Waldes píše:Po tom čo som tu dnes čítal som sa najprv smial a potom mi bolo do plaču, že takíto "experti" tu ešte idú niekoho poučovať, už chápem prečo ste si mohli vyslúžiť takéto hodnotenie. Za takéto perličky sa na vás inak nedá dívať.
1.) Takú blbosť s tými vlnovkami by nevymyslel ani môj 15 ročný syn. Taká pomyselná jamka pre guličku by bola adekvátna len pre ten môj zjednodušený príklad, kedy guľka je premiestňovaná po rovine a magnetická brána je symetrická. No magnetická brána nieje symetrická a guľka chodí do kopca, odkiaľ skáče dolu! No skrátka totálny nezmysel. Teoretik, úplne odtrhnutý od reality, teda s nulovou praktickou skúsenosťou a schopnosťou aplikovať teóriu na skúmaný predmet.
2.) Totálna čerešnička na torte, citujem : Člověče běž vrátit maturitní vysvědčení. K žádnému zrychlení dojít nemůže. Pokud se gravitační pole využívá, tak je to ke změnám směru. O gravitačnom zrýchlení sond vyslaných NASA som prednášal v rámci astronómie už ako 18 ročný. Dotyčnému sa dá poradiť len jedno, choď si vypýtať školné ...
Oba prípady ale vyjadrujú jedno, dotyčný poučuje o veciach ktorím nerozumie ani toľko, koľko ten koho ide poučiť a sú len dva dôvody prečo to robí ... aké ? na to príde si myslím každý sám.
Najviac som sa pobavil na tom, že na jednej strane všetci tvrdia, môže to mať len účinnosť menšiu ako jedna lebo sú straty, trenie a podobne. No na druhej strane aj keď ja viem dokázať, že guľka skončí na tej istej úrovni, napriek tým stratám, neuvedomia si, že aby sa tá guľka dostala dostala na tú istú úroveň musí niekde získať energiu kryjúcu tie straty. Čiže aj keď výstup je rovný 1 tak účinnosť musí byť viac ako jedna lebo tie straty treba niečim vykryť. A nejde len o straty trením ale aj ako správne podotkol Akord to magnetické pole brzdí a podla mojich skúseností omnoho intenzívnejšie ako to trenie čiže len 1,x - 0,x = 1
To je ale ignorované a je tu podsúvaná analógia s jamou a guľkou. No ešte aj to malé dieťa vie, že ak sa mu do tej jamky skotúľa guľka sama, teda bez toho aby jej udelilo nejaký impulz tak na druhej strane mu sama nevyjde.
Tí teoretici majú jednú smolu, na rozdiel od nich ja len nešpekulujem, ja som s tým prístrojom experimentoval cca pol roka a teda podrobil ho možno tisícu experimentov, čiže ja viem ako to funguje, len neviem prísť na mechanizmus ako to tú potrebnú energiu kryjúcu straty získa ! Keby sa mi to podarilo, tak rozchodím MM akejkoľvek konštrukcie !!!
Waldes.
1. Na grafe nie je znamienko, ani nič, čo by podmieňovalo že krivka potenciálnej energie má byť kopec, či jama. Ďalej to, že je krivka nesymetrická a obrázok bol zjednodušený by každý mohol chápať, miera zjednodušenia je na fóre dobrovoľná. Nesymetria nič na princípe nemení. Obrázok nie je úplne presný, ale je principiálne správny. Žiadny totálny nezmysel, teoretik, úplný, nulovou.... a podobné neprimerané hodnotenia.
2. Ja by som ti tiež doporučil vrátiť maturitné vysvedčenie za spôsob, akým prezentuješ svoje výsledky (to nie je urážka, ale moja symbolika pohľadu na vec). Mohol si totiž úplne vecne a korektne vysvetliť, podobne ako Juranus, ako to s tým zrýchlením je. Namiesto toho generuješ predčasné výroky o veciach, ktorým zatiaľ poriadne nerozumieš. Ja som sa tu párkrát pomýlil tiež, a verejne to aj priznal. Podobne som v 18 rokoch už naťahal dreveného káčera, určite nie ani Stepan, či niekto iný. Tiež by som mohol napísať, čo som robil v 18. rokoch. V tomto by sme sa už nemuseli prečurávať.
No a ak nevieš prísť na mechanizmus kde sa v tvojom smote berie energia na prekonanie strát, tak prečo stále od toho odbočuješ. Stále si neurčil fyzikálne podmienky testu, je to predsa tvoj smot, a mal by si vedieť, čo považuješ za jeho test.
Edit:
Aby som to trochu posunul, tak sa opýtam, či si pamätal na hysteréziu ocele( z ktorej je guľka). Nebol by extrémny problém guľke posunúť energiu pomocou hysterézie ocele, akurát mi to nie je v prípade guľky v tom konkrétnom smote úplne jasné, musel by som nad tým viac uvažovať. Chce to spraviť na guľke značku centrofixkou, a dohliadať, aby sa pri pokuse v rovine magnetizácie napríklad neotáčala. Hysterézne motorčeky stále existujú, niektorým z nich sa celkom darilo. Preto som sa pýtal na podmienky. Nevylúčil si totiž poriadne dodanie ďalšej práce, ktorú bežný pozorovateľ dobre nevidí. Podobných detailov môže byť aj viac.