Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Amnestie ...
... na Primě dnes krátce informovali, že policie pro spáchání dalšího tr. činu zadržela již 21 krát trestaného recidivistu , který byl propuštěn v rámci letošní amnestie ... a včera zase odlapili amnestovaného 10x trestaného ... přitom to rozhodně nejsou jediní vícenásobně trestaní jedinci, co jsou od začátku ledna venku ...
... kde asi udělal Jakl chybu, když obhajoval Klausovo amnestii, že se při ní na svobodu nedostal nikdo z recidivistů ??? ... ...
... kde asi udělal Jakl chybu, když obhajoval Klausovo amnestii, že se při ní na svobodu nedostal nikdo z recidivistů ??? ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Proti amnestii
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Amnestie ...
... aneb souhrn Klausovo hříchů ... http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/l ... emid=18675 ... ... přesně tak bylo, ... "o tom ani potom" ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Teda to je banda všiváků ...
... ty šmedové z vlády ... zákony si přihejbají, jak se jim to zrovna hodí ... viz http://www.novinky.cz/finance/290098-da ... tanou.html ... konzultoval jsem to s naším právníkem a dle jeho slov už samotný termín "účelové obcházení zákona" je v podstatě nesmysl, jelikož veškeré obcházení zákona (tzn. využívání děr v zákonech) je vždy účelové ... ...... takže pokud by měli někoho postihnou, tak jsou to ti, kteří takovýto "paskvil" pustili do světa ... a ne důchodce, kteří si k důchodu přivydělávají, aby nechcípli hlady ...
PeS: ... ve včerejších "Střepinách" spočítali, že pokud by vláda akceptovala toto důchodcovské "obejití zákona", stálo by to stát cca 600 mil korun ročně ..... což je ale mimochodem velmi podobné k "navýšení", které si nedávno poslanci odhlasovali pro sebe a pro soudce (tzn. 570 mil korun ročně) .... každý z poslanců si díku tomu přijde měsíčně na dalších 10 tisíc !!! ...... asi zanedlouho dojde řeč na vidle ... už by to chtělo ...
PeS: ... ve včerejších "Střepinách" spočítali, že pokud by vláda akceptovala toto důchodcovské "obejití zákona", stálo by to stát cca 600 mil korun ročně ..... což je ale mimochodem velmi podobné k "navýšení", které si nedávno poslanci odhlasovali pro sebe a pro soudce (tzn. 570 mil korun ročně) .... každý z poslanců si díku tomu přijde měsíčně na dalších 10 tisíc !!! ...... asi zanedlouho dojde řeč na vidle ... už by to chtělo ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
Re: Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem
já si říkal, co mi ještě chybí ke štěstí.... Rychlovarnou konvici mám, papinův hrnec taky a já zapoměl, že mi chybí datová schránka...Já bych uzákonil, že se pod zákon musí podepsat idiot s rodným číslem, bydlištěm a spz všech jeho auutomobilů.Národ by si udělal sbírku a takovýho dementa by nechal od spolehlivýho čečenskýho zabijjáka navždy zmizet. A štáfkové by si sakra dali majzla, s čím že budou národ otravovat....Tomu bych říkal přímá demokracie......
http://www.novinky.cz/domaci/290361-dat ... nitro.html
http://www.novinky.cz/domaci/290361-dat ... nitro.html
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Jak ukazují zkušenosti třeba s centrálním registrem vozidel, tak jsou ti blbci schopní akorát rozfrcat naše peníze svým "známým" za nefungující systém.
Zdravím - poota
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... mě jenom fascinuje, že to chtějí zpoplatnit od kusu odeslané zprávy ... stát by na tomto způsobu komunikace aj beztak ušetřil děsnej balík peněz, jelikož dnes se na všech velkých úřadech nejprve všechna došlá papírová pošta digitalizuje (+ dál rozesílá po intranetu), čímž by toto odpadlo ... a o odešlé postě se už vůbec nemá smysl zmiňovat ... ... byť uznávám, že pro některé lidi to výhoda může být ...já si říkal, co mi ještě chybí ke štěstí....
PeS: ... ale ať to zkusej zavést povinně a hned uviděj, kolik lidí se vzdá občanství ...... uvažuju o Bali ... ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Amnestie ... hlasování o nedůvěře vlády ...
... na ČT24 zrovna běží přenos ze sněmovny ... a konečně se politici otevřeně vyjadřují ke "zrůdnosti amnestie" ... neb to, o co se "opřel" Hrad (EU kauza "Santos versus Portugal"), jeho právníci totálně překroutili ve prospěch obžalovaných ... darmo mluvit ... tohle fakt vyřeší jenom vidle ...
PeS: ... p. Zaorálek např. odkryl, jak fungovala "parta soudce Berky" (mmch, BIS o tom celou dobu věděla, informace o tom před časem poskytla jak premiérovi, tak i prezidentovi ) ... hovořil o tom, jak stát raději amnestoval Berku a spol., aby nemusel majitelům poškozených podniků vyplácet vzniklé škody ... no to je hnus, velebnosti ...... p. Zaorálek to celé velmi trefně přirovnal k "pirátství na moři", ... k "puči za bílého dne" ... doslovně řekl: "Stát se spolčil s organizovaným zločinem !!!" ..... a zeptal se i, zda "Má vůbec v tomto státě smysl platit daně ???" ... a hned odpověděl, že "NEMÁ!!!" ... ... ...
PeS: ... p. Zaorálek např. odkryl, jak fungovala "parta soudce Berky" (mmch, BIS o tom celou dobu věděla, informace o tom před časem poskytla jak premiérovi, tak i prezidentovi ) ... hovořil o tom, jak stát raději amnestoval Berku a spol., aby nemusel majitelům poškozených podniků vyplácet vzniklé škody ... no to je hnus, velebnosti ...... p. Zaorálek to celé velmi trefně přirovnal k "pirátství na moři", ... k "puči za bílého dne" ... doslovně řekl: "Stát se spolčil s organizovaným zločinem !!!" ..... a zeptal se i, zda "Má vůbec v tomto státě smysl platit daně ???" ... a hned odpověděl, že "NEMÁ!!!" ... ... ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
nevím kam to dát, tak je to tady...
rozvaha nezávislého ekonoma nad vyplácením důchodů a jejich nastavení v budoucnu...nudné čtení ...hlavně vy mladší čtěte pozorně
http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... position-5
m11
rozvaha nezávislého ekonoma nad vyplácením důchodů a jejich nastavení v budoucnu...nudné čtení ...hlavně vy mladší čtěte pozorně
http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... position-5
m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Starší člen
- Dal: 87 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
St. zakázka, jakou je centrální registr vozidel, je skvělou trafikou jako i jiné státní zakázky. Ekonomická, průmyslová nebo obchodní mafie může mít zájem na kontrole nebo přímého zasahování do registru vozidel, takže ono sladit systém s červíkem tak, aby vše zdánlivě běželo normálně, bude asi problém. Mimo to, musí to běžet na takové platformě, aby byla zajištěna kompatibilita s jinými systémy, např. čtení SPZ a dalších. LOL :-Dpoota píše:Jak ukazují zkušenosti třeba s centrálním registrem vozidel, tak jsou ti blbci schopní akorát rozfrcat naše peníze svým "známým" za nefungující systém.
Zdravím - poota
Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
centrální registr je jen kapka v "černé díře" státního rozpočtu. zdá se nám to hodně, protože to máme na očích a přímo nás to trápí, když tam jdeme s papíry od auta. Peníze mizí zcela jinde a o tom se nemluví, ba dokonce se o tom ani nešeptá kč
pes. tady by asi byl na místě jako president Zeman, ten má vcelku ekonomický přehled, ale stejně s tím nic nezmůže. max nepodepsat rozpočet, ale jednou ho podepsat musí...a kam se peníze "ulejou" do jaké kapitoly je zcela jedno...již staří římané pravili..." peníze nesmrdí..."
pes. tady by asi byl na místě jako president Zeman, ten má vcelku ekonomický přehled, ale stejně s tím nic nezmůže. max nepodepsat rozpočet, ale jednou ho podepsat musí...a kam se peníze "ulejou" do jaké kapitoly je zcela jedno...již staří římané pravili..." peníze nesmrdí..."
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Starší člen
- Dal: 87 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Za Zemana zcela jistě existoval nějaký prostor ke korupci, ovšem ODS je synonymem korupce a mafiánských praktik. Na demokracii je z výšky káleno modrými strakami, které dole sezobali co se dalo. Další posila klofanů v podobě Béma říká, že je stále co krást a v tom jim dopomohou zkušení amnestovaní. Hlasování o důvěře v souvislosti s amnestií je skutečně fraškou, protože ani modrá straka, ani HOPka se dobrovolně nevzdají trafiky i kdyby všichni unizono krákali, jak je amnestie neselektivní. Loňské divoké škatule hejbejte se dostávají smysl zvláště po jmenování vrchní státní zástupkyně Bradáčové a policejních rošád. Na zametenou cestičku mohli v tichosti před vánocemi našlápnout modrobratři a nechat se na pár dnů zabásnout do doby všeosvobozující amnestie. Vševědoucí Klaus najednou trpí amnézií a straky se naoko od něj distancují, protože nálada ve společnosti směřuje k další pražské defenestraci. Modré svině zastoupily rudé. Chemik se svým jedním procentem DPH spustil lavinu zdražování hned o 5,10,15,25.... procent, o to větší důvod hledat skuliny v zákoně, které chemikovi utekly a chce se hojit sankcemi. Ať je kladečem věnců kdokoliv, nic se nevyřeší pokud nebudou modré straky a jejich hopky se všemi Janoušky, Berky, chemiky, blbkami Parkanovými, frndami Peakovými, Nečasy namačkány do klecí na Pankráci. Místa je prý dost. Příjemným zpestřením jejich pobytu nechť jsou nedůstojné lékařské prohlídky, které je učiní pokornějšími spolu s nucenými pracemi. Pak je možné uvažovat o nějaké demokracii...a ne že Zeman atd. LOL :-D
Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
Když já si myslím, že je jedno, kdo kolik kradl.... jestli ods nebo čssd nebo nsdap...kradou všichni ve státní službě, i ty ouřadové prašiví kradou státní peníze flákáním se u počítače.
Zloděj je zlodějem, bez ohledu na částku, kterou ukradl. Vrah je taky vrahem, bez ohledu na to, jestli zabil jednoho neo tři.
Rýsuje se alternativa, což je milé, ale ta transformace bude asi hodně veselá.....už se těším. http://www.tso.cz
Vlastně je zvláštní, že si težko dokážeme představit alternativu za ten mrdník, co nám dnes vládne.....jak je to možné.
Zloděj je zlodějem, bez ohledu na částku, kterou ukradl. Vrah je taky vrahem, bez ohledu na to, jestli zabil jednoho neo tři.
Rýsuje se alternativa, což je milé, ale ta transformace bude asi hodně veselá.....už se těším. http://www.tso.cz
Vlastně je zvláštní, že si težko dokážeme představit alternativu za ten mrdník, co nám dnes vládne.....jak je to možné.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Klausova amnestie má velkou logiku!!!
Omlouvám se za délku tohoto příspěvku.
Že Klausova amnestie nedává logiku? Omyl !!!
Mně Klausova amnestie logiku dává.
Před zhruba rokem jsem psal, že centrum moci se pomalu přesouvá od vlády k
mocným a velmi bohatým šedým eminencím v pozadí. Dá se říci, že vláda už
nemá téměř moc v ruce. Její moc vyplývala s tím, že disponovala mnoha věcmi,
které mohla „prodat“ – a za to byla respektována i mafiemi v pozadí.
Zhruba poslední rok až dva je ovšem stát vykraden, a vláda posloužila
mocným. Změnila zákony v jejich prospěch (fikce doručení, nebývalá volnost
exekutorů, faktická nevymahatelnost práva a spravedlnosti pro prosté občany,
církevní restituce, …) a vláda už operuje jen s několika posledními kartami:
Komu předá celé zdravotnictví: Chrenek, zbývá jenom uměle zkrachovat
Všeobecnou zdravotní pojišťovnu a pak podle zákona spadne Chrenkovi celé
zdravotnictví do klína, zbytek už si zařídí sám. Schválili mu nestandardně
mnoho věcí, které byly za hranou zákona různými kličkami. Aby mu lidé
neutekli poté co VZP spadne do klína podle zákona jeho pojišťovně, omezili
možnost změny lékařů, stejně jako další. A jako dárek mu přidali poplatky,
které mírně zvýšili.
Pak je tu ČEZ, kde jsem slyšel, že se nenápadně rozprodávají akcie. Zde
zřejmě dojde k předání tajně a nenápadně tichou cestou.
Máme tu důchodový systém, který je zlatou slepicí. Pokusů předat vše k
vytunelování do soukromých penzijních fondů byla řada a stále se snaží.
Tak by se dalo pokračovat.
Podstatné je, že poslední dva roky se těžiště moci silně přesunuje do šedých
eminencí mimo vládu (ne že by tam nebylo, ale moc vlády zřetelně slábne a
moc lidí vzadu roste).
Nepohodlní z vlády jsou zavíráni. Viz Rath apod. Lid měl/má radost z toho,
že na politiky je metr, ale na skutečné zločince metr není. Ovládnutí
policie a částečně soudů je nyní využíváno jako nástroj pro likvidace těch,
které šedým eminencím vstoupí do cesty. A zároveň dají falešnou situaci
lidu, že začíná spravedlnost i na mocné – stejně falešnou jako Havel dal
naději na demokracii a lepší život.
Kalousek to pochopil. Přepsal svůj veškerý majetek na manželku a rozvedl se.
Nebojí se, že by ho manželka o majetek připravila, v minulosti dokázal mít
metody i hodně drsné (záhadná úmrtí?), takže manželka si to určitě nedovolí.
Klaus nyní amnestií zrušil vyšetřování, které vadilo mnoha lidem v pozadí. A
také ochránil sebe. Tedy odstranil hrozbu skutečné moci mimo vládu v pozadí.
Ostatně Klaus milosti dával převážně podvodníkům a defraudantům.
Klaus pouze pomáhá dokončit proces. Ochránil skutečné šedé eminence, které
se těžko mohly stát mocnými poctivou cestou. Tím je přikryl a zakryl k nim
cestu. Jistě nezůstane bez odměny.
Pouze probíhá proces – předání majetku a moci mocným mimo vládu. Jejich
ochrana mnoha novými zákony, které zaručují jejich klidné spaní i nerušené
tunelování, kradení a vykonávání moci. Tento proces je na pozadí mnoha
tisíců událostí ve vládě. Mnoha podivných zákonů. Mnoha podivných akcí. Je
to válka mnoha drobnými bitvami a tahy. Klausova amnestie byla jenom jedním
tahem na celé šachovnici. Každým tahem je předán kousek moci šedým eminencím
v pozadí, nebo kousek majetku, nebo nějaký penězovod, nebo zákonem zrušena
další možnost, jak je potrestat či na ně dosáhnout.
Občas to ruší zbytečně aktivní zahraničí, například Švýcarsko se začalo
nechutně montovat do MUS. Nebo Pítr. Alespoň tam se dalo zdržovat a nakonec
prošvihnout lhůty. Ale je to nepříjemné a vyvolává to zbytečné otázky mezi
lidmi.
Záměrným pokračováním tohoto procesu je také dostat lidi do stavu, kdy budou
na hranici uživení se. Budou mít spousty starostí jen o holý život.
Zadlužování státu, neschopnost dosáhnout spravedlnosti, exekuční orgie,
podporování kriminálních živlů jednak pozitivní diskriminací, jednak
pořádnou tahanicí po soudech každého, kdo se opovážil bránit obviněním z
překročení nutné obrany, rasismu či neonacismu. Dále rozbíjením co jde.
Dále rozeštváváním lidí proti sobě. Mladých vůči starým. Podnikatelů vůči
zaměstnancům. Antikomunismem a bojem proti komunismu v době, kdy žádné
osobní riziko nehrozí, ale je to hezká póza. Rozeštvávají se muži proti
ženám co to jde. Atd.
Nicméně toto už přesahuje rámec jediného tahu na šachovnici – Klausovy
amnestie, mimochodem geniálního tahu, pokud bychom to četli v detektivce.
Klausova amnestie nedává téměř žádný smysl, pokud se posuzuje jako ojedinělý
krok. Nebo srovnává s osobou Klause – zde dokonce vypadá amnestie jako
totální zmatení, kdy Klaus dělá něco jiného, než poslední roky dělal.
Nicméně v celém kontextu celého procesu předání moci do šedých eminencí a
přeměny vlády pouze na pimprlové divadélko bez významu pouze aby si občané
užili hry s tím, že stále považují vládu za centrum moci – to dává velký
smysl. Klaus není osamocený člověk, sólista, Klaus hraje s velkým
orchestrem. A tam to smysl dává.
Miloslav Ponkrác
Že Klausova amnestie nedává logiku? Omyl !!!
Mně Klausova amnestie logiku dává.
Před zhruba rokem jsem psal, že centrum moci se pomalu přesouvá od vlády k
mocným a velmi bohatým šedým eminencím v pozadí. Dá se říci, že vláda už
nemá téměř moc v ruce. Její moc vyplývala s tím, že disponovala mnoha věcmi,
které mohla „prodat“ – a za to byla respektována i mafiemi v pozadí.
Zhruba poslední rok až dva je ovšem stát vykraden, a vláda posloužila
mocným. Změnila zákony v jejich prospěch (fikce doručení, nebývalá volnost
exekutorů, faktická nevymahatelnost práva a spravedlnosti pro prosté občany,
církevní restituce, …) a vláda už operuje jen s několika posledními kartami:
Komu předá celé zdravotnictví: Chrenek, zbývá jenom uměle zkrachovat
Všeobecnou zdravotní pojišťovnu a pak podle zákona spadne Chrenkovi celé
zdravotnictví do klína, zbytek už si zařídí sám. Schválili mu nestandardně
mnoho věcí, které byly za hranou zákona různými kličkami. Aby mu lidé
neutekli poté co VZP spadne do klína podle zákona jeho pojišťovně, omezili
možnost změny lékařů, stejně jako další. A jako dárek mu přidali poplatky,
které mírně zvýšili.
Pak je tu ČEZ, kde jsem slyšel, že se nenápadně rozprodávají akcie. Zde
zřejmě dojde k předání tajně a nenápadně tichou cestou.
Máme tu důchodový systém, který je zlatou slepicí. Pokusů předat vše k
vytunelování do soukromých penzijních fondů byla řada a stále se snaží.
Tak by se dalo pokračovat.
Podstatné je, že poslední dva roky se těžiště moci silně přesunuje do šedých
eminencí mimo vládu (ne že by tam nebylo, ale moc vlády zřetelně slábne a
moc lidí vzadu roste).
Nepohodlní z vlády jsou zavíráni. Viz Rath apod. Lid měl/má radost z toho,
že na politiky je metr, ale na skutečné zločince metr není. Ovládnutí
policie a částečně soudů je nyní využíváno jako nástroj pro likvidace těch,
které šedým eminencím vstoupí do cesty. A zároveň dají falešnou situaci
lidu, že začíná spravedlnost i na mocné – stejně falešnou jako Havel dal
naději na demokracii a lepší život.
Kalousek to pochopil. Přepsal svůj veškerý majetek na manželku a rozvedl se.
Nebojí se, že by ho manželka o majetek připravila, v minulosti dokázal mít
metody i hodně drsné (záhadná úmrtí?), takže manželka si to určitě nedovolí.
Klaus nyní amnestií zrušil vyšetřování, které vadilo mnoha lidem v pozadí. A
také ochránil sebe. Tedy odstranil hrozbu skutečné moci mimo vládu v pozadí.
Ostatně Klaus milosti dával převážně podvodníkům a defraudantům.
Klaus pouze pomáhá dokončit proces. Ochránil skutečné šedé eminence, které
se těžko mohly stát mocnými poctivou cestou. Tím je přikryl a zakryl k nim
cestu. Jistě nezůstane bez odměny.
Pouze probíhá proces – předání majetku a moci mocným mimo vládu. Jejich
ochrana mnoha novými zákony, které zaručují jejich klidné spaní i nerušené
tunelování, kradení a vykonávání moci. Tento proces je na pozadí mnoha
tisíců událostí ve vládě. Mnoha podivných zákonů. Mnoha podivných akcí. Je
to válka mnoha drobnými bitvami a tahy. Klausova amnestie byla jenom jedním
tahem na celé šachovnici. Každým tahem je předán kousek moci šedým eminencím
v pozadí, nebo kousek majetku, nebo nějaký penězovod, nebo zákonem zrušena
další možnost, jak je potrestat či na ně dosáhnout.
Občas to ruší zbytečně aktivní zahraničí, například Švýcarsko se začalo
nechutně montovat do MUS. Nebo Pítr. Alespoň tam se dalo zdržovat a nakonec
prošvihnout lhůty. Ale je to nepříjemné a vyvolává to zbytečné otázky mezi
lidmi.
Záměrným pokračováním tohoto procesu je také dostat lidi do stavu, kdy budou
na hranici uživení se. Budou mít spousty starostí jen o holý život.
Zadlužování státu, neschopnost dosáhnout spravedlnosti, exekuční orgie,
podporování kriminálních živlů jednak pozitivní diskriminací, jednak
pořádnou tahanicí po soudech každého, kdo se opovážil bránit obviněním z
překročení nutné obrany, rasismu či neonacismu. Dále rozbíjením co jde.
Dále rozeštváváním lidí proti sobě. Mladých vůči starým. Podnikatelů vůči
zaměstnancům. Antikomunismem a bojem proti komunismu v době, kdy žádné
osobní riziko nehrozí, ale je to hezká póza. Rozeštvávají se muži proti
ženám co to jde. Atd.
Nicméně toto už přesahuje rámec jediného tahu na šachovnici – Klausovy
amnestie, mimochodem geniálního tahu, pokud bychom to četli v detektivce.
Klausova amnestie nedává téměř žádný smysl, pokud se posuzuje jako ojedinělý
krok. Nebo srovnává s osobou Klause – zde dokonce vypadá amnestie jako
totální zmatení, kdy Klaus dělá něco jiného, než poslední roky dělal.
Nicméně v celém kontextu celého procesu předání moci do šedých eminencí a
přeměny vlády pouze na pimprlové divadélko bez významu pouze aby si občané
užili hry s tím, že stále považují vládu za centrum moci – to dává velký
smysl. Klaus není osamocený člověk, sólista, Klaus hraje s velkým
orchestrem. A tam to smysl dává.
Miloslav Ponkrác
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.