Palo píše: Prosím všechny, co vyzkoušeli nahradit vitamín C kyselinou chlorovodíkovou,
OK, ještě tohle, Céčkem jsem se rval přes měsíc, dolezl jsem dost rychle na 30 (sakriš, dal jsem zbytek poslední popelnice toho C dceři, nevím jak byly velké tablety) tablet denně a nemohu říct, že bych býval pozoroval, že to pro mne něco udělalo. Pravda, křtil jsem to bikarbonou, aby mi to nepropálilo kotel. Jak s HCl se lze dočíst na HCl - Základní Fakta. Budu to tam muset doplnit, jak jen budu mít chvilku.
To za Á
Za B. Kyselina askorbová se v těle mění na kyselinu šťavelovou, částečně, ne u všech, proč, nevím, ale ta kyselina šťavelová (Oxalic acid) taky v mnoha případech dokáže dost věcí porovnat.
Nic proti Céčku!
Ale, napadá mne, že kdybychom ho až tak moc potřebovali, asi bychom si ho vyráběli jako psi. No a nevyrábíme. Zato si vyrábíme HCl. Doporučuji přečíst přílohu HClAllenCZ.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... c&start=30
Skoro dole.
Ahoj, Slávek
Haf haf.
Slávečku, doufám, že už jsi něco zaslechl o nemoci zvané skorbut. Svého času smrtelné onemocnění, něco jako dneska rak. Podívej se, v jakých dobách a za jakých podmínek se masově objevila. Zapátrej. Něco ve stravování se evidentně změnilo (nepočítám v to námořníky a jejich chudou kuchyni, než s sebou začali vozit citrusy). Lidské tělo je odkázáno na vit. C přijímaný v potravě - úplně stejně je na tom třeba morče, také si ho neumí vyrobit. V momentě, kdy metabolizmus začne haprovat kvůli nedostatku HCl, což může být způsobeno například stresem, tělo velmi rychle vyčerpá zásoby. Vidím to tedy stejně, jako nastínil Kutil. 1/ tělo se bez vit. C v žádném případě neobejde. 2/ Dostatek HCl nebo její normální tvorba umožní získávat céčko v rámci normálního zažívacího procesu.
Palo, pokud dokážeš (ne "per huba", ale na základě biochemických procesů), že Pauling a jiní biochemici, kteří jeho objevy v plném rozsahu potvrdili, jsou volové, máš nárok na jednu z jeho nobelovek. A za jeho časů se ještě z politických důvodů neudělovaly, navíc - objevy okolo vit. C pěkně podminovaly zisky farmaceutů.
Prrrr!
Tohle celé vlákno je o
terapeutickém používání MMS a s tím i kde čeho. Palo se soustředí na
terapeutické použití MMS a HCl, nikoliv
dietní. Má odpoveď se opět týkala rozdílu účinnosti
terapeutického použití HCl a
terapeutického použití vitamínu C. Palo zde neupřesňoval, že by mu šlo o
dietní náhradu vitamínu C, náhradou
dietní HCl. O kurdějích a křivici, kurděje vyvolané exclusivně nedostatkem vitamínu C a křivici také nedostatkem jódu, i když C nedostatkové není, toho vím dost na to, abych nežil v bludu, že
dietní HCl nahradí
dietní vitamín C.
Pokud jsem se mýlil a Palo zde potvrdí, že měl na mysli
dietní vitamín C a HCl, jaksi mimo téma, pak to mělo být ve výživě, pak se všem omluvím včetně jeho. Pokud ne, všichni, kdo se do něj a do mne dali kvůli "nenahraditelnosti" vitamínu C pomocí HCl dluží omluvu jemu a mně, byvše mimo.
Asi tak.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.