Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
TRkové řady vyvíječů
Moderátor: sao
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možná špatně čtu
ten aceton se teda neosvědčil ?
Mám koupený už dvě piksly a tak ho tam dam, nějak vzniknul inf šum.
K.
K.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: Možná špatně čtu
Karel m píše:ten aceton se teda neosvědčil ?
K.
V drátáku je super čistá voda a furt se na něj jezdí
(Zatím).
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Re: Možná špatně čtu
Nedělej si starosti, když ti bude na prd, tak ho od tebe koupím, spotřebuju ho vcelku dost na práci.Karel m píše:ten aceton se teda neosvědčil ?
K.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
....
Zdravím PePo,myslím,že je to velmi správná připomínka,úplně souhlasím.pepo.bn píše:Páni zdravím Vás . No , ak sa možem i Ja zapojiť do diskusie , na vašom mieste nechal by som čisté čistým a orientoval by som sa na teplotu . Permitivyta je záludná vec u každého ,,druhu kondenzátoru''. PePo
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zamrzání
Jen takový nápad. Nestálo by za to vyzkoušet, při jaké teplotě tvá superčistá voda zamrzá? Pokud vím, k tomu, aby se "spustilo" zamrzání musí voda mít sobě nějaká jádra, na kterých se reakce odstartuje. Už si nepamatuju přesné číslo, ale superčistá voda zamrzá hluboko pod 0st C. Myslím, že tuto informaci by věděl nejlépe Pepo.bn. Druhá věc je, zda se ve vyvíječi ta superčistá voda udrží.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jeden nápad
Pokud voda není dostatečně čistá, aby nezamrzala, co vytvořit nádobu z pružného materiálu. Lubošovi se osvědčila regulace průtoku až za vyvíječem, tak nenmusí být strach ze zborcení. Ale i to by se dalo řešit. Nádobu z pevné kostry a na ni natáhnout něco jako tlustší prezervativ (třeba duši z nějaké pneumatiky). Vlastně by mohla stačit upravená kostra, na které jsou navinuty dráty Pak nemůže být problém se zamrzáním. Jen chvíli, než to roztaje nebudete spořit. Ale vzhledem k tomu, že většina to má přidělané buď v motorovém prostoru, nebo u výdechu topení, mělo by to jít rychle. Na rozmražení průchodem proudu spirálami se nedá spoléhet, protože jsem nedávno s velkým překvapením zjistil, že vodivost ledu je hodně špatná.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Páni zdravím Vás . Ilem , teplota zamrzania vody je priamo úmerná jéj rýchlosti pohybu a nepriamo umerná jéj ,,mechanickej'' čistote (krištalizačné jadra) . Jedno z riešení neustáleho pohybu vody je jéj ,,prebublávanie'' filtrovaným vzduchom , niečo na sposob okysličovadla v akváriach , pričom by sa v tomto prípade zároveň zachovali aj ,,parametre'' tejto vody . Nie je až taký problém filtrovaní vzduch prihrievať , ak by to bolo nevyhnutné . Mimochodom , niečo podobné a stíha to aj bez ohrevu sa používa v zime na zamrzajúcich rybníkoch . S ,,okysličovačom'' s príkonom pár watov (tuším 2W) , ktorý stačí umiesniť len pár desiatok cm pod hladinou sa dá v pohode na stojatéj vode udržať nezamrzajúci otvor s priemerom tak do metra ktorí odolá aj 20 stupnovým mrazom . PePo
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
zamrzání
Než jsem zadřel motor, a natruc vyndal všechny spořiče ze všech svých aut, zkušenost ukazovala, že opravdu čím čistější voda, tím lepší funkce. Proto si myslím, že cokoli se přidá proti zámrzu, je to jen na škodu. Proto jsem navrhnul jiný přístup. Zámrzu se nebránit a udělat vyvíječ tak, aby mu zamrznutí neublížilo. U TR se dá udělat velmi rychlé rozmrazování tak, že se vyvedou i druhé konce spirál, spirály se propojí do série a tato série se na chvilku připojí k napájení. Odhaduju tak max 30 sekund, než se bezprostředně kolem spirál roztaví led a spořič "tak nějak" začne fungovat. Na to stačí jedno relé s více kontakty (podle počtu spirál). Abych netrápil baterku, zapnul bych to až po nastartování, přepínání zpět na režim spoření se dá realizovat buˇd termostatem nebo časovým relé, kde se předem vyzkouší v mražáku čas potřebný pro nastartování funkce spořiče.
Teď mě napadla myšlenka, jak jedoduše ochránit spořič jakékoli konstrukce před účinky ledu. Stačí dovnitř ke stěnám a na dno srtčit trubku z nějakého pěnového materiálu (pěnová guma, galapor, polystyren,...). Led nabývá o 10 procent. to není nic, co by se nedalo nějaku pěnou zvládnout. Neměla by to být pěna nasákavá (jako třeba molitan). To by bylo k ničemu.
Teď mě napadla myšlenka, jak jedoduše ochránit spořič jakékoli konstrukce před účinky ledu. Stačí dovnitř ke stěnám a na dno srtčit trubku z nějakého pěnového materiálu (pěnová guma, galapor, polystyren,...). Led nabývá o 10 procent. to není nic, co by se nedalo nějaku pěnou zvládnout. Neměla by to být pěna nasákavá (jako třeba molitan). To by bylo k ničemu.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Re: zamrzání
Sao mě bude zase nadávat, ale zkoušeli jste už ten olej?
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Ilem zadření
Prosím Ilema-jak došlo k zadření, projevovalo se to nějakým "varováním"
nebo z čista jasna,jaký motor to byl-benzín,diesel,
zadřelo se to na klice nebo ve válci....
nebo z čista jasna,jaký motor to byl-benzín,diesel,
zadřelo se to na klice nebo ve válci....
- carpy.t
- Stálý člen
Ahoj
Zdravím pánové, kolegové, přátelé :-)
Jsem rád, že se zde zacalo probírat co je již nevyhnutelné-zamrzání.
Nevím o nikom kdo by stál za pohled svého popraskanéko drátáku vlivem mrazu....Povím Vám, že už jsem také zkoušel ledacos, ale vždy se projevili nezadouci ucinky (vodivost, pěnivost, mazlavost :-)
Zkoušel jsem i ten aceton, ale radši jsem to zavrhl - rád bych Vam muj dratacek jeste ukazal na srazu a ne abych dovezl rozleptane cosi....
Zatim se mi nejvice zamlouva varianta vyjmutí po jízdě-sam osobne jsem schopen vyndat ho (drátak) za pul minuty...mam to dole hned i s tyckou od baterky :-) , ale kdo by se chtel pokazdy jizde vrtat v motorovem prostoru,že?Leda predelat to do interieru, ale...... ale.... no počkám co Vás, nás ješte napadne....opravdu by to chtela pořádnýho chemika...
Zdraví Carpy
Jsem rád, že se zde zacalo probírat co je již nevyhnutelné-zamrzání.
Nevím o nikom kdo by stál za pohled svého popraskanéko drátáku vlivem mrazu....Povím Vám, že už jsem také zkoušel ledacos, ale vždy se projevili nezadouci ucinky (vodivost, pěnivost, mazlavost :-)
Zkoušel jsem i ten aceton, ale radši jsem to zavrhl - rád bych Vam muj dratacek jeste ukazal na srazu a ne abych dovezl rozleptane cosi....
Zatim se mi nejvice zamlouva varianta vyjmutí po jízdě-sam osobne jsem schopen vyndat ho (drátak) za pul minuty...mam to dole hned i s tyckou od baterky :-) , ale kdo by se chtel pokazdy jizde vrtat v motorovem prostoru,že?Leda predelat to do interieru, ale...... ale.... no počkám co Vás, nás ješte napadne....opravdu by to chtela pořádnýho chemika...
Zdraví Carpy
Miluju bublinky :-)