Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: zbytkova kapacita

Příspěvek od la »

Ludvas píše:
la píše:
Ludvas píše:zdravim všechny možna už se to tu probíralo ale celkem je to zajímavé
na kontaktech draťaku se udržuje poměrně dlouho po odpojení malé napětí které pomalu klesá a to i když ho připojím uplně suchý mimo nádobu po vyskratování nebo připojení nějakeho spotřebiče klesne na nulu a znovu stoupá nemoh by mě někdo uvést do bližších souvislostí?? na el sem poměrně lama, stejně tak netuším jestli je tento potenciál dobrý nebo spíše na škodu
předem diky za odpověď
zbytkové napětí je tam vždy jakmile to jednou zapneš ve vodě už nemůžeš přehazovat polaritu musíš ji pak dodržovat vytvoří sito něco jako polovodivou vrstvu(chová se to jako baterie).Zvlášť když dráty obsahují železo na závadu to myslím není.Chce to čistější vodu. :good:

diky za odpověď do hlavy mi hlavně nejde vytvoření potenciálu u suchého draťaku že by něco jako vzduchovy kondenzátor?? navic když ho takhle na suchu nabitý vrazim do vody obratí se polarita a napěti stoupne každopádně si stím budu ještě chvili hrát než pude do auta.

na takovou polaritu jako to má ve vodě to zapoj.Pokud těch vrstev na sebe naskládáš opačně víc je průůůser de to fakt blbě dolu.názory se tu různí ale já tvrdím že jen mechanicky.Fakt nevím co to udělá u dráťáku tečou tam malinký proudy ,ale jiné druhy vyvíječů se tak chovají už tam prostě nejde protlačit co chceš,musí se to opucovat.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Ach tie kondenzátori . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

Ludvas píše:zdravim všechny možna už se to tu probíralo ale celkem je to zajímavé
na kontaktech draťaku se udržuje poměrně dlouho po odpojení malé napětí které pomalu klesá a to i když ho připojím uplně suchý mimo nádobu po vyskratování nebo připojení nějakeho spotřebiče klesne na nulu a znovu stoupá nemoh by mě někdo uvést do bližších souvislostí?? na el sem poměrně lama, stejně tak netuším jestli je tento potenciál dobrý nebo spíše na škodu
předem diky za odpověď
To jsi na tom ještě docela dobře. Já mám v "šuplíku" kondík nějaký pětigigo na 150V a ten se mi tak po týdnu vždycky samovolně nabije na na 2/3 max napětí a když si tam potom šáhnu a náhodou se trefím, to je samba. Už asi 3roky říkám, že to musím vyzkratovat, ale tanec je tanec. Na škole jsme měli v dílnách jednoho takovéhoto hajzla a ten se pravidelně nabíjel na nějakých 250V a to pak bylo tóčo. A taky mě nikdo do dnes nevysvětlil proč to některé kondenzátory dělají. Je jich sice málo ale jsou. Hajzlové škodivý. Ale zase na druhou stranu vzato, elektroléčba je prý zdravá. Vezměme si ku příkladu USA tam elektroléčbou v některých státech vyléčí všechno, že.

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Takovej je asi život druhých

Příspěvek od sao »

Chlapci , chlapci -- to je přeci nad slunce jasné , že se všechno v přírodě nabíjí a zase vybíjí a snad se tím tady nebudeme zabývat , ale spíš si to užijte a využijte .
Bavíme se tady o tom už snad dost dlouho a příspěvky , -- a nejenom moje -- o tom v jednom kuse pojednávají .
Nechce se mě již opakovat -- “ Přečtěte si , aspoň teda po mě pojednání “ a hnedle Vám bude všechno o trochu jasnější .
Potom už nebudete přešlapovat , ale budete jak šílenci .
Budete jako já montovat jednu mašinku za druhou a neustále jenom Vylepšovat , nikoli zkoušet a laborovat , ale Vylepšovat .
Je snad dobře , že jste si všimli aspoň toho , že se ty drátky a nejenom drátky nabíjejí , ale to už tady bylo na samém počátku stvoření tohoto našeho překrásného Fóra .
Není to začarovaný kruh , ale připadne mě , že si ho z toho jenom sami děláte a chcete koumat již dávno vykoumané a ověřovat ověřené .

Na tomto místě neobstojí Vaše oponentura , protože všichni , kteří si toto Fóru jenom zběžně přečetli mi dají 100% za pravdu .
Není to z mé strany urážka na Vaše bádání , ale spíš dobrá rada kterou , kdyby mi někdo v todlenctom stádiu a v týdlectý době dal , tak toho využiju na Plný Koule a šmahem se posunu na úroveň těch , kteří už jsou ve stádiu prototypů a praktických zkoušek .

Jeden příklad za všechny .

Jdu si takhle navečer po ulici a v tom vidím souseda , jak řeže dřevo .
Inu říkám si , co.
Zastavím se , pokecám -- a zeptám se jak jde život .
Po půl hoďce debaty mě vítězoslavně dovedl k perfektně provedenému prototypu JC .
Nevěděl sice o tom ani zbla , protože to jenom od nějakého kamaráda okopíroval ale jeho nadšení a zapálení pro věc je takové , že teďka už je ve stádiu sestrojování , protože když okusil v mé káře a přesvědčil se , co že to vlastně dělá , tak neváhal ani vteřinu .
Všechno si šmahem doštudoval , přečetl a ověřil a už je z něho úlně jinej člověk .

Někdo to hold pochopí hned , --- někoho stačí trošku popostrčit -- někdo váhá dlouho -- někdo váhá Moc dlouho -- někdo třeba Megadlouho - někdo třeba , a je jich tady na tomto Fóru dost a spíš bych řek , jak to tady poslední dobou čtu , SUPERMEGADLOUHO --- a někdo o tom bude celej život jenom mluvit a mluvit a --- naznačovat a dělat chytrýho , -- a to by se mělo dělat tak a todlencto zase onak , -- a jdete správným směrem , -- a drž se toho a určitě …………..

Jo hold - nastavujete sice dlaně , chcete pít a brát plnými doušky , ale protože necháváte prsty daleko od sebe , tak Vám všechno protéká a to co zůstane na dlani Vám asi už nestojí za to .
:smoke:
Naposledy upravil(a) sao dne stř 17 zář 2008 10:04, celkem upraveno 1 x.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Páni , zdravím Vás . Sao , ak v istých častiach tvojho príspevku prižmúrim jedno očko , tak súhlasím s celým jeho znením . Je to presne tak , jak naznacujes , to jest , ,,Nie je to o luďoch ale v luďoch samotných''. Barbucha , ja tomu hovorím ,,bumerang'' a ak ti to náhodou ušlo , tak vedz , že sa ním aj riadim . Len ,,nezdravý'' človek bude ,,nastavovať líce'' do nekonečna . Nepoviem raz , dvakrát , stane sa a mýliť sa je ludské , no potom už u mňa začne platiť to vaše české ,,všeho jenom do času'', PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne sob 13 zář 2008 12:48, celkem upraveno 1 x.

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Chlapci , chlapci -- to je přeci nad slunce jasné , že se všechno v přírodě nabíjí a zase vybíjí .....

Jo jasný, ale proč k...a zrovna pořád jen přezemě. (oprava Sao)
pepo.bn píše:,,Nie je to o luďoch ale v luďoch samotných''. Barbucha , ja tomu hovorím ,,bumerang'' a ak ti to náhodou ušlo , tak vedz , že sa ním aj riadim . Len ,,nezdravý'' človek bude ,,nastavovať líce'' do nekonečna . PePo
čus.
Tomu teda moc nerozumím co tím básník chtěl říci. To jako že jsem blbej, že si to rovnou nevyskratuju a do nekonečna dostávám pecky? Asi jo, jednak a druhak kapku línej, než se k tomu dostanu, tak začnu dělat něco jiného. Konec konců, je to dobrý životabudič. Doporučuji, může to vyzkoušet. Když už takhle klimbáš, šáhni si a hned jseš plnej energie, až hruza. To je takový koloběh života. Holt elektroléčba.
čus a měj se.
P.S. Klídek pánové, sranda musí být.

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Barbucha , Barbucha . Zas si to ,,poprekrúcal'' , no nevadí , aspoň je sranda . Mimochodom , už som ťi v inéj časti fora pisal , že ťa nepovažujem za blbého . Tá moja narážka bola myslená všeobecne . No poznáš to ,,Mýliť sa je ludské'' a je len na našom ,,vydení'' kedy a za akých okolností príde k tomu , že si priznáme svoj omyl . PePo

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

pepo.bn píše:Barbucha , Barbucha . Zas si to ,,poprekrúcal'' , no nevadí , aspoň je sranda . Mimochodom , už som ťi v inéj časti fora pisal , že ťa nepovažujem za blbého . Tá moja narážka bola myslená všeobecne . No poznáš to ,,Mýliť sa je ludské'' a je len na našom ,,vydení'' kedy a za akých okolností príde k tomu , že si priznáme svoj omyl . PePo
čus,
Jo,jo, kdyby člověk měl tolikrát pravdu jako když se mílí, to by bylo dobře. Jenže lidi neradi přiznávají svou chybu. To by přece značně snížilo jejich image a mohli by přece být považováni za blbce. Proto radši o sobě tvrdím, že jsem blbej a rázem je po problému. Blbcovi přece nemůžeme mít za zlé, že se pomýlil, ne?
měj se
čus

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

na kontaktech draťaku se udržuje poměrně dlouho po odpojení malé napětí...
Ludvas zdravím ťa . Ak by si mal prístup do skritéj časti tohto fora (Nástenka) , tak by si sa tam asi tak pred rokom dočítal jak píšem o tom , že ja idem opačným smerom jak toto forum , to znamená nie do vody elektriku tlačiť (elektrolýza) ale elektriku z vody brať (,,akumulátor - kondenzátor'') , tak že už dávno to tu mohlo byť nielen rozobraté ale aj patrične využité . No ako vždy , zas sa tomu ,,páni rádcovia'' len rehotali . Vydíš vydýš , tak jak tomu bolo v prípade čistoty vody , tak je tomu aj teraz , zas dochádza na moje slová a to ani z daleka ešte nie je všetko . PePo

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

já se sice teprv snažím todlencto všechno nějak pochopit ale co sem pochopil... ten Tesla byl ale koumák, ten by to tady teprv rozhrábl.....
se mě tak v práci honily hlavou myšlenky,je dráták anténou nebo anténu potřebuje,sem už jednou psal saovi,že se mě to pořád nějak plete do sebe z krystalkou co sem měl jako malej doma....co je zajímaví že na fungování ani nepotřebuje žádnej zdroj ....kdybych našel hooodně dlouhej drát a připojil k drátáku a dobře uzemnil jak moc se mě to bude nabíjet?,a hlavně jak bych to pak využil?....ale to už ste určitě řešily u antény na a pod autem.....ale něco mě tady pořád neleze do hlavy...:bhead: no já vím že su pozadu ale su tady jako žáček první možná druhé třídy :lol:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Další střípek

Příspěvek od 1220 »

když jsem vyměnil 6 spirálový vyvíječ za dvoj mezikruhový, úspora spadla z 25 procent na sotva 15 procent . :(
K.

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Když vedeš dilema na téma anténa tak zkus tohle, v každém případě kondíky a diody v prvním zapojení než to oměříš použij alespň na 1000V, aby ti elit na 15V, v případě že to bude fungovat, nezorbyl hubinku. Tu C2 tam ze začátku ani dávat nemusíš, to kdyžtak až pak.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Barbucha dne pon 15 zář 2008 13:29, celkem upraveno 2 x.

Barbucha
Zasloužilý člen

sorry

Příspěvek od Barbucha »

nic (upravil Sao)
klidně to smaž, byl to úlet
Naposledy upravil(a) Barbucha dne stř 17 zář 2008 11:56, celkem upraveno 2 x.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

TR

Příspěvek od sao »

Takže jedeme dál o další poznatky po asi 10000 km

Cestou na Slovač jsem zakotvil taky u Pega a po bouřlivé debatě na různá témata jsme se dopracovali i k nahlédnutí pod ty naše kapoty .
Pego už to i dubluje a tak tam má namontované hnedle dva . Jeden vlastní , tudíž pro mě neidentifikovatelný (hi hiú ) a druhý v klasickém TRkovém provedení , který se chystá co nevidět spustit , aby taky otestoval a okusil , jak již mnohokrát , to nádherné opojení .

Pod mou haupnou je neustále klasické provedení , tzn. 6x Bifilár a na něm je najeto oněch zmíněných 10tis. km . Po propočtu jsem se dostal na hranici , na kterou jsem si myslel , že asi těžko s touto mašinkou dosáhnu , ale pevně jsem v to věřil .

K Pegovi to mám 134 km a spotřeboval jsem na to a teď se podržte 6l nafty .

Když jsem prvně namontoval TR , tak jsem psal , že mám TD 2litr (85) a jezdím za cca 10 - 12l/100km , podle toho , jak su naloženej . (Nejenom já , ale především auto)

Postupem času mě spotřeba stále klesala . Na chvilku stagnovala jenom v momentě , když jsem dával novej , tedy vylepšenej model . Takže asi 3- 7 dní po každé výměně (než si to na sebe asi zvyklo ) Potom zase ale pěkně pomaloučku klesala .

Už několikrát jsem psal , že jsem na spotřebu vždycky kašlal a jezdil a kochal se vždy jenom jízdou .
Jako ale ostatně všechno se jednou časem omrzí a u tohodle Vás začne taky jednou svrbět dlaň a chcete vyzkoušet zase další nachystanej model, tak i já jsem si začal už při asi 8tis. km a po výměně dávat pozor na spotřebu a pedál mačkal jenom tolik , kolik je třeba k plynulé , ale zato svižné jízdě. Jenom dodávám , že ještě se stále moc nedržím na uzdě , protože kocháníčko je to teda parádní a motor si jenom vrní .
Nejlepší si ale nechávám nakonec a tím je spotřeba celého zařízení .
Dostal jsem se na číslo 0 --- ano čtete dobře -- odběr celého zařízení je NULA . Ostatně Pego se taky málem vyvrátil , když kouknul na měřák .

Asi při 9tis. km jsem to jednou zapomněl zapnout a zjistil jsem to až po ujetí 100km a tak už jsem se toho vypínače raději nikdy nedotkl , protože to jede furt stejně , jako když je to zapnuté . Né že by mě těch pár mA nějak zatěžovalo , ale jde ve své podstatě o princip a o další zkušenost v mém bádání .

Takže jsem vlastně svou trpělivostí ověřil a potvrdil Iv a mnohých jiných naši teorii , které se zakládají na , pro nás ještě ne úplně probádaných vlastnostech Éteru , potažmo Éteřiny , vztaženo k OMBE (Sao) a BNB (Iv) která , jak si myslím , je zákonitě pro nás tou hlavní hybnou silou a dává nám svou nekonečnou energii , kterou se snažím pěkně polehoučku využít .
Před časem jsme vedli , na jenom zdánlivě nepodobné téma s Kolemjdoucím ( orgon , trubky , rotace , - úhel 30˚ , atd .) sice slabou , ale diskusi .
Teďko se opět všechno začíná slívat v jedno a jak já říkám , všechno je to jen a jen Lego , které do sebe s překvapivou přesností zapadá .
Škoda přeškoda , že byl rafinovaně a cíleně vyštván Petr111 , který svými schopnostmi mohl pro Vás mnohé objasnit a popostrčit Vás o to , co já , byť bych se sebevíc snažil nedokážu interpretovat tak , jak by jsem si přál.
Můžu ho sice kopírovat , ale to by už nebylo ono a nebylo by to autentické a jenom těžko by se mě oponovalo všelikým šťouralům , kteří by mě napadali , skrze odborné názvy , protože používám své vlastní .

Ále , ať si myslí kdo chce co chce , pokračuju dál a jak mě tak znáte , tak jsem se ještě nikdy nenechal zviklat a ani v budoucnu se nehodlám i kdybych měl pracovat úplně sám . :smoke:

Ať žije pan Nikola Tesla :pivko: a další , kteří byli násilím umlčeni a jejich práce a výzkumy se snažil někdo schovat , byť třebas a já v to pevně věřím že v dobrém úmyslu , protože teprve teďko , bych řek , nastal ten správný čas a dozrává doba jejich opětovných , jakoby objevení , -- a našeho vylepšení.
Škoda těch 100let -- a nebo díky za těch 100 roků ? -- Vyberte-si . :ewhistle:

Kdož chcete , můžete být přítomni , kdož budete váhat , budete jenom nesmyslně platit a mudrovat nad rozlitým mlíkem
:ethink:

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: TR

Příspěvek od tbest »

sao píše:Takže jedeme dál ... :ethink:
Sakra, když to tak čtu, tak si uvědomuju, že jsem se nespletl, když jsem od začátku nepochyboval, že Mimův vyvíječ funguje. 8)
Díky za důležité střípky poznání. :idea: -------Neni zač , protože kdo chce , tak chápe :smoke:

Odpovědět

Zpět na „Sao“