Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Niky
Starší člen
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Niky »

MIRKO píše:To by možná vysvětlovalo nepřítomnost parazitů v plících, ale kuřáci nemívají parazity i jinde...kam se ostatním lidem dostanou...,jedině že by parazitům vadily sloučeniny, které se dostávají do krevního oběhu.M.
nemyslim si, ze fajciari nemavaju parazity.... ten pan bol skor vynimka ako pravidlo. poznam vela chorych fajciarov, tak s ich zdravim to ruzove urcite nie je. ale svoje mozno naozaj zohrava ich psychicke upokojenie po cigaretke :)

:idea: Za domácí úkol se pocvič v upravování citací :D - poo.

Niky
Starší člen

Příspěvek od Niky »

k tej B17:
ja som to brala. mame velku marhulu v zahrade, nestrieka sa, marhule su v podstate bio, a tento rok z nejakeho popudu (uz som o B17 vedela zo skoly, z netu) sme sa rozhodli, ze zo vsetkych marhul ked ich spracujeme odlozime jadierka, tak ich mame este tak asi jednu bednicku uskladnenu. v lete sa mi stal uraz znamienka, krvacalo a opuchlo. nechcela som ist s tym k doktorovi, ze radsej ho necham na pokoji, a keby sa nezahojilo, mokvalo ci inak zle, tak az potom by som isla. ale cely cas som kazdy den si rozbila 5 - 7 jadier a zjedla ten horkosladky vitamin. asi tak dva tyzdne som to praktizovala. znamienko sa mi velmi pekne zahojilo, do povodneho tvaru i farby, takze som ani nesla k dr. neviem ci ma ucinok na parazity, rozmyslam ze to vyskusam, zase si davat preventivne tak tyzden tie jadra. ale moja imunita sa velmi zlepsila, len tam je vela faktorov, neviem urcit co malo tu naj pricinu.

taky maly a dolezity imunitny nakopavac: striedave otuzovacie sprchy. ani netreba cele telo, ja si len na cele nohy robim, ze na konci sprchovania si dam uplne ladovu vodu na cele nohy, potom uplne horucu, potom zas ladovu, opat horucu... zopakujem trikrat a nakoniec sa snazim tu ladovu si nechat tak 2-3 minuty. robim to uz asi mesiac a pol. predtym som mala tak slabu imunitu, ze presiel okolo mna bacil a uz som bola chora (aj dva-trikrat do mesiaca posledny rok), najslabsiu z rodiny. a teraz mam uz jednak aj po urcitych antiparazitikach, tak aj tam to moze pramenit. no ale teda, tieto striedave sprchy si robim ja a mama (ona si ich robi uz roky a je najodolnejsia z celej rodiny, chora takmer nebyva, da sa povedat ze ma najpevnejsie zdravie od nas) a odkedy si ich robim aj ja, nebola som chora a to uz za ten cas boli ostatni clenovia nasej rodiny dvakrat poriadne chori (tieto zimne choroby, aj antibiotika brali vo velkom), co by som za inych okolnosti bola aj ja zakazdym s nimi chora a teraz vobec, ani raz. akurat sme raz mali taky stav, ze nas nieco obchadza, ale preslo to bez nutnosti zalahnutia, teplot, nadchy, kaslu... tak teraz na to nahovaram aj ostatnych doma, su pristupni rieseniam, len nemaju zatial prilis disciplinu sa starat poriadne o svoje zdravie. no a to otuzovanie, tiez sa mi do toho nikdy nechcelo, nie je nad horucu sprchu v zime a vegetovat pod nou ale dostal sa mi do ruky nedavno clanok, ze to stimuluje imunitu a staci aj len tie nohy aspon, tak som sa rozhodla do toho pustit a funguje to u mna.

este som zabudla dodat: B17 najdete aj v jadierkach v jablkach ci ceresnach. preto sa vzdy hovorilo, ze je zdrave zjest jablko cele aj s jadierkami, to tiez zvyknem, lebo mi chutia
Naposledy upravil(a) Niky dne úte 06 lis 2012 22:54, celkem upraveno 1 x.

Niky
Starší člen

Příspěvek od Niky »

a inak, nemyslim si, ze rakovina je len od parazitov a staci na liebu zbavit sa ich... ako jednu z pricin vzniku verim, ale v zmysle ze parazity sposobia poskodenie bunky a ta sa zblazni a zacne nekontrolovatelne delit. nemyslim si, ze nadory ci metastazy su "vyplnene" parazitmi ci ich cystami, ved mikrobiologovia robia podrobny rozbor pri histologii, take nieco by si nemohli nevsimnut

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Niky píše:... ved mikrobiologovia robia podrobny rozbor pri histologii, take nieco by si nemohli nevsimnut
Při té "histologii" je zajímá jenom to, jestli je útvar zhoubný (= hurá, bude ozařování a chemoterapie, penízky se posypou!), a nebo není (= co se dá dělat, má holt štěstí, že to nebylo zhoubné, no snad nám při té radosti nebude ani vyčítat, že jsme ho rozkuchali zbytečně). I kdyby si náhodou všimli, že se jedná o zapouzdřené cizopasníky, tak to klidně přejdou, protože to podle nich s rakovinou nijak nesouvisí.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igi »

a inak, nemyslim si, ze rakovina je len od parazitov
Tak rakovina nejčastěji bývají právě zapouzdření paraziti, nebo také různé plísně. Někdy i různý bordel co do těla nepatří. To se tělo snaží uklidit tento bordel na jedno místo, proto si samo udělá nádor, aby tento bordel nebyl v životně důležitých orgánech a v krvi. Myslím si, že si tělo vybere to místo, které je nejvíc oslabené a tam umístí tento dočasný odpadkový koš. No a doktoři tento odpaďák většinou vyříznou a pro jistotu nasadí různé chemoterapie apod. aby si tělo znovu odpaďák udělalo jinde :-(

Niky
Starší člen

Příspěvek od Niky »

Igi, ciastocne suhlasim, s tym odpadom a tak, potom chemo a radio len znicia imunitu a uz sa to sype. ale aj rakovina naozaj existuje, ako chybne sa deliace bunky, nehovorim len o histologii vyrezanych objektov, kde sa narychlo urcuje zhubnost/nezhubnost. je plno vyskumnych timov co sa rakovinou zaoberaju, rozni vedci, mikrobiologovia, onkologovia, vyskumne ustavy to riesa, nie kazdy je zmanipulovany ci zapredany, mnohi mladi vedci to skumaju na skole, po skole, maju regulerne vzorky a s nimi pracuju a ze ich rozoberu fakt na drobne a hladaju, nachadzaju chybne informacie v bunke, proste oni to naozaj do hlbky rozoberu a neexistuje, ze by nenasli pomerne velkeho parazita ci parazitny utvar, ked dokazu najst nepredstavitelne male informacie... ale to je uz mimo tejto temy

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Niky píše:.. neexistuje, ze by nenasli pomerne velkeho parazita ci parazitny utvar, ked dokazu najst nepredstavitelne male informacie...
Oni by velkého parazita klidně našli, dokonce ho můžou i snadno vidět, ale je prostě paraziti nezajímají, oni se hrabou v jednotlivých buňkách a třeba i v DNA šroubovicích. Tam hledají a případně i nalézají patologické změny - a potom hledají, jak a čím by se ty změny daly zase změnit na správný "normál". Že ty změny nastávají třeba jako reakce na látky vylučované těmi pro ně nezajímavými a obrovitými cizopasníky jim na mysl nepřijde. Zrovna tak jako to, že kdyby ti cizopasníci nenarušovali přirozené prostředí, tak by k těm defektům, které se snaží (o čemž nejsem příliš přesvědčen) najít a řešit, vůbec nedocházelo.

Zdravím - poota

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

První komentář: k nikotinu a tabáku
Našel jsem pár zmínek o tom, že existuje dokonce extrakt z tabáku, který používali již v 17. století v Číně proti červům a také například zmínku o tom, že tabákem v minulosti odčervovali koně - tabák koně byli schopni pozřít. Problém ale byl v tom, že nikotin je toxický, takže velké množství pak ohrožovalo samotné koně. Více tady:
"Ke smrtelným případům otravy nikotinem popsaným v literatuře došlo mimo jiné v důsledku požití salátu, který obsahoval listy divokého tabáku, dále prostřednictvím pesticidu na bázi nikotinu, po vypití vodného extraktu tabákových listů určeného k hubení střevních parazitů."
http://www.osel.cz/index.php?clanek=5522
"Tabák byl dalším populárním odčervovadlem; jediným, který koně ochotně přijímali. Přestože nikotin má skutečně nějaké anthelmintické vlastnosti, je v dávkách, které by parazity zahubily, jedovatý i pro koně."
http://www.equichannel.cz/konsti-paraziti-1
Tedy tabák může zabírat (předpokládám ale zřejmě jen ve střevech), ale nepřeceňoval bych ho. Bude to fungovat asi na podobné myšlence jako pelyněk, ten taky v sobě obsahuje jed thujon. Otázkou zůstává účinnost, tedy jaká dávka nikotinu zabíjí parazity a jaká škodí organismu hostitele. U thujonu víme, že první hladina je níže než druhá, tedy že je možné zabíjet parazity bez smrti hostitele :laugh:

Druhá reakce: paraziti a rakovina
Již jsem tady na toto téma vystavil příspěvek, který v příloze podrobně popisuje toto téma. Je to zde:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... start=2259
Zjednodušme to, všichni cítíme, že paraziti do těla nepatří. Pokud tam jsou, tak už jen tím, že do nějaké míry ovládají svého hostitele, tak ho mění (hostitel dělá věci, které by dělat bez nich nemusel a cpe do sebe co mu "řeknou"). Zároveň mění své bezprostřední okolí už jen tím, že tam je - ničí okolní tkáň - např. přichycuje se, posílá do těla své potomky v nějaké fázi svého cyklu, probíhá u něj látkové přeměna (vyměšuje do hostitele zbytky po výměně). I kdyby on sám nebyl příčinou, tak určitě může být "příčinou jedné z příčin". Svým chováním, nebo odpadem změní určité množství buněk nebo doplní chybějící část skládanky a může to začít. Z toho mi ale logicky vyplývá, že příčina příčiny je příčinou. ;-)
Tedy i kdyby to tak nebylo, pro mne stačí to, že to tak být může. Proto nevidím důvod, proč jim nezakroutit krkem, šmejdům.
Naposledy upravil(a) honza_ku dne stř 07 lis 2012 9:10, celkem upraveno 1 x.

Cizákům zmar! ;-)
honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

alfka píše:Jde mi o to, aby se paraziti nezacystovali a neschovali a melo to s tou B17 vetsi efekt.
Tohle je dle mého taky zajímavé téma. Zacystovaní paraziti a jak na ně.
Pokud by to byla nějaká vápenitá forma, tak by mohlo zabrat kůra, kterou jsem dal do přílohy.
Ví někdo z čeho se skládá ten jejich bunkr?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Cizákům zmar! ;-)
Kacaba
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Příspěvek od Kacaba »

Ahoj,
nemáte někdo možnost sehnat pastu Ivermectin za rozumnou cenu? Objednávala jsem ji od paní A. Vopelkové. Ale odepsala mi, že už pasty nemá a mít nebude. Tablety jsou na mě moc drahé :-(

honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

Cizákům zmar! ;-)
Niky
Starší člen

Příspěvek od Niky »

a to mam teraz teda zacat fajcit? :D za cely zivot som asi tak 3 krabicky, lebo cerstvo zapaleny urcity druh mi velmi vonia. ale napachnute veci a clovek veru nie. a kozmeticky efekt- zuby, nechty, vraskava plet, dych... si mozme asi vybrat, ci byt zdravy a skaredy alebo pekny a chory...ale no neviem, moj dedo fajcil dost a zomrel i tak na raka.
ale i tak by ma zaujimala tato korelacia. ste tu aj ludia, co meriavate parazity, nerobite si nejaku sukromnu statistiku? ze kolko mavaju parazitov fajciari a kolko nefajciari, ci je to nejak vyznamny rozdiel by ma zaujimalo. ale stale si myslim, ze negativa fajcenia prevysuju pripadne pozitiva. to uz skor fajcenie travy posobi na parazity, ale ked sa praktikuje dlhodobo a silno, tak vraj degeneruje mozog.

ta rakovina, ved ja tiez hovorim, ze parazity su jednou z pricin, ale nie jedinou a vylucnou. hovori vam nieco pojem mutagenne latky? mozte ich prijat z nasho zdegenerovaneho prostredia cez ovzdusie, potraviny, kozmetiku a ked sa zblbne gen v bunke, tak uz je to mimo kontroly. potom uz jedine silny imunitny system ju snad zaregistruje a zlikviduje skor ako sa stihne nekontrolovatelne mnozit. ale ked ma clovek vela parazitov, tak aj ten IS je slabunky. proste, nie je to take jednoduche s tou chorobou. ved si zoberte takeho Steva Jobsa, on mal take peniaze a moznosti, ako nikto iny, a sam skusal alternativu, skor ako podstupil konvencnu liecbu, citala som o nom, ako sa nechcel nechat ani operovat prve mesiace, tak urcite skusal kde-co a asi mu to aj tak nezaberalo. myslite ze taky inteligentny a vplyvny clovek - vedec, by sa nedostal k informaciam ako my tu? aj k daleko lepsim

MIRKO
Zasloužilý člen
Dal: 490 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Příspěvek od MIRKO »

No jo, peníze ale nejsou všechno.Faktor víry, že se člověk uzdraví nejde žádnou částkou vynahradit.Kdo nevěří, sedí u doktora... :bhead: Nikoho tady ke kouření nenabádám, sám jsem nikdy nekouřil a ani už nebudu., ale zdá se mi, že kuřáky otravují civilizační nemoci až v pozdějším věku.Je to ale jen můj subjektivní pohled, proměřovat je nebudu.Možná mám ale jen atypickou skladbu známých a přátel.... :smoke:

Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Niky píše:.. ved si zoberte takeho Steva Jobsa, on mal take peniaze a moznosti, ako nikto iny, a sam skusal alternativu, skor ako podstupil konvencnu liecbu, citala som o nom, ako sa nechcel nechat ani operovat prve mesiace, tak urcite skusal kde-co a asi mu to aj tak nezaberalo. myslite ze taky inteligentny a vplyvny clovek - vedec, by sa nedostal k informaciam ako my tu? aj k daleko lepsim
Jestli má Tvoje úvaha naznačovat, že tím pádem nemáme žádnou šanci najít lepší postupy, než nabízí současná oficiální medicína, tak to Tě s ní pošlu ... ne, nebudu Tě posílat tam, kde bys mohla pozdravovat moje mládí, ale pošlu Tě na místo daleko horší - běž si to publikovat na www.sisyfos.cz, kde Tě uvítají s otevřenou náručí.
Na tomhle fóru se cení pouze konstruktivní příspěvky - v tom Tvém nic konstruktivního neshledávám. Skučet můžeš mnohem lépe na některé sociální síti. :mrgreen:

Zdravím - poota

Niky
Starší člen

Příspěvek od Niky »

vazeny poota, tymto som hlboko sklamana. nevedela som, ze tu sa smie pisat len s cim suhlasi vacsina, a v tom pripade si takato alternativa moze podat ruku s farmamafiou, kedze je to to iste len v ruzovom. nikde nepisem, ze nemame sancu najst lepsie postupy ako ponuka oficialna medicina. naopak, sama mam s alternativou daleko lepsie vysledky na zdravi. ja som len reagovala na uvahu o B17 ako tu niekto pisal, ze vlastne tym liecia parazity a preto mizne rakovina (hoci mechanizmus ucinku B17ky na RAKOVINOVU bunku je znamy a popisany, cize mizne samotna rakovina - a vobec, bez sa porozpravat so skusenym mikrobiologom, ze rakovinova bunka skutocne existuje). ja sa nestazujem ani nic, ak by si si to precital poriadne, ale zjavne som niekomu stupila na otlak. ja neviem, ked zrazi niekoho auto a bude mat zranenie, tak za to tiez budu moct parazity, ze? lebo tymto smerom sa to tu bohuzial zvrhava. ja osobne by som nikdy nebrala chemoterapiu ci ozarovanie v pripade rakoviny (lebo vieme ake malilinke % "uspechu" ma a clovek skonci v hroznom a bolestivom stave, tak ak by aj alternativa nezabrala, aspon clovek prezije posledne mesiace co najkvalitnejsie), ale isla cestou antihelmintik, B17, betaglukanov, chelaciou, mozno hladovkou, konope, atd. a to preto, aby som zvratila metabolicky a imunitny rozvrat ktory pravdepodobne sposobil danu rakovinu. ale nikde nie je napisane, ze to na kazdeho na 100% zaberie a moze aj tak zomriet. proste ani alternativa nema zatial definitivny 100%ny liek, ale urcite je dalej ako farmaceuticka medicina, to vsak neznamena, ze sa nehlada a neskuma dalej, v prirode je este mnoho nepreskumanych prostriedkov tak nechapem, co bolo na mojej uvahe take zlocinne. mozno preto, ze studujem exaktnu vedu (nie biologiu ani medicinu) a tak si kladiem otazky a nedrzim sa dogmaticky niecoho?
porucam sa

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“