ailleyscha píše:...šel s banální vyrážkou na nohách k doktorovi .... doktoři se zhrozili z jeho krevních testů ....do ted se s tím tělo vyrovnávalo po svém ovšem ted už to nestačí)...
Co tím doktoři mysleli, že teď už na to tělo nestačí, že dostal banální vyrážku? Proč na to tělo nestačí, když mu jinak nic není?
Když tak sleduju dlouhodobě na co a jak se léčejí lidi co věřejí doktorům, tak dřív se lidi léčili proto, že je něco bolelo nebo měli horečky nebo kašlali a smrkali a blbě se jim dýchalo. Ale teď čím dál víc vidím, že jsou lidi subjektivně více méně v pořádku, nic je nebolí, nemají horečku... A jediný jejich problém je že si nechali udělat nějaké vyšetření kde se zjistilo, že mají blbý nějaký ukazatel, výsledek testu nebo jako mně kdysi řekli, že mám blbou nějakou křivku. Vždycky by mne zajímalo, co by se stalo, kdyby pacient řek, že je mu dobře a že ty testy má asi stejně blbé už spoustu let, viz daný případ, a při tom mu nic není, a podepsal jim reverz a šel pryč. Jako jsem to kdysi udělal já. Pořád mě škrábalo v krku a furt jsem odkašlával a připadal jsem si jak tuberák, tak jsem šel k doktorce a ta mi řekla že mám astma a budu brát po zbytek života nějaké kortikoidy. Kašlání a škrábání v krku jsem se zbavil půstem a šel doktorce vrátit měřák na dech, který mi půjčila, abych měřil, kolik nafoukám. A sdělil jsem jí, že už jsem v pořádku. A ona mi řekla, že v pořádku nejsem, protože mám blbou nějakou křivku, co mi ukázala na monitoru. Tak jsem jí řek, že jsem si k ní nepořišel léčit tu křivku, ale škrábání v krku a tuberácký kašel a to že je pryč, a její křivka že mě fskt nezajímá. A i když mě krásně strašila jak dostanu CHOPN, když se nebudu "léčit", tak jsem podepsal reverz a už jsem jí neviděl. A CHOPN se samozřejmě zatím nekonal
Jen pro zajímavost výcuc z jedné story dr. Schulze, amerického bylinkáře:
Nějaká paní ztratila hodně krve a doktoři jí chtěli dát transfuzi, že má silnou anémii a její hemoglobin je na spodním okraji pro ženy, a ona se transfuze bála. Schulze jí odšťavil kvantum červené řepy, čerstvých natí z červené řepy a kvantum šťáv z mrkve. Po 24 hodinách na šťávách řekli doktoři že její hemoglobin překračuje horní hranici rozsahu pro muže, který je vyšší než pro ženy. A ještě k tomu dodává, že nikdy neměl pacienta, který by musel mít transfuzi když byl na šťávách. Že v mnoha případech používali odstavňovač i v nemocnici nebo vozili 2x denně čerstvé šťávy do nemocnice.