Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Ring volný-boxovárna
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pre Sana
Jsme sice v Boxovárně,ale díky tomu,že jsem ji založil,jako každý ješitný chlap sem zajdu.Proč? Protože zde se lidé rádi uvolní,cítím to a jsou otevřenější,protože na technická vlákna si lidé většinou dávají pozor,aby náhodou neřekli něco špatně a tady se většinou lidé pak spontánně otevřou všem energiím,protože z nich tady spadne strach z obavy, aby náhodou se nezesměšnili,je to cítit na každém vláknu a je to škoda.Ale to je vývoj,tady už ani ne jednotlivce,ale spíše kolektivního vědomí tohoto fora a věř mi,to kolektivní vědomí Fora u Pramene se začíná vyvíjet,je to vidět na některých reakcích a nových příchozích,kteří se rozhodli po dlouhém váhání vyjít z anonymity a zaregistrovat se.Je v tom strašně moc cítit touhu lidí po změně a to je ten první krok a správný.Lidi dnes již začínají tušit,že běžné sdělovací prostředky jim budou do hlav vkládat jen katastrofické scénáře,jen proto,aby si lidi udržely ve strachu(války,terorismus,nezaměstnanost,zdražování,oteplování...),to jsou páky strachu,kterými se pak dobře manipuluje s lidmi.Ale naštěstí si to začínají lidé uvědomovat a pátrají sami,hledají jak se třeba realizovat,pomoci sobě,svým blízkým v této dost těžké době a to je nový začátek,začátek probouzení kolektivního vědomí a ani netušíš,jaká toto je síla,termojaderná reakce je proti tomu nic a oni si to začínají uvědomovat a začínají samostaně uvažovat a o to mně šlo vždy především.
Sano,co se týče mezi námi,jsem stále stejný,ale Ty jsi skočil svým vývojem,kdy jsi byl tlačen vnějšími okolnostmi a určitě nepříjemnými o další patro výše,však víš o čem mluvím.Každý jsme si zvolili tu svou cestu,jak hrát život,někdo si zvolil jednoduchou cestu,nic pro Duši nepřinášející,blahobyt,přežírání se,povrchní zábavou a hlavně,zdání moci nad druhými,toto nejsou páky na zdokonalení,to jsou páky zakrnění a tito lidé svůj život tady jen proflákají chudobně duchovně,snad jen s jejich zdánlivým pocitem,že si užili,oproti nim,těch chudáků,jak si oni myslí o těch ostatních,kteří bojují se svým živobytím a jsou denně vystaveni tkzv. ranám osudu.Ale toto není cesta,vím je těžká,na kterou si ses dal,ale sám vycítíš,zda máš pokračovat a nebo toho nechat,okolnosti života Tě k tomu stejně dotlačí a vždy,pokud budeš poslouchat pozorně,uděláš správný krok,vždy bude správný,ikdyž se ti bude zdát ze začátku,že se všechny tvoje principy zhroutily a že jdeš vlastně najednou proti těm,které jsi měl rád,obklopí Tě smutek,hořký jak pelyněk,ale věř,že vše je tak jak má být a po rocích,až si to vše promítneš,zjistíš,že toto bylo to nejlepší řešení a ty by jsi to nedokázal vyřešit.Vím,že jsem někdy složitý,ale mám to dané a nebudu se bránit něčemu,co jsem dostal do vínku,každý jsme nějaký,ale je potřeba vždy hledat tak jak jsem to již několikrát zdůrazňoval,ne to hlučné,řvavé,ale to plíživé,nenápadné,tiché,přinášející aspoň trochu pocit radosti a to tvoje práce je,tichá,nenápadná,někdy i plná bolesti a někdy ani nemůžeš těmto lidem ,kterým pomáháš, říci pravdu a to někdy bolí,ale kdyby jsi jim to řekl,tak by je to bolelo ještě víc je,protože ještě nejsou tam,kam se mají dopracovat,díky tlaku na ně,přicházejícími okolnostmi a věř,pochopí to,znám z praxe,sice většinou až ke konci,ale pochopí nakonec všechny souvislosti jejich pouti.
Iv.
Sano,co se týče mezi námi,jsem stále stejný,ale Ty jsi skočil svým vývojem,kdy jsi byl tlačen vnějšími okolnostmi a určitě nepříjemnými o další patro výše,však víš o čem mluvím.Každý jsme si zvolili tu svou cestu,jak hrát život,někdo si zvolil jednoduchou cestu,nic pro Duši nepřinášející,blahobyt,přežírání se,povrchní zábavou a hlavně,zdání moci nad druhými,toto nejsou páky na zdokonalení,to jsou páky zakrnění a tito lidé svůj život tady jen proflákají chudobně duchovně,snad jen s jejich zdánlivým pocitem,že si užili,oproti nim,těch chudáků,jak si oni myslí o těch ostatních,kteří bojují se svým živobytím a jsou denně vystaveni tkzv. ranám osudu.Ale toto není cesta,vím je těžká,na kterou si ses dal,ale sám vycítíš,zda máš pokračovat a nebo toho nechat,okolnosti života Tě k tomu stejně dotlačí a vždy,pokud budeš poslouchat pozorně,uděláš správný krok,vždy bude správný,ikdyž se ti bude zdát ze začátku,že se všechny tvoje principy zhroutily a že jdeš vlastně najednou proti těm,které jsi měl rád,obklopí Tě smutek,hořký jak pelyněk,ale věř,že vše je tak jak má být a po rocích,až si to vše promítneš,zjistíš,že toto bylo to nejlepší řešení a ty by jsi to nedokázal vyřešit.Vím,že jsem někdy složitý,ale mám to dané a nebudu se bránit něčemu,co jsem dostal do vínku,každý jsme nějaký,ale je potřeba vždy hledat tak jak jsem to již několikrát zdůrazňoval,ne to hlučné,řvavé,ale to plíživé,nenápadné,tiché,přinášející aspoň trochu pocit radosti a to tvoje práce je,tichá,nenápadná,někdy i plná bolesti a někdy ani nemůžeš těmto lidem ,kterým pomáháš, říci pravdu a to někdy bolí,ale kdyby jsi jim to řekl,tak by je to bolelo ještě víc je,protože ještě nejsou tam,kam se mají dopracovat,díky tlaku na ně,přicházejícími okolnostmi a věř,pochopí to,znám z praxe,sice většinou až ke konci,ale pochopí nakonec všechny souvislosti jejich pouti.
Iv.
hlavní je dobíjet baterky......
Dnes jsem si přečetl příspěvky v boxovárně a dobil svoje baterky......měl jsem dnes "den blbec", tak jsem to potřeboval
A pak že volná energie (či energie zadarmo) neexistuje !!!!!
Dík
Dík
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: hlavní je dobíjet baterky......
Ani nevíš,jak mně toto udělalo dobrý pocit,Ty jsi dodal energii i mně,vydíš,jak to vzájemně do sebe zapadá,díky a vždycky,po kruté bouřce přijde vždy Slunce,aby to dalo do pořádku.petr111 píše:Dnes jsem si přečetl příspěvky v boxovárně a dobil svoje baterky......měl jsem dnes "den blbec", tak jsem to potřeboval
Dík
Iv
Taky tu dobíjím baterky...
byť hodin jak na kostele a zítra do práce. ženská přišla od rodičů nabitá vědomostmi (u nás jsem žádné noviny nesjednal, ale rodiče bohužel pravidelně kupují blesk).
Nejdřív jsem se hodinu snažil vysvětlit, že opční program pro manažery nemá zas až tak přímý vliv na cenu energií (oklikou přes zvedání oběživa v oběhu a zvyšování inflace ano), jak to psali v Blesku, načež protože jsem se chtěl dívat na TESLU mě stejně umrtvila poslední větou, tak asi tam nepíšou lži, když to všichni kupujou.
No a teď jsem tady, a už jenom to že čtu jak vás nabíjí spojení via WEB v konkrétním čase, fakt ......charging.
že právě teď někdo podobně smýšlející, ať je kde je, ale je tam...
JiMi
Nejdřív jsem se hodinu snažil vysvětlit, že opční program pro manažery nemá zas až tak přímý vliv na cenu energií (oklikou přes zvedání oběživa v oběhu a zvyšování inflace ano), jak to psali v Blesku, načež protože jsem se chtěl dívat na TESLU mě stejně umrtvila poslední větou, tak asi tam nepíšou lži, když to všichni kupujou.
No a teď jsem tady, a už jenom to že čtu jak vás nabíjí spojení via WEB v konkrétním čase, fakt ......charging.
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: hlavní je dobíjet baterky......
Ale oni všichni žijou a dýchají tak hezky pospolupetr111 píše:Dnes jsem si přečetl příspěvky v boxovárně a dobil svoje baterky......měl jsem dnes "den blbec", tak jsem to potřeboval
Dík
K.
Re: Taky tu dobíjím baterky...
S ženami žít nelze, ale bez nich také ne..........JiMi píše:byť hodin jak na kostele a zítra do práce. ženská přišla od rodičů nabitá vědomostmi (u nás jsem žádné noviny nesjednal, ale rodiče bohužel pravidelně kupují blesk).
JiMi
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Prosba pro JiMi
Prosím nějaký fejeton,období blbec a práce jak v Pentagonu,čerti řádí a svatý Petr asi chlastá..........
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Gulliverivy cesty pro Iv.
V zemi Hvajnínů jak Hvajníni hodnotí lidské plémě,
to má stejnou šťávu, ale sorry nemám to doma.
k.
to má stejnou šťávu, ale sorry nemám to doma.
k.
Středa 15:05 - příchod se samicí z práce.
Středa 15:10 - relax po normálním dni, kávička, povinný meldung o tom, co všechno se událo u ní v práci, jak jsou všichni strašně blbí, ano miláčku, ale to víže jo miláčku, máš pravdu, já bych se zachoval taky tak, no prostě idilka.Iv píše:Prosím nějaký fejeton,období blbec a práce jak v Pentagonu,čerti řádí a svatý Petr asi chlastá..........
Středa 16:45 - miláček, tentokrát užnedítko gymnáziem nepovinné, vchází do dveří. Strejdo, můžeš jít sem ? Samice, protože jí hrozí ztráta jediného posluchače denního briefingu se oprávněně ptá: Kam má jít, co potřebuješ ? Jako správné dospělé dítě z chodby odvrátí útok Co pořád slídíš ? Prostě něco potřebuju. Stejně tomu nerozumíš. Strejdo, můžeš teda jít ? Tak jo, omluvný pohled, opravdu mě mrzí, že nemůžu doposlouchat zajímavé příběhy ze špitálu, to nevadí, rychle to udělej, já tu počkám.
Středa 16:50 - Co potřebuješ ? Strejdo máš nabíječku ? Nevím proč ten otazník. Vím, že ví, že mám. A navíc baterka je snesená už před sklepem. Rovnou se ptám, co se stalo Co je ? Kde stojíš ? Ále, před školou, vůbec to nechce naskočit, úplně jsem vymlátil baterku, potřebuju to jen nabít.. Jsa zaskočen množstvím informací a mírou vědomostí, které jsem neočekával, podávám mu z police nabíječku, nechci jej podceňovat, ale asi by ji nenašel.
Středa 16:55 - nejistý pohled, v ruce bazmek ze kterého lezou dráty na obě strany, jen jsem čekal, kdy uslyším Mamííííí, překvapil, je lepší, než jsem si myslel. Strejdo mohl bys to nabít, já spěchám na trénink.. S vědomím, že jeho trénink začíná až v 19:00, říkám. Dej to sem a aspoň se dívej, co kam patří. ať to má alespoň nějaký význam. Ptám se: Byla úplně vybitá ? Vůbec to neotočilo motorem ? Jo pořád, vždyť jsem to už říkal.. Asi to fakt říkal. Tak jo, připojím nabíječku, povolím čepičky, nastavím silné nabíjení, když je tak vycinkaná, tak to snese. Chci mu vysvětlit kroky, které, proč a jak jsem udělal. Nemůžu. Je pryč.
Středa 19:00 - jdu do sklepa, přepnout nabíječku na pomalé nabíjení. Když už mi byla svěřena tak zodpovědná práce, tak ať to má efekt. Otevřu sklep, baterka vaří, KURVA. Odpojím to, poutírám kyselinu, neutralizuju všechny dotčené plochy saponátem, nemám zátěžák ani hustoměr, tak jen doliju destilku do dvou článků. Hmmm asi nebylo všechno tak jak mi říkal.
Středa 21:10 - miláček se vrací z tréninku. Ptám se, Můžeš mi říct, co s tou baterkou skutečně bylo ? Strejdo, promiň, teď fakt nemám čas.. Nezdržuj ho, a ty pojď, večeři už máš na stole. Prominul jsem mu to, protože jsem byl už po večeři a navíc jsem si uvědomil svou netaktnost. Každý přece ví, že fotbalisti po tréninku vždycky chodí do hospody, na jedno, na dvě.
Středa 21:18 - Cvak, to zaklapkly dveře, kluk zmizel. Cos mu chtěl ? Něco je špatně ? Né, nic není špatně. Jenom jsem se chtěl zeptat, co bylo s tím autem, protože baterka vybitá nebyla, nebo alespoň ne tak, jak tvrdil. No, tak to se musíš zeptat ho, to fakt nevím. Tak jo.
Středa 23:45 - miláček se vrací z hospody. Smrdí jak rasův pytel, ale asi fakt zůstalo jen u dvou. Tak co bylo, s tou baterkou ? Teď ho nech, ať se může rychle umýt a může jít spát, vždyť jde zítra normálně do školy.. No tak jo, já už jsem v pyžamu, tak ho nebudu zdržovat. Cáky cáky (to se kluk sprchuje ve vaně, nemáme sprcháč a on si nemůže ve vaně sednout, protože je moc mladý), dup cák dup cák dup cák (to kluk přechází z koupelny do pokoje bez utírání, vždyť je to jen voda, tak co pořád máme).
Středa 23:55 - miláček leží v posteli a potmě musím vysvětlovat, protože už chce spát. Nepočká to do rána ? Nebo mu to napiš ? Nepočká a stejně nic nečte. takže z postele už neodejde, tak nabízím, aby se nemusel s baterkou tahat autobusem, že ho ráno vezmem autem, dáme tam baterku, a holt bude muset do osmi počkat ve škole. Ať si tam vezme notebook, aby se nenudil. A vy nemůžete jet do práce na osmou ? Ne, to fakt nemůžem, já bych třeba i mohl, ale mamka přece dělá na směny ve špitále. No tak dík, jednou po vás člověk něco chce a nic pro něj neuděláte. a otočil se zády a imitoval usínání.
Z toho jsem naznal, že s námi ráno nepojede a že se bude vláčet s baterkou busem. Nedá mi to a ptotože už jinou příležitost mít nebudu, mluvím k zádům Ta baterka plynovala po hodině, tak nemohla být tak vybitá. Buď je už hyn a stačí jí málo, ale spíš bude problém někde jinde v autě. Baterka bývá až druhotný problém. Pokud mi neřekneš, jak se to projevovalo, tak nejspíš nahodíš baterku a bude to pořád to samý. Takže by bylo lepší, jet do školy bez baterky a odpoledne tam zajedem, podíváme se na to spolu a kdyžtak tě odtáhnu. No dobrá, já už chci fakt spát. Ježišmarja nech ho, víš že musí zítra vstávat do školy ozve se z ložnice. Tak jsem ho nechal.
Čtvrtek 00:10 - donáším baterku ze sklepa, stavím ji do chodby na igelitku a papundekl, a jdu spát.
Čtvrtek 04:45 - vstávám o čtvrthodiny dřív, kdyby kluk fakt chtěl jet s námi, abysme to stihli. Co jé ? Co blbneš ? Vždyť ti přece říkal že s náma nepojede. Takhle ráno ho nikdo neprobudí. vzpomínám, neříkal. Jdu do pokoje, zatřepu s ním, Nikam nejdu !. Hmm, asi fakt nepůjde. Tak udělám kafe, utřu okna, normální ranní rituál. Za chvilku vstane i milovaná...
Čtvrtek 05:25 - odcházíme z bytu. Pohled mi padne na baterku. Měl bych tam dát lístek, ať to přenáší pouze ve svislé poloze a moc s tím nemlátí. Ale když to donesl domů... Tak snad nebude tak zle.
Čtvrtek 05:35 - po cestě do její práce, svěřuji se milované se svými obavami, a dovídám se že on baterku nenesl, že ho ze školy dovezl jiný kamarád, ale že mám být v klidu, že ona jako matka si myslí, že se s tím tahat nebude a počká do odpoledne až se tam s ním otočím. Je to matka, to citové pouto matka-syn, chce se mi brečet...
Čtvrtek 09:35 - SMS >>>> Představ si, ten blbec se s tou baterkou fakt táhl do školy, a ještě na mě byl v telefonu hnusnej, že ho pořád nemám sledovat, že on už je dospělej a že si bude dělat co chce. No řekni, zasloužím si jako matka takovéto jednání ? Přijeď pro mě normálně ve 14:30 před špitál.
Čtvrtek 14:20 - před špitálem, Kde jseš ? ti už 5 minut volám, že můžeš přijet dřív, kluk volal, že mu to auto nejede, že ho máme vzít domů. Tak jsem skončila dřív. Pokus o vysvětlení, že když jsem vyjel před 15-ti minutami nemůže žádný telefonát v tomto čase nic urychlit a ani odpovídání nemá význam, ten jsem raději spolkl a vzdal.
Čtvrtek 14:22 - Tak kde je, kam pro něj mám zajet ? No nevím když volal, tak byl v tramvaji. Další telefonát: Kde jseš ? Na Pekařské Ať sjede dolů na Mendlák, tam ho u autobusů počkám.
Máš sjet dolů na Mendlák, počkáme na tebe u autobusů Jedeme na Mendlák.
Čtvrtek 14:40 - Další telefonát (přece nenecháme miláčka volat z jeho paušálu, který si platí z kapesného) Tak kde jseš ? Čekáme tu už 10 minut ? Já tady taky čekám.A kde čekáš ? Nikde tě nevidíme. No je tu takovej velkej červenej kostel, cihlovej. No to on musel jet z Pekařské nahoru, na Husovu a vystoupil na České, a teď čeká u Červeného kostela.
Tys jel z Pekařské nahoru na Husovu a vystoupils na České a čekáš u Červeného kostela ? Nevím, asi, tak co bude ? Počkej tam, my tě tam vyzvednem Můžeš prosím tě jet k tomu kostelu ? Ale tam se nedá nikde jen tak zastavit. Prosim tě, nekomplikuj to aspoň ty.
Čtvrtek 14:55 - už pět minut čekáme před značkou zákaz vjezdu do pěší zóny a vyhlížíme naši naději do budoucnosti. Támhle je Další telefonát: Vidíš nás ? Ne, kde jste ? Tady Kde tady ? No u toho kostela Řekni mu že čekáme u vjezdu do pěší zóny Čekáme u vjezdu do pěší zóny Jo už vás vidím
Čtvrtek 14:58 - Miláček se blíží. Co to má za fleky na tý bundě ? Nevím zalžu. Otvírá dveře a nasedá dozadu. Co to máš za fleky, na té bundě ? Nevím
Čtvrtek 15:02 - jsme na cestě ke gymnáziu s odstaveným autem. Strejdo, cos s tou baterkou udělal ? Tekla z toho pořád nějaká voda. Tys tam něco nedotáhl ? Ne, dotáhl jsem všechno. To co teklo z baterky, je kyselina sírová, a já jsem ti tam ráno nenechal vzkaz, že ji máš nést pouze ve svislém směru, nijak s ní nehoupat ani nemlátit. To byla má veliká chyba. Ježišimaríja, že ty ses polil tou kyselinou a ty fleky na bundě jsou od toho ? Jak to mám vědět a neřvi hnedka. Snažím se zachovat chladnou hlavu. Ta bunda, to bude ještě dobrý, většinou bývá povrch z nějaké uměliny, tak se to jen nějak odbarví. Blbý je, když ta kyselina kapne na ryfle. Ty jsou většinou z bavlny a tam působí kyselina velmi destruktivně. snad proto, že jsem použil odborné výrazy jako kyselina sírová a destruktivně, zůstala poznámka bez odezvy. Taky dobře.
Čtvrtek 15:10 - parkoviště před gymnáziem. Strejdo, zastav čumákem ke mě, já už jsem to zkoušel a pořád to nejde, tak to nastartujem přes dráty, ať ji zase nevybijem. Obyčejně ssebou kabely vozím, tak jo. Otevřeme kufry, napojím baterky, běž startovat. Startuje, lanko plynu lítá jak zběsilé, dvakrát, třikrát. To je na hovno, křáp blbej.. třísk dveřma.
Asi zavzdušnil čerpadlo, nahnu se do motoru, ťak,ťak,ťak,ťak,ťak,ťak,ťak,ťak smotávám kabely, zavírám svůj kufr. Co je, to už končíš ? vždyť mu to pořád nejede.
Tak ať to zkusí nastartovat. Můžeš si prosimtě přestat hrát uraženýho ? Strejda říká, že to máš nastartovat.
Třísk dveře, chvilka napětí, běží, motor běží. Synátor odjíždí. Nevím proč jede jak k ohni, já pojedu jak jsem zvyklý.
Čtvrtek 15:30 - jsme doma, kluk už je pryč i s autem, oblečení má pověšený v chodbě přes rybstol. No, já se chystám na svůj trénink, ve čtyři musím být v Lažánkách. To nejhorší z dnešního dne mám snad za sebou. Ježišimarja, viděls to ? To je hrůza. Já se zblázním ? Co jsem měl vidět ? Tu bundu a ty gatě. Ta bunda je flekatá jak hyena, a ty gatě jsou rozežraný od rozkroku až po koleno. To je v prdeli. Bunda za 3 litry, ryfle za 2. K vánocům. Kdyby byly nějaký starý, tak neřeknu.. Udělal jsem chybu a přilil jsem olej do ohně. Kdyby nebyl takovej manekýn a kdybys ho v tom nepodporovala, nemusela být alespoň škoda tak velká. Kdyby měl ryfle od ťamana za pětikilo, dopadlo by to úplně stejně. Nezamlouvej to, když víš jak je blbej, tak mu tam máš ten lístek nechat. Kór když víš, jaký to může udělat škody. A vůbec jsi to všechno mohl udělat úplně jinak a nemuselo k ničemu z toho dojít. To snad není možný. A teď si radši půjdeš na karate, abys to tu se mnou nemusel řešit co ? Co já teď mám dělat ? Já se tady z toho zblázním. Všechno abych tu musela řešit sama.
Čtvrtek 15:40 - klap, to jsem za sebou zavřel dveře, odcházeje na trénink.
No věřte nebo ne, je mi to jedno, ale stalo se to přesně takto, před dvěma dny. Takovou blbost by nikdo nevymyslel. Samozřejmě to mělo po návratu z tréninku ještě pokračování, ale to už je jen takový odvárek. Pointu už znáte.
Tak jenom aby z to Iv-ovi nebylo zase smutno.
JiMi[/b]
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro JiMi
Dík za fejeton,hned je to lepší,jo a ten kluk mně strašně připomíná mé žáky,úplně stejný,hvězdy jak namalovaný-všechno vím a znám,jen s tím rozdílem,že neví,že nic neví.
Dík JiMi!!!!
P.S.Vím JiMi jak to myslíš velmi přesně,ale ta mužská stránka je k nezaplacení,já se svou žiji už přes 40let,tak vím moc dobře o co jde.Dík!
Dík JiMi!!!!
P.S.Vím JiMi jak to myslíš velmi přesně,ale ta mužská stránka je k nezaplacení,já se svou žiji už přes 40let,tak vím moc dobře o co jde.Dík!
Naposledy upravil(a) Iv dne ned 27 led 2008 0:16, celkem upraveno 1 x.
Re: Pro JiMi
Rádo se stalo.Iv píše:Dík za fejeton,hned je to lepší
Aby nemusel nikdo pochybovat o mých vztazích k mým blízkým, mám je rád všechny jak jsou. Tady ten popis jednoho obyčejného dne, to je jen můj pohled na stejnou věc.
Zkusím si představit, jak bych se choval já, jako ženská. Mám tlustší spojku mezi hemisférami, myšlenky lítají hlavou jak šílený, moje ratolest má problémy a ten můj chlap, jenom mlží a dělá z nás blbce. Kdyby musel zvládat takových starostí jak já, a ne jenom ty svý blbý motorky, určitě by nebyl takový chytrák.
Anebo z pohledu kluka. 19,5 na krku, tělo zaplavený testosteronem, pořád všichni jenom hučí, musíš se učit, tak makej, chceš hrát fotbal, tak makej, chceš mít nějaký prachy na benzín, tak makej. A do toho ten nepřestávající tlak na sdílení genetické informace. A do toho nějaká blbá baterka, unikající jakási kyselina a hysterická matka, která jen počítá peníze za nějaký blbý hadry. On přece nemůže za to, že se mu líbí věci z NewYorkeru.
Chci jen říct, že aby i takový jeden den se vší hloubkou vyzněl úsměvně, musí se na to člověk dívat s odstupem a řádnou mírou nadhledu a rozhodně do toho nemíchat city.
JiMi
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky, když jsem někde čet, nebo slyšel podobný příběh, nebo fejeton jsem si říkal. No jo, jsou to děti jeho přítelkyně, nebo nejsou to jeho děti, on je jenom učí. Ale jak je možný, že já mám takovýho debila z vlastní krve???
A pak se to jednou stalo.
Synek přišel s nápadem, že si udělá z pokoje čajovnu. Dobře, udělej si čajovnu. Když budeš potřebovat, poradím, přidržím.
A pak jsem se nestačil divit. Můj synek, který se do té doby zdaleka vyhýbal všemu, co jen vzdáleně připomínalo práci, nebo nějaké nářadí, najednou zboural cihlovou zeď a postavil ze sádrokartonu jinou. Potom si na cirkulárce a na hoblovce vyrobil nábytek, odýhoval hrany a nakonec vlastnoručně ušil na šicím stroji polštáře a stěny obložil rákosem. Opravdu pěkná čajovna. A co je nejpodivnější, za mnou - tím blbým rodičem chodil na radu a žádat mě o pomoc, když na něco byli potřeba dva.
Tím chci jen říct. Nevěšte hlavu, vy kteří si myslíte, že vaše děti jsou k ničemu. Oni to umí, jen se jim nějak nechce.
A pak se to jednou stalo.
Synek přišel s nápadem, že si udělá z pokoje čajovnu. Dobře, udělej si čajovnu. Když budeš potřebovat, poradím, přidržím.
A pak jsem se nestačil divit. Můj synek, který se do té doby zdaleka vyhýbal všemu, co jen vzdáleně připomínalo práci, nebo nějaké nářadí, najednou zboural cihlovou zeď a postavil ze sádrokartonu jinou. Potom si na cirkulárce a na hoblovce vyrobil nábytek, odýhoval hrany a nakonec vlastnoručně ušil na šicím stroji polštáře a stěny obložil rákosem. Opravdu pěkná čajovna. A co je nejpodivnější, za mnou - tím blbým rodičem chodil na radu a žádat mě o pomoc, když na něco byli potřeba dva.
Tím chci jen říct. Nevěšte hlavu, vy kteří si myslíte, že vaše děti jsou k ničemu. Oni to umí, jen se jim nějak nechce.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Den Blbec
Tak jsem se po včerejšku rozhodl, že taky přispěju svou troškou do mlýna.
Neumím psát tak hezky, jako JiMi, ale den to byl vskutku jako vyšitý.
Den Blbec
Pondělí 28.ledna
1:15 Hledám na Idosu vlak, kterým pojedu, abych byl v práci v 6:00, abychom stihli projet Prahu, než se ucpe. Normálně takhle brzo nejezdím. Nacházím vlak v 5:30, který je v 5:45 v Pardubicích a v 5:55 budu v práci. Právě na naložení nářadí a výjezd směr Beroun. Tolik tedy plán.
1:30 Napůl spící nařizuju budík … 4:44 to číslo se mi líbí a je to tak akorát, abych stihnul vlak bez nějakých křečí.
Jde spát manželka. Koukám na budík, je 2:45. Sakra, ještě jsem neusnul a už za dvě hodiny vstávám. To zas bude den.
5:10 nějakým zázrakem jsem procitnul a toto číslo uviděl na budíku. Do prčic, na sobotu a neděli jsem vypnul buzení a pak už ho nezapnul.
Začíná závod s minutovou ručičkou.
5:20 Už sedím v autě a vyrážím směr nádraží. Naštěstí je město skoro prázdné.
5:25 Zastavuju na parkovišti u nádraží. 5,5 km za 5 min městem – to je rekord. Mám šanci stihnout vlak
5:28 vbíhám do nádražní haly a běžím k nejbližším cedulím, abych zjistil, ze kterého nástupiště to jede. Koukám na ceduli, jak zjara – vlak směr Pardubice – 4:39 z nástupiště 1A. Digitální displej vedle cedule ukazuje 4:29. Chvíli nechápu. Pak mi to došlo. Když jsem řídil budíka, tak jsem se asi přehmátl a posunul ho o hodinu dopředu. Potom už jsem sledoval pouze minutovou ručičku na hodinkách.
V klidu odcházím na nástupiště 1A anastupuji do připraveného vlaku. Hlavně neusnout a nepřejet.
Okamžitě usínám.
5:00 Probouzí mě skřípání brzdících kol. Mrknu ven a jejej, už jsem na místě. Než jsem doběhl ke dveřím, vlak už se zase rozjíždí. Asi touhle dobou nikdo nejezdí.
Naštěsí je to starý vagon u kterého se neblokují dveře, vyskakuji tedy z rozjíždějícího-se vlaku. Výpravčí na mě hrozí … nechávám ho bejt, stejně by to nepochopil.
5:10 Přijíždím na kole do práce. Poprvé v životě jsem tam první. Tak aspoň ještě kouknu na fórum. Kupodivu od té doby, co jsem šel spát nic nepřibylo.
5:45 Nakládám nářadí a přemýšlím, co bych ještě mohl potřebovat. Na průzkumu byl šéf a řekne mi toho vždy půlku a já potom musím improvizovat. Nakládám ještě Kango, kdyby nebyl hotový ten průraz, který slíbili, že si udělají.
6:00 Sedíme s kolegou v autě a čekáme na třetího kolegu, který má jet s námi.
6:05 Kolega přijíždí, probíhá kolem nás a mizí ve firmě. Asi si potřeboval ještě něco vzít.
6:15 Kolega vychází z firmy „Kluci, nezlobte se, na mě přišla cestou hrozná sračka“
6:16Vyrážíme směr Praha
7:10 Zařazujeme se do kolony na Jižní spojce
7:50 Ještě pořád jsme na Jižní spojce, ale zdá se, že už se to hýbe.
8:15 Beroun
8:20 Konečně vidím, co mám dělat
Samozřejmě. Kabely, které měly být zakončeny na svorkovnici v rozvaděči visí přez rozvaděč a končí ve vzduchu. Nemám svorky, nemám průchodky.
Průraz taky nikde.
Poslal jsem kolegu sehnat svorky, a když trochu přeházím stávající kabeláž, tak snad s průchodkama vyjdu.
Jdu si do auta pro Kango, abych nejdřív udělal průraz. Ani jsem ho nezapnul, jen jsem se opřel, a byl jsem skrz.
Byl to sádrokarton. Na druhé straně jsem vyvalil pěkný kus. No, co se dá dělat, lepidlo to spravilo.
Odpojím rozvaděč a měřím, jestli mi tam od někud ještě neleze nějaké napětí, už jsem se párkrát vytrestal. Je to dobré. Ruším starou kabeláž a natahuju novou.
Kolega na mě volá z vedlejší místnosti, než to úplně zapojím, ať vyzkoušíme funkčnost propojení, kdyby bylo potřeba dělat nějaké změny. Proč ne, to má logiku.
Jednička dobrá, dvojka dobrá, trojka nesvítí, dobře, trojku přehodíme na nějaký nevyužitý vývod. 4 – 16 v přádku. „Vypni to, ať jim nezrušíme výrobu“, volám na kolegu. Všechny ledky zhasly, dobrý, můžu zapojovat.
Najednou se první 4 ledky rozsvítily.“Co děláš, vždyť jsem ti řek, ať to vypneš“ „ Já nic nedělám, pojď sem, něco tady smrdí.
Jdu vedle, z počítače se kouří. Okamžitě vytrhávám všechny přívodní kabely.
Sakra, co se stalo? Vždyť nikde nemělo být žádné napětí. Otevírám počítač a na mě se šklebí očouzená karta, že by zkrat na výstupu? To je blbost, proti zkratu je to chráněný. Někde se tam muselo dostat cizí napětí. Znovu měřím, a nikde nic. Proměřuju kabel, jestli to přece jen nebyl zkrat . Nikde nemůžu nic naměřit. To je divný, tady by mi to mělo pískat a nepíská, a nepískají ani měřící hroty proti sobě. Už to mám. Překroucený kabel od multimetru.
Opravuju kabel a znovu jdu měřit do rozvaděče. Z jednoho drátu na mě juká krásných silných střídavých 24 V.
Už je jasno. Pustil jsem do 5V výstupu počítače 24V střídavinu. Tohle teda šéfovi nevysvětlím.
Po bližším ohledání to není tak strašné. Odnesl to jeden šváb a jedna dráha na tišťáku. Tak snad to půjde opravit. Ale musím sem ještě jednou, protože tady to neopravím.
Dokončuju zapojení rozvaděče, abych příště jen dodal kartu a už všechno fungovalo. To už snad dopadlo bez problémů.
Jedeme domů. Cestou se stavuju u Luboše. Všechno OK, tak snad už se smůla vyčerpala.
Kolem 17té hodiny přijíždím domů.
Vítá mě manželka „Proč jsi mi posunul budík o hodinu dopředu. Víš, jak jsem se vyděsila?“
„Až vyložím z auta věci, tak ti to povím, prostě den blbec“
Vyprávěl jsem pak rodině svůj den a manželka správně usoudila, že bude nejlepší, když půjdu spát a nebudu už nic dělat, přestože jsem měl zrovna službu na nádobí a venčení psa (střídáme se demokraticky celá rodina).
Cesta do ložnice však vede kolem počítače. Nedalo mi to , abych se ještě nepodíval na fórum a na maily. V jednom mailu od Honzy Kutila jsem se dozvěděl, že obvod, jehož funkci jsem mu vysvětloval jsem mu vysvětlil špatně. Nějaký televizák mu to vysvětlil jinak. Myslím, že moje odpověď nepatřila k těm nejpřívětivějším.
Takže Kutile, tímto se ti veřejně omlouvám, za svou reakci na tvůj mejl.
Opravdu jsem si nic nepřimyslel, všechno proběhlo, jak jsem napsal.
Některé dny se opravdu vydaří.
Neumím psát tak hezky, jako JiMi, ale den to byl vskutku jako vyšitý.
Den Blbec
Pondělí 28.ledna
1:15 Hledám na Idosu vlak, kterým pojedu, abych byl v práci v 6:00, abychom stihli projet Prahu, než se ucpe. Normálně takhle brzo nejezdím. Nacházím vlak v 5:30, který je v 5:45 v Pardubicích a v 5:55 budu v práci. Právě na naložení nářadí a výjezd směr Beroun. Tolik tedy plán.
1:30 Napůl spící nařizuju budík … 4:44 to číslo se mi líbí a je to tak akorát, abych stihnul vlak bez nějakých křečí.
Jde spát manželka. Koukám na budík, je 2:45. Sakra, ještě jsem neusnul a už za dvě hodiny vstávám. To zas bude den.
5:10 nějakým zázrakem jsem procitnul a toto číslo uviděl na budíku. Do prčic, na sobotu a neděli jsem vypnul buzení a pak už ho nezapnul.
Začíná závod s minutovou ručičkou.
5:20 Už sedím v autě a vyrážím směr nádraží. Naštěstí je město skoro prázdné.
5:25 Zastavuju na parkovišti u nádraží. 5,5 km za 5 min městem – to je rekord. Mám šanci stihnout vlak
5:28 vbíhám do nádražní haly a běžím k nejbližším cedulím, abych zjistil, ze kterého nástupiště to jede. Koukám na ceduli, jak zjara – vlak směr Pardubice – 4:39 z nástupiště 1A. Digitální displej vedle cedule ukazuje 4:29. Chvíli nechápu. Pak mi to došlo. Když jsem řídil budíka, tak jsem se asi přehmátl a posunul ho o hodinu dopředu. Potom už jsem sledoval pouze minutovou ručičku na hodinkách.
V klidu odcházím na nástupiště 1A anastupuji do připraveného vlaku. Hlavně neusnout a nepřejet.
Okamžitě usínám.
5:00 Probouzí mě skřípání brzdících kol. Mrknu ven a jejej, už jsem na místě. Než jsem doběhl ke dveřím, vlak už se zase rozjíždí. Asi touhle dobou nikdo nejezdí.
Naštěsí je to starý vagon u kterého se neblokují dveře, vyskakuji tedy z rozjíždějícího-se vlaku. Výpravčí na mě hrozí … nechávám ho bejt, stejně by to nepochopil.
5:10 Přijíždím na kole do práce. Poprvé v životě jsem tam první. Tak aspoň ještě kouknu na fórum. Kupodivu od té doby, co jsem šel spát nic nepřibylo.
5:45 Nakládám nářadí a přemýšlím, co bych ještě mohl potřebovat. Na průzkumu byl šéf a řekne mi toho vždy půlku a já potom musím improvizovat. Nakládám ještě Kango, kdyby nebyl hotový ten průraz, který slíbili, že si udělají.
6:00 Sedíme s kolegou v autě a čekáme na třetího kolegu, který má jet s námi.
6:05 Kolega přijíždí, probíhá kolem nás a mizí ve firmě. Asi si potřeboval ještě něco vzít.
6:15 Kolega vychází z firmy „Kluci, nezlobte se, na mě přišla cestou hrozná sračka“
6:16Vyrážíme směr Praha
7:10 Zařazujeme se do kolony na Jižní spojce
7:50 Ještě pořád jsme na Jižní spojce, ale zdá se, že už se to hýbe.
8:15 Beroun
8:20 Konečně vidím, co mám dělat
Samozřejmě. Kabely, které měly být zakončeny na svorkovnici v rozvaděči visí přez rozvaděč a končí ve vzduchu. Nemám svorky, nemám průchodky.
Průraz taky nikde.
Poslal jsem kolegu sehnat svorky, a když trochu přeházím stávající kabeláž, tak snad s průchodkama vyjdu.
Jdu si do auta pro Kango, abych nejdřív udělal průraz. Ani jsem ho nezapnul, jen jsem se opřel, a byl jsem skrz.
Byl to sádrokarton. Na druhé straně jsem vyvalil pěkný kus. No, co se dá dělat, lepidlo to spravilo.
Odpojím rozvaděč a měřím, jestli mi tam od někud ještě neleze nějaké napětí, už jsem se párkrát vytrestal. Je to dobré. Ruším starou kabeláž a natahuju novou.
Kolega na mě volá z vedlejší místnosti, než to úplně zapojím, ať vyzkoušíme funkčnost propojení, kdyby bylo potřeba dělat nějaké změny. Proč ne, to má logiku.
Jednička dobrá, dvojka dobrá, trojka nesvítí, dobře, trojku přehodíme na nějaký nevyužitý vývod. 4 – 16 v přádku. „Vypni to, ať jim nezrušíme výrobu“, volám na kolegu. Všechny ledky zhasly, dobrý, můžu zapojovat.
Najednou se první 4 ledky rozsvítily.“Co děláš, vždyť jsem ti řek, ať to vypneš“ „ Já nic nedělám, pojď sem, něco tady smrdí.
Jdu vedle, z počítače se kouří. Okamžitě vytrhávám všechny přívodní kabely.
Sakra, co se stalo? Vždyť nikde nemělo být žádné napětí. Otevírám počítač a na mě se šklebí očouzená karta, že by zkrat na výstupu? To je blbost, proti zkratu je to chráněný. Někde se tam muselo dostat cizí napětí. Znovu měřím, a nikde nic. Proměřuju kabel, jestli to přece jen nebyl zkrat . Nikde nemůžu nic naměřit. To je divný, tady by mi to mělo pískat a nepíská, a nepískají ani měřící hroty proti sobě. Už to mám. Překroucený kabel od multimetru.
Opravuju kabel a znovu jdu měřit do rozvaděče. Z jednoho drátu na mě juká krásných silných střídavých 24 V.
Už je jasno. Pustil jsem do 5V výstupu počítače 24V střídavinu. Tohle teda šéfovi nevysvětlím.
Po bližším ohledání to není tak strašné. Odnesl to jeden šváb a jedna dráha na tišťáku. Tak snad to půjde opravit. Ale musím sem ještě jednou, protože tady to neopravím.
Dokončuju zapojení rozvaděče, abych příště jen dodal kartu a už všechno fungovalo. To už snad dopadlo bez problémů.
Jedeme domů. Cestou se stavuju u Luboše. Všechno OK, tak snad už se smůla vyčerpala.
Kolem 17té hodiny přijíždím domů.
Vítá mě manželka „Proč jsi mi posunul budík o hodinu dopředu. Víš, jak jsem se vyděsila?“
„Až vyložím z auta věci, tak ti to povím, prostě den blbec“
Vyprávěl jsem pak rodině svůj den a manželka správně usoudila, že bude nejlepší, když půjdu spát a nebudu už nic dělat, přestože jsem měl zrovna službu na nádobí a venčení psa (střídáme se demokraticky celá rodina).
Cesta do ložnice však vede kolem počítače. Nedalo mi to , abych se ještě nepodíval na fórum a na maily. V jednom mailu od Honzy Kutila jsem se dozvěděl, že obvod, jehož funkci jsem mu vysvětloval jsem mu vysvětlil špatně. Nějaký televizák mu to vysvětlil jinak. Myslím, že moje odpověď nepatřila k těm nejpřívětivějším.
Takže Kutile, tímto se ti veřejně omlouvám, za svou reakci na tvůj mejl.
Opravdu jsem si nic nepřimyslel, všechno proběhlo, jak jsem napsal.
Některé dny se opravdu vydaří.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
nejen pro Ilema
Kucí ahóój,
my jsme se synem takovým dnům říkali že je lepší jíti na ryby a vyjde to nastejno
To jsme takhle u syna v díře pro RD stavěli kantku pro izolace na dobrou cementovou maltu- celý dopoledne. Zrovinka přišla bouřka tak jsme se šli najíst, dali kafíčko a kókám, ono se to hlo!
To není možný? za chvilku zase a bylo zle! Voda s pískem zatekla do škvíry mezi zeminu a kantku, zapůsobila hydraulika a protože se jednalo o čertsvou maltu tak nám celá stěna 14 bm. pěkně padla-grrr
Tak honem očistit cihly protože cementová malta dobře drží a když jsme večer skončili tak jme konstatovali, že kdybychom sebou ráno plácli někde k vodě, tak to vyšlo nastejno a ještě bychom nebyli sedřený.
Takže Ileme, nic se neděje a život jde dál.
Hlavu vzhůru a vydržať
Honza
Ještě žena mi připoměla že se k nám blíží obří asteroid a že to prý působí na některé jedince. Nési ty citlivé na ty kosmický záležitosti
my jsme se synem takovým dnům říkali že je lepší jíti na ryby a vyjde to nastejno
To jsme takhle u syna v díře pro RD stavěli kantku pro izolace na dobrou cementovou maltu- celý dopoledne. Zrovinka přišla bouřka tak jsme se šli najíst, dali kafíčko a kókám, ono se to hlo!
To není možný? za chvilku zase a bylo zle! Voda s pískem zatekla do škvíry mezi zeminu a kantku, zapůsobila hydraulika a protože se jednalo o čertsvou maltu tak nám celá stěna 14 bm. pěkně padla-grrr
Tak honem očistit cihly protože cementová malta dobře drží a když jsme večer skončili tak jme konstatovali, že kdybychom sebou ráno plácli někde k vodě, tak to vyšlo nastejno a ještě bychom nebyli sedřený.
Takže Ileme, nic se neděje a život jde dál.
Hlavu vzhůru a vydržať
Honza
Ještě žena mi připoměla že se k nám blíží obří asteroid a že to prý působí na některé jedince. Nési ty citlivé na ty kosmický záležitosti
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro JiMi
Ať se Ti daří v novém a snaž se uvézt,protože jakou dostaneš nálepku hned od začátku,tak se s Tebou táhne až do smrti.Makej a ukaž ,že nejseš žádná hůlka.Znáš českej národ!
Držím palce a ahoj!
Iv
Držím palce a ahoj!
Iv