Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Já se k těm cikádám normálně dám. :lol: :shock:
Budu mušet vyměnit vw a chryslera za medvěda, no, hubu bych napajcoval nějakým vixem na boty, ale to jejich krákorání, to bude potíž. Jináč bych mohl v jejich řadách šířit nějakou revoluční zhoubnou myšlenku.
Teda, ještě nevím jakou, páč oni na ty myšlenky moc nebudou. Ale trochu určitě, páč to mají dobře odšéfovaný.
Nevím jak, leda by chodili poslanci do nějakýho cikorbordelu grátis, nebo tak něco. :lol: :lol:

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Chvilku u čaje

Příspěvek od adam.benda »

Obrázek Počítá se sem taky Relax u čaje? S kapitánem Pickardem máme jeden oblíbený a já si ho právě dopřávám..

Tak, dárečky snad máme už vcelku sehnané, jen ten balící papír zbývá.
Přišla podpora a protože jsem právě vzal do ruky štos účtů, zase pěkně rychle odešla... :)
Ale nová práce už je, tak snad bude příští měsíc co se týče existence vstřícnější.
A ten Earl Grey taky krásně zahřeje.
Mě to na noc nevadí, budu chrápat jak zabitej...
Ještě pověsit jmelí, na to bych byl málem zapomněl, to bych zítra dostal od své milé vyhubováno.. :)
No, tak konec žvanení, ať to zase záhy nezapomenu... :)
Dobrou noc všem.

Tak přece jsem na něco zapomněl! Na to hlavní, proč jsem tady vůbec začal psát. :)
Před pár dny jsem připravoval několik balíků na odeslání různě po ČR - nechal jsem z domácnosti vydražit nějaké věci na Aukru.
No a jak jsem takhle řezal ten polystyren nožem z kuchyně, abych měl ideální rozměry pro výplň do krabic,
samozřejmě jsem bordelář a lenoch, tak jsem pak tady ten nůž nechal někde válet,
protože na něm byly přichycené kuličky z toho polystyrenu... (elektrostatickou elektřinou)
Bylo jich tam docela hodně. Druhý den jsem si řekl, že bych to už měl dát do pořádku a překvapilo mě,
že ty polystyrenové kuličky byly stále tak vehementně přichycené k tomu noži... Náboje se tam snad vůbec nevyrovnaly...
To čert vem, ale zajímavá je jiná věc. Kuličky jsem pak odstranil a nožem jsem si šel uříznout krajíc.
Pánové, ten nůž býval vždycky tak tupej a teď jsem se najednou lekl, aby mi neuříznul ruku, jak projel tím chlebem!
Buď je ten nůž zakletej, nebo jsem vypil příliš Earl Greye na noc,
ale taky jsem si v rámci toho vzpomněl na samo-broušení žiletek v modelu pyramidy...

Omlouvám se, jestli jsem vás nějak vyrušil v rozpravě o cikádách, to já jen tak...
Všem přeji hezkou dobrou noc, pěknou neděli a hezký začátek nového předštědrovečerního týdne!

Adam B.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Chvilku u čaje

Příspěvek od aNONym »

adam.benda píše:Kuličky jsem pak odstranil a nožem jsem si šel uříznout krajíc.
Pánové, ten nůž býval vždycky tak tupej a teď jsem se najednou lekl, aby mi neuříznul ruku, jak projel tím chlebem!
Buď je ten nůž zakletej, nebo jsem vypil příliš Earl Greye na noc,
A jaká byla toho všeho příčina? :D Non

Nebyl ten Týýýý náhodou od Laika? ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Pohádka.

Příspěvek od aNONym »

Když už tu máme advent, čas půstu, pojdme si připomenout, že moc nescházelo a postit jsme se mohli po celý rok. ;) Non

A že nescházelo zas až tolik http://www.stream.cz/video/465406-na-st ... -duchodech :D :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
adam.benda
Zasloužilý člen

Téé

aNONym píše:A jaká byla toho všeho příčina? :D Non

Nebyl ten Týýýý náhodou od Laika? ;)
No, kdoví, co tomu bylo příčinou, ale jak jsem právě dodal, intuice mne vede k tomu, jestli to náhodou nemá co dělat se zatím "nevysvětlitelnými" jevy, kdy se žiletka sama nabrousí v malém modelu pyramidy. Určitě většina z vás zná... Můj jinak tupý nůž byl součástí systému s výraznou elektrostatickou elektřinou, jejíž účinky jsou také občas spojovány s pyramidami celkově...

Tak počkat, Laik dodává nějaké Téé? Na tohle já slyším... :idea:

aNONym
Zasloužilý člen

Re: Téé

Příspěvek od aNONym »

adam.benda píše:No, kdoví, co tomu bylo příčinou, ale jak jsem právě dodal, intuice mne vede k tomu, jestli to náhodou nemá co dělat se zatím "nevysvětlitelnými" jevy, kdy se žiletka sama nabrousí v malém modelu pyramidy. Určitě většina z vás zná... Můj jinak tupý nůž byl součástí systému s výraznou elektrostatickou elektřinou, jejíž účinky jsou také občas spojovány s pyramidami celkově...
Měl jsem za to, že Drbalovic jev byl dávno spolehlivě vysvětlen, tudíž s tajemnem již nemá vůbec nic společného. ;) Non

Jeho pyramida totiž nefunguje jako "brousítko", ale spíše jako "prevence proti ztupení". V jednoduchosti řečeno, jedná se tam o "pouhé" vypuzení vody z mikro-trhlin v kovu (pomocí mikrovln "zachytávaných" v pyramidě, jakožto dutinovém rezonátoru), která jinak způsobuje jeho degradaci. 8)

aNONym
Zasloužilý člen

Re: mno..

Příspěvek od aNONym »

poota píše:
jarda ovčák píše:nalejte si ochtlíka nějakýho čistějšího šnapsu a relaxujtež...
Tomuhle ty hade říkáš relaxace??

Dyť to je akorát na zvednutí tlaku a adrenalinu!!
Ony už snad maringotky nefrčej? ;) Non

Jak jinak si potom vysvětlit, že si chce cigorka pořídit na důchod zrovna dodávku. :D

adam.benda
Zasloužilý člen

aNONym píše:Měl jsem za to, že Drbalovic jev byl dávno spolehlivě vysvětlen, tudíž s tajemnem již nemá vůbec nic společného. ;) Non

Jeho pyramida totiž nefunguje jako "brousítko", ale spíše jako "prevence proti ztupení". V jednoduchosti řečeno, jedná se tam o "pouhé" vypuzení vody z mikro-trhlin v kovu (pomocí mikrovln "zachytávaných" v pyramidě, jakožto dutinovém rezonátoru), která jinak způsobuje jeho degradaci. 8)
Tak já "doufám", že tato teorie skutečně prohlédla jev se žiletkou a nejedná se o další nouzovou teorii, kde naší fyziku zkrátka jen nic jiného nenapadá... :|

No a co ten čaj? Navnadíš mě na čaj a pak se nic nedozvím . :)

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

čaj

Příspěvek od laik »

Ahoj
tak čajík :lol:
no nám třeba dobrou konopnou tinkturu ,jako kapečky do čajíku :lol: :laugh: :jump: :shock: :shock: výborný léčivo....
ale mohu dodat i nasušený ,na čajík.....
nebo sušenky... :shock:
:lol:
............toto asi myslel aNOnym................
:bye:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

adam.benda píše:
aNONym píše:Měl jsem za to, že Drbalovic jev byl dávno spolehlivě vysvětlen, tudíž s tajemnem již nemá vůbec nic společného. ;) Non

Tak já "doufám", že tato teorie skutečně prohlédla jev se žiletkou a nejedná se o další nouzovou teorii, kde naší fyziku zkrátka jen nic jiného nenapadá...
Prostuduj si, čím vším se vlastně ing. Karel Drbal zabýval. ;) Non

"Velmi schopného radiotechnického inženýra Karla Drbala totiž zajímaly tvarové rezonátory. Tento vědec pracoval na vývoji čs. rozhlasu i televize a tak měl volný přístup k odborné literatuře z celého světa. Při studiu mikrovlnného záření si náhodou přečetl knihu německého metalurga dr. Carla Benedicse, který dokázal podstatu snížení dynamické pevnosti oceli v závislosti na množství molekul vody v krystalické mřížce. Tento jev byl nazván "kapalinovým efektem" a projevoval se nejvíce na stěnách mikrodutin, ze kterých bylo prakticky nemožné molekuly vody vypudit, aniž by nedošlo k tepelnému, tedy dalšímu snížení pevnosti oceli. Ing. Drbal však jednu metodu objevil a tou bylo použití mikrovlnného záření. Spojitost otupování ostří žiletek a kapalinového efektu mu došla již při studiu knihy, otázkou však zůstávalo, jak problém vyřešit v praxi tak, aby se stal dostupným nejširší veřejnosti. Tehdejší zdroje mikrovln nepatřily totiž k nejlevnějším a tak nezbylo, než se pokusit zalovit v přírodních metodách. Při pátrání po vhodném tvaru rezonátoru vědec mimo jiné brzy zjistil to, co již mnozí další před ním - totiž zajímavou souvislost mezi velikostí základny pyramidy, její výškou a Ludolfovým číslem. Tento paradox jsem se ostatně učil již v šesté třídě základní školy v hodinách geometrie. Naskýtá se tak hypotetická otázka, zdali náhodou prapradědeček slavného pana Lufolfa nepobíhal po faraónově dvoře, ale to už se dostáváme do stadia spekulací, které rozhodně nejsou předmětem tohoto článku." :D

( http://www.oranzovestranky.cz/view.php? ... 2005120205 )

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pyramidka Drbal

Příspěvek od martin11 »

adam.benda píše:

Tak já "doufám", že tato teorie skutečně prohlédla jev se žiletkou a nejedná se o další nouzovou teorii, kde naší fyziku zkrátka jen nic jiného nenapadá... :|

No a co ten čaj? Navnadíš mě na čaj a pak se nic nedozvím . :)
Drbalův jev byl vysvětlen pohledem elektro. mikroskopu na žiletku, nebo Fe....ale co to ostatní...potraviny, a jockej Váňa...??... :idea: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
aNONym
Zasloužilý člen

Re: pyramidka Drbal

Příspěvek od aNONym »

martin11 píše:
adam.benda píše:

Tak já "doufám", že tato teorie skutečně prohlédla jev se žiletkou a nejedná se o další nouzovou teorii, kde naší fyziku zkrátka jen nic jiného nenapadá...
Drbalův jev byl vysvětlen pohledem elektro. mikroskopu na žiletku, nebo Fe....ale co to ostatní...potraviny, a jockej Váňa...??... :idea: m11 :lol:
Já pouze reagoval na fakt, že Drbalova pyramida ve skutečnosti "žiletky neostří", jak to prezentoval Adam, ale pouze je udržuje "v naostřeném stavu". ;) Non

Výsledky ohledně vlivu pyramid na konzervaci potravin nebo zvýšení klíčivosti rostlin nejsou stoprocentně reprodukovatelné. :?

A Váňa? Ten je zkrátka dobrej. Taky bys byl, pokud bys to dělal tak dlouho. :D

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: čaj

laik píše:Ahoj
tak čajík :lol:
no nám třeba dobrou konopnou tinkturu ,jako kapečky do čajíku :lol: :laugh: :jump: :shock: :shock: výborný léčivo....
ale mohu dodat i nasušený ,na čajík.....
nebo sušenky... :shock:
:lol:
............toto asi myslel aNOnym................
:bye:
Ahááá, tak takhle to je. :D No, proti gustu.... :D Tak to já se ozvu, možná se bude hodit trochu povzbuzeníčka do pracovní tvořivosti :)

aNONym píše: ...Výsledky ohledně vlivu pyramid na konzervaci potravin nebo zvýšení klíčivosti rostlin nejsou stoprocentně reprodukovatelné...
To je právě ono. Reprodukovatelné nejsou proto, že co se týče pyramid celkově, jdeme trochu dál za hranice schopností oficiální fyziky. Rezonance ano, mikrovlny ano, ale celkově v té hluboké podstatě taky překračujeme určitou hranici, za níž se zatím mnoho neorientujeme. A nebo se snažíme orientovat, ale jelikož výsledky této práce nepřinášejí konvenční fyzice mnoho "důkazů", je velice těžké o tom něco plně tvrdit. Každopádně, pyramida a to, co se dělá s nábojem, vlněním, rezonancí a zatím ne úplně definovatelnými energiemi, ta toho dokáže vskutku hodně. První, co se mi vybaví na tuto problematiku, není jen změna klíčivosti rostlin, ale i jejich určitá genetická modifikace, kterou pyramida vytváří. Bude toho mnohem více...

Omlouvám se za interpretaci, že model pyramidy nabrousí žiletku. Bylo mi to tak řečeno, takže asi informační šum.

No, každopádně, z toho nože mám doma respekt dál a neumím si moc představit, že by ho nabrousilo jen samotné projetí polystyrenem...

aNONym
Zasloužilý člen

Re: čaj

Příspěvek od aNONym »

adam.benda píše:No, každopádně, z toho nože mám doma respekt dál a neumím si moc představit, že by ho nabrousilo jen samotné projetí polystyrenem...
A své drahé polovičky ses ptal, jestli s tím "zázračným nabroušením nože" nemá náhodou něco společnýho? :D Non

Vony ženský se totiš vopčas nezdaj. ;)

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Sny a pyramida

Příspěvek od jvj56 »

Chci se podělit o pár zkušeností s pyramidou:
Udělal jsem si papírovou pyramidu o základně asi 35 cm. Dal jsem ji pod postel a pod hlavu.
Lepší se mi spí a hlavně nemám nouzi o sny. Více snů během noci a každý den.
Tak jsem po 2 nedělích odstranil pyramidu a bylo to zase v předešlém normálu 1-2 sny za týden.
A proto, že mám rád sny tak jsem ji vrátil a sny se taky vrátily. Úžasné!!!

Jinak přeji příjemné svátky a hlavně hodně energie do bádání. :D

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“