Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Koloidní stříbro
Re: Safina vs stříbrný drát bez Cu
Každá sranda něco stojí.
Ani se mě neptej, kolik sem tehdá platil já. Pravda řečeno, ani si to už radši nepamatuju...
No ale protože mam elektrody opravdu masivní, počítám, že mi vydržej dýl, než ta zelená barva na háru
Ani se mě neptej, kolik sem tehdá platil já. Pravda řečeno, ani si to už radši nepamatuju...
No ale protože mam elektrody opravdu masivní, počítám, že mi vydržej dýl, než ta zelená barva na háru
Naprosto jednoznačně nejlepší příspěvky má p. Habana, ale neměl by se nechat vytočit člověkem, který nemá v oblibě elektroniku (každý jsme nějaký). Pro elektronika je jasné, že stabilizovat proud při elektrolyze je nutné . Údaj 0,155 mA je přímo strategický a má větší cenu, než si tu vštšina lidí myslí. Bez něho bych se vůbec do výroby koloidu ani nepustil. Mám jenom k připomínku k promíchávání elektrolytu. Je potřebné, ale z ložiska vrtulky se můžou do dostávat do elektrolytu nečistoty a znehodnotit výsledný produkt. Snad by bylo možné pootáčet celým elektrodovým systémem oběma směry a tak elektroyt promíchávat. Možno by také ke snížení velikosti Ag pomohlo podstatné zvýšení frekvence přepínání polarity.
Honza K.
Honza K.
ložisko mám udělané tak, že osička s propellerem je skleněná, samotné lože je z nějakýho polyamidu, či čeho a je volněkší.
Vzhledem k tomu, že točky jsou dost malé, vůbec to neva.
Spojení osičkamotoru x skleněná osička je dělaná přes pružné spojení samosmrštitelnou bužírkou.
Bacha, přílišné točky nejsou to optimální.
Proto je používám krokový motor náležitou regulací. KJrokovým motorem se vyhnete použití převodovky. v dnešní době už není problém motor s převodovkou koupit, tehdy jsem to musel řešit krokáčem.
Spojení osičkamotoru x skleněná osička je dělaná přes pružné spojení samosmrštitelnou bužírkou.
Proto je používám krokový motor náležitou regulací. KJrokovým motorem se vyhnete použití převodovky. v dnešní době už není problém motor s převodovkou koupit, tehdy jsem to musel řešit krokáčem.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jaksi Vám v zápalu a nadšení zcela ušel hlavní smysl výroby koloidního stříbra, a tím je zdraví. Z potenciálních uživatelů koloidu má zálibu v elektronice možná 1% lidí, pro ostatní je to "španělská ves". Na těchto lidech pak parazitují "experti" nabízející paskvilní komplikované elektronické propletence za 4000 korun!Jan K. píše:Naprosto jednoznačně nejlepší příspěvky má p. Habana, ale neměl by se nechat vytočit člověkem, který nemá v oblibě elektroniku (každý jsme nějaký). Pro elektronika je jasné, že stabilizovat proud při elektrolyze je nutné . Údaj 0,155 mA je přímo strategický a má větší cenu, než si tu vštšina lidí myslí. Bez něho bych se vůbec do výroby koloidu ani nepustil. Mám jenom k připomínku k promíchávání elektrolytu. Je potřebné, ale z ložiska vrtulky se můžou do dostávat do elektrolytu nečistoty a znehodnotit výsledný produkt. Snad by bylo možné pootáčet celým elektrodovým systémem oběma směry a tak elektroyt promíchávat. Možno by také ke snížení velikosti Ag pomohlo podstatné zvýšení frekvence přepínání polarity.
Honza K.
Proto trvám na tom, že nejlepší způsob jak vyrobit kvalitní koloid je pomocí 3 - 4 9V baterií a kvalitních stříbrných elektrod. Zvládne to úplně každý a nepotřebuje k tomu ani páječku.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Dej sem prosím fotografie, ať se potěšíme..habana píše: ložisko mám udělané tak, že osička s propellerem je skleněná, samotné lože je z nějakýho polyamidu, či čeho a je volněkší.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Právě pro ty, co nemají zálibu v elektronice jsem napsal podrobný návod na výrobu proudového zdroje z dvou součástek. K zapojení tohoto "paskvilního propletence" nepotřebujete páječku, stačí "čokoládka" ze starého lustra. Těm chudinkám 4 bateriím by tento zroj velmi prospěl a vydržely by déle. Nemusíte použít doporučení p. Habany a just dejte proud dvojnásobný, i tak to bude lepší, jako vybíjet baterie téměř jenom přes jejich vniřní odpor.gewo píše:Jaksi Vám v zápalu a nadšení zcela ušel hlavní smysl výroby koloidního stříbra, a tím je zdraví. Z potenciálních uživatelů koloidu má zálibu v elektronice možná 1% lidí, pro ostatní je to "španělská ves". Na těchto lidech pak parazitují "experti" nabízející paskvilní komplikované elektronické propletence za 4000 korun!
Proto trvám na tom, že nejlepší způsob jak vyrobit kvalitní koloid je pomocí 3 - 4 9V baterií a kvalitních stříbrných elektrod. Zvládne to úplně každý a nepotřebuje k tomu ani páječku.
Honza K.
- Karel IV
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
Koloidní stříbro
Jane K. a GeWo, případně někdo jiný, prosím, ozvěte se mi na můj mail va.jo@seznam.cz, jsem sice elektrotechnického vzdělání, ale bastlení nikdy nebyl můj velký kůň, skončila jsem u stmívače někdy před 20ti lety a potřebuji cosi poměrně jednoduchého a funkčního (absolvent dvou atak borreliozy, ale v současnosti zdráv bez závad). Ráda si cosi funkčního vyrobím nebo od vás zakoupím s tím, že nepožaduji profi přístoj,ale cosi, co s inteligencí elektro figury zvládnu ovládat a vyrobit si pro vlastní spotřebu. Díky Joan
Zapper používám (mám od Mirka) a jsem s ním maximálně spokojená.
Zapper používám (mám od Mirka) a jsem s ním maximálně spokojená.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koloidní stříbro
Ahoj Joan, obrať se prosím na Mirka i s tímhle, pokud vím, stavěl poslední funkční variantu pro KS a zapper specializovaný na borelie.
J
J
HOUM MEJD - nanoponožky :-) odvážný test
taky jsem o tom uz dlouho premyslel ale vzdycky mi bylo lito to male mnozstvi kolodiniho stribra co jsem vyrobil, pouzit zrovna na ponozky
Mel jsem ted ale uz starsi zasobu ktera by asi nebyla pro konzumaci idealni, proto jsem provedl nasledujici pokus:
Asi 5 paru ciste vypranych ponozek jsem namocil do roztoku starsiho koloidniho stribra, nasledne rucne vyzdimal a nechal ususit.
Ponozky jsem si nechal na sobe cely den jsem mel na sobe v kanclu boty a pak jeste dokonce i do rana
Vecer i rano jsem provedl cuchovy test a dokonce nechal test provest i spriznenou 3. osobou
Skutecne byl videt velmi vyrazny rozdil.
Ze ve vzdalenosti 1/2 metru, kdy by bylo nutne jiz normalne nasazovan plynovou masku, nebylo citit vubec nic.
Dokonce i pri vzdalenosti nekolika milimetru mezi nosem a ponozkami - stale nebylo citit vubec nic !!
Zaver je zatim pouze predbezny, pravdepodobne bude provedena nova rada testu a sice napriklad na jedne noze ponozka "ostříbřená" na druhé noze pak "neostříbřená".
Dale pri opakovanem pozitivnim vysledku bude prodluzovan interval vymeny tak aby se zjistila skutecna ucinnost.
Nekdo se proste pro "vědu" obětovat musí
Mel jsem ted ale uz starsi zasobu ktera by asi nebyla pro konzumaci idealni, proto jsem provedl nasledujici pokus:
Asi 5 paru ciste vypranych ponozek jsem namocil do roztoku starsiho koloidniho stribra, nasledne rucne vyzdimal a nechal ususit.
Ponozky jsem si nechal na sobe cely den jsem mel na sobe v kanclu boty a pak jeste dokonce i do rana
Vecer i rano jsem provedl cuchovy test a dokonce nechal test provest i spriznenou 3. osobou
Skutecne byl videt velmi vyrazny rozdil.
Ze ve vzdalenosti 1/2 metru, kdy by bylo nutne jiz normalne nasazovan plynovou masku, nebylo citit vubec nic.
Dokonce i pri vzdalenosti nekolika milimetru mezi nosem a ponozkami - stale nebylo citit vubec nic !!
Zaver je zatim pouze predbezny, pravdepodobne bude provedena nova rada testu a sice napriklad na jedne noze ponozka "ostříbřená" na druhé noze pak "neostříbřená".
Dale pri opakovanem pozitivnim vysledku bude prodluzovan interval vymeny tak aby se zjistila skutecna ucinnost.
Nekdo se proste pro "vědu" obětovat musí
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Poděkování
Děkuji za kladné ohodnocení mé snahy o osvětu na tak málo probádanem poli. Ukazuje se, že "stříbrné ponožky" jsou IN . Je prima, že jsou tu i praktické pokusy s koloidem. A že to funguje. Na podobné pokusy by jistě zcela bez problémů stačilo ze Safiny trochu stříbra o čistotě 99,9% a tři nebo čtyři 9V baterie (jak doporučuje Gewo). A nožky se Vám jistě za takovou snahu odmění... (nebo obmění ?)
Naposledy upravil(a) rival dne úte 06 úno 2007 10:08, celkem upraveno 1 x.
rival - živý člověk - suverén
Joan - Koloidní stříbro
Řeším teď zakoupení stříbrného drátu, Safina má jen 99,9 ryzost ( tvrdí, že by to mělo stačit, že to tak netestují a že by to mohlo těch 99,94 mít, ale atest k tomu nedávají) 2mm a 3 mm drát skladem, takže mám problém se dostat k lepší ryzosti - alespoň 99,94 a tloušťce drátu 4mm. Máte někdo tip, Safina mi to samozřejmě vyrobí na zakázku, ale bude to drahé jako pes a nejlépe minimáleně tak 0,5 kg množství, to odpovídá několika metrům a několika tisícům v tom uložených. Poraďte prosím, jsem z Prahy, tak Safina pro mě není nedostupná, ale zatím nevím, jestli to chci.
- Karel IV
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
kvalita stříbrného drátu
Karle IV, pokud bych to neměla brát jako hraběcí radu, tak prosím vyjev, kde se dá ryzost 99,94 zakoupit, potřebuji to nejlépe do týdne vyřešit, tak se poděl o to, co víš. Asi to bude zajímavé i pro ostatní účastníky zdejší diskuze. Nebo prosím někoho z ostatních diskutujících, ryzost 99,99 si nemohu finančně dovolit, se obávám, a pro moje záměry, na co chci koloid využívat, by mělo 99,94 stačit. Díky, pokud se někdo ozvete.