Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Perendev

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Ano. MOJE CHYBA........ posílám pro zajímavost korespondenci od fy perendev.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

Já bych to nechal na těch dospělých, svéprávných a jistě erudovaných mužích, jak do té propasti skočit, kteří jistě vědí, jak se rozhodnout. Záměrně jsem tam nepsal svůj názor. Poslal jsem pouze to, co mi poslala fa PERENDEV na dotaz. Nic víc. A už vedu lidi k propasti. Místo toho, aby jsi přispěl k nějaké konkrétnosti , tak.......

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Zdar lidi, po dlhej dobe študovania som sa rozhodol postavať Perendevov magneticky motor, vsimol som si ze vetsina si mysli ze je to podvod, ale mam jednu teoriu akoby sa mi daný motor podarilo spojazdnit. Teraz prichádza fáza experimentov - demonštračné zostrojenie Perendevovho magnetickeho motora , ale vyskytol sa problem v oblasti magnetov - su dost drahe a potrebujem ich celkom velke mnozstvo - preto by som sa vás chcel opítat kde sa dajú najlacnejsie zohnat - neodymy (pribl. priemer 15mm x 30mm)
diki za odpoved

Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

blackjoe9 píše:Zdar lidi, po dlhej dobe študovania som sa rozhodol postavať Perendevov magneticky motor, vsimol som si ze vetsina si mysli ze je to podvod, ale mam jednu teoriu akoby sa mi daný motor podarilo spojazdnit. Teraz prichádza fáza experimentov - demonštračné zostrojenie Perendevovho magnetickeho motora , ale vyskytol sa problem v oblasti magnetov - su dost drahe a potrebujem ich celkom velke mnozstvo - preto by som sa vás chcel opítat kde sa dajú najlacnejsie zohnat - neodymy (pribl. priemer 15mm x 30mm)
diki za odpoved
Myslím, že si to študoval veľmi krátko, doporučujem si opätovne ujasniť smer polarizácie a tým aj otázku, a až potom objednávať, aj to sa tu rozoberalo a vôbec to nie je jedno.

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Narážaš tým na dipolárne magnety ?

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

blackjoe9 píše:Narážaš tým na dipolárne magnety ?
Nie, treba si ujasniť, či je požadovaná polarizácia axiálna(pre valcové/kruhové/medzikrukové magnety štandardná) alebo diametrálna (naprieč priemerom). Radiálnu nepredpokladám.

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Nepochopil som dobre otázku, prepáč :oops: ,polarizácia bude axiálna :roll:

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

pro:Blackjoe9

Příspěvek od Aquarius1 »

blackjoe9 píše:Zdar lidi, po dlhej dobe študovania som sa rozhodol postavať Perendevov magneticky motor, vsimol som si ze vetsina si mysli ze je to podvod, ale mam jednu teoriu akoby sa mi daný motor podarilo spojazdnit. Teraz prichádza fáza experimentov - demonštračné zostrojenie Perendevovho magnetickeho motora , ale vyskytol sa problem v oblasti magnetov - su dost drahe a potrebujem ich celkom velke mnozstvo - preto by som sa vás chcel opítat kde sa dajú najlacnejsie zohnat - neodymy (pribl. priemer 15mm x 30mm)
diki za odpoved
Blackjoe9, pokud si ale dobre vzpomínám, pak Perendev beží s diametrálne orientovanými magnety. Píše Akord

Tady je překlad patentu v translatoru,pokud budeš pomalu číst tak tomu porozumíš.Je tam počet,úhlové nastavení ,princip částečného odstínění,rozměry magnetů.Snad ti to pomůže v konstrukci.Bohužel z originálu nejdou kopírovat obrázky jen text je to zaheslovaný proti kopingu,tak si to budeš muset otevřít vedle sebe abys viděl ;) O diametrálních magnetech tam není zmínka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Diki moc, konečne niečo povzbudzujúce, uz som sa chcel toho vzdať keď som si to tu tak čítal...(inak obrazky sa daju kopčiť- označíš si to na modro a pravým tlačítkom na miši dáš kopírovať 8)

Akord
Zasloužilý člen

Re: pro:Blackjoe9

Příspěvek od Akord »

Aquarius1 píše:.... O diametrálních magnetech tam není zmínka.
Dekuji za opravu. Já si ty motory z času na čas pletu, pokud o nich chvíli neuvažuji, platilo to pro SEG, a ne pro perendev, takže diametrální s tím nesouvisí, všem se omlouvám.
Po jiné stránce ne to však taky problém, protože stínení, nebo šikmé pole se tady rozebíralo a došli zrejme argumenty pro možný pohyb. Prikládám treba link,
http://www.fdp.nu/animations/perendev/JPGanimator.asp
kde je jako v mnohých jiných prípadech magnetické pole simulováno chybne. Nelze uvažovat bilanci pohybu z obrázku, na kterém nejsou siločáry uzavrené. Dokonce kolmé na okraj nákresu. Simulace v bežném prostredí má mít okrajové podmínky nastaveny tak, že siločára je s okrajem papíru rovnobežná. Jinak jde o nesmysl, pokud se nejedná o částečný výrez, nebo zrcadlení, nebo dutinu feromagnetika.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: pro:Blackjoe9

Příspěvek od Aquarius1 »

Akord píše:
Aquarius1 píše:.... O diametrálních magnetech tam není zmínka.
Dekuji za opravu. Já si ty motory z času na čas pletu, pokud o nich chvíli neuvažuji, platilo to pro SEG, a ne pro perendev, takže diametrální s tím nesouvisí, všem se omlouvám.
Po jiné stránce ne to však taky problém, protože stínení, nebo šikmé pole se tady rozebíralo a došli zrejme argumenty pro možný pohyb. Prikládám treba link,
http://www.fdp.nu/animations/perendev/JPGanimator.asp
kde je jako v mnohých jiných prípadech magnetické pole simulováno chybne. Nelze uvažovat bilanci pohybu z obrázku, na kterém nejsou siločáry uzavrené. Dokonce kolmé na okraj nákresu. Simulace v bežném prostredí má mít okrajové podmínky nastaveny tak, že siločára je s okrajem papíru rovnobežná. Jinak jde o nesmysl, pokud se nejedná o částečný výrez, nebo zrcadlení, nebo dutinu feromagnetika.
Ahoj.Akorát mne mate v patentu ten problém stínění ,nestínění.Píše se: A ukázaný ve Fig. 2, objímky 18 přijme (nebo včlení) objímku lemování 28 (ukázaný
podrobněji v pozdějších číslech) která je přinejmenším částečně zhotovená z magnetického stínění
nekovového vměstku nebo kovový materiál, například tuha. Objímka lemování
28 pokrývá celý rozsah objímek 18 tak, že jen otevření k zevnějšku
zůstává nekrytému.
Tomu dost nerozumím,má to být tak že jsou ty magnety uzavřeny v uhlíkovém pouzdře typu U nahoře otevřeným?
:oops:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Grafitová pouzdra........... jsou tam.

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Myslim ze to bude vypadat niak takto:Obrázek

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Po rozobrati puzdra:

Obrázek

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Jo ty fotky znám,kdysi sem je sem na forum dával,jen jsem nevěděl z čeho ty pouzdra jsou.Pak jen ty planžety asi budou antikoro.Ještě k těm magnetům,v originálu nejsou řezané šikmo ale válcové.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“