Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

hmm

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: re.....

Příspěvek od Ilem »

Dvell píše: pochybuju že ve státě tak silně založeném na svobodě jako je USA by se dělo něco takovýho..
O jaké svobodě mluvíš. Jeden příklad z mnoha, které jsem tam zažil. Dvakrát jsem se chtěl vykoupat v Michigenském jezeru. Podotýkám, že na veřejné pláži a v plavkách a v době, kdy byla otevřená. Dvakrát mě (sice slušně, ale přece) vyhnali z vody. Jednou proto, že byly moc vysoké vlny (asi 30 cm), podruhé proto, že byla moc studená voda. Teplotu odhaduju tak na 17 - 18 C. Tak jaká svoboda?

"Dum spiro spero"
Ciceron
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

komando

Příspěvek od la »

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

stránky eu...

Příspěvek od laik »

Pár ostavců ze stránek eu ,na který sem omylem narazil....
http://ec.europa.eu/snapshot/index_cs.htm
doporučuji zhlédnout video o uspěších eu

# Tiskněte méně!
Vybízejte kolegy v kanceláři, aby využívali i druhou stranu papíru a tiskli méně, což bude možné, když budou archivovat své e-maily a přílohy. Můžete také vyzkoušet a vytvářet bezpapírové návyky. Některé studie ukazují, že spotřeba kancelářského papíru každým rokem roste o 20 % a webové technologie ve skutečnosti přispívají k nárůstu tisku dokumentů. Každý pracovník používá každý den přibližně 50 listů formátu A4. Musíte tisknout?
# Používejte papír znovu!
Místo abyste pro pracovní koncepty používali nový kus papíru, otočte použitý list a pište na druhou stranu. Používejte výrobky z recyklovaného papíru. Nezapomeňte! Každá tuna recyklovaného papíru ušetří 17 stromů ve srovnání s papírem vyrobeným z dosud nepoužitých materiálů.
# Pořiďte si hrnek!
Investujte do vlastního kancelářského hrnku na kávu, abyste nemuseli používat plastové nebo papírové šálky na jedno použití. Pokud pijete dvě kávy denně, ušetříte přibližně 400 plastových šálků za rok.

Snažte se umývat auto ručně nebo pomocí hadice namísto v myčce aut. Myčky aut spotřebují více elektřiny a vody než starý způsob.

Hledejte alternativy k cestování letadlem. Létání je nejrychleji rostoucím zdrojem emisí CO2 na světě. Pokud létáte, přemýšlejte o „kompenzaci“ svých uhlíkových emisí. Existují organizace, které spočítají emise, jež jste způsobili, a investují peníze do obnovitelné energie

# Kola neprodukují skleníkové plyny ani znečištění, a jsou proto nejméně znečišťujícím způsobem dopravy.

# Chystáte se na cestu?
Pokud cestujete autem, a ne vlakem nebo autobusem, buďte velkorysí a podělte se o místo. Když vezmete další lidi, kteří by jinak jeli vlastním vozem, bude na silnici o auto méně.

Využívejte přirozené světlo!
Budete-li co nejvíce využívat přirozené světlo, snížíte emise CO2 a budete mít nízké účty za elektřinu. Zvažte, zda si nevyberete světle zbarvené stěny, stropy a podlahy a také zrcadla, aby odrážela denní světlo.

Naplňte mrazničku!
Když je mraznička plná, spotřebovává méně energie. K ochlazení plné mrazničky je zapotřebí méně energie než k ochlazení prázdné mrazničky. Pokud jste mrazničku nenaplnili, přidejte nějaké plastové láhve naplněné vodou nebo třeba jen staré noviny – dokud tento prostor nebudete potřebovat!

Vyžehlete všechno své oblečení najednou, spíše než abyste vždy žehlili jen jednu věc. Ušetříte tak energii potřebnou pro zahřátí žehličky pokaždé, když ji chcete použít.

........................
Trochu sem si to pročetl ,jak bojovat z klimat.změnama ,jak bojuje eu uspěšně proti krizi, chudobě a pod...ale dělalo se mě špatně z té masáže mozku :piss: :ptrain: :ptrain:
tak sem to zase vzdal

ps:ale na tamnějším foru sem narazil na našeho starého známého MFAAA ,zase tam nabízí perpetum mobile a dalších několik vynálezu na záchranu životů.... :)
:bye:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Redukce lidstva?

Příspěvek od Merlin »

Anonymous píše: Umím trochu číst a psát.
P.
Psát evidentně ano. Už jste někdy viděl bezpečnostní list od kuchyňské soli? Měl byste to svinstvo okamžitě vyhodit!
U všeho jde o množství.
To, co Vás tak "děsí" (ale spíš máte potřebu si rýpnout jako vždy a do všeho), beru už třetí měsíc. Nevyhořel jsem a jsem docela dobře naživu. A cítím se mnohem lépe, než předtím. Blbé, co?

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Číst zřejmě taky. Když něco napíšu tak si to každý člověk může ověřit z jiného zdroje. Nedělám z druhých hlupáky spoléhajíc na jejich nevědomost.
Zářný příklad je narážka na bezpečnostný list kuchynské soli. Já jsem ho četl na rozdíl od jistého gewa, který se staví tady do role všeználka.
P.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

V tom bezpečnostnom liste ako úradnom dokumente ma zarazila merná hmotnosť (Měrná hmotnost: 2,1615 kg/cm3) ??? ...
Naposledy upravil(a) Elektro dne pát 19 úno 2010 13:33, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Náhodou se tam píše i toto - přiložený obr :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Jsou i jiné bezpečnostní listy.
Tohle píšou v jiném, který přikládám:

4.1 Všeobecné pokyny
V případě zdravotních potíží nebo při přetrvání symptomů vyhledat lékaře a poskytnout informace z tohoto bezpečnostního listu.
4.2 Při nadýchání
Odstranit zdroj expozice, zajistit postiženému přívod čerstvého vzduchu, udržovat jej v klidu (zabránit fyzické námaze vč. chůze).
4.3 Při styku s kůží
Odstranit sůl z pokožky, popř. vytřepat oděv, zasaženou pokožku důkladně omýt vodou a ošetřit reparačním krémem.
4.4 Při zasažení očí
Ihned vymývat min. 10 minut široce otevřené oči tekoucí vodou tak, aby se voda dostala i pod víčka.
4.5 Při požití
Vypláchnout ústa pitnou vodou, potom vypít min. 0,5 l vody (podle množství požitého chloridu sodného). Nevyvolávat zvracení.

Pak něčemu věřte.

A to by se ještě mohlo psát o tom, že těžko koupit kuchyňskou sůl, která není jodizovaná (krom jiných příměsí, které tam jsou přirozeně)

Jód podle dalšího bezpečnostního listu:
Klasifikace podle zákona: Xn - zdraví škodlivý N - nebezpečný pro životní prostředí
R: 20/21-50
Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání látky/přípravku:
Zdraví škodlivý při vdechování a při styku s kůží.
Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání látky/přípravku:
Vysoce toxický pro vodní organismy.
Možné nesprávné použití látky/přípravku:
Další údaje:
4. Pokyny pro první pomoc
Všeobecné pokyny: Při zdravotních potížích a i v případě pochybností vyhledejte lékařskou pomoc.
Při stavech ohrožujících život je třeba provádět resuscitaci:
postižený nedýchá - je nutné okamžitě provádět umělé dýchání, ne přímo z úst do úst;
zástava srdce - je nutné okamžitě zahájit nepřímou masáž srdce;
bezvědomí - je nutné postiženého uložit do stabilizované polohy.
Dochází-li ke zvracení, udržujte hlavu postiženého v předklonu, aby nedožlo ke vdechnutí
zvratků.
Při nadýchání: převést na čerstvý vzduch, příp. provést umělé dýchání; nutná kontrola u lékaře, plicní edém
může nastoupit se zpožděním až dvou dnů
Při styku s kůží: odstranit kontaminovaný oděv; nejméně 15 minut omývat pokožku vodou a mýdlem
Při zasažení očí: doširoka rozevřít oční víčka, vymývat proudem čisté vody nejméně 15 minut, zajistit ošetření
očním lékařem
Při požití: vypláchnout ústa čistou vodou, případně vypít sklenici vody s rozšlehaným bílkem;
nevyvolávat zvracení, co nejdříve zajistit lékařské ošetření; lékaři ukázat obal nebo tento
bezpečnostní list
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 19 úno 2010 14:03, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Bezpečnostní list

Příspěvek od Iv »

Bezpečnostní listy jsou vždy jen pro ochranu výrobce, v případě ostudy, aby se mohl u soudu vysekat, nic víc, nic míň. Všechny ostatní věci kolem si musíš sehnat sám, jsou to vždy jen základní bláboly pro případná soudní jednání, člověk jako živá bytost je až tam někde vzadu, hlavní je jen právní ochrana.

Návštěvník

NaCl

Příspěvek od Návštěvník »

Postatné na bezpečnostních listech jsou R-věty.

Ilem: Je to bezpečnostní list pro posypovou sůl. Není doporučená k užívání.

Iv: Bezpečnostní listy slouží jak na ochranu výrobce tak i užívatele.

Proč se nechcete bavit o tom, jestli soudruzi někde neudělali chybu. Možná jenom zaměnili chloran vápenatý za chlornan vápenatý. Tak se dostali z potrevinářství do bazénů. Jestli schválně, nebo z blbosti, to ať si každý zodpoví sám.

Pro gewa: JESTLI CHLORNAN VÁPENATÝ NENÍ SILNÉ OKYSLIČOVADLO, SNÍM SVOJE BOTY KLIDNĚ I SE ZBYTKEM POSYPOVÉ SOLI. :D

P.

jarda ovčák svitavy

Potřebuju poučit..

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Čím se liší posypová sůl od té, co si sypu do guláše???

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Potřebuju poučit..

Příspěvek od jvj56 »

jarda ovčák svitavy píše:Čím se liší posypová sůl od té, co si sypu do guláše???
vůbec ničím, jen čistotou :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Anonymous píše:...Zářný příklad je narážka na bezpečnostný list kuchynské soli. Já jsem ho četl na rozdíl od jistého gewa, který se staví tady do role všeználka.
P.
I já jsem si ho přečetl. Končí docela zajímavým řádkem:

"Změny oproti původní verzi: revize dle nové legislativy"

Nevím jak pro koho, ale pro mě z toho vyplývá zcela jednoznačně, že se jedná o pozměněné znění, které na rozdíl od předešlého tvrdí, že je sůl naprosto nezávadná. Narážka na novou legislativu mi dává na srozuměnou, že tu změnu nejspíš provázel přesun většího množství peněz, které nebyly přihlášeny ke zdanění.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: NaCl

Příspěvek od Palo »

Anonymous píše:...JESTLI CHLORNAN VÁPENATÝ NENÍ SILNÉ OKYSLIČOVADLO...
Antioxidanty už nejsou v módě, prostě se s tím smiř :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Potřebuju poučit..

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák svitavy píše:Čím se liší posypová sůl od té, co si sypu do guláše???
... hlavně cenou ... protože když je ta "do gulášová" v akci (např. Kaufland), tak potom vychází o dost laciněji než ta "nečistá posypová" (rovněž z Kaulandu) ... 8) ... :lol: :lol: :lol: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“