Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

„ Karban a jeho oponentura “

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Magnetický motor a Karban

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
Anonymous píše:Každá i napohled nesmyslná činnost člověka obohacuje o nové vědomosti.
P.
Jistě.

Jsou ovšem mnohdy jednodušší a kratší cesty k tomu obohacení....

8)
...to nám tedy poraď...jak se obohatit...
....dioda s motůrkem....jak jsi tady valil...ve druhým patře...
...nás moc neobohatila...
....ten MM...pístovej...i kdyby byl nesmysl....tak nás nutí k přemýšlení...jestli tušíš co to je....
...ne papouškovat poučky.....hledat ...jinde než v poučkách, známých rovnicích a vzorcích....
...je mi líto...jsi skalně přesvědčenej o něčem....o čem nemáš ani tušení....a myslet bolí.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Karban

Re: Magnetický motor a Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše: ...to nám tedy poraď...jak se obohatit...
....dioda s motůrkem....jak jsi tady valil...ve druhým patře...
...nás moc neobohatila...
....ten MM...pístovej...i kdyby byl nesmysl....tak nás nutí k přemýšlení...jestli tušíš co to je....
...ne papouškovat poučky.....hledat ...jinde než v poučkách, známých rovnicích a vzorcích....
...je mi líto...jsi skalně přesvědčenej o něčem....o čem nemáš ani tušení....a myslet bolí.....martin11 :lol:
Causa motůrek, dioda a topení ve 2. patře byla pro tebe španělská vesnice, proteže jsi nepochopil, odkud se energie pro motůrek vůbec brala.

MM je nesmysl, zadarmo ni kur nehrábne a kafemlejnek bez energie nepoběží.

Papouškujou obvykle neznalci, věřící pochybným teoriím - fanatičtí vyznavači a podobně.

Myslet fakt bolí - stejně jako hledat, porovnávat a vyhodnocovat informace.

8)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

jednodušší a kratší cesty často vedou do pekel - stejně jako ty dlážděné dobrými úmysly milý Karbane...

pořád si sice myslím, že toho hodně víš, máš i hodně zkušeností, ale neumíš se o to podělit - netvrdím že nechceš, ale místo věcných informací trousíš z 80-90% jen plevel okořeněný osobními narážkami a invektivami - nic proti tomu, je tu aspoň živo a jakás-takás zábava, ale nikam to nevede - asi namítneš, že veškeré snažení tady na fóru stejně nikam nevede - ale jestli můžu za sebe poprosit, zamysli se, když už s námi na té cestě z vlastní vůle kráčíš, jestli není lepší si tu cestu zpříjemnit alespoň dílčím obohacením - párkrát se ti to už podařilo...

K.

P.S. původně jsem chtěl toto vlákno ignorovat, ale když už to tady žije...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Karban

Příspěvek od Karban »

gromit píše:jednodušší a kratší cesty často vedou do pekel - stejně jako ty dlážděné dobrými úmysly milý Karbane......
Je dobrý si ujasnit, co je ta jednodušší a kratší cesta a kde je to peklo.

Můžeš tlouci malým kladívkem tam, kde je potřeba pětikilová palice a řekneš si přitom, že ji nepoužiješ, protože to povede do pekel?

A když se ti rozsvítí kontrolka, sigmalizující poruchový stav, použiješ kratší cestu a odpojíš ji, nebo budeš odstraňovat závadu...?

* * *
Ono je dobrý se držet reality a neulítávat do absurdit, kantore...

8)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

stejně jako u toho pekla se můžeme ptát - co je ta realita?

v životě se můžeš držet různých věcí, ale vždycky je to jen víra - náboženská, ve vlastní neomylnost, ve vědu a techniku, v nějakýho guru - teprve když si uvědomíš, že nic není absolutní (c ve vakuu? - co je vakuum?), máš šanci se vydat po vlastní cestě...

tvoje volba - tvoje cesta - kupodivu nemám takovou tu typickou kantorskou potřebu někoho poučovat nebo přesvědčovat, spíš se budu nechávat inspirovat - tak zatím :bye:

Karban

Příspěvek od Karban »

gromit píše:stejně jako u toho pekla se můžeme ptát - co je ta realita?

v životě se můžeš držet různých věcí, ale vždycky je to jen víra - náboženská, ve vlastní neomylnost, ve vědu a techniku, v nějakýho guru - teprve když si uvědomíš, že nic není absolutní (c ve vakuu? - co je vakuum?), máš šanci se vydat po vlastní cestě...

tvoje volba - tvoje cesta - kupodivu nemám takovou tu typickou kantorskou potřebu někoho poučovat nebo přesvědčovat, spíš se budu nechávat inspirovat - tak zatím :bye:
Určitě má k realitě blíže to, co je ověřeno mnoha odborníky, než pouhé dohady a diletantské pokusy snílků.

8)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

statisticky máš samozřejmě pravdu...

ale když mě lákají ty extrémy, aspoň ve volným čase...

martin11
Zasloužilý člen

.. a jsme tam co na začátku...

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
gromit píše:stejně jako u toho pekla se můžeme ptát - co je ta realita?

Určitě má k realitě blíže to, co je ověřeno mnoha odborníky, než pouhé dohady a diletantské pokusy snílků.

8)
....předpokládám, že je stále jen a jen řeč o pístovém MM...
Karbane...co je myšleno tými slovy....
...Určitě má k realitě blíže to, co je ověřeno mnoha odborníky, než pouhé dohady a diletantské pokusy snílků.
...co je v tomto konkrétním případě..." TO..." a múžeš nám citovat z tvého výroku...alespoň jednoho odborníka...který zkusil udělat MM ...pístový....s toroidem a rotační Fe clonou...??...
...jediná věta v tvém výroku je pravdivá....pokusy snílků....
...a znova...jen a jen urážíš....i z nevinného vyjádření...."dohady a diletantské pokusy" ...z tebe čiší jakási nenávist a zápor...
...vůbec netušíš, jaké pokusy jsem provedl. v podstatě jsem je zde popisoval jen okrajově, protože moje pokusy se popsat dají dost těžko...já je popisovat nechci a nebudu....je to moje osobní záležitost...pro mě jsou důležité výsledky...
...Karbane , víš co mě zajímá na tobě ze všeho nejvíc....proč se vlastně do toho motoru....když je to taková blbost ...vlastně motáš.....už hodně dávno , jsem tě prosil...vykašli se na mě.....ty mě nepotřebuješ...já tě nepotřebuju.....tvoje rady...jsou jak myší hovno v kroupách.....na nc....pořád jen meleš to samé....afurt a dokola....jseš takovej naklonovanej nebo nakaženej MFAAA....jen si honíš triko...a máš radost, že někde vidíš svoji vizitku...zajímavé je , že se nezapojuješ do debat o vyvíječích, o výrobě koloidu, o usporách energií, atd....jen ty magnety....kladu si otázku ...proč....odpověď se nabízí...magnety jsou pochopitelné...
...problem je v tom, že my vime o tom magnetu ..tak nějak ..něco navíc...
...bohužel ti nedocházej různé souvislosti...z toho tě neobviňujeme...
Já nepotřebuju ten MM obhajovat....nepotřebuju ani obhajovat svoje vzdělání...na tom vůbec nezáleží...ale absolutní trapárna z tvé strany....karbane...je titulovat kohokoli...slovy kantůrku...atd.....podívej se sám na sebe....co jsi , kam jsi to v životě dotáhl, jak si tě váží lidé v tvém okolí, kdo tě má rád..jako člověka....a jestli napočítáš pět lidí....tak to bude hodně...jednou jsi napsal, že jsem tvuj nepřítel....sice jsem nenašel důvod...já tě jako nepřítele nevidím....já tě vnímám jako sice znalého, ale nekreativního zoufalce, snažícího se prosadit za každou cenu...anonymita této diskuse ti dává sílu davu....ale jsi bohužel sám.....martin11 :lol:

Karban

Re: .. a jsme tam co na začátku...

Příspěvek od Karban »

martin11 píše: ...z tebe čiší jakási nenávist a zápor...
....jseš takovej naklonovanej nebo nakaženej MFAAA....jen si honíš triko...
...jednou jsi napsal, že jsem tvuj nepřítel....
...já tě jako nepřítele nevidím..
..já tě vnímám jako sice znalého, ale nekreativního zoufalce,
...anonymita této diskuse ti dává sílu davu.
...ale jsi bohužel sám.....martin11 :lol:
Tak...?

Od čeho je tohle?
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=971
Tam prostor pro tahle témata...

:lol:
Naposledy upravil(a) Karban dne čtv 09 dub 2009 20:50, celkem upraveno 1 x.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Kruciš já se snad znovu vrátím k magnetům,je to dost probírané tema a budu mít radost z každé připomínky :D Ne to byla sranda magnety zatím odpočívají,čímž vlastně ani nic nevytvářejí jen si tak pěkně visí(či se drží ze vzteku) ale určitě je jednou sundám z futer ;)
Mějte se všichni fajnově.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Anonym P.

Karban

Příspěvek od Anonym P. »

Karban toto vlákno je aj pre teba, tu môžeš vypisovať čo chceš a nemusíš reagovať vo všetkých vláknach tohto fóra. Iba tým odrádzaš členov či nováčikov, je to tvoja práca, koľko ti platia? Plati ťa štat?

P.

Karban

Re: Karban

Příspěvek od Karban »

Anonym P. píše:Karban toto vlákno je aj pre teba, tu môžeš vypisovať čo chceš a nemusíš reagovať vo všetkých vláknach tohto fóra. Iba tým odrádzaš členov či nováčikov, je to tvoja práca, koľko ti platia? Plati ťa štat?

P.
1.
Proč si myslíš, že by mi měl platit zrovna stát?

2.
Proč si myslíš, že by mi vůbec někdo měl platit za to, že sem něco píšu?

3.
Jak můžu někoho odrazovat - to jako čím?

4.
Co se rozumí dle tebe tím "nováčkem" - to jako každý, kdo sem nakoukne, je nováček, či nějaký slabší nebo začínající experimentátor je nováček???

5.
Je účinnější reagovat jaksi na místě a k věci, ne to přenášet jinam.
Mimochodem, já tu zřídil taky "boxovací prostor" pro martin11 kontra já sám, a zjevně účel neplní.

8)

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
Anonym P. píše:Karban toto vlákno je aj pre teba, tu môžeš vypisovať čo chceš a nemusíš reagovať vo všetkých vláknach tohto fóra. Iba tým odrádzaš členov či nováčikov, je to tvoja práca, koľko ti platia? Plati ťa štat?

P.
1.
Proč si myslíš, že by mi měl platit zrovna stát?

2.
Proč si myslíš, že by mi vůbec někdo měl platit za to, že sem něco píšu?

3.
Jak můžu někoho odrazovat - to jako čím?

4.
Co se rozumí dle tebe tím "nováčkem" - to jako každý, kdo sem nakoukne, je nováček, či nějaký slabší nebo začínající experimentátor je nováček???

5.
Je účinnější reagovat jaksi na místě a k věci, ne to přenášet jinam.
Mimochodem, já tu zřídil taky "boxovací prostor" pro martin11 kontra já sám, a zjevně účel neplní.

8)
Karban napsal:
sano napsal:
Bol by so nerád, keby Karban robil zo seba martýra. Podľa mňa nech si otvorí vlákno pochybovači, skeptici a nech publikuje na ňom.
je bežné v tvorivých tímoch, že sa berie slovo tým, ktorí vystupujú deštruktívne. Kazí to tvorivú atmosféru.
Ale kedže aj on má právo na vyjadrenie svojho názoru, navrhujem, oddelenie jeho publikačnej činnosti od konštruktívnych príspevkov.
Takže Karban vytvor si svoje vlákno a tam si píš.

Už jsem vytvořil téma "...martin11..." coby boxovárnu.
Ale nějak se protivník nemá, aby tam diskutoval.
Asi nemá argumenty.

No a ty taky těžko něco namítneš na ten odkaz, co jsem tu uvedl, takže by diskuse taky nejela.

Tak maž, maž...

====
A ještě k věci:

Kafemlejnky "MM" zásadně neběhaj samy, vždy je někdo žene cizím zdrojem...

...hezké velikonoce...

...a protože o mě ...tak musím reagovat...

...nejdřív "pan Karban..."...založil si vlákno "martin11"...abych prej...zde s ním diskutoval....
...teď osobní vzkaz Karbanovi...na vlákno "martin11" ti sere pes....martin11
...na toto vlákno jsi již několikrát zde uporornil....a co se stalo...NIKDO...!!!!....nikdo ti sem nenapsal...i já se ptám proč..??...asi nikdo nemá potřebu....na rozdíl od tebe mě zde několik lidí zná osobně od setkání u Jeffa...několik přátel bylo i u mě a já na osobní návštěvš u nich...jsme "rodina"...kutilů...a "objevitelů..
...a jak psal Akord.....cituji..."Čo Ti bráni ten Steorn replikovať a podeliť sa o skúsenosti predtým, než začneš určovať, kto atmosféru kazí a kto nie? Beriem iba konkrétne poznatky konkrétnych a neanonymných ľudí"
...já se s tebou nechci boxovat karbane...za prvé...nerozumím technice...elektronice už vubec ne...fyzikální zákony sice respektuji, ale protože je neznam....mimo toho co jsem slyšel na základní škole v roce 1960...tak nevím, jestli je uznavam, nebo je popírám...pro mne je duležité, to , co jsem naměřil, odlaboroval a již sestrojil...a dílčí výsledky mám...."čmelák také nemůže létat....a létá...proč létá...protože neví, že nemůže..." není to zrovna dobré přirovnání...jiné mě nenapadlo...
...Akord ... mimo Gromita...mě ve své oponentůře, která sice byla a je stále...dost pomáhá posouvat znalosti o magnetech.jen rady ke konstrukci toroidu ...jsou neodcenitelné,,,....není nás mnoho...co mají potřebu sestrojit magnetický toroid....a ukočírovat 72 neodymů 20x20x10....není legrace... ...Gronit , mě přesvědčuje...nevzdávej to...a podporuje myšlenku výpočty...na profi urovni....jeho výpočty říkalí ....ano....to ano....je moje .."jen " intuice...
...nevidím to jinak...tenhle pokus ...se musí...!!!...dotáhnout do konce...
....sice jsem nepochopil ..jakýsi ..sponzoring ...nějaké firmy...bylo by to dobré....v MM jsem již utopil nemalý peníz...ale jak psal Karban..."peníze má"...jde o to čemu říká peníze..???...tak mu to prodám...první vzorek...a náklady budou doma...
...děkuji Gewo...za vlídná slova...a těším se na spolupráci s WM ...časopisem...jen co budou první zkušenosti....
...tak jsem se vyplakal...Karban si ze mě dělá splachovací záchod...má mě na háku...a má radost, že je chytrej,,,,chytřejší než blbej fotograf....a karkulka červená..
...a má vlákno "martin11"...
...kdo chce vědět , tak ví...kdo chce prudit , tak prudí...kdo chce bastlit bastlí....fyzikální nesmysly...MM....předpokládám, že si z těchto slov ...každý vezme to své......všem jen radost a hezké dny ...martin11

...abych to nemusel karbanovi opakovat...tak to jen kopíruju....martin11 :lol:

Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše: ...abych to nemusel karbanovi opakovat...tak to jen kopíruju....martin11 :lol:
A to mám já taky kopírovat, nepříteli...?

8)

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
martin11 píše: ...abych to nemusel karbanovi opakovat...tak to jen kopíruju....martin11 :lol:
A to mám já taky kopírovat, nepříteli...?

8)[/quote

...NE...já tookopíruju za tebe...

karban napsal...
...Jen bastli, bastli, ignoruj ty moje rady a plýtvej prostředky.
Já se budu jen smát.

A skutečně ti zaplatím (ale pouze za funkční) "MM" těch několik set tisíc Kč.
Klidně to proklamuju, protože vím, že ten kafemlejnek nikdy sám nepoběží, byť by ti tisíc kantůrků pomohlo.

Nechceš bejt radši básník? To má k fotografování blíž...

...Karbane...já jsem básník...jestli to nevíš....tak teď už to víš....martin11 :lol:

Odpovědět

Zpět na „Černá díra“