě v kombinaci s dřevěným uhlím ...
... http://21stoleti.cz/blog/2010/12/22/lid ... doucnosti/ ...
... http://abecedazahrady.dama.cz/default.a ... ticle=2865 ...
... atd. ... http://www.greenhome.cz/clanky/domaci-p ... va-rostlin ...
... dle indicií ve vlákně o ABA tím čerstvým klučičím chčůráním možno hnojiti na přímo (do 24 hodin), kdežto ty holčičí šťávy raději použít k podpoření rychlejšího zrání kompostu jako aktivátor (a v neředěné formě pak namísto herbicidů ) ...... rozhodně asi nepoužívat k zálivce klíčících semen ... jo, a moc nehnojit přímo na list ...
pozn: ... nikdy nepoužívat v případě užívání HA !!! ... jinak se vám přestanou množit žížaly !!! ... ...
... ředit 1:10 (1:5 až 1:30) s vodou ... nejlépe ještě v kombinaci s dřevěným uhlím ...
... http://21stoleti.cz/blog/2010/12/22/lid ... doucnosti/ ...
... http://abecedazahrady.dama.cz/default.a ... ticle=2865 ...
... atd. ... http://www.greenhome.cz/clanky/domaci-p ... va-rostlin ...
... dle indicií ve vlákně o ABA tím čerstvým klučičím chčůráním možno hnojiti na přímo (do 24 hodin), kdežto ty holčičí šťávy raději použít k podpoření rychlejšího zrání kompostu jako aktivátor (a v neředěné formě pak namísto herbicidů ) ...... rozhodně asi nepoužívat k zálivce klíčících semen ... jo, a moc nehnojit přímo na list ...
pozn: ... nikdy nepoužívat v případě užívání HA !!! ... jinak se vám přestanou množit žížaly !!! ... ...
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Vlastno "ruční" hnojivo ... :D ... a zadara !!! ...
Nepřijde vám to žalostné, že to někdo dokazuje na nějaké universitě? Mně jo.A(&F) píše:... metoda stará tisíce let ...
Co je to HA? AHA, že by hormonální antikoncepce?
Ahoj, Slávek.
Edit: ... jj, správně ... Hormonální Antikoncepce ... A(&F) ...
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.