Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rival »

Přátelé, původně jsem měl v plánu již dnes (tedy vlastně včera... je jedna hodina ráno) napsat své vyjádření k celé zde probírané situaci. Běh soukromých událostí mne však donutil řešit věci jiné... Nicméně chci říci, že vše pečlivě sleduji a hned jak bude chvilka, tak se své myšlenky a názory pokusím sesumírovat do nějakého delšího pojednání.

Hlavně Vás pro tuto chvíli prosím, nenechte se unést emocemi....

rival - živý člověk - suverén
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Test

Příspěvek od Iv »

Dnes jsem si udělal takový Psi test v Boxovárně a čekal jsem na reakci,byla velmi rychlá..........Rivale,myslím,že to chce radikální řez,A+F není hloupý a dovede velmi vyciťovat...

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Test

Příspěvek od Akord »

Iv píše:Dnes jsem si udělal takový Psi test v Boxovárně a čekal jsem na reakci,byla velmi rychlá..........Rivale,myslím,že to chce radikální řez,A+F není hloupý a dovede velmi vyciťovat...
Iv usoudil, že prý má rychlá reakce v boxovárne predstavuje problém. Tak to je teda novota, že tu má nekdo výsadu testovat lidi. O tom reč v pravidlech nebyla. Ani o tom, že boxovárna není boxovárnou. Začínám pochybovat, zda se nejaké pravidla uplatňují.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Test

Příspěvek od Iv »

Napsal jsem:díky oboum až neuvěřitelně rychlým reakcím.....Nenapsal jsem slovo PROBLEM.To je rozdíl!!!!!A test reakcí lidí,,,,ten máte ve sdělovacích prostředcích každý den a nijak se Vás ani nedotkne a ještě rádi zaplatíte koncesionářský poplatek a poděkujete,jinak je to test stále mezi lidmi,neustále se navzájem testujete,při každém kontaktu,ať chcete,nebo nechcete.Vaše Já vždy testuje to druhé Já,chce to víc číst.Dokonce páni vědci zjistili,že člověk nějakou duši asi má,měřili váhu(jak primitivní)člověka při umírání a zjistili,že se o něco zmenšila při posledním vydechnutí-objev hodný titulu.

pepe
Zasloužilý člen

,,Rovný a rovnejší".

Příspěvek od pepe »

Rival , dúfam že použiješ na ,,oboch stranách" rovnaký meter . Ak by tomu tak nebolo , tak zas ,,hrozí" že to skončí len na ,,Rovných a rovnejších". Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Juranus
Zasloužilý člen

Bicykl s MM

Příspěvek od Juranus »

Akord píše:
Juranus píše:Mně to stačí, já jsem nenáročnej
Já jsem presvedčený, že Martin11 naivní není. Nejde ani tak o to jak se dívá na to on sám, jako spíše o to jak se posnažil prolomit tady obvyklou bariéru mezi plácáním, papouškováním a svými výsledky. To, co tu chybí už dávno je takový dostatek férové komunikace, abychom se nemuseli provokovat do extrému, zda nejaké rečení má smysl, a zda je postaveno na reálném základe, nebo jde o chyták, prípadne jakousi lobby, co technicky kazí lidi. Martin jasne dává najevo, že to vyzkouší a o výsledcích napíše bez toho, že by je manipuloval. Uznává merení, porovnávání a nepíše pouze po papíru, to si cením. To, co jsi napsal je príliš černobílé. Já bych to sice nedelal, protože si myslím, že vím o jaký prípad jde, jeho práce je však zjevne jiného charakteru, než práce papírových plagiátoru, vetšinou ze zahraničí. Martin je na rozdíl od nich známý, mluví za sebe, nic nezamlčuje, nenavádí jiné a nechystá se to prodávat dríve, než by to vyzkoušel. Možná to bude vhodné treba i na jiný účel, než bylo puvodne zamýšleno - i prípadne nefunkční exemplár pri tomto prístupu nepredstavuje nejakou společenskou ztrátu.
Tohle jsem vymyslel ve 4. tř. ZŠ. Je to tak na stejné úrovni :lol: Potřebuje to vysvětlení? Žádné magnety! Jen stačí jednou šlápnout a prostřední kolo zrychluje mírně zadní. Zapomněl jsem namalovat to nejdůležitější. Brzdy, aby to šlo vůbec zastavit! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
S kamarádem jsme to tehdy i dost neuměle sestavili :D Jak myslíte, že to dopadlo? Jen mi neříkejte, že to nefungovalo. To by přece nebylo v duchu "U pramene" :cry: ;) :bhead:

[Edit 091028 / 22:30] ... (přesunuto z Magnetickejch pístovejch motorů, jako ty další následující) .... Juranus, a příště ať tam jsou alespoň nějaký magnety, když už to seueš do magnetickej vláken :D :D ;) ... A(&F)

Juranus později doplnil: Kolik jich tam chceš? Udělám z toho pásák, kterej si před sebe bude klást pás magnetů a za sebou ho sbírat po tom, co magnety od sebe oddělí přesycená magnetická clona přesně 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 mm silná :D Ale prosím přesně, jinak to nebude fungovat! :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Juranus dne stř 28 říj 2009 22:55, celkem upraveno 1 x.

Juranus
Zasloužilý člen

Pro A(&F)

Příspěvek od Juranus »

Jestli mi tedy něco smažeš, tak mě to teda asi zabije. Budeš mě mít na svědomí. Půjdu si hodit mašli, protože takovejch nápadů, jako jsem poslal, jsem schpnej vymyslet i víc! Taky se chci zařadit mezi Maxwelly, Faradaye, Einsteiny, Planky a ostatní. Ale studovat se mi taky nechce. Takže je jediná šance asi TADY!

Juranus
Zasloužilý člen

Pro A(&F)

Příspěvek od Juranus »

Taková krásná analogie MM a vy jste mi ji smazal. To je teda nesportovní! Tak tedy primitivnější verze pro závody dragsterů na principu PM. Ale bacha! Nezatáčí to! :D A musí se to roztláčet. Místo brzd se u dragsterů ale používá padák. Dodává se v příslušenství!

Akord
Zasloužilý člen

Re: MM - magnety

Příspěvek od Akord »

Juranus píše:Tohle jsem vymyslel ve 4. tř. ZŠ. Je to tak na stejné úrovni :lol: Potřebuje to vysvětlení? Žádné magnety! Jen stačí jednou šlápnout a prostřední kolo zrychluje mírně zadní....

Kolik jich tam chceš? Udělám z toho pásák, kterej si před sebe bude klást pás magnetů a za sebou ho sbírat po tom, co magnety od sebe oddělí přesycená magnetická clona
Počkej trochu a nenos dríví do lesa. Já tomu prece dobre rozumím. Mne o tom presvedčovat nemusíš, já prece nehledám clonu, nebo správné soukolí. Jasne jsem napsal, proč to nepojede, lze to ve vlákne dohledat. Taky jsem psal, že magnet=pružina, za nelibosti nekterých snažících se dokázat opak(o prubeh funkce nejde). Nejde tedy ani o mne, ani o Tebe, ani o Martina. Oba chápeme, že to takhle zkonstruovat nejde, proč jsem asi psal o konkrétní velikosti magnetizační energie magnetu, ať by se už delo cokoli. Martin se navíc podujal to prokázat, pouze možná čeká nejakou záhadu, nebo pohádku, má to rád. Tady jde hlavne o jiné lidi, co se v tom ješte nezorientovali, ať si vsadí na své kone, a pak to nekdy propijeme :) a snad dáme v každém z obou prípadu fleka tem, kterí o tom hezky mluví, ale skutek utek.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Pro A(&F)

Příspěvek od Akord »

Juranus píše:Tak tedy primitivnější verze pro závody dragsterů na principu PM.
To je moc jednoduché. Když už luštíš od 4.trídy(já od 5.), zkus se podívat na SEG. Ten se totiž točí, jen je potreba pochopit, jak :) (nerekl jsem, že sám od sebe, nebo čerpáním energie magnetu). Meli bychom založit spolek pro vytahování ježka z klece :)
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1349

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Akord píše:
Juranus píše:Tohle jsem vymyslel ve 4. tř. ZŠ. Je to tak na stejné úrovni :lol: Potřebuje to vysvětlení? Žádné magnety! Jen stačí jednou šlápnout a prostřední kolo zrychluje mírně zadní....

Kolik jich tam chceš? Udělám z toho pásák, kterej si před sebe bude klást pás magnetů a za sebou ho sbírat po tom, co magnety od sebe oddělí přesycená magnetická clona
Počkej trochu a nenos dríví do lesa. Já tomu prece dobre rozumím. Mne o tom presvedčovat nemusíš, já prece nehledám clonu, nebo správné soukolí. Jasne jsem napsal, proč to nepojede, lze to ve vlákne dohledat. Taky jsem psal, že magnet=pružina, za nelibosti nekterých snažících se dokázat opak(o prubeh funkce nejde). Nejde tedy ani o mne, ani o Tebe, ani o Martina. Oba chápeme, že to takhle zkonstruovat nejde, proč jsem asi psal o konkrétní velikosti magnetizační energie magnetu, ať by se už delo cokoli. Martin se navíc podujal to prokázat, pouze možná čeká nejakou záhadu, nebo pohádku, má to rád. Tady jde hlavne o jiné lidi, co se v tom ješte nezorientovali, ať si vsadí na své kone, a pak to nekdy propijeme :) a snad dáme v každém z obou prípadu fleka tem, kterí o tom hezky mluví, ale skutek utek.
Díky a za odměnu ti posílám nákres kola s MM. :D Myslíš, že by se to mělo vyzkoušet? Clonky se budou postupně mezi magnety zasouvat a v horní poloze budou odstiňovat magnety, takže na sebe nebudou "vidět". Ve spodní poloze budou magnety odkryty a budou se přitahovat a tím posouvat stroj kupředu! Vzhledem k tomu, že na sebe magnety nevidí a teda se chovají neutrálně, je irelevantní, jestli se použije systém přitahování nebo odpuzování. Změnou fázového posuvu clonek vůči magnetům zařadíme zpátečku! Protože se budou přitahovat magnety v horní poloze a odstiňovat v dolní poloze. Pozor ale na přesnou tloušťku clonek! V poloze mezi rychlostí vpřed a vzad je (jako obvykle) neutrál a můžeme brzdit. Brzdí se tak, že se kolo clonek zastaví a MM bude brzdit vířivými proudy ve clonkách! Protože jsou i magnety vodivé, budou tedy vířivé proudy zahřívat i je. pozor tedy na Curieův bod. Neodymy jsou velmi drahé. Pro menší stroje (např. dětské koloběžky) je lze získaz ze starých vyřazených HD.

Juranus
Zasloužilý člen

Re: Pro A(&F)

Příspěvek od Juranus »

Akord píše:
Juranus píše:Tak tedy primitivnější verze pro závody dragsterů na principu PM.
To je moc jednoduché. Když už luštíš od 4.trídy(já od 5.), zkus se podívat na SEG. Ten se totiž točí, jen je potreba pochopit, jak :) (nerekl jsem, že sám od sebe, nebo čerpáním energie magnetu). Meli bychom založit spolek pro vytahování ježka z klece :)
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1349
Ale Akorde. Přece luštit něco, co nefunguje a ani k tomu není dostatek informací????????

Mnoem užitečnější by bylo třeba vymyslet variátor vhodný i pro větší výkony. Dosud se daří v podstatě jen pro malá auta. Všechna větší už mají automatické převodovky - několikastupňové. Ještě jsou dobré hydraulické variátory, ale ty jsou zase poměrně složité. Objevit nějaký pěkný princip spojité změny převodového poměru, to by byl čin hodný objevitele. Práce na MM a PM a VE atd. je ztráta drahocenného času.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Juranus píše:Díky a za odměnu ti posílám nákres kola s MM. :D Myslíš, že by se to mělo vyzkoušet? Clonky se budou postupně mezi magnety zasouvat a v horní poloze budou odstiňovat magnety, takže na sebe nebudou "vidět". Ve spodní poloze budou magnety odkryty a budou se přitahovat a tím posouvat stroj kupředu! Vzhledem k tomu, že na sebe magnety nevidí a teda se chovají neutrálně, je irelevantní, jestli se použije systém přitahování nebo odpuzování. Změnou fázového posuvu clonek vůči magnetům zařadíme zpátečku! Protože se budou přitahovat magnety v horní poloze a odstiňovat v dolní poloze. Pozor ale na přesnou tloušťku clonek! V poloze mezi rychlostí vpřed a vzad je (jako obvykle) neutrál a můžeme brzdit. Brzdí se tak, že se kolo clonek zastaví a MM bude brzdit vířivými proudy ve clonkách! Protože jsou i magnety vodivé, budou tedy vířivé proudy zahřívat i je. pozor tedy na Curieův bod. Neodymy jsou velmi drahé. Pro menší stroje (např. dětské koloběžky) je lze získaz ze starých vyřazených HD.
Jo, tedy to je kvalitní práce. Já už ale pár háčku sežral, a po mušce z plastu zkoušet skákat nebudu. Souhlas skoro se vším, krome jediného. Neodym jen tak vírivými proudy neohreješ. Sice málo ano, ale prstem se o nej nepopálíš. Ani kdyby se tepelne trochu zaizoloval. Rekl bych tedy, že neodymy jsou docela levné, pokud se to s nima umí. Mám navíc zdroj v blízkosti žluté reky. Jinak je fakt, N35 v troube na 100C už zjevne mírne zeslábne. Udelal si docela dobrou analogii pohonu a rozvadeči pokročilé parní lokomotivy.
Však se nejak dohodneme - Ty udelej tu funkční clonku, a já udelám funkční zbytek, celé kolo i s magnetama.

Juranus
Zasloužilý člen

Bicykl s MM

Příspěvek od Juranus »

Nikde mi to nechtějí docenit, taksnad tady!

Clonky se budou postupně mezi magnety zasouvat a v horní poloze budou odstiňovat magnety, takže na sebe nebudou "vidět". Ve spodní poloze budou magnety odkryty a budou se přitahovat a tím posouvat stroj kupředu! Vzhledem k tomu, že na sebe magnety nevidí a teda se chovají neutrálně, je irelevantní, jestli se použije systém přitahování nebo odpuzování. Změnou fázového posuvu clonek vůči magnetům zařadíme zpátečku! Protože se budou přitahovat magnety v horní poloze a odstiňovat v dolní poloze. Pozor ale na přesnou tloušťku clonek! V poloze mezi rychlostí vpřed a vzad je (jako obvykle) neutrál a můžeme brzdit. Brzdí se tak, že se kolo clonek zastaví a MM bude brzdit vířivými proudy ve clonkách! Protože jsou i magnety vodivé, budou tedy vířivé proudy zahřívat i je. pozor tedy na Curieův bod. Neodymy jsou velmi drahé. Pro menší stroje (např. dětské koloběžky) je lze získaz ze starých vyřazených HD.

Sorry, ale já to chtěl do MM II

Juranus
Zasloužilý člen

Bicykl s MM

Příspěvek od Juranus »

Nikde mi to nechtějí docenit, tak snad tady! ........................

Edit ... přesunuto do "Juranus - seberealizační vlákno" ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1014#51014 ) ... :D :D ... A(&F)

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“