Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: RE: formou dobročinných darů, které má možnost si odepsa

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše:... to by na ně finančák hodně rychle vlítnul a dodanil ...
Stačilo by se podívat do Kanady jak. Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Re: Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem

Příspěvek od jarda ovčák »

dar..... myslím, že vůbec netušíte, jak to chodí. já loni daroval opožděný jehně na vánoce k jesličkám, jak se narodil kristuspán či co....za pár měsíců průser, registr zvířat to naprášil finančnímu úřadu a byl z toho daňoý zločin.
ta entita zmrdů je totiž v přesile. my si myslíme že ne, ale opak je pravdou. já to mám třebas tak vygradované, že se mi chce z úředníků zvracet. normálně si můžu namazat psí hovno na chleba a nemám problém, ale potkám policajta a nebo úředníka a normálně mě to natahuje, že bych jim poblil boty. Už jsem to i policajtům vysětloval, že mám na ně alergiii a že se na ně nemůžu dívat, jináč že si pobliju volant, ale šel jsem před komis pro pohrdání veřejným orgánem...
Prostě tomu neutečem. Musíme lhát a podvádět, jináč zaplatíme daně i z podané ruky.
Zkuste si předstait, že zaměstnáte lidi. máte byznys a potřebujete pracovníky.... Jsem v té situaci a najednou zjištuju,že zaměstnanec je šíleně drahá záležitost. Abych mu dal 15, musím vydělat 50. Pak onemocní a já mu budu platit jako mourovatej a pověsím se na hambálku.
Nic nedělejte, nic nepodnikejte, nikomu nic nedarujte, s nikým se o nic nedělte a ani nebavte, jináč vás udá, že podvádíte a zavřou vás....Je to divný??? no jasně že je, je to ulítlý ale bohužel, tak to je.
Z darů se platí daně, páč jsem daroval nějaký ovoce děckám, do školky....
Já si myslím, že víc demotivující to bejt nemůže. A to je dobře, páč se neodrazíme vzůru, než ode dna

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:... zaměstnanec je šíleně drahá záležitost. Abych mu dal 15, musím vydělat 50 ...
... to teda sakra přitlač ... :D ... pade, to bys byl na tom holenku ještě dobře ... zapomněl jsi totiž na již zmíněné DPH, kterého jsi určitě plátce ... a tam vzniká ten propad, neboli dvojí zdaňování ... k tomu abys vydělal nějakéty peníze, tak se Ti mezitím neustále pořád zvyšuje odvod DPH (kteréžto sice můžeš získat od státu zpět, třeba když si něco koupíš, což však nejde do nekonečna ... že), ale nakonec dáváš zaměstnanci mzdu, kde si už žádný DPH neodepíšeš (rovněž tak ne ze všemožných povinných odvodů, tj. daně ze mzdy, sociálky a zdravotního, za které se přitom člověku nedostane následné odpovídající "péče a služeb"), ... nehledě na to, že zaměstnanec svou výplatu přitom povětšinou utratí u plátců DPH, kteří ho tak zase odvedou státu ... sviňárna největšího kalibru ... dobře si to ten stát vymyslel ... :? ...

... nehledě na další výdaje, které s tím jsou spojené, jelikož díky zesložiťování daňového systému je většina podnikajících lidí nucena si nechat zpracovávat přiznání daní od účetních firem, protože každej rok je tam hned několik změn, díky kterejm by člověk nedělal nic jinýho, než by studoval zákony (vtipně schválený s úplně jinejma nesouvisejícíma záležitostma) a na vlastní práci a vytváření hodnot by mu už nezbyl žádnej čas ... i to je důvod, proč každý měsíc skončí s podnikáním desítky (příp. stovky) subjektů, nové namísto nich však nevznikají = tím je i neustále se zvyšující nezaměstnanost ...... díky této pitomé byrokracii tak ženou tento stát do jasné záhuby ...... divné, že si to neuvědomujou ... :ethink: ...

... už aby to šlo celý do prdele a všichni tyhle zmrdi pochcípali hladem !!! ... (sorry za to výrazivo, ale slušně to napsat nejde) ...

------------------------------
PeS: ... mmch, kamarád, kterej si léta přísně hlídal obrat, aby nespadl do plátcovství DPH, tak si před rokem koupil jedno poměrně laciné zařízení v ČR, přičemž mu ho ale za pár korun instaloval technik belgického výrobce (což byla podmínka pro nabytí záruky), no a už tam byl, :shock: (+ navrch pak ještě zaplatil tučnou pokutu za pozdní přihlášení k plátcovství DPH!!), protože: "od 1.1.2010 se automaticky stává osoba povinná k dani, která poskytuje služby dle § 9 odst. 1 s místem plnění v jiném členském státě, a to dnem poskytnutí těchto služeb. Dále se plátcem stává i podnikatel se sídlem nebo místem podnikání v tuzemsku, který přijme služby podle § 9 odst. 1 od osoby registrované v jiném členském státě nebo podnikatelského subjektu ze třetí země" ( http://www.podnikatel.cz/clanky/povinne ... ych-k-dani ), ... ty svině zákonodárský to tam dali při schvalování naprosto nenápadně potichoučku ...... jj, za chvíli budou plátci DPH všichni podnikatelé ... i ti nejmenší ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Jo, v Polsku ... tam se maj ...

Příspěvek od A(&F) »

... tam alespoň dopředu vědí koho si můžou zvolit ... :D :D :D ... ( :oops: ) ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:
... povídej ... dík ... :bye: ...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše:
Slavek Krepelka píše:
... povídej ... dík ... :bye: ...
Dneska je tu všecko, co nejde of firmy na "výplatní pásce" jako peníze zdaňované jako "taxable benefit" tedy zdanitelná výhoda. Někdo ji zaplatí. Jako šéf můžu na firmu vzít kolik chci aut, to je fajn, ale někdo to pozná na výplatě podle cestovního záznamu, který se musí vést. V momentě, kdy auto používám já, jako šéf, mi to zdaní jako extra příjem. V momentě, kdy to používá zaměstnanec, zaplatí to on. Dá se v tom fixlovat, protože se dá šikovně dělit kilometráž na to, co šlo na potřeby podniku a co šlo na potřeby soukromé, ale je to tam a ufixlovat se to celé zdaleka nedá. Dokonce jsem se setkal s případem, kdy chlapíkovi takhle zdanili i pojízdnou dílnu, protože operoval z domova a parkoval tedy dílnu nikoliv u nějakého podniku, ale doma. Co se týče třeba zdravotního připojištění, zaměstnanec si musí platit alespoň snad 40% pojistky, jinak ty platby berňák taky zdaňuje. Jedinné, co jsem kdy viděl a co se tu dá skutečně dobře využít je jednak rozdíl v pojistkách na firemní a soukromá vozidla, například za přes pět tun hrubé váhy dodávku jsem platil dost míň, než za svoje privátní auto a to ani nemluvě o tom, že podnikový vůz mohl řídit kdokoliv a kdykoliv a byl pojištěný, pokud měl platný řidičák. U soukromého vozu, pokud pujčíš auto někomu, kdo nemá svoji pojistku na auto, je dotyčný nepojištěný.

Ani platit v hotovosti není žádná výhra. Všechny peníze, který firma vydá, jsou buďto zdokumentované kam šly a pokud ne, přišijou to jako výplatu šéfovi a zdaní mu to v jeho škatulce příjmů. Pokud bych tedy zaplatil zaměstnanci 2000 měsíčně v hotovosti, zaplatím z toho daně jako by to byl můj příjem. Pokud mu za to nakupuju cokoliv jiného, než co se dá zdůvodnit jako materiál na provoz, výrobu a údržbu podniku, je to totéž. Zaplatím to na daních ze svý výplaty. Je v tom taky tedy malá ďourka, ale fakt malá a jak pro koho. Dá se vyplatit příležitostná práce dělníkovi, který byl zaměstnán velice přechodně, mám pocit že maximum je 14 dní a pak se mu dá dát výplata i přes šek bez daní, jako příležitostná práce, nebo se dá za vymezených podmínek zaměstnat na kontrakt a potom je v obou případech něm, aby si z toho zaplatil daně. Nedá se to ale dělat u privátních osob nastálo. Dotyčný by musel mít svou firmu, pak jo. Jenže to už jsme zase zpátky u toho, že pa ho má berňák pod dost dobrou kontrolou a zase daně zaplatí.

Asi tak nějak. Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen

Zřejmě podraží dálniční známky ...

Příspěvek od A(&F) »

... díky tomu, že se ŘSD změní z příspěvkové organizace na státní podnik ...... stane tak plátcem DPH, což se zákonitě promítne i do ceny dálničních známek ...

... http://ekonomika.idnes.cz/rsd-se-zmeni- ... nomika_ert ...

... "Stát dosud za známky vybírá 3,8 miliardy korun ročně. Pokud by bylo osmdesát procent kupujících neplátci DPH, stát by si na výběru daně polepšil o 600 milionů korun. "Nelze však vyloučit ani scénář, kdy by došlo ke snížení nominální ceny známky tak, aby celkové navýšení bylo menší než 21 procent oproti dnešní ceně," řekl Zdeněk Neusar z tiskového oddělení ministerstva dopravy." ...

... tak schválně, jak to dopadne ??? ... :D :D :D ...

(viz příspěvek výše http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=108058#p108058 , kde jsem se rozepsal o principu DPH, pomocí kterého stát může z lidí vytáhnout další peníze ... neb k ničemu jinému totiž DPH neslouží ... ;))

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zřejmě podraží dálniční známky ...

Příspěvek od Palo »

V Polsku se to mlelo a naše média zase mlčely...

http://moucka.blog.idnes.cz/c/303080/Po ... -mlci.html

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

informační kolaps je málo. jako zástopce agroanarchistů volám po totálním kolapsu. aby ta úřední lůza vyscípala na úbytě. jináč se fakt nikam nehnem

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
dusan
Stálý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusan »

Veselé vánoce
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...jsem si dnes přečetl...jestli to bude užitečné uvidíme, ale účinek by to "nějaký" mohlo mít :idea: m11 :D

Praha, Brusel - Reklamní slogany na obalech potravinářských výrobků jako "Zvětšuje prsa", "Podporuje trávení", "Napomáhá růstu", "Redukuje vypadávání vlasů" či "Zlepšuje schopnost učit se" nejsou počínaje pátkem 14. prosince na území Evropské unie legální.

Přesněji - evropskému právu nebudou odporovat jen v tom případě, pokud výrobci mohou doložit pravdivost podobných výroků ověřenou příslušnými úřady EU.

Od pátku platí totiž nové nařízení Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA), jehož cílem je chránit spotřebitele před zavádějící či vysloveně lživou reklamou, kterou používají výrobci řady produktů, jež se pravidelně ocitají na pultech obchodních řetězců.

Výrobci musí nechat svůj produkt přezkoumat Evropskou komisí a ta jim případně povolí daný reklamní slogan používat. Obecně totiž platí, že jen polovina údajů uvedených na obalech potravinářských výrobků odpovídá realitě.

Napříště tak budou muset producenti používat mnohem obecnější formulace jako například "Kalcium je potřebné pro normální vývin kostí" nebo "Vitamín C přispívá k normální funkci imunitního systému".

Zcela určitě ale již nebude možné tvrdit, že zmrzlina či čokoláda mají figurovat na každodenním jídelníčku, protože mléko, jež se používá k jejich výrobě, obsahuje vápník. Totéž platí pro iontové nápoje obsahující umělá barviva, nejsou totiž zdraví prospěšné jenom proto, že k nim byly přimíchány elektrolyty, jak stojí na obalu.

... věřím, že se " TO " povede ......
cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

Platí to i pro notoricky známé a lety prověřené bylinky a podobné potravinové doplňky.
Viz. např.
http://www.prodejbylin.cz/hermanek_kvet/index.html

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“