Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Zmagnetovaný laser
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
:-))
nestiham sa cudovat :-)))
je jeden tipek v statoch co robi pokusy z laserom chce vystrelit teleso na obeznu drahu. ma nejaku rotujucu kacu spodok je nieco ako kuzel a do toho pali vysokovykonny laser pulzy. lieta mu to sakra vysoko.
to video je zaujimave ale mam pocit ze laser od vietnamcov vam stacit nebude :-)) inak drzim palec bola by to bomba keby to slapalo :-)
je jeden tipek v statoch co robi pokusy z laserom chce vystrelit teleso na obeznu drahu. ma nejaku rotujucu kacu spodok je nieco ako kuzel a do toho pali vysokovykonny laser pulzy. lieta mu to sakra vysoko.
to video je zaujimave ale mam pocit ze laser od vietnamcov vam stacit nebude :-)) inak drzim palec bola by to bomba keby to slapalo :-)
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: material
Myslím, že na materiálu lopatek moc nezáleží... záleží především na povrchu těch lopatek...paja píše:taky bych se chtěl pokusit sestavit prototip asi to chce co nejmenší tření moch bych to postavit z merkuru, ale ten rotor jak na něj.... z čeho postavit ty lopatky ? vypadáto jako nějaký měděný plátky
a jaký bude mýt význam z jedný černý a z druhý lesklý ?
Když foton dopadne na lesklou plochu, odrazí se a předá dvojnásobek energie, než když dopadne na tmavou plochu, kde se neodrazí.
..proto mají smysl lesklé (odrazové) a tmavé plochy..
Ale kvůli blízkosti toho magnetu by měly být lopatky z neferomagnetického materiálu... tzn. téměř vše, kromě oceli, cobaltu, niklu... Jinak měď, hliník apod. jsou ok...
Naposledy upravil(a) adam.benda dne ned 04 lis 2007 22:27, celkem upraveno 1 x.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: :-))
Taky mě to celou dobu vrtá hlavou..... jak se to může takhle točit... tahle laserová ukazovátka mají třeba jen 5-20 mW... nejde mi to do hlavy.. ..nejde mi do hlavy, jak to může překonávat odpor vzduchu...belamachina píše:.... to video je zaujimave ale mam pocit ze laser od vietnamcov vam stacit nebude :-)) inak drzim palec bola by to bomba keby to slapalo :-)
- adam.benda
- Zasloužilý člen
?
Peter, co máš namysli těmi informacemi o vzájemné indukčnosti smyček... co to s tím má společného??
Ano, Crooksův mlýnek je ve vakuu, aby nebyl bržděn odporem vzduchu... ale viděl jsem nějaké videozáznamy, kde se daří, realizovat tenhle jev i v přítomnosti vzduchu.. bez vakua..
Ano, Crooksův mlýnek je ve vakuu, aby nebyl bržděn odporem vzduchu... ale viděl jsem nějaké videozáznamy, kde se daří, realizovat tenhle jev i v přítomnosti vzduchu.. bez vakua..
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: ?
Na to se tady snažíme celou dobu přijít.. ..bohužel, nějak mě to nedochází.. Fotovoltaický článek a cívka..... ..skutečně mi to nedocvakává, chtěl bych tě požádat o podrobný popis, budeš-li mít čas...Peter píše:Fotovoltaický článek, cívka. Z čeho je asi základní deska? Proč se zrychlí otáčení po přiložení magnetu?adam.benda píše:Peter, co máš namysli těmi informacemi o vzájemné indukčnosti smyček... co to s tím má společného??
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
adam.benda
lasery vyššího výkonu než 10mW to již se bude blbě schánět a jsou dost nebezpečné i odražené paprksy(jedině s ochr. brýlemi).
Re: ?
A pokud by to byl navíc ještě modrý laser, tak to by potom bylo žrádlo.adam.benda píše:Na to se tady snažíme celou dobu přijít.. ..bohužel, nějak mě to nedochází.. Fotovoltaický článek a cívka..... ..skutečně mi to nedocvakává, chtěl bych tě požádat o podrobný popis, budeš-li mít čas...Peter píše:Fotovoltaický článek, cívka. Z čeho je asi základní deska? Proč se zrychlí otáčení po přiložení magnetu?adam.benda píše:Peter, co máš namysli těmi informacemi o vzájemné indukčnosti smyček... co to s tím má společného??
Re: adam.benda
http://www.aukro.cz/item264459486_laser_30mw_532nm.html a občas i silnější http://www.aukro.cz/item260778344_zelen ... novy_.htmllajos píše:lasery vyššího výkonu než 10mW to již se bude blbě schánět a jsou dost nebezpečné i odražené paprksy(jedině s ochr. brýlemi).
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Naštěstí věčným zachráncem ve schánění věcí bývá moje oblíbená společnost GM:lajos píše:lasery vyššího výkonu než 10mW to již se bude blbě schánět a jsou dost nebezpečné i odražené paprksy(jedině s ochr. brýlemi).
laser dioda 5 mW: 50 Kč
laser dioda 10 mW: 110 Kč
laser dioda 20 mW: 595 Kč
laser dioda 50 mW: 1150 Kč
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Himmel Herr Gott, já bych ten zelenej laser chtěl... Nechce mě někdo zasponzorovat..?občas_se_sem_kouknuvší píše: http://www.aukro.cz/item264459486_laser_30mw_532nm.html a občas i silnější http://www.aukro.cz/item260778344_zelen ... novy_.html
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: :-))
adam.benda píše:Taky mě to celou dobu vrtá hlavou..... jak se to může takhle točit... tahle laserová ukazovátka mají třeba jen 5-20 mW... nejde mi to do hlavy.. ..nejde mi do hlavy, jak to může překonávat odpor vzduchu...belamachina píše:.... to video je zaujimave ale mam pocit ze laser od vietnamcov vam stacit nebude :-)) inak drzim palec bola by to bomba keby to slapalo :-)
:-))) tak vitaj v klube . vobec by ma neprekvapilo keby to zhora roztacal fenom :-) neni tam v tom videu zvuk ;-)
-
- Stálý člen
Přátelé, tohle všechno jsou vořezávátka. Pořádné dělo získáte snadno z vypalovačky CD-RW. Infarčervená dioda má pulzní výkon 160 - 250 mW, trvalý 80 - 125 mW, pulzní proud až 200mA, pracovní proud 100 - 150 mA. POZOR - EXTRÉMNĚ NEBEZPEČNÉ. Nevratné poškození zraku i odraženým paprskem od lesklého povrchu. Světlo je skoro neviditelné. Nebezpečí požáru, zaostřený paprsek pálí dřevo, papír, gumu a pod. až na vzdálenost 1 metru. Bacha na to, nerad bych měl na svědomí nělaký úraz, když jsem tohle nadhodil.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
laser 250mW
A co takhle použít něco kapku výkonějšího třeba jako na http://danyk.wz.cz/laser.html . Na netu je toho plno stačí zadat " laser z DVD ". Bacha na oči!!!
To snad ani není možný. Než jsem to napsal už to sem někdo dal.
Naposledy upravil(a) JOVA dne úte 06 lis 2007 8:05, celkem upraveno 1 x.
Určitě nevím nic.
Točí se to pěkně ale výkon toho rákosnickýho laseru je podle mne pár pidiwatů a nemůže na to stačit magnet nemagnet. Navíc co si budeme povídat tyhle ocelový podkovy moc nemagnetujou. Jediné vysvětlení je, jestli to nechodí jako fotonásobič, nebo to někde nepřibírá VE. Nejspíš v tom ale bude nějaký švindl.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: laser 250mW
Jj, laser CD/DVD mechanik je slušnej zabiják...JOVA píše:A co takhle použít něco kapku výkonějšího třeba jako na http://danyk.wz.cz/laser.html. Na netu je toho plno stačí zadat " laser z DVD ". Bacha na oči!!!
Můžeme si hrát a roztáčet Crooksův mlýnek třeba tímhle výkonnějším laserem, ale mě osobně jde především o to, jak magnetické pole ovlivní paprsek nějakého záření a způsobí, že se mlýnek točí rychleji... Já společně se svými zmíněnými experimenty a radami expertů došel k tomu, že se EM vlnění cizím polem pouze polarizuje... Peter včera načal viditelně ještě nějaké jiné vysvětlení... ...doufám, že se sem vrátí a pokusí se mi (nám) to osvětlit...