Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Dorota píše:Háček je v tom, že nejde o stínění- právě naopak, jádro musí být z feromagnetika s co nejmenší hysterezí (už kvůli přesycení- jádro musí být dosti hmotné) . O stínění už tu bylo napsáno mnoho, ale jaksi není vhodný materiál. Tady se využívá právě opačného efektu- z jádra se musí dočasně stát magnet...
Pro mne je stínení a feromagnetikum s minimální hysterezí totéž. Minimální hystereze nemusí zároveň zaručit minimální presycení. Jde taky o to, která část se na hysterezi více podílí, zda intenzita H, nebo indukce B. Pokud jsou obe malé, pak se materiál taky hned presytí.
Hystereze sice souvisí se ztrátymi, ale, pokud jsou intenzita a indukce malé, pak není žádný výkon. Jádro každého elektromagnetu se dočasne stává magnetem. Je však treba opatrnosti, v jakém prípade jakou permeabilitu jádra použít.

Dorota

Příspěvek od Dorota »

To Akord: K vlastnostem jádra- v tom máš asi pravdu, ale je třeba ujasnit si, co po jádru chceme. A to je prostě toto: 1) nesmí se přesytit po krátký okamžik kdy jdou písty k sobě, 2) musí obnovit své magnetické vlastnosti než dojde do dalšího cyklu 3) musíme minimalizovat ztráty způsobené výřivými proudy. A tak mně napadá, že takový materiál vynalézat nemusíme. Stačí i obyčejné trafoplechy.
To all: Proč se tu v poslední době víc řeší proč to nejde, než to, jak by to šlo?

Akord
Zasloužilý člen

Dorota:

Příspěvek od Akord »

Asi nebereš vážne energii potrebnou na vsunutí a vysunutí toho treba trafoplechu.

Dorota

Akord:

Příspěvek od Dorota »

To víš, že ji vážně beru, ale dle mého názoru se ten plech vsune velmi ochotně sám, jde spíš o energii nutnou k jeho vytažení- a to je samozřejmě problém. Ale zkus si představit celý pracovní cyklus- s výjimkou právě tohoto okamžiku by měl energii produkovat. A klasická otázka zní: je to dost? A teď babo raď.

nanopile
Stálý člen

Re: Akord:

Příspěvek od nanopile »

Dorota píše:To víš, že ji vážně beru, ale dle mého názoru se ten plech vsune velmi ochotně sám, jde spíš o energii nutnou k jeho vytažení- a to je samozřejmě problém. Ale zkus si představit celý pracovní cyklus- s výjimkou právě tohoto okamžiku by měl energii produkovat. A klasická otázka zní: je to dost? A teď babo raď.
To všetko sú len jalové reči. Ja to mám odskúšané a budem sa opakovaľ: cez tenký trafo plech sa neodýmy odpudzujú. Menej ale odpudzujú.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Akord:

Příspěvek od Akord »

nanopile píše:To všetko sú len jalové reči. Ja to mám odskúšané a budem sa opakovaľ: cez tenký trafo plech sa neodýmy odpudzujú. Menej ale odpudzujú.
Ďalší jalový pokus, keď nevieš, prečo sa tak deje.

Dorota

To nanopile:

Příspěvek od Dorota »

Celou předchozí stránku o tom s Akordem debatujem- zkus si to přečíst.

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Minatovo kolo

Příspěvek od martinq »

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Aquarius1

Docela přesvědčivé

Příspěvek od Aquarius1 »

SonnY píše:Osobne ma velmi zaujalo toto:
http://video.google.com/videoplay?docid ... etic+motor
(pretocte to niekam do 3/4)
Je to tak jednoduche az to boli :D

Alebo toto:
http://video.google.com/videoplay?docid ... etic+motor
Vyzera ze je to zalozene na Minatovy.
Tak jsem se na to podíval a musím říci zajímavé.Sám jsem skoušel motor se třemi kotoučky a magnety po obvodu s mírným posunem proti sobě a vnějšími kruhy s magnety se stejnou roztečí.Bohužel tudy cesta nevede,pokaždé došlo k tzv uzamčení nebo jsem na to prostě nepřišel

:?

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

simulace

Příspěvek od martinq »

Detailni nakres dle zadani, nahoře je výběr template Default,Big multi track, Perendev, Best out of Torgue. Magnetostatické funkce FEMM jsou vypnuty (siločáry).

Kód: Vybrat vše

http://www.fdp.nu/net/thewheel/aspx/start.aspx

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Návštěvník

Re: magneticky motor se stinenim

Příspěvek od Návštěvník »

janis píše:Nepamatuji si zdroj, prikladam vse co mam stazeno.

Dle meho nazoru tenhle motor ma velikou nadeji na zhotoveni funkcni repliky.
No co dodat podíval jsem se na ten motor a zdárně přeložil popis v translatoru .Napadlo mne že stínění magnetu je ve svém důsledku vlastně nemožné (možná to jde ale nevím jak),tak bych navrhl což takhle umístit vrchní magnet na to šoupátko.Při pohybu vzhůru by byl mimo a tím by byla vyřešena funkce stínění.Dále, použít ostrou vačku která by měla činnou plochu jen po dobu otočení do dolní polohy kliky a šlo by s ní natáčet podobně jako s destičkou předstihu v motociklovém motoru.Takže kliku mám i s ložisky a čepem ,magnety taky nějaké jsou tak co to nezkusit :) ;)

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

magneticky motor se stinenim

Příspěvek od sao »

Jdeš dobrou cestou :good:

Návštěvník

jednoduchost-Henri Ford T2?

Příspěvek od Návštěvník »

zkuste si do googlu zadat Henri Ford magnetic engine-že by už Kelly?

nanopile
Stálý člen

Re: magneticky motor se stinenim

Příspěvek od nanopile »

Aquarius1 píše:
sao píše:Jdeš dobrou cestou :good:
Aquarius1

Tak jak jsem již napsal začínám s pokusem vyrobit motor podle ruského návodu s úpravou pevného magnetu za pohyblivý.Přikládám pár fotek na začátek,pokud máte někdo nějaký nápad a chcete poradit budu rád.Jinak už mám celý motor v hlavě jsem spíše praktik než papírák ale snad to i nakreslím :) Průběžně sem budu dávat pokračování práce,takže se mějte fajn jdu do práce :( takže zdržení ale večer je času taky dost a noc je dlouhá ;)
Ja som sa tomuto motoru už nejaký čas venoval. Piest a valec som použil z trysky zavlažovača. Má to tú výhodu, že nestláča vzduch a má minimálne trenie, lebo sa pohybuje v teflónových drážkach. Robil som to ako dvojvalec. Niekde v diskusii je to opísané a nakreslené.

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Neriešil som mazanie pokiaľ nemám overené, že to bude fungovať. Teraz mám iné povinnosti ale chcem na tom ešte popracovať. Nejako mi ušlo ako chceš riešiť hornú úvrať.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“