Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od PeTr1 »

Tak jednoduché to zase není a ten nerez by měl být 150x250mm díry 5mm rezestup 8mm a tlouštka 0,8mm plechu.Hliník 10mm tlouštka a díry 8mm ten samej rozměr jako nerez.30 nerez plechu a 7hliníkovejch zapojeni VN+ooo-VN .Jen tak bokem

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Re: musím to taky vyzkoušet ;)

Příspěvek od sao »

wh173 píše:nazdar,
pořád to tady prohlížím a ty vaše vyvíječe mi nedají spát ;) vyštrachal sem doma nějaky nerezový elektrody ( 150x150mm, 1,5mm tl., perforace 18x18 5mm děr). Mezery mezi elektrodama jsem udělal cca 1mm a zapojil jak tady všude popisujete +000- a připojil na autobaterku. Obvodem teklo asi 0,25A. Nějaký bublinky to dělalo ale nic extrémního. Už sháním nějakej hliník na VN elektrody... zajímalo by mě jak jste přišli na ten hliník ... nikde sem to tady nenašel...
btw na pokusy mam Opel Corsa 1,1l ... to by mělo bejt ok.. ne?

Fotky dodám až seženu nějakej foťák.

Žepré nějaký bublinky :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wh173 »

sao píše:
wh173 píše:nazdar,
pořád to tady prohlížím a ty vaše vyvíječe mi nedají spát ;) vyštrachal sem doma nějaky nerezový elektrody ( 150x150mm, 1,5mm tl., perforace 18x18 5mm děr). Mezery mezi elektrodama jsem udělal cca 1mm a zapojil jak tady všude popisujete +000- a připojil na autobaterku. Obvodem teklo asi 0,25A. Nějaký bublinky to dělalo ale nic extrémního. Už sháním nějakej hliník na VN elektrody... zajímalo by mě jak jste přišli na ten hliník ... nikde sem to tady nenašel...
btw na pokusy mam Opel Corsa 1,1l ... to by mělo bejt ok.. ne?

Fotky dodám až seženu nějakej foťák.

sao: jen nerezové elektrody... takže to video je bez VN ? nebo přivádíš to VN na nerezový elektrody?

Who told you, you could do this like that?
sao
Zasloužilý člen

dvojválec

Příspěvek od sao »

La zase musel mít něco extra – ne 2 , ale hned tři válce :jump:
Ano já mám -- jenom nerez -- bez VN --
Šumí to pěkně -- to se musí nechat , …… ………….. ………
a protože nechci , jak napsal Nobody 6.7.07 19:03 „“svinit „“ toto vlákno , tak je zbytek v příloze
(i když s ním nesouhlasím )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

sao píše:
wh173 píše: Obvodem teklo asi 0,25A. Nějaký bublinky to dělalo ale nic extrémního.

Není problém udělat takový vývin, jako na videu. Hodně záleží na čistotě vody. Sao nenapsal, jaký mu tam teče proud. Když to zkrátím, přidej trochu louhu, nebo kyseliny, nebo jen obyčejnou kuchyňskou sůl, aby tam bylo víc iontů a bude ti to taky šumět, jako Saovi. Pro nás je ale důležité, dosáhnout velkého množství bublinek při malém proudu a to už je trochu problém.

"Dum spiro spero"
Ciceron
wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wh173 »

Ilem píše: Není problém udělat takový vývin, jako na videu. Hodně záleží na čistotě vody. Sao nenapsal, jaký mu tam teče proud. Když to zkrátím, přidej trochu louhu, nebo kyseliny, nebo jen obyčejnou kuchyňskou sůl, aby tam bylo víc iontů a bude ti to taky šumět, jako Saovi. Pro nás je ale důležité, dosáhnout velkého množství bublinek při malém proudu a to už je trochu problém.
víc bublinek se snad nerovná víc vodíku? nebo si myslel že když něco přidám tak stoupne i proud? budu to muset vyzkoušet... :)
wh173

btw ty elektrody mam z tej oceli 316 ... myslíte že ta tlošťka 1,5mm je na škodu?

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

wh173 píše:
Ilem píše: Není problém udělat takový vývin, jako na videu. Hodně záleží na čistotě vody. Sao nenapsal, jaký mu tam teče proud. Když to zkrátím, přidej trochu louhu, nebo kyseliny, nebo jen obyčejnou kuchyňskou sůl, aby tam bylo víc iontů a bude ti to taky šumět, jako Saovi. Pro nás je ale důležité, dosáhnout velkého množství bublinek při malém proudu a to už je trochu problém.
víc bublinek se snad nerovná víc vodíku? nebo si myslel že když něco přidám tak stoupne i proud? budu to muset vyzkoušet... :)
wh173

btw ty elektrody mam z tej oceli 316 ... myslíte že ta tlošťka 1,5mm je na škodu?
Bublinky jsou rozložená voda - víc bublinek = víc vodíku a taky víc kyslíku. Na tlušťce elektrody téměř nezáleží, jen pokud jde o hmotnost vyvíječe.

"Dum spiro spero"
Ciceron
sao
Zasloužilý člen

turbovyvíječ

Příspěvek od sao »

Já to tam dal jenom a čistě jenom proto co napsal a jak to zapojil :
Wh173 -- Nějaký bublinky to dělalo ale nic extrémního -- +000- a připojil na autobaterku--

Samozřejmě na tloušťce nezáleží -- jak napsal Ilem -- a můžeš to udělat třeba z plechu - přímo železného a taky to bude fungovat

Já myslel , že když sem něco dávám , tak je samozřejmé a automatické , že všechno je prosto nějakých louhů , kyselin a jiných podpůrných .
Jinak bych to napsal -- ne .
Nějakou tu Ampérku to bralo (9), neříkám, ale aby jenom “nějaký bublinky“ ne e
Snad si někdo nemyslel , že bych voděnku , ---- naši milovanou voděnku zneuctil --- ale fůůůůj --- nebo snad je někdo takovej -- přiznejte se -- kdo si to myslel? (volejte na číslo 555 555 555 )

Můůůůj -- hadraplán -- é teda - dvojválec zaprasit -- ne é -- zblaaáá

On by mně potom v noci chodil strašit

Mim
Zasloužilý člen

Re: turbovyvíječ

Příspěvek od Mim »

sao píše:Já to tam dal jenom a čistě jenom proto co napsal a jak to zapojil :
Wh173 -- Nějaký bublinky to dělalo ale nic extrémního -- +000- a připojil na autobaterku--

Samozřejmě na tloušťce nezáleží -- jak napsal Ilem -- a můžeš to udělat třeba z plechu - přímo železného a taky to bude fungovat

Já myslel , že když sem něco dávám , tak je samozřejmé a automatické , že všechno je prosto nějakých louhů , kyselin a jiných podpůrných .
Jinak bych to napsal -- ne .
Nějakou tu Ampérku to bralo (9), neříkám, ale aby jenom “nějaký bublinky“ ne e
Snad si někdo nemyslel , že bych voděnku , ---- naši milovanou voděnku zneuctil --- ale fůůůůj --- nebo snad je někdo takovej -- přiznejte se -- kdo si to myslel? (volejte na číslo 555 555 555 )

Můůůůj -- hadraplán -- é teda - dvojválec zaprasit -- ne é -- zblaaáá

On by mně potom v noci chodil strašit
Nech volovin a makej. Zdá se mi, že tvůj vyvíječ je docela dobrej. Pokračuj a neblbni....

Však ono to půjde!!!
sao
Zasloužilý člen

turbo

Příspěvek od sao »

Já vím :D

Ale sranda musí být :jump: aspoň se to líp pamatuje a hlavně nezapomene

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Když to zkrátím, přidej trochu louhu, nebo kyseliny, nebo jen obyčejnou kuchyňskou sůl, aby tam bylo víc iontů a bude ti to taky šumět, jako Saovi.
Nikdy žádnou sůl. Sežere ti to elektrody.
Zkus si nalít do vyvíječe destilovanou vodu - tu opravdovou - skutečně zbavenou všech solí. Vyvíječ pro jistotu vypláchni několikrát touto vodou, aby v něm nezůstaly usazeniny nějakých solí. Nepoteče žádný proud a neudělá to ani bublinku. Na to dám krk. Pak tady někomu vykládej "Nikdy žádnou sůl" Když má někdo hodně čistou vodu, což může být rád, neboť je to vzácnost, musí za účelem rozkladu vody nějaké ionty přidat. Pokud nemám pravdu, tak mi to někdo vyvraťte. Ano, abych byl úplný, existuje možnost trhání molekul silným elektrickým nebo elektromagentickým polem. Tím se dá trhat i destilka, Ale zatím kromě jednoho Meyerova patentu, jednoho Francouzského patentu, jehož autora si nepamatuju, ale někde to tu na fóru je a kromě Milana z Vracova, o kterém si myslím, že je jen velký mluvka, nevím o nikom, komu by se to povedlo.

"Dum spiro spero"
Ciceron
PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

Petr má pravdu žádnou sůl jen sodu nebo kyselinu citronovou jasan?

wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wh173 »

PeTr1 píše:Petr má pravdu žádnou sůl jen sodu nebo kyselinu citronovou jasan?
jo.. jasný... když to řek Petr tak to tak určitě bude :D:D ... a moh bys mi objasnit proč? myslíš že mi to ten nerez sežere? ... myslím že by to měl vydržet..

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Každá obyčejná voda má v sobě sůl. Pokud nechceš, aby ti to žralo elektrody, musíš používat destilku. Pak ale nevím, kde je ekonomika provozu. Nejlepší je K2CO3 v destilce. Ale stejně nevydrží věčně.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 13 črc 2007 9:08, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

wh173 píše:
jo.. jasný... když to řek Petr tak to tak určitě bude :D:D ... a moh bys mi objasnit proč? myslíš že mi to ten nerez sežere? ... myslím že by to měl vydržet..
Pokud jsou ve vodě ionty, časem to sežere každou elektrodu. Ten čas může trvat i několik let, podle toho jaké ionty tam jsou. S louhem to bude rychlejší, se sodou pomalejší. Taky hodně záleží na koncentraci. Takže pokud píšu trochu, znamená to špetku, ne kýbl. Ještě něco. Kladné elektrody odcházejí rychleji.
Tvrdím, a za tím si stojím, že na první pokusy stačí špetka obyčejné kuchyňské soli. Nemluvím tady o trvalém provozu, na to je ještě u wh173 hodně času

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“