Waldes píše: 1........To že si ty nedokážeš ani len predstaviť ako to že to funguje nieje moja chyba.
2........Nediv sa, že ťa ľudia zaraďujú medzi platených spochybňovačov, používaš všetky ich metódy, prekrúcanie, vytrhávanie z kontextu, slovičkárenie, podsúvanie vecí ktoré človek nepovedal a podobne. Každú jednu vec čo som ti tu teraz povedal viem doložiť príkladom no bolo by to aj tak zbytočné. Preto ak nie si platený a inak ani nemôžeš konať, tak sa nad sebou zamysli a zmeň svoje postoje.
3.......Dokonca sám od seba v dobrom úmysle aby si to nemusel sám robiť, ale mohol to vidieť v činnosti, sám si to vyskúšať, teda najmä pochopiť to, som ti ponúkol, že to budem filmovať u teba. A ty si ako zareagoval ? Tvoja odpoveď bola "nikto ti nebráni byť podvodníkom. Potrebuje to komentár ? Ja som s plným úspechom replikoval SMOT, chodil som sním aj po verejných prednáškach, videli a odskúšali si funkciu desiatky, možno stovky ľudí. Mnohí to skúšali sami z dôvodu, ktorý mi aj potom priznali, že si mysleli, že ja udelím guľôčke nejaký počiatočný impuls. Neprihlasujem žiaden patent, ani nemôžem už je to patentované, len som replikoval niečo čo vymyslel niekto iný, preto nemusím to dať na posúdenie nezávislej komisii. Ale každý kto to videl, a už som písal, že boli medzi nimi aj docenti a profesori fyziky potvrdili, že to funguje, že nevedia vysvetliť ako je to možné ale je to tak. Len ty a len na základe svojej dedukcie tu tvrdíš opak a vo svojej arogancii ma ešte obviníš, že sa pýšim cudzím perím. Ja si neprivlastňujem cudzie zásluhy, ja som si to všetko musel sám odmakať, sám zaplatiť všetok materiál, sám urobiť, sám prísť na to ako to nastaviť tak aby to fungovalo, tomu ty hovoríš pýšiť sa cudzím perím ?
4.......Neviem akú máš ty predstavu o statuse moderátora, no nielen to, že som na fóre o viac ako pol roka dlhšie ako ty ale aj status moderátora pokiaľ viem mám dlhšie. No nikdy som si na rozdiel od teba nedovolil niekomu niečo z príspevku vymazať alebo inak zneužiť svoj status.
1. Ničím neodôvodnený výrok.
2. Ak sa ja pozerám na teba rovnako, tak neexistuje riešenie, ako z toho von. Môj názor je, že výrok je prinajmenšom dôsledkom zaujatosti a predsudkov.
3. Komentár to potrebuje. Ty sa totiž iba oháňaš väčšinou a nereagoval si na moje vecné otázky týkajúce za určenia a vymedzenia podmienok testovania. Ak by som ja teraz napísal, koľko hodín a dní som kadečo riešil, tak by mi to aj tak nebolo nič platné, nakoniec to aj tak v skutočnosti je, a robia to tak často aj iní. Nemôžeš použiť vždy princíp málo informovanej väčšiny, nikdy ulica nepozná toľké detaily, koľko informovaní jednotlivci, hoci tí informovaní jednotlivci tvoria tú ulicu tiež. Je to tým, že pri náhodnom výbere tých lepšie informovaných netrafíš, takže kvalita je daná opäť správnym výberom, a nie priemerom ulice. Ale to ti nevravím nič nové, skôr ma prekvapuje, že proti mne používaš argument väčšiny, ten v podobných situáciách býva veľmi slabý.
Ďalej netvrdím opak čisto na základe svojej dedukcie. Mám svoje skúsenosti, a čisto matematicky nie je pravdepodobné, že by si mal rovnaké. Opakujem, že naša vecná diskusia sa prerušila pri vymedzení podmienok testu, na ktoré si nereagoval. Preto si ma zatiaľ nepresvedčil, že ti ide o to, aby sa vyjasnilo, prečo ty považuješ svoj smot za funkčný, a ja nie. Ak nevieš/nechceš verejne upresniť fyzikálne podmienky testovania, tak z môjho pohľadu taký test nemá zmysel. Ak si záujem mal, tak sa čudujem, prečo si opustil vecnú rovinu.
4. Ja som využil plnú šírku svojich moderátorských práv, teda dovolil som si aj mazať a podobne. Ak si ty podobné kroky nerobil, či nemal na ne dôvod je úplne iná vec a tvoja vec. Ďalej právo moderátora využiť svoj status je nadradené právu diskutujúceho, zvlášť ktorý nerešpektuje podmienky stanovené moderátorom. Rešpektovanie týchto podmienok je hodnotené každým moderátorom subjektívne. Podmienky diskusie vo vláknach, kde mám moderátorské práva som PREDOM uviedol.