![Eusa Whistle :ewhistle:](./images/smilies/eusa_whistle.gif)
![Smoke :smoke:](./images/smilies/icon_smoke.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
1 přeháněč
2 magneticky měkký materiál
3 permanentní magnet
4 píst
5 vlnovec
Ale ale, kampak se tady ztrácí skupenské teplo? Takhl by to bylo za chvíli plné páry:)la píše:Poota má ještě trochu pravdy navíc, problematika páry je ještě o kotlech a kondenzaci páry zpět na vodu.Zajímavé, že když teda pominu parní kotle ,je už minimálně 35let znám způsob nucené kondenzace a furt se staví tak velké betonové chladící věže. Ten kondenzátor může být provozovám při vyšším tlaku.
No krabice je třeba chlazena vodou užitkovou(nečistou) a vzniklá destilka nebo jiná čistá kapalina se může dále použít bez nárustu vodního kamene nebo jiných sedimentů v kotli,při provozování za vyších tlaků v krabici se posouvá i kondenzační teplota.Jim68 píše:Ale ale, kampak se tady ztrácí skupenské teplo? Takhl by to bylo za chvíli plné páry:)la píše:Poota má ještě trochu pravdy navíc, problematika páry je ještě o kotlech a kondenzaci páry zpět na vodu.Zajímavé, že když teda pominu parní kotle ,je už minimálně 35let znám způsob nucené kondenzace a furt se staví tak velké betonové chladící věže. Ten kondenzátor může být provozovám při vyšším tlaku.
Co to bude? Mám spoustu páry!!la píše:Zase kousek, tentokrát rotor.
Ještě skolíkovat,nalícovat, vyvážit,atd.![]()
Ahojky, přešel si do ilegality?Jim68 píše:Co to bude? Mám spoustu páry!!la píše:Zase kousek, tentokrát rotor.
Pro kutila :vůbec nic SZ, nedošlokutil píše:Ahojky, přešel si do ilegality?Jim68 píše:Co to bude? Mám spoustu páry!!la píše:Zase kousek, tentokrát rotor.
![]()
Poslal sem ti SZ, prosím tě ozvi se
Díky
H.v.
Je to na jedné klikové hřídeli kvůli tichému chodu ,poota píše:Jestli mě smysly nešálí, tak je ten valivý píst uložen přímo na klikovém čepu, z čehož mi ale vyplývá, že ten druhý, kterým to bude vyvažované, je nesen druhou klikovou hřídelí, která je s tou první spřažená ozubením na jejich setrvačnících. Což mi připadá jako docela žertovné, nicméně běžně nepříliš často vídané řešení![]()
I když mému ideálu tepelného motoru je toto řešení poměrně vzdálené, tak Ti stejně držím palce - poota