Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autohemoterapie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Dr. Moura šestá část CZ

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Dr. Moura:

Má autohemoterapie nějaké účinky na cukrovku?

Měla by, protože například v případech gangrény jsem měl pacientku, která měla bércový vřed na lýtku až dolů po kotník a bylo jí vidět šlachy. Byla už objednaná a měla tři dny před amputací nohy. Cukrovku měla už mnoho let. Někdo z rodiny mi zavolal, jestli bych se na ni nepodíval. Odjel jsem tedy do nemocnice v Lins de Vasconcelos, abych se na její situaci podíval a rozhodl jsem se, že bychom měli AHT zkusit a tím zkusit předejít amputaci. Tak jsem jí předepdsal AHT. Po několik týdnů tuto kůru podstupovala, vřed se zacelil a nebylo třeba nohu amputovat. Zemřela o nějakých dvacet let později a celá v jednom kuse. I když díky té cukrovce nakonec zemřela, tedy zemřela specielně na akutní srdeční infarkt, který cukrovka také může zapříčinit, nebo k němu přispět. Nezemřela tudíž přímo na tu cukrovku, ale také nestrávila dalších kdo ví, jestli dvacet let, o berlích.

No a o cukrovkářské slepotě?

Cukrovka způsobuje arteritis, což je zánět intimy (vnitřní stěna tepen a cév) a to vede ke slepotě. Jde o nedostatek kyslíku ve tkáních díky trombózám. Autohemoterapie může mít nějakým způsobem skutečně veliký vliv, protože poskytuje buněčnou ochranu zvyšováním odolnosti buňek před drážděním glukózou. Ne, že by vyléčila cukrovku, tak to nepracuje, ale ochraňuje buňky před následky a potíže se tím velice oddálí. Jde o odklad destrukce buňek, která ovlivňuje celý krevní system, nejenom malé cévy. Velké tepny a cévy to ovlivňuje akorát později. Jde o chorobu, která musí být léčena mnoha léčivy, které bojují s volnými radikály. Pouhá kontrola glukózy v těle insulinem není dostatečná, aby ochránila před volnými radikály. Na to je třeba kombinace vitaminu A,E a C, selénu a několika dalších látek. Cokoliv, co brání poškozování přebytkem glukózy, stojí za aplikování.

Rozsah apilkace autohemoterapie

Vystresovaní lidé mají tendenci žít ve fyzickém napětí. To způsobuje stažení žil a přispívá to k vysokému krevnímu tlaku. Autohemoterapie přidrží krevní tlak dole tím, že vyvažuje vagální systém, který roztahuje cévy a sympatetický systém který je stahuje. Jde o další pomoc při léčení, o další z mnoha metod. Sama o sobě to AHT nezvládá. Velice však pomáhá zvládat vysoký tlak, kterým trpí miliardy lidí všude na světě díky modernímu životu a existenčnímu strachu. Stává se závažným, zdravotním, veřejným problémem a AHT, alespoň díky vyrovnávání neuro-vegetativního systému, zmírňuje následky vysokého krevního tlaku a umožňuje lidem plnější život.

Je autohemoterapie vždy na prospěch?

Ano, vždy, protože při nejmenším lze říct, že pracuje na imunním systému a jeho nárůst sleduje křivku od okamžiku narození. Dítě se rodí s prakticky nefunkčním imunním systémem. Poslední nášup mateřské imunity dostane z placenty, která se při porodu sevře a dodá dítěti poslední velkou dávku protilátek. Šest měsíců po porodu ochraňují novorozeně látky obdržené od matky. Z toho důvodu by matky měly během těhotenství podstupovat autohemoterapii, čímž by zároveň nabudovaly i lepší zděděnou imunitu jejich ratolestí. Na konci tohoto období začínají děti trpět nemocemi přesně z toho důvodu, že jim dochází předané imunní látky.

Od tohoto momentu si dítě začíná samo tvořit obrané látky a jeho imunní systém se počíná rozvíjet díky vlastnímu boji s patogeny. V tomto momentu dochází k další dobré věci. To, že se medicína velice vyvinula je důvodem, že se značně snížila dětská úmrtnost, a to specielně díky počátku vakcinací. Vakcinace jsou rozcvičkou pro imunní systém. Mají stejný efekt jako nemoce samotné, ale nemoce jsou ve vakcínách oslabené a tím není riziko, že by z vakcinací děti onemocněly, pokud jsou vakcíny kvalitní. Pokud je vakcína perfektní, není s ní žádný problém a naopak vytvoří dítěti imunitu proti nemoci.

Dětský imunní system se vyvíjí a dosáhne své špičky ve věku 14 – 16 let, kdy se dá považovat za plně vyvinutý. Na této úrovni setrvává do věku 50-55 let. Do té doby je imunní system ve velmi dobrém stavu. Poté začíná slábnout v době, kdy žláza thymus, která kontroluje celý imunní systém a kterou si nosíme ve hrudníku, počne chřadnout a odumírat. Od tohoto momentu začíná mít autohemoterapie nesmírný význam, protože zmírňuje křivku degenerace systému a měla by se stát nezbytnou.

Někdo má lepší imunní system a někdo horší a to záleží na dietě. Někdo jí bídně a chybí mu správná výživa, která podporuje imunní systém, jako jsou vitamíny, minerální sole i bílkoviny, protože protilátky jsou bílkoviny. Z toho důvodu mají lidé na špatné stravě špatný imunní systém (vzpomeneme si na ty AIDS?) . To je důvod proč někteří lidé žijí prakticky bez nemocí a odolávají všem vnějším útokům prostředí a všem infekcím a proč druzí mají slabý imunní systém a jsou neustále nemocní. Nicméně, autohemoterapie je velikou pomocnicí, která pomáhá tento nedostatek překonat. To v žádném případě neznamená, že by se takoví lidé neměli poučit, jak se správně stravovat.

Je interval aplikací AHT méně než 7 dní škodlivý?

Ale ne. Mezi pátým a šestým dnem se vstřebávají poslední zbytky krve a efektivnost stimulace imunního systemu klesá. Dochází k ní díky tomu, že ta krev ve svalu se chová jako cizí objekt v organismu a imunní systém se rozeběhne a tu krev odmítá. Pokud je tedy AHT aplikace častější, pouze nedochází k poklesu hladiny a procento makrofágů zůstává v rozmezí 20-22%, zatímco normální hladina je 5%. Není k tomu ale moc dobrý důvod to dělat. Jenom to pacienta zbytečně často otravuje, protože tím se taky častěji poškozuje žíla a není to třeba. Každých 7 dní je dostatečných a reaktivace se docílí velice rychle. Používám sám u pacientů interval 5 dní jenom vyjímečně, pokud je vyložené nutné, aby k tomu poklesu nedocházelo.

Dá se autohemoterapie aplikovat nepřetržitě?

Naprosto. Doporučuju přestávky pacientům pouze za tím účelem, aby dali odpočinout jak žílám, tak svalům, a ze žádného jiného důvodu. Pokud se střídají žíly pro odběr a stejně tak svaly vpichů, levé a pravé rameno a levá a pravá půlka sedacího svalu, není potřeba přestávat. Pokud se ale žíla unaví, je třeba si dát pauzu.

Jsou nějaké rozdíly v dávkování a má různé dávkování vliv na zvýšení hladiny monocytů?

Nemá. Je to vždy stejné. Jedinný rozdíl je u autoimunních chorob, kdy někdy použiju až 20ccm v nejzávažnějších případech. Ty pak rozdělím do čtyř dávek po 5ti ccm do ramen a do zadku. To tak dělám, abych odvrátil zkorumpovaný imunní systém od opakovaného napadání vlastních tkání, místo napadání útočících patogenů. Takhle napadá vlastní tělo, jako kdyby bylo nepřítelem. U revmatických případů napadá klouby a také klouby deformuje. Myslím si, že se přizpůsobuje psychickému požadavku pacienta a podvědomě odvrací paientovu pozornost od psychologických problémů vytvářením fyzických problémů. Tímto, zatímco se pacient stará a myslí na bolest v kloubech a na své pokroucené prsty, zapomíná na psychologické problémy, které ten fyzický problém způsobily a tím zkompromitoval svou imunitu. Je to dost veliké neštěstí si místo psychologických problémů způsobit fyzické, jenom pro to, aby si uvolnil mentální stress. Ale stává se to a mám pro to důkazy v mnoha případech.

Od kolika let mohou děti podstoupit autohemoterapii?

To hlavně záleží na dítěti. Nedávno jsem měl pětileté dítě se závažným astmatem, které přijímalo AHT velice dobře. Trpělo velice vážnými dýchacími problémy, ale mělo velice dobrou emocionální kontrolu a když jsem mu vysvětlil, co to pro něj udělá, přijalo to naprosto v klidu a bylo přesvědčeno, že to stojí za to. Kdo trpí při AHT nejvíce je matka, která si to moc bere a trpí za dítě.

Autohemoterapie v geriatrii? (Strarání se o starce)

Toto je area, kde má podle mne AHT největší význam a kde by měla být nejvíce používána právě proto, že zapadá do údobí atrofie thymusu a celkového poklesu naší imunity.

Pracuje AHT na hojení a zajizvování proleženin?

Ano, pracuje, a samozřejmě by na ně neměla být dávána váha a měly by být chráněny, protože k nim došlo právě díky neustálému tření pokožky o postel, tlaku a nedostatku prokysličení. Nedostatek kyslíku pak způsobuje destrukci tkání. Autohemoterapie pomáhá tento problém vyhojit a hojení uspíší.

A co Human Papilloma Virus (HPV)? (lidský papilloma virus)

Ano, tento virus v poslední době hodně napadá cervix (vstupní část vaginy). Nemám s ním zkušenosti, nejsem gynekolog, ale myslím si, že i v tomto případě stojí AHT za vyzkoušení, protože pracuje všeobecně proti virovým onemocněním a HPV mezi ně patří. Tohle je na gynekolozích, aby to otestovali a uvedli do gynekologické praxe, pokud se to osvědčí. Osobně jsem přesvědčen, že autohemoterapie se zde nutně musí také uplatnit a nevidím důvod, proč by tomu mělo být jinak než u jiných virových onemocnění.

A co Vitiligo? (nemoc kožní pigmentace-světlé bezpigmentové skvrny)

Nikdy jsem neviděl, že by na tohle měla autohemoterapie nějaký vliv. Použil jsem ji v takovém případě a jedinné co jsem pozoroval bylo, že tyhle světlé fleky se výrazně rychlejí zvětšují, pokud je člověk nešťastný, nebo vystresovaný. Doposavad je příčina mizení pigmentace u vitiliga neznámá. Nicméně, díky tomu že autohemoterapie vyvažuje neurovegetativní system, AHT pomáhá alespoň nepřímo zabraňovat dalšímu šíření, ale problém nevyléčí.

A co chronická angína?

Zde má AHT vskutku velikou platnost. Existuje typ angíny, při kterém jsem AHT použil s vynikajícími výsledky. Jde o angínu způsobovanou beta hemolytickým streptokokem, který pak dale způsobuje revmatickou horečku a poškození srdce. Způsobuje odumírání srdeční chlopně, což lze pak napravit jedině operací. Tahle angína je velice odolná na antibiotika, ale antibiotika společně s AHT ji dokáží vyléčit. Vyléčil jsem tak spoustu těchto případů revmatické horečky, kdy byl původ nákazy v hrdle. Mandle jsou nosičem této nákazy. Nákaza je v mandlích hluboce zakořeněna a chráněna a autohemoterapie na to zabírá výborně. Například John, který je dnes už mladý muž, prodělal v dětství velice vážnou revmatickou horečku. AHT ho vyléčila a nemoc nezanechala žádné rány. Další případ jsem měl v Petropolis. Byl považován za nevyléčitelný. Nikdy jsem neviděl u nikoho hladinu protilátek zvaných antistreptomycins, zkráceně ASO, tak vysokou, aby dosahovala 1000. Normální hladina je do 200. Byl to velice vážný případ, ale AHT děvče zachránila.

Jak může autohemoterapie pomoct pacientu s rakovinou?

Především pomůže pacientům, kteří se normálně podrobují ať už chemoterapii, nebo radiologii. V každém případě, u chemoterapie nejde o cílenou léčbu a dochází k destrukci jak zdravých, tak nemocných buněk, protože cílená chemoterapie nebyla ještě vynalezena. Díky tomu chemoterapie sráží činnost imunního systému a vystavuje pacienta nebezpečí, že dostane jiné druhy rakoviny, nebo stejný druh, ale v jiném orgánu. Tím, že AHT udržuje imunní systém aktivní, má chemoterapie ten pozitivní účinek, že ničí rakovinné buňky, zatímco AHT omezuje negativní působení chemo a to ničení zdravých buněk. Tím AHT ochraňuje člověka před recidivou rakoviny, která běžně metastázuje, což pak zapříčiní stejnou rakovinu v jiném orgánu, nebo i jinou rakovinu v jiném orgánu. Diky tomu je autohemoterapie pomocníkem při rakovinách.

(Nemohu si odpustit komentář. Je naprosto jasné, že i kdyby Dr. Moura byl tisíckrát přesvědčen, že AHT rakovinu zdolá sama o sobě, nikdy to buďto nevyzkoušel, protože by mohl přijít o doktorskou licenci, nebo si nedovolí říct veřejně, že to někdy vyzkoušel, nebo že tím dokonce léčil a to ze stejného důvodu. To, co zde říká, jsou totiž paradoxní bláboly. Vše kolem jeho osoby nasvědčuje, že ví, o čem mluví. Pokud totiž autohemo zabrání metastázám a pokud makrofágy ničí rakovinné buňky, stejně jako odstranily cysty z uterusu jeho dceři, a to vše se jeví jako danný fakt, a pokud makrofágy dělají co mohou aby odstraňovaly jedovaté chemikálie z těla, není nejmenší důvod do člověka nemocného rakovinou cpát chemojedy a zatěžovat tak naprosto paradoxně imunní systém.

Navíc ti, kdo se zabývají alternativou a problematikou cílených léků proti rakovině jsou si na rozdíl od běžného ortodoxního doktora velice dobře vědomi, že existují jednak B17, jednak soda bikarbona, jednak chlorid cesný, esiac čaj a další. Nepochybuji, že o nich ví, či věděl Dr. Moura. Ale opět jde o licenci. Ne nezbytně, že by neměl Dr. Moura finančně vystaráno, navíc působí dojmem velice skromného a obětavého člověka, ale s licencí může, či mohl osobně nadělat podstatně víc dobra mezi svými pacienty, než bez ní. Z jeho osobnosti na mne čiší jeho lidskost a jeho nesmírný zájem pomoct komukoliv. Proto nejspíš tohle očividné blábolení.)

V případě radioterapie. Radioterapie také velice ublíží imunnímu systému. Autohempoterapie opraví takové škody reaktivací imunního systému a proto zabrání recidivě, takže autohemoterapie je platná v obou případech. Tím neříkám, že autohemoterapie vyléčí rakovinu. Pouze říkám, že pomůže jiným prostředkům, ať už chemoterapii, nebo ozařování, rakovinu vyléčit. Stejně tak pomůže při chirurgickém zákroku, kdy se postará o uniklé buňky z okolí odstraněného nádoru, které by se mohly rozšířit lymfatickým systémem dál. Autohemoterapie zabrání jejich postupu, zabije je tam kde se zrodí a zabrání jejich množení a proto i zde stojí za použití.

(Aby se to nepletlo, máme tady další bláboly. V minulé sekci (5) Dr. Moura naprosto výslovně říká, že AHT je při chemoterapii a radioterapii doporučena, ale stejným dechem ve stejném odstavci v další větě říká, že při radioterapii je AHT úplně k ničemu. Zde zase tvrdí, že AHT ničí metastázující buňky, ale vždy jde o celé kusy tkání a ne o jednotlivé buňky, které případně po operaci zůstanou v ráně, které jsou stále rakovinné a které pak dokáží metastázovat. Jaký je tedy důvod se domnívat, že AHT nebude ničit i celý nádor, viz Poota s připomínkou o podvazování nádorů)

Existují rakoviny, u kterých by AHT nemělo být použito?

Ne. Žádná. Autohemoterapie by měla být použita s každou jednou z nich. Může být použita v každém případě. Není jedinný případ, kdy by nebyla užitečná. Autohemoterapie není možná sama o sobě dostatečná na vyléčení rakoviny, ale v každém případě učiní rakovinu méně agresivní a to pomůže.

Infekční epidemie a AHT

To by pracovalo a mělo by to velikou cenu a uspořilo by to spoustu peněz. Proč? Protože lidi s nějakou takovou nemocí by se z ní vylízali rychleji a nemoc by netrvala tak dlouho, protože co ve skutečnosti léčí je imunní systém a ne antibiotika. Antibiotikum je pouze bakteriostatická látka, která pouze brání bakteriím v množení. Jenom náš imunní systém bakterie zabíjí a uzdraví nás. To je jeden efekt a druhý je to, že lidi, kteří ještě nákazu nedostali, nákazu ani nedostanou pokud je jejich imunní systém povzbuzen AHT.

AHT by samozřejmě potlačovala epidemické šíření nemocí. Podstatným detailem je, že při předávání bakterie, nebo viru, se bakterie, nebo viry stávají čím dál tím aktivnější a virulentnější. Je to jakési pocvičování patogenů, které způsobuje, že virus je čím dál tím divočejší. AHT by byla velice cenná metoda, ale to pak by se AHT musela stát praxí pro každého.

Já s Věrou (manželkou) si nenecháváme dávat chřipkové vakcíny. Bylo to vynikající opatření Ministerstva Zdravotnictví pro starší občany a bylo by lepší, kdyby je dostávali všichni a ve všech věkových kategoriích. Tento program pro staré lidi probíhá každý rok, protože staří občané jsou podstatně náchylnější na zápal plic a Ministerstvo Zdravotnictví si nejspíše nemůže dovolit nakoupit chřipkové vakcíny pro celou populaci. Proto se asi zaměřuje na skupinu s největším rizikem, což jsou staří občané. Ale my si je dávat nenecháme. Proč? Protože máme autohemoterapii a náš imunní systém je jí posílen. Chřipky jsou stále vzácnější a kromě toho, tyto roční vakcíny obsahují maximmálně tři druhy virů. Přitom existují stovky chřipkových virů, takže kde je jaká garance? (že se s těma třema farma ten rok strefí) Proto dávám přednost autohemoterapii, protože takto máme odolnost alespoň proti všem virům. To je hlavní důvod.
...................

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Proč psi žerou trávu ...

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:
Craft píše: K tém zvířatům, někde jsem četl, že zvíře instiktivně pozná, ...
Určitě. Na tom byla založena Hoxeyho formule. Vynalezl to kůň s rakem, kterého vlastnk neměl srdce utratit a vypustil ho na latifundie. Koník si meducínu našel a vlastník to obšlohnul. To ale není placebo. To je vrozená intuitivní inteligence, která nám jaksi dávno chybí.
... pomineme-li lidovou pověru "že když se psi pasou, tak bude pršet", všeobecně se traduje, že hafani žerou trávu "především poté co snědli něco špatného (aby pak snáze vyzvrátili obsah žaludku)", popř. "že jim schází vlákniny", příp. "že jim ve stravě schází minerály" ...... ono to asi bude od každého něco, přičemž ale ten poslední důvod je zřejmě nejpravděpodobnější ... dle všeho se však nejedná pouze o minerály, ale nejspíše o enzymy a různé fytohormony, jenž tráva bohatě obsahuje ... velmi pravděpodobně to má souvislost právě se "zvířecí přirozenou léčbou rakoviny" ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Proč psi žerou trávu ...

A(&F) píše: velmi pravděpodobně to má souvislost právě se "zvířecí přirozenou léčbou rakoviny" ...
Velmi pravděpodobně. Náš poslední pesan žral trávu, ne vždy stejnou, a rozhodně se nedá říct, že to dělal jenom na zkažený žaludek, nebo aby vyhodil kosti chlupy. Taky to zdaleka ne vždy vyvrátil. Pravdou je, a toho jsem si velice dobře všimnul, že pak vždycky taky pršelo, někdy to ale vzalo i 14 dní :D Jinak bacha na psy, mají v nelibosti rakovinu a pokud má jiný pes, kámoš, nebo i člověk, na těle nějaký ten kožní a to rakovinný nádor, mají snahu ho odkousnout. Oni to nějak poznaj ... chirurgové.

Ahoj, Slávek.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Proč psi žerou trávu ...

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:Pravdou je, a toho jsem si velice dobře všimnul, že pak vždycky taky pršelo, někdy to ale vzalo i 14 dní :D
... no jestli ono to spíše není o tem, že když rostliny "vycítí přicházející déšť", začnou se naň vnitřně připravovat (změnou svého fyto-hormonálního koktejlu) ... a psi (chtíce právě tyto "správné/účinné látky") je tehdy začnou spásati ...... možná dokonce aj, pokud by se tyto časové údaje podrobili statistickému zkoumání, tak bychom (možná) zjistili, že ke spásání dochází pouze v určitých denních dobách / za určitých klimatických podmínek ...... vždyť i bylinky se sbírají dle podobných pravidel, a to tehdy, kdy je v rostlinách nejvyšší obsah léčivých látek ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autohemoterapie

Příspěvek od poota »

Trochu odbočím k původnímu tématu.
Veterináři autohemoterapii u zvířat úspěšně používají, i když jen omezeně na některé problémy očí.
Nicméně se tím potvrzuje, že i v tomhle jsou před lékaři humánními a také se dá mít za prokázané, že se u autohemoterapie nejedná o placebo.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Dr. Moura sedmá část CZ

Dr. Moura

A jak je to s mozkovýma mrtvicema?

Zde AHT hodně pomůže, pokud se metoda aplikuje jak jen to jde nejrychleji po události, protože pokud jde o krevní trombozu, autohemoterapie navýší počet makrofágů, které požírají fibrin, a fibrin ucpává cévy. Tímto se tedy docílí rychlejšího otevření ucpané cévy. Nedávno jsem měl pacienta ve Visconde de Maua s mrtvicí. Dostal ode mne AHT okamžitě a vzpamatoval se z ní daleko rychleji, než by to dokázala samotná fyzioterapie. Jde prakticky o to, abychom dovolili přírodě, aby se o problém postarala ona. S 22% makrofágů je process odstranění trombozy daleko rychlejší, než s 5%.

A jak je to s vysokým tlakem?

V tomto případě je to jinak, protože vysoký krevní tlak není dán ucpáváním cév. Jde o tepenní křeč. Ale i zde má AHT svou platnost. Příčina vysokého tlaku je spíše psychosomatická. Nějakých 95% případů nazýváme essential (doslova “podstatná”, ale tady mi to nedává smysl, také “primární” nebo “idiopathic”) vysoký tlak. Toto jméno vyjadřuje, že k němu dochází z nedefinovaných, či neznámých příčin. Je známo pouze to, že je způsoben spíše emocionálním stavem člověka, než nějakou fyzickou podstatou, a těch je naprostá většina.

U malé proporce je ve skutečnosti příčina v ledvinách a látka, která vysoký tlak způsobuje, se nazývá rennin. Další malá část případů je díky špatné cirkulaci, způsobené nadbytkem tuků, VLDL cholesterolem, LDL cholesterolem, to je tím špatným a vysokou hladinou trygliceridů. V tomto případě se krev pohybuje pomaleji, ale AHT na něj zabírá stejně, protože i v případech většiny, tedy u primárního vysokého tlaku, kterého je přes těch 90% případů, pracuje AHT na neuro-vegetativním system. Vyrovnává vago-sympathetický system. Vysoký krevní tlak se vyznačuje převahou sympatetického systému, který stahuje cévy, oproti vagálnímu, který je roztahuje a tím pomáhá AHT i při vysokém krevním tlaku.

A jak je to se dnou?

Totéž, protože AHT odstraňuje kyselinu močovou. Při dně převyšuje kyselina močová svým obsahem 7mg/litr krve a dosahuje 8 až 10mg/l. Kyselina močová pak krystalizuje ve tkáních do jehlovitých krystalů a to je nesmírně bolestivé. Autohemoterapie způsobí, že imunní systém tyto krystaly začne vidět a rozeznávat jako cizí tělesa a pokusí se o jejich odstranění ze svalů, kde způsobují bolest. AHT zde tedy má také odůvodnění.

Autohemoterapie ve sportu.

Když Beckenbauer pověsil boty na hřebík, stal se z něj trenér národního německého týmu. Prohlásil, že přisuzoval své fyzické výkony autohemoterapii a že před každým zápasem podstoupil 10cc AHT, bez vyjímky a vždycky. Přisuzoval jí své vynikající zdraví stejně jako svou fyzickou odolnost při zápasech.

Chronický zánět svalů (Polymyositis) a chronický zánět svalů a kůže (Dermatomyositis)

Polymyositis, dermatomyositis a rheumatismus jsou autoimunní nemoce, Při každé chorobě s autoimunními příčinami, to je, kdy imunní systém je zkompromitovaný a napadá vlastní tkáně jako by byly cizí, má použití AHT naprostou platnost. Proč? Protože injekce krve, a je lepší, když je rozdělena do více míst, k sobě odvrátí pozornost imunního systém a zmírní jeho nátlak na napadané tkáně. V případech zánětů svalů jde o napadání svalů imunním systémem stejně jako u zánětů svalů a spojovacích tkání, a stejně tak kůže napadá imunní system zase tyto. Učinil jsem s dermatomyositis také svou zkušenost, s pacientem, kterého na mne odkázala Dr. Ryssia Floriano. Nepoužil jsem však AHT nikdy na samotný zánět svalů, ale mělo by to pracovat stejně. AHT zaprvé odvrátí pozornost imunního systému od problematických tkání a druhým důvodem proč to pracuje je, že krev je v lidském těle universální, dostane se prakticky všude a do každého kubického palce těla snad kromě vlasů na hlavě, do každého čtverečního palce kůže a každý organ v sobě vždy má krev. Je i v kostech, i když méně, a je alespoň v kostní dřeni.

Vzhledem k tomu, že je ta krev všude a že autoimunní choroby jsou otočením funkce imunního systému naruby, což znamená, že místo ochrany útočí imunní systém na naše vlastní tkáně díky zkompromitování imunního systému, pokud je jeho pozornost odvrácena, dochází ke zmírnění útoku. To je jedna stránka věci. Druhá stránka věci je to, a to je důležité, ačkoliv to nemohu dokázat, protože to může pouze laboratorní výzkum, že krev obsahuje stejné prvky jako napadané tkáně ať už jde o jakoukoliv autoimunní nemoc. To předloží imunnímu systému jakýsi paradox a uvede ho na pochyby, jako kdyby byl osobou: “Proč na sebe útočím, když tahle krev obsahuje stejné prvky jako jsou ty, na které útočím?” Poté si imunní systém zkontroluje co vlastně jeho vlastní jest a co ne. To znamená, že při autoimunních chorobách napadal imunní system vlastní tkáně jako by byly cizí a přestane rozeznávat tyto napadané tkáně díky prvkům, které se nacházejí i v krvi a které jsou stejné, jako ty, které jsou v napadaných tkáních.

To ale nemohu dokázat. To je jen cvičení a test intelligence zatímco se snažím vysvětlit důvod, proč autohemoterapie funguje na autoimunní choroby, kdy se docílí kompletního uzdravení a nejenom přechodného zlepšení stavu. Přechodné zlepšení by se dalo vysvětlit odvracením pozornosti imunního systému směrem ke krvi ve svalu, ale to je jenom část problému. Ta druhá část, kompletní vyléčení autoimunní choroby, lze vysvětlit jenom indukcí toho, čemu se říká imunní tolerance. (Nesmysl. Kdyby šlo vždy o nabudovávání imunní tolerance, bude IS tolerovat čím dál tím víc sarajtů a patogenů a pak by skutečně eventuelně nutně došlo ke zkompromitování IS a skončil by tím, že by neřešil nic.)

K tomuto dochází při alergiích se kterými mám vynikající zkušenosti a které jsou způsobeny nedostatkem imunní tolerance, tedy přemrštěnou reakcí imunního system na alergen. Tohle je to, co se stane při alergiích, u kterých mám vynikající výsledky a u kterých jde o přemrštěnou nesnášenlivost imunního system proti alergenům, tedy látkám, které na oganismus útočí a co skončí tím, že tyto látky ovlivní náš vlastní organismus natolik, že proti nim organismus tak divoce bojuje. AHT pracuje to na alergie výborně a je na alergie výbornou metodou.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Histamine
Přeloženo: Histamin je organická dusíkatá sloučenina zapojená do lokálních imunních reakcí a reguluje fyziologické funkce v útrobách coby neurotransmitter (nervový poslíček vzkazů). Histamin spouští zánětlivé reakce. Jako součást imunní reakce na cizí patogeny je histamin produkován bysophilami (nepočetný druh bílých krvinek, 0,01-0.3%) a kmenovými ( embryonálními) buňkami (buňky přítomné ve většině spojovacích tkání a obsahující histamin a heparin) které se nachází v blízkých spojovacích tkáních. Histamin zvyšuje propustnost cév bílým krvinkám a některým bílkovinám, čímž jim umožní, aby se dostaly k patogenům v infikovaných tkáních.

Takže, zánětlivost je způsobena tím, že histamin otvírá cestu i bílým krvinkám, aby se dostaly do tkání, fungujíce jako braniboři při dobývání hradů. No, a jelikož je běžně relativně málo bojovníků, tedy těch makrofágů při 5% a dalších bílých, navyšuje tělo množství braniborů, zvyšuje tím propustnost mezi tkáněmi a krevním oběhem a jelikož momentálně nejsou lidi, tedy nejspíš i ty makrofágy atd. nemá s problémem ve tkáních co bojovat a je z toho kolotoč přehnané a zánětlivé alergické reakce. Je to samozřejmě zjednodušený pohled, ale docela mi sedí, protože pokud je těch makrofágů a dalších bojovných útvarů dostatek, či přebytek při 20%, což je případ při AHT, nenarůstá nekontrolovatelně hladina histaminu a tím pádem není zdaleka tak bouřlivá alergická, zánětlivá reakce a díky dostatku, či snad i nadbytku bílých má imunní reakce šanci čistit. Tím také nejspíš neproniká zbořenými branami propustnosti cév do krevního oběhu patogenický sajrajt z napadené, čí tím špatně funkční tkáně, který nebyl na místě lokálně odstraněn bílými a nespouští se další hormonální kolotoč řídící a nadále zvedající produkci histaminů a kdo ví čeho. Při autoimunních mi z toho leze, že špatně fungující tkáně, poškozované ať už čímkoliv, byť to byl i nějaký minerální nedostak, či přebytek, patogen, nebo usazeniny solí, produkujou jakékoliv jedovatosti, což například u štítné žlázy je lokálně H2O2, kdy bílé, které se k tomu běžně dostanou jen v nedostatečném počtu, nemají na vybranou a tkáně ničí jak jsou celé, protože nestačí zvládat jenom sajrajt. Možná je problem i v tom, že pokud bilé nemají v krvi a odkud vzít co potřebují, aby to doručily tam kde je třeba, tak se uchylují k ničení buněk které v podstatě produkují jedy.

Navíc mi tady chybí mechanismus pro to, jak vlastně imunní system léčí vnitřek tkáňových buněk. Tam pokud vím bilé nelezou a musí to fungovat nějak jinak. Něco jim snad musí doručit co potřebují. Něco asi jde z krevní plasmy, ale asi to nebude vše. Bílé, tedy prý specielně makrofágy, prý také přenášejí různé protilátky po těle z místa na místo. Kdo ví, co vše ještě dělaj dalšího, ale tohle by znamenalo, že také doručují co mají kam je třeba, berouce to od jinud. Z toho by mi vyplývalo, že se při AHT napasou na krvi ve svalu, možná i namnoží co je třeba a doručí na místo, kde je problem. Byvše inteligentní, ví co maj doručit kam. Tato pošta snad ani nemusí být reservována makrofágům. Vyráběj si alespoň H2O2 a podívám-li se zpět na další bile, bisophily, které vyrábějí histamine a heparin, jsou to všecko i autonomní chemičky. Ať už jakkoliv, soustředil bych se spíš na to, jak AHT pro Dr. Mouru a jeho pacienty pracuje klinicky.)

Dva případy dysrhytmie (nepravidelnost srdeční činnosti) s nekontrolovanými pohyby

V těchto dvou případech měly obě děti prokázanou dysrhytmii . Byly disrhytmické, jejich elektroencefalogram byl abnormální a trpěly epileptickými, nekontrolovateknými pohyby. Dávky phenobarbiturátu, které jim byly naordinované, byly natolik vysoké, že sice eliminovaly jejich spasmodické pohyby, ale také nebyly schopné se soustředit na učení a nebyly schopné ani jezdit na kole. Nemohly dělat prakticky nic. Ošetřoval jsem je AHT s odstupem 20ti let od jednoho případu ke druhému, jenom proto, bych odstranil nadbytečné barbituráty, kterými měly prosáklý mozek.

Poté, co se jim mozek vyčistil, začaly obě děti vést normální aktivní život, mohly si normálně hrát, jezdit na kole a vést běžný život. Přestaly mít spasmatické záchvaty a jedno z nich je definitivně nemá už 20 let a druhé, lokální tady z Maua, je už 3 roky také prakticky bez záchvatů. Je však třeba říct, že jsem u nich AHT nepoužil s tímto záměrem. Účelem bylo je zbavit těch barbiturátů.

Kdybych byl objednal další encefalogramy a porovnal je s původními, než byly dané na barbituráty, byl bych schopen dokázat, že AHT dokáže srovnat mozkové vlny a přivést je na normál. Bohužel, tento důkaz nemám. Může to být ale lehce prokázáno v budoucnosti. Jako doktor jsem se jenom snažil vyřešit jejich zdravotní problém. Konečný výsledek jsem neočekával a nebyl účelem autohemmterapie. (pokud by se člověk chtěl také podívat na VitC léčbu kanadského psychiatra Hoffera, možná by člověka i napadlo, že by se s tím daly řešit spousty případů schizofrenie, padoucnice a nejspíš i autismu způsobeného očkovacími jedy.)

Medicína

Medicína je umění léčit. Proto mám především hlavní a jedinnou povinost a to vůči svým pacientům, specificky, ulevit jim v jejich utrpení a pokud možno je vyléčit. Proto nerespektuju vědecký standart, který říká, že to, či ono nemůžu dělat pro to, že to nebylo prokázané vědou. Pro mne je důkazem pro jakýkoliv postup výsledek léčení. Pokud přináší pacientovi pozitivní výsledky, jde o vědecký postup léčby i když nevíme proč se tak děje a jakým mechanismem nějaký postup pracuje. Používám jakékoliv zdroje léčení a je mi jedno, na čem jsou založené. Hlavně mi jde o to, aby pomohly pacientovi a pokud možno ho kompletně vyléčily.

Protože jsem svou přirozeností nesmírně zvědavý a hloubavý, tak samozřejmě později zjišťuji a spekuluji, protože nejsem zcela spokojen, dokud nevím proč něco funguje. Snažím se pak ty hádanky vyřešit a porozumět problému k mé spokojenosti. Snažím se porozumět tomu, proč léčebná kůra funguje. Pokud byl pacient vyléčen, tedy poté, kdy se dostavily výsledky, se začnu zajímat o to, proč se tak stalo. Pokud nemůžu skutečně dokázat, že je to tak, či onak, protože nemám laboratoř, hledám vždy logickou argumentaci, která mne vede k důvodům.

Například co se týče alergií, stav pacientů se lepší přímo dramaticky. Alergie není ve skutečnosti ani chorobou. Je přemrštěnou reakcí imunního systému díky příliš vysokému počtu útoků na lidské bytosti trpící denně díky znečištění ovzduší a jezení toho, co dnes jíme, se všemi konzervačními látkami, které jídlo poškozují a s umělými potravinářskými barvivy. Toto vše je agresivní a proto se tomu lidský organismus brání a bojuje s tím. Už se ukazuje dobře podložené podezření, že silně alergičtí lidé jsou méně náchylní k rakovině, protože mají bystřejší imunní system, ale to není ještě prokázáno. Snažil jsem se najít řešení a vysvětlit co vlastně alergie je a co representuje vyléčení alergie autohemoterapií, co se při tom děje. Vytvořil jsem si teorii, která mne uspokojuje, a to, že alergen je cizí látka, která je nepřijatelná imunnímu systému a proto proti ní IS bojuje a to se všemi nepříjemnými důsledky pro pacienta.

Co se stane při alergiích dýchacích cest? Osoba začne kýchat a tím se snaží se zbavit nějaké látky zánětem. Pokud se ta látka,allergen, dostane do plic, imunní system na ni zaútočí a produkuje hleny, aby se jí zbavil kašlem. Ve skutečnosti nejde o chorobu, ale o obranu proti tomu, co je škodlivé, co by ve vzduchu který dýcháme nemělo být a co by nemělo být v jídle, kterým se stravujeme. No, a co se stane při autohemoterapi? Tyto alergeny přejdou jak z plic, tak z nosu do krve, protože prokrvené jsou všechny orgány. Když imunní system začne s alergenem bojovat, identifikuje ho, zachytí ho a snaží se ho vyloučit jako cizí látku. Zároveň příjde také na to, jak allergen zneschopnita jak proti němu jakožto proti cizí látce bojovat. Také si vypracuje míru tolerance a eventuelně i přijme za neškodnou látku alergen, který originálně považoval za škodlivý.

Kdo to objevil a kdo byl největším světově známým odborníkem na alergie?

Byl to řecký král Mithridates, který žil 2,000 let před Kristem (ve skutečnosti Mithridates VI, 120-63 př.n.l.) Když mu bylo 10 let, objevil, že pokud začne brát po malinkých dávkách jedy, specielně 2 jedy, Ciquitu (asi strychnin) a arsenik, kterými byli ve své době tradičně tráveni králové a které byly tradičně podávány ve víně, aby víno zastřelo jejich chuť, že se stane těmto jedům imunní. Nevím, jak ho to napadlo a jak na to přišel. Eventuelně se bavil tím, že pozoroval ochutnavače vína oprubovat víno první. Poté, co takový nešťastník padl na místě mrtvý, vypil kraal sklenici vína na jeden zátah. Lidé mu pro to přisuzovali čarovné schopnosti, protože viděli, že zatímco koštovač vína padl před jejich očima na místě mrtev i po malém doušku, král ho vypil bez újmy daleko víc. Mithridates objevil, že samotný jed vytvoří ochranu proti témuž.

Jed tvoří protilátky proti jedu, ale na to musel začít s velice malými dávkami, které postupně navyšoval a toto je princip vakcín. Protijed, který nás později ochrání proti hadímu jedu, se vyrábí tím, že čím dál tím vyšší dávky jedu jsou injekcí vstřikovány do koně, dokud není kůň schopen snést dávku, která by ho z počátku na místě porazila. Potom je z koně odebrána krev, ze které se odloučí plasma, tedy její sérum, a červená část, tedy krvinky, jsou vyhozeny. To sérum je pak použito jako protijed. Kdo tohle vše ale originálně objevil byl král Mithridates 2000 let př.n.l.
.........................

S pozdravem, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Dr. Moura 8 závěrečná část CZ

Dr. Moura:

Doktorům a budoucím doktorům

Vždy si ověřte a nikdy nepřijímejte prohlášení, například jako jsou tato: „To je věc minula“ „To už není v módě“. Vždy ke znalostem přidejte, místo výměny starých učení za nové a pokud možno přidejte nové ke starému. Vždy ověřujte a nikdy nepřijímejte, že “Toto nepracuje“, aniž jste si to sami zjistili, samozřejmě za podmínky, že tím nikomu neublížíte a vždy k tomu přidejte.

Například podtlakový hrnek (3000 př.n.l. udělátko, kterým se udělá na postiženém místě neznatelný až výrazný cucflek), který se už dávno nepoužívá, je dnes znovu používán v Japonsku a to i hrnek s vývěvou (dá se použít s vývěvou i na odebrání krve místo pijavice). Tato vynikající technika byla používána v devatenáctém století. Dokázala vyléčet zápal plic, i když nebylo známo proč, ale byla aplikována na hrudník a mnozí pacienti byli zachráněni. V té době neexistovaly antibiotika, zatímco pneumokoky byly stejné jako dnes a ta technika to přesto dokázala. Později to Reich (Wilhelm) vysvětlil bioenergetikou. Sklenice vytáhne krev plnou energie a její energetický potenciál je pak vyšší než potenciál mikroorganismů. Energie mikroorganismů, nezbytná k jejich rozmnožování, jim byla tímto odebrána a proto hrnek léčil zápal plic. Avšak už před tím, než Reich publikoval svoji knihu v roce 1940, měli doktoři dost selského rozumu na to, aby používali tuto techniku, aniž by měli tušení proč pracuje, protože zkrátka pracovala.

Velikou lekcí je to, že bývala vzata v potaz přednostní úloha medicíny, kterou je úleva pacientovi a vyléčení a potom také naše spokojenost jako vědců. Ať už chceme, nebo nechceme, každý doktor by měl chtít být vědcem, měl by chtít vědět proč se to a ono děje a odnést si ze zkušenosti uspokojení. Jde o osobní uspokojení, i když zde nejde o doktorovu zodpovědnost a poslání. Doktor je zodpovědný pacientovi, je zodpovědný za vylepšení jeho zdraví a za pomoc a úlevu v jeho utrpení. To je povinost doktora, ke které se zavázal.

Pacientům.

Především pozitivní smýšlení, protože negativní smýšlení a stav mysli jenom zvětší utrpení. Pokud má osoba negativní přístup ke svému problému, schopnosti jejího imunního systému klesají. Pokud osoba věří ve své vyléčení, má nejlepší šanci, že nad svým onemocněním vyhraje. Pokud má člověk na mysli, že na jeho chorobu není léku, jeho šance na vyléčení se velice snižují. Z tohoto důvodu je nesmírně důležité kladné smýšlení. Vědomí má nesmírnou kapacitu jak léčby, tak zničení. Nárůst případů autoimunních chorob pramení z negativního stavu mysli.

Podívejme se na případ sklerodermy, který jsem dříve uvedl, ta paní z Cardoso Fontes Nemocnice. Bylo to její podvědomí, které vyvolalo nemoc. Měla mentálně postiženého syna. Její muž ji opustil a její mysl nemoc vytvořila, aby jí celá rodina přispěchala na pomoc, protože byla naprosto zoufalá se svým postiženým synem a neschopná práce. Její nemoc se jí stala řešením jejích problémů a autohemoterapie se stala řešením jejího fyzického problému, její choroby. Nakonec se vše vyřešilo.

Vztah mezi emocemi, zdravím a chorobou.

Příjemné a dobré city tvoří zdraví. Špatné emoce, jako je starch, nenávist, vztek a smutek chorobu vyvolávají. Vše, so činní osobu spokojenou, klid v duši a pocit bezpečí, vytváří zdraví. Jako jednoduchý příklad: člověk trpí lupénkou a je na dovolené. Plave v moři, sluní se na pláži a lupénka kompletně zmizí. Jak se vrátí zpátky do práce, propukne vše nanovo. Proč? Kdyby dotyčný měl skutečně svou práci rád, efekt by takový nebyl. Jenže když člověk svou práci rád nemá, je ve styku s lidmi, se kterými by se radši nestýkal a se kterými se nesnáší, není v práci šťatný. Lupénka je pro něj odvrácením pozornosti od negativního napětí, od nepříjemného pocitu a vztahu, který má ke své práci a ke svým kolegům. Ten člověk přepnul svou mysl na starosti s lupénkou.

Podvědomí z nás dělá trpaslíky. Mám svůj vlastní concept, že podvědomí tvoří 90% naší bytosti. Jsme vědomí pouze z deseti procent, 10% racionální a 90% iracionální a iracionální nám plní naše přání jak nejlépe umí. Tvoří chorobu aby odvrátilo pozornost naší mysli, aby nám ulehčilo od našeho psychologického náhledu na skutečnost. Popravdě řečeno, choroba mnohokrát není problémem, ale řešením. Jenže pak ji člověk nechce přijmout, protože ssebou přináší utrpení a člověk se chce vyléčit a zbavit se jí, i když v době, kdy k ní došlo, byla řešením.

Co přinutí člověka, aby změnil své chování?

Nejdůležitější je neplakat nad rozlitým mlékem. Co nelze vyléčit je nutno vydržet. Tato filosofie kompletně mění život. Číňané považují nemoc za pocit viny, považují chorobu za cosi, co si člověk sám vytvoří a jde o vinu. Tímto optimistický náhled, dívání se na věci tak, že vše je k něčemu dobré, hodně věcí mění, protože naše negativní stránka, která vždy očekává to nejhorší, je továrnou na choroby a to přispívá nejvíc k oslabování našeho imunního systému.

Pokud člověk chce situaci změnit, musí mít optimistický náhled. Pokud někdo má nemocného rodinného člena a místo víry v jeho uzdravení a že bude reagovat a lepšit se a že se vyléčí, věří, že se nevyléčí, tak pokud si toho pacient všimne, bude to jeho konec a přestane s nemocí bojovat. Pokud pacienti ztratí víru ve své uzdravení, nebudou pozitivně reagovat na žádné léčení nemoci a bojovat. Tím chci říct, že pacientu by nikdy něměla být braná víra, že jejich případ má řešení. Vždy musíme udělat vše pro to, aby měl pacient optimistický náhled na situaci.

Camery - Lincoln Caldas a Francisco Carlos Ramos Fernandes, Hudba – Mozart, Přednes - Adelaide Moritz, Kredity - Dr. Vera Moura a Regina Rodrigues Chaves, Vydavatel - Fernando Marcolini,
Script, produkce a režie - Ana Martinez a Luiz Fernando Sarmento, Titulky - Luiz Grasso
autohemo@gmx.com, další kredity - Tanya Moore, Janet Duncan, Barbara Strong, Sebastian Jenkins a Norbert Colbert, kopie Tel: + 55 21 2205 9785 Brazil

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Dr. Moura

Jsem si ještě dělal trochu kontrolu toho zápisu a číhnul jsem se na nemoc, kterou Moura vyléčil AHT, a to na kožní Ichtyosis. Podle vědů jde o rodinu genetických chorob, zapříčiněnou blbými, poškozenými geny a to ne vždy jedním a tím samým. Prý, že podle různého vizuálního charakteru tu nemoc způsobují různé vadné geny. Zde tedy sedíme před dilema. Buďto AHT léčí i genetické choroby, nebo genetické choroby nejsou nezbytně genetického původu. Svého času po desítky let vědi tvrdili, že genetický kód člověka je neměnný. Vzalo to hodně úsilí, ale od toho skálopevného tvrzení již upustili. Vzhledem k tomu, kolik chorob způsobuje genetické mutace během našeho života, specielně virových nákaz, bych se přiklonil k názoru, že AHT, hrubě řečeno, léčí genetické choroby, které jsme získali, tedy poškozenou DNA. Jelikož nic nestojí v cestě tomu se domnívat, že tato poškození jsou děděná společně s viry, jak v semeni, tak ve vejci, tak z krve matky během těhotenství, nestojí nic v cestě ani tomu se domnívat, že AHT by mohla být schopna léčit i spoustu nemocí prohlašových za genetické, a to včetně vrozených.

Dále jsem okomentoval:
Dr.Moura píše:
Slavek Krepelka píše:Ta druhá část, kompletní vyléčení autoimunní choroby, lze vysvětlit jenom indukcí toho, čemu se říká imunní tolerance.
Nesmysl. Kdyby šlo vždy o nabudovávání imunní tolerance, bude IS tolerovat čím dál tím víc sarajtů a patogenů a pak by skutečně eventuelně nutně došlo ke zkompromitování IS a skončil by tím, že by neřešil nic.)
V podstatě má do jisté míry Dr.Moura asi recht, ale trochu jinak. Ta imunní tolerance je očividně alfa a omega chronických onemocnění. Pokud není nemoc skutečně do důsledku vyléčena, IS ji začne tolerovat a toleruje ji čím dál tím víc, až nás nemoc skolí. Naopak, u alergických případů je docela zvykem, že se alergie s věkem horší a že jich popřípadě přibývá. Nicméně ji lze také vycvičit, s čímž tu jsou zkušenosti a jsou to i ortodoxní zkušenosti. Bude to složitější.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

ASCARIDIL

Jsem se trochu rozhlédl. Levamisole hyrdochloride jde pod různými názvy, také levamisole tetrachloride. Ortodoxní farmaceutické zdroje přiznávají modulaci imunního systému v tom smyslu, že levamisole hydrochloride stabilizuje T-lymphocity a makrofágy na běžné hladině i během chemoterapie, ale nevyžene je přes ní. Definitivně se pere s alkoholem a je z toho prý potíž. Moura uvádí velikost tablety 150mg, což jsem doplnil i v textu. Je to asi celkem k sehnání a narazil jsem na to i na E-Bay za cca 25US za 52g suchý prášek pod názvem "Prohibit" pro ovce, plus pošta, pouze do Kanady a US. Z Číny se to dá koupit po kilech, to už budeme mluvit o stovkách dolarů, ale nevím za cca kolik. Podle kila v US za 730US to bude asi někde poněkud míň. Nicméně zasílají i do EU a tvrdí, že s tím nejsou potíže. Rybičkáři to taky používaj a moc si to chválí, že je to velmi účinné a v Kanadě, kde je to na veterinářský předpis je po tom dost scháňka. WHO (Světová Zdravotní Organizace) vydala seznam drog (r. 2000) které kdy který stát zatrhl. Zatrhl to k tomu datu akorát Vietnam, že prý to způsobuje zánět mozkových blan. Nikdo jiný tohle a nic podobného netvrdí.

Ahoj, Slávek.

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Slávku, nesmírně ti děkuji za tyhle informace. Myslím, že nejsem zdaleka jediný.
Fakt díky! :eclap: :pivko:

Jinak léčivý přípravek se jmenuje Decaris, vyrábějího (nebo vyráběli) např. v Maďarsku (Gedeon Richter Hungary).
A přikládám výňatek z příbalového letáku (přeloženo strojově z polštiny):
Popis léku:
Lék působící na imunitní systém.
Užívání tohoto léku:
To se používá k léčbě některých druhů rakoviny, a jsou často chronické a opakující bakteriální infekce. To je také používá k léčbě parazitárních infekcí (lidský červ) a kožních infekcí způsobených plísněmi. To je také používáno pro revmatické artritidy.
Jak užíváte:
Dávka a frekvence drogy určí Váš lékař. Obvykle se používá každých 8-12 hodin po dobu několika měsíců.

Cizákům zmar! ;-)
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

honza_ku píše:Slávku, nesmírně ti děkuji
Není zač. Jsem v tom nevině, může za to Anri :D. Jinak ten "Prohibit" jsem si právě objednal přes Ebay, jehly jsou snad na cestě, když to nebudu zvládat sám, hold budu asi jezdit jednou týdně 180km :roll: na kooperaci :D jestli někoho neuženu lokálně.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:Jsem v tom nevině, může za to Anri :D.
... :D ... Slávku nebuď tak zbytečně skromnej, vždyť já byl pouze iniciátor ... ;) ...... patří Ti neskonale velké díky za to, co tu odvádíš ... :good: ... makáš jak "Mouraovatej" ... :mrgreen: ...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Tak tím lezu skrzevá ofiko zdroje. Ty syčáci. Za prvé si to přejmenovali k obrazu svému. Jejich terminologie je
- "Autologus Blood Injections" = ABI = Injekce Vlastní Krve
- "Autologus Blood Therapy" = ABT = Terapie Vlastní Krví
- "Autologus Whole Blood" = AWB = Celistvá Vlastní Krev

Zatím všechny abstrakty studií a jedna celá poukazují na dva fakty.
1) Nikdo ofiko nedělá čisté studie na AHT, tedy za použití AHT a ničeho jiného, nebo
2) je metoda nějak "vylepšena"

Všechny, které jsem doposud našel v kategorii 1, zkoumaly použtí AHT jako imunního stimulátoru, nebo pomocné terapie (což vyjde na stejno) a výsledky zatím všech, co jsem prošel, jsou: významně to pomáhá, ale studie nebyla to, či ono a je třeba více a lepších studií. Tím významně mluvíme v průměru zhruba o dvounásobně lepších účincích toho kterého preparátu pokud je spřažen s AHT. Bohužel abstrakty skoro nikdy neříkají do detailu, jak dávkovali a jak dlouho.

Co se týče vylepšení, ozářej před vstříknutím specifickým avšak neudaným ultrafialovým, nebo něčím rozložej červený krvinky, nebo oddělej plasmu s destičkama a zkoušej jenom to, popřípadě kombinujou atd. Přeloženo do farmakoštiny, snažej se všemožně o něco, co lze patentovat. Nicméně, výsledky co jsem viděl vypadají zhruba stejně jako 1, a to, že je vidět významné zlepšení.

Narazil jsem taky na jednu celou, týká se ne vyloženě neplodnosti u žen, ale o historicky 64% potrativost z příčin neznámych. Počíná to tím, že jde o neznámé příčiny, kdy mají ženy buďto nějaké cysty na uterusu, deformace, nebo krvácení atd. avšak netýkalo se to všech žen. Tito použili fígl s ultrafialovým světlem a rozložením červených krvinek, než to píchli všecko do těla.

Začaly s 36 postiženými ženami, z čehož několika se nepodařilo během studie otěhotnět a zbylo to na 21 žen s vnitroděložním otěhotněním a 1 s mimoděložním, tedy 22 žen. Studie probíhala něco málo přes rok od Června 1994 do Října 1995 a je to z Německa http://humrep.oxfordjournals.org/conten ... 1.full.pdf :laugh: Výsledky jsou prý slibné :laugh: Terapie trvala u každé ženy 3 měsíce, u vetšiny až během těhotenství a menšina i před početím.

Z těch 22,
- jedna žena měla úmyslný potrat kvůli nějaké nemoci
- dvě ženy měly samovolný potrat
- 19 žen donosilo a porodilo.

Tomu říkám skutečně slibný výsledek. Rozhodně nemají tendenci přehánět.

To je ještě třeba vzít v úvahu, že neudělali to, co Dr. Moura s dcerou, a to, že nejdříve ženskou AHT vyléčí z jejích problémů a pak teprve dovolí otěhotnět.

Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Pro Masochisty

A(&F) píše: makáš jak "Mouraovatej" ...
:oops:

Už po několikáté jsem se někdy dostal, dnes zatím naposledy do žíly na ruce bez turniketu (zaškrcení a nabobtnání žíly), vždycky, když jsem už byl :color: Tož jsem o tom pouvažoval a:

Pokud tedy člověku žíly z ruky po zaškrcení pěkně vystupujou, asi to jde celkem fajn i jednoručně. Dvoručně to jde sestrám, anžto si žílu přidrží jedním prstem jedné ruky a druhou rukou tam stříkačku (u mně většinou, ne vždy) dostanou. Mně nevystupuje normálně nic a ani to modrý nevidím. Musím žílu našahat (to už mi jde :D ). S turniketem je našmátrání akorát lehčí a pak jsem i schopnej vidět jakýsi náznak hrbolku žíly. Problém je, že žíla má tendenci jehle uhnout tím spíš, čím je tvrdší, tedy nafouknutější krví, a pokud ji člověk nepíchne vyloženě na prostředek a na osu, má s tím starost, protože ten šlaufek uhejbá. Z toho mi vylezlo, že pokud není žíla vyloženě nafouklá krví, jehla si při vpichování udělá do žíly jamku, než projede, i když se člověk netrefí vyloženě přesně na střed a proti ose žíly. :ethink: Nejspíš si tedy s tím pícháním (jehlou) vystačím sám. Se strefením se do vlastní :ptrain: (jehlou) potíž nemám.

Usnesl jsem se tedy na politickém rozhodnutí, ze kterého mi vyplynulo praktické opatření, které jsem dnes (zase už :color: protože čerstvě dopíchaný :enaughty: jehlou) odzkoušel. Zaturniketoval jsem po umpté biceps, našahal žílu a tenkou fixkou jsem si na ruku namaloval, kde ten šlaufek je. Poté jsem gumu odturniketoval a píchl jehlu mezi čárky a :jump: už tam jela (HCl). AHT až přijdou větší jehly.

Majka933
Stálý člen
Dal: 42 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od Majka933 »

Ahoj Slávku! Sestrám to jde tak dobře proto, že mají obě ruce volné. Končetinu zaškrtí, pacient si zacvičí rukou a když žíla vystoupí, místo vpichu zdezinfikují a volnou rukou zespodu natáhnou kůži. Tento hmat slouží k fixaci cévy a může se provést venepunkce- napíchnutí žíly, a odběr krve. Pokud je ještě nutná aplikace nějaké medicíny, povolí škrtidlo ( zároveň bodaný člověk povolí pěst), vymění se stříkačky a léčivo se dopíchne do už nezaškrcené cévy. Někdy se ale stane, že céva při výměně stříkaček praskne a je nutný nový vpich k aplikaci léčiva. Po výkonu je nutné místo vpichu stlačit. Tím se žíla uzavře a nekrvácí.
Ukazováček na žíle slouží ke kontrole, zda je jehla v žíle, dostatečně hluboko a jde správným směrem.
Držím ti pěsti! :bye: M.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“