Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Věda mírného pokroku v rámci zákona proti bastlířům

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: To se budete hádat ?

Příspěvek od Akord »

1220 píše:.....kdo bude hlídat hlídače.
Večný problém. Ale oba extrémy jsou devastující. Žádný hlídač stejne jako príliš mnoho hlídaču. Pokud není žádný hlídač, tak je i formální odpovednost za svá slova mimo hru a vzniká anarchie. Pokud mnoho hlídaču, tak totalita, diktát. Kdyby nebyl žádný hlídač, pak neexistují vedoucí, reditelé, ministri, prezidenti a kdovímkdo ješte. Každý je nakonec rovný každému, ale je to znova totalita, protože systém lže o tom, že potrebuje reditele, nebo podobnou hierachii. Není demokracie bez hierarchie a naopak. Je to jenom otázka míry.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Prosím !!!!!!

Příspěvek od Akord »

Waldes píše:....... Ak by ste napísali k niečomu citujem " ja si myslím " tak to každý vezme ako váš názor a hotovo. No bohorovné hodnotenie to je blbosť, podvod a podobne samozrejme budí odpor na rovnakej úrovni a už sa začne kolotoč vzájomného presviedčania, osočovania, poprípade aj urážania. To tu fakt nepotrebujeme.
o pár riadkov nižšie a ešte k tomu menom iných ľudí
Waldes píše:...... Už si to konečne uvedomte, toto tu všetci ľudia vidia a preto vás tu radšej nechcú. Mnohí z nás sú dokonca vzdelanejší ako vy,.....
Typicky nekonzistentný príspevok. Prečo si aj ty nenapísal niečo ako......Ja si myslím, že by ste si mali konečne uvedomiť.....
Načo ma chytáš za slovo, ak robíš to isté. Hádam si na svoje urážky už zabudol. Bohorovný si akurát ty, pretože si ešte o chlp bohorovnejší, ako ja. Okrem toho som ja doteraz vždy prednášal svoje výroky za seba, nepíše ani nemyslí si to za mňa nikto iný. Nepotrebujem to zdôrazňovať pri každej vete, hoci tak robím dosť často na to, aby to normálny človek pochopil.
Chyť sa príležitosti, a dovysvetli napríklad ten smot, ak si sa mu toľko venoval, tak máš k tomu najbližšie. Inak iba táraš a tvoje výsledky sú inému nepoužiteľné.

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

Nekonzistentný sa ti zdá len preto, že to čo ho spája a aj s príspevkom od Iv-a alebo druhých ignoruješ. Hovoríš, že aj ja som to formuloval tak isto, je to pravda no nikdy som ja takým spôsobom nezačínal novú tému ani diskusiu. Vždy som sa len zapojil alebo odpovedal a na hrubú dieru hrubá záplata. O SMOT-e som tu už povedal dosť faktov, no nemám záujem niekoho nasilu o niečom presviedčať. Aby to čo som povedal nikto nemohol vykladať inak som ochotný znovu ho spojazdniť a nafilmovať a nafotiť to tak aby to bolo jednoznačné, tzv. blbuvzdorné. Až si na to nájdem čas a urobím to, každý kto má o to záujem to nájde na našich stránkach. Momentálne ale mám rozpracovaných toľko vecí, že to hneď tak nebude.
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Waldes píše:
O SMOT-e som tu už povedal dosť faktov, no nemám záujem niekoho nasilu o niečom presviedčať. Aby to čo som povedal nikto nemohol vykladať inak som ochotný znovu ho spojazdniť a nafilmovať a nafotiť to tak aby to bolo jednoznačné, tzv. blbuvzdorné. Až si na to nájdem čas a urobím to, každý kto má o to záujem to nájde na našich stránkach. Momentálne ale mám rozpracovaných toľko vecí, že to hneď tak nebude.
Waldes.
Nazdar Waldesi,

Nema cenu se nechat navrtat do opakovani uz udelaneho a podavat dalsi dukazy tem, kteri je budou na dalku stejne kontestovat jednim a tim samym. Narknou te z fotomontaze a upravenych meraku a z tajnych baterii pod slamou na pude a cokoliv. Zahrabes se kvuli dobrozlocincum na ukor sveho casu. Je to jine, pokud se k necemu chces vratit sam, domnivaje se, ze jsi mozna neco prehledl. Mas toho na svych strankach dost na to, aby si soudny clovek udelal obrazek o tvem koni, tvych vysledcich i o Tobe. Honba za blbovzdornymi presentacemi te privede bud k silenstvi, nebo do predcasneho hrobu, nebo oboji. Blbci maji velice dobre vyvinuty pud sebezachovy a blbostma te utlucou kdykoliv, protoze je vyrabi na bezicim pasu od malinka a maji s nimi a s jejich pouzitim, oproti Tobe, dlouholete zkusenosti.

Lovu zdar, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pro Waldes

Příspěvek od Iv »

Je zbytečné usilovat o zfilmování, jelikož ikdyž to uděláš a v dobré víře, budeš zase osočen, že je to podvod, klamstvo a jak mně tady bylo řečeno, si mohu nafilmovat ledacos, stalo se mně to zde již několikrát, dokonce si vzpomínám na jeden příklad ohledně nábojové pumpy v mém vlákně. Prostě to neuznají a bylo konstatováno, jak jsem do té žárovky(230V) umístil žárovečku na mn, přístroj jsem měl na setkání týmu a kolegové jej viděli v činnosti. Raději dál nebudu vypisovat příklady, protože by to bylo na stránku, takže si budeš zbytečně honit triko a budeš zase ten podvodník a tak to dnes tady chodí. Pak jasně že vyvstane v hlavě otázka, proč ztrácet svou energii na nějaké přesvědčování, proto je to zde takové, jaké to je, sterilní, nic hmatatelné(výrobek), jen teorie, ale ty jsou dnes dostupné všude.
P.S. Teď jsem koukl nahoru na Slávkův příspěvek a děkuji. Waldesovi taky musím poděkovat, vám oběma, že jste měli odvahu věc vyventilovat otevřeně, bez zábran, ikdyž se to nebude dotyčným líbit, dík za přímost.
Naposledy upravil(a) Iv dne stř 05 kvě 2010 20:15, celkem upraveno 2 x.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Iv píše:Je zbytečné usilovat o zfilmování

:lol: O minutu a az z Kanady :D

With kind regards, Slavek.

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

pro Martina(Karkulku)

Příspěvek od Iv »

Martine, nevím jestli jsi toto video viděl, ale zkus na to mrknout. Všimni si jak má nakonfigurován horní magnet a jak s ním trošičku manipuloval pro doladění rychlosti, desky atd. Jestli je to podvod, nemohu posoudit, jen zkusit.

Akord
Zasloužilý člen

co je zbytečné a nemá cenu

Příspěvek od Akord »

Iv píše:Je zbytečné usilovat o zfilmování, jelikož ikdyž to uděláš a v dobré víře, budeš zase osočen, že je to podvod, klamstvo a jak mně tady bylo řečeno, si mohu nafilmovat ledacos, stalo se mně to zde již několikrát, dokonce si vzpomínám na jeden příklad ohledně nábojové pumpy v mém vlákně. Prostě to neuznají a bylo konstatováno, jak jsem do té žárovky(230V) umístil žárovečku na mn, přístroj jsem měl na setkání týmu a kolegové jej viděli v činnosti. Raději dál nebudu vypisovat příklady, protože by to bylo na stránku, takže si budeš zbytečně honit triko a budeš zase ten podvodník a tak to dnes tady chodí. Pak jasně že vyvstane v hlavě otázka, proč ztrácet svou energii na nějaké přesvědčování, proto je to zde takové, jaké to je, sterilní, nic hmatatelné(výrobek), jen teorie, ale ty jsou dnes dostupné všude.
P.S. Teď jsem koukl nahoru na Slávkův příspěvek a děkuji. Waldesovi taky musím poděkovat, vám oběma, že jste měli odvahu věc vyventilovat otevřeně, bez zábran, ikdyž se to nebude dotyčným líbit, dík za přímost.
Slavek Krepelka píše: Nazdar Waldesi,
Nema cenu se nechat navrtat do opakovani uz udelaneho a podavat dalsi dukazy tem, kteri je budou na dalku stejne kontestovat jednim a tim samym. Narknou te z fotomontaze a upravenych meraku a z tajnych baterii pod slamou na pude a cokoliv. Zahrabes se kvuli dobrozlocincum na ukor sveho casu. Je to jine, pokud se k necemu chces vratit sam, domnivaje se, ze jsi mozna neco prehledl. Mas toho na svych strankach dost na to, aby si soudny clovek udelal obrazek o tvem koni, tvych vysledcich i o Tobe. Honba za blbovzdornymi presentacemi te privede bud k silenstvi, nebo do predcasneho hrobu, nebo oboji. Blbci maji velice dobre vyvinuty pud sebezachovy a blbostma te utlucou kdykoliv, protoze je vyrabi na bezicim pasu od malinka a maji s nimi a s jejich pouzitim, oproti Tobe, dlouholete zkusenosti. Lovu zdar, Slavek.
Delám jen kopii, aby se časem nesmazalo, jak jste to mysleli s tema fotomontážema, podvody a podobne. Je také zbytečné o tom napsat nejméne 1000stránkovou knihu, protože do menší by se to stejne nevešlo. Chápu. Proste forum chcete a chcete jenom pro sebe. Nač kompromis, když ne papoušek. Vlastnický pud. Ne být, mít. Zustal snad malý chlívek na kterém jste se stejne nepodíleli. Opravdu velkorysé, žasnu. Nechám si prostor pro zprávy tech, co nežvaní.

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

na téma:co je zbytečné a nemá cenu

Příspěvek od Iv »

Akord napsal : .....Delám jen kopii, aby se časem nesmazalo... a to je jádro pudla, dnes vám každý počítačový expert udělá kopie na přání, .... v těchto posledních příspěvcích jsem nikoho nejmenoval a toto forum je soukromé, takže záleží jen a jen na vlastníkovi, jestli vám vůbec dovolí nějaké kopie zveřejňovat bez jeho souhlasu,( byla by pro mne lahůdka někde něco objevit !!!!), další komentáře netřeba, každý ať si udělá úsudek sám. Jen dotaz, mám Váš příspěvek považovat za nepřímé vyhrožování, pokud vím, tak jsem vás nejmenoval a Vaši osobu jsem i pochválil ....Akorda beru jako odborníka,........., v posledních příspěvcích se mluvilo všeobecně, tak nevím, co Vám vadí ??? Nepodceňujte své okolí.

Akord
Zasloužilý člen

Re: na téma:co je zbytečné a nemá cenu

Příspěvek od Akord »

Iv píše:Akord napsal : .....Delám jen kopii, aby se časem nesmazalo... a to je jádro pudla, dnes vám každý počítačový expert udělá kopie na přání, .... v těchto posledních příspěvcích jsem nikoho nejmenoval a toto forum je soukromé, takže záleží jen a jen na vlastníkovi, jestli vám vůbec dovolí nějaké kopie zveřejňovat bez jeho souhlasu, další komentáře netřeba, každý ať si udělá úsudek sám. Jen dotaz, mám Váš příspěvek považovat za nepřímé vyhrožování, pokud vím, tak jsem vás nejmenoval a Vaši osobu jsem i pochválil ....Akorda beru jako odborníka,........., v posledních příspěvcích se mluvilo všeobecně, tak nevím, co Vám vadí ???
Až se neurazíte, tak mi vadí vaše(a jiných) myšlení za mne. Vadí mi, když se tady politicky nebo odborne kádrujou lidi včetne mne, a určitá etika zustává stejne stranou. Vaše pochvala je pro mne dost nečitelná, viz treba i heslo pod čarou:
Realisti jsou jak radioaktivita,proleze vším a řídí se jen základními fyz. zákony, aby mohla zabíjet.

Kopie jsem udelal pouze použitím citací v predešlém príspevku, tedy tím, co tu delá každý a co je viditelné. Já psal také kompromisne obecne, ale oba jsme očekávali, že si ten druhý nabízený titul prisvojí. Když je nesoulad, nekdo začít stejne musí. Proste až tady nemají co hledat realisté, tak tady nejsou správne ani ti ostatní. Až má být diskuse k nečemu, tak tu musí být více lidí s realistickým a eticky slučitelným prístupem. Nezbývá, než oprášit základní dobré zvyky, až to ješte nekde pomuže.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Akord píše: Až se neurazíte, tak mi vadí vaše(a jiných) myšlení za mne. Vadí mi, když se tady politicky nebo odborne kádrujou lidi včetne mne, a určitá etika zustává stejne stranou.
Akorde, placas. Nehodlam ani vytahovat, kolik clenu jsi na tomto foru obvinil z podvodu, nemluve o neclenech, beze smitka realneho dukazu. To si kadzy muze vyhledat pod tvymi prispevky. Nemas moc co o etice mluvit.
Akord píše:Já psal také kompromisne obecne, ale oba jsme očekávali, že si ten druhý nabízený titul prisvojí. Když je nesoulad, nekdo začít stejne musí. Proste až tady nemají co hledat realisté, tak tady nejsou správne ani ti ostatní. Až má být diskuse k nečemu, tak tu musí být více lidí s realistickým a eticky slučitelným prístupem. Nezbývá, než oprášit základní dobré zvyky, až to ješte nekde pomuže.
Realista je ve skutecnosti clovek, ktery kouka na veci tak jak jsou, ne tak jak by "mely" odpovidat jeho vire, ci vzdelani, ci dosavadnim zkusenostem. To, ze ty jsi si dal nalepku realista, vubec neznamena, ze realista jses. Pokud chces hledat kompromisy, nejdrive se prosim te podivej na vyznamy tohoto slova prevzateho z Anglictiny, at uz v Anglictine, ci v Cestine. Toto slovo znamena bud dohodu zalozenou na ustupcich, nebo funkcni poruchu. Slova "kompromis" a "zkompromitovat" by ti to mohlo ukazat v Cestine a pravdepodobne i ve Slovenstine. Pokud hledas at uz ve vede, nebo v realite kompromis, mas zavazny problem. Jde pri nelepsim o polovicatost a pri nejhorsim o ztratu funkcnosti. Ani jedno se nesrovnava s fyzickymi fakty, bez ohledu na to, ze se to vice nez casto srovnava s "vedeckymi" fakty. Zde nejde o kompromisy, ale prave o tu realitu.

Uz samotny fakt, ze sebe oznacis za realistu, predstavuje skutecnost ze ty, kterym oponujes, povazujes za nerealisty. Jaka to etika. Pokud bychom sli do dusledku, okamzite a nezbytne oznacujes ty, kterym oponujes, za snilky, ci primo lunatiky. Rikej si dogmatista, a vse bude v poradku. Pokud se nekomu toci magneticke, ci jine udelatko, a tobe se netoci ani teoreticky, ani prakticky, neni to nedostatek cloveka kteremu se to toci, ale tvuj, at uz to dotycny dokazal silou vule, carama marama, ci jinymi nevedeckymi metodami, nebo metodami ktere teprve na vedecke zduvodneni cekaji. Oficialne dolozenych pripadu, kdy lide napriklad uzvedli nepredstavitene vahy kdyz slo o zivot, jsou mraky. Ty to nedokazes, ja to nedokazu a i ti co to jednou dokazali to naprostou vetsinou nejsou schopni zopakovat. To nemeni nic na faktu, ze to dokazali. To, Akorde, jsou reality a muzes je kompromitovat jak chces. Ono je to nezmeni a nezmeni je zadne fyzikalni zakony, zadne legalni zakony a zadne teorie.

Pokud chces neco kompromitovat, nikdo ti v tom nemuze kompletne zabranit, ale definitivne muzes pocitat s tim, ze na to bude sem tam, ci stale, nekdo poukazovat.

Jo, tohle si muzes zasichrovat take a pro mne za mne si to muzes i zaramovat. Ahoj, Slavek.

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: pro Martina(Karkulku)

Příspěvek od StepanPepan »

Waldes píše:
Iv píše:Martine, nevím jestli jsi toto video viděl, ale zkus na to mrknout. Všimni si jak má nakonfigurován horní magnet a jak s ním trošičku manipuloval pro doladění rychlosti, desky atd. Jestli je to podvod, nemohu posoudit, jen zkusit.
Práve sa na tom pracuje ... Waldes.
Ach jo... Vám není divné, že ač magnetický motor zatím nikomu nefungoval, on ho dokázal roztočit slaboučkýma magnetama, které měl ještě dost daleko, do takových otáček?
Věříte, že mohl konečně objevit tu pravou konfiguraci magnetů? Jakékoli jiné konfigurace, i jednodušší konfigurace nefungují, ale jeho konfigurace složená z vyzkoušených a nefunkčních jednodušších konfigurací by zázračně fungovat měla??? Myslíte, že z když složíte několik NIC dohromady, můžete z toho dostat NĚCO?

Vám není divné, že u toho videa není zvuk? Vám nedošlo, že to roztočil proudem vzduchu?

Přemýšlíte vůbec? Nebo Vás už dokonale ovládly Vaše sny a jakékoli náznaky rozumného uvažování Vám vytlačily z hlavy?

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: To se budete hádat ?

Příspěvek od 1220 »

Akord píše:
1220 píše:.....kdo bude hlídat hlídače.
Večný problém. Ale oba extrémy jsou devastující. Žádný hlídač stejne jako príliš mnoho hlídaču. Pokud není žádný hlídač, tak je i formální odpovednost za svá slova mimo hru a vzniká anarchie. Pokud mnoho hlídaču, tak totalita, diktát. Kdyby nebyl žádný hlídač, pak neexistují vedoucí, reditelé, ministri, prezidenti a kdovímkdo ješte. Každý je nakonec rovný každému, ale je to znova totalita, protože systém lže o tom, že potrebuje reditele, nebo podobnou hierachii. Není demokracie bez hierarchie a naopak. Je to jenom otázka míry.
podobná sentence :

Každý proces či jev se vyvíjí po spirále a obsahuje v sobě i zárodek svého protikladu a zániku. To je znázorněno i v onom prastarém černobílém znázornění principů jin a jang. Chová-li se jakýkoliv proces, jev či systém v souladu s vesmírným řádem, dává tím prostor pro přirozený růst svého protikladu, který ho po vyčerpání jeho vlastního potenciálu přirozeně vystřídá, přičemž v lidském vědomí po sobě zanechá vědomý otisk. Tak probíhá vývoj vědomí po spirále stále výš a výš. Pokud ale proces, jev či systém, třeba politický, nedává svému protikladu možnost k přirozenému vývoji, pokud ho násilně potlačuje, narušuje tím vesmírný řád vývoje vědomí, který spočívá ve střídání cyklů. V takto uměle udržovaných systémech se pak opakují procesy již dávno vyžilé, vyprázdněné, zformalizované, bez duchovního obsahu. Napětí v systému mezi jeho stávající uměle udržovanou neměnnou zmaterializovanou formou a mezi přirozeně se měnícím obsahem lidského vědomí rychle roste. Škody, které jsou tímto způsobem na vývoji člověka páchány jsou pro takto postižené generace nedozírné a vedou nevyhnutelně ke katastrofám, vývojovým otřesům a nepřirozeným skokům, jichž jsme pak i se svými rodinami a blízkými nechtěnými obětmi...

Je to citace od autora, kterého velmi dobře znám, velmi to souvisí s tady vedenou diskuzí.
V žádném případě nesouhlasím se zde vedenou diskuzí v duchu vzájemného osočování, natožpak i zde s výzvou k použití některých tech. prostředků.Nonsence.

Proč nezkusit Cestu Středu to není cesta umírněného pokroku v mezích zákona , to je cesta středem vlastní bytosti, pokusy o pochopení nevědomých oblastí uvnitř sebe, a tím pádem i o pochopení ostatních.
Třeba se mimo jiné ukáže, že ten kdo mi nejvíc vadí má podobné vlastnosti jako já. :oops:
Bývá to tak.
Dobrozločincem se člověk může stát velice snadno, protože je to pohodlné, to je jedna strana mince, souvisí to s životem jako takovým, získáváním jídla, oblečení, bydlení atd. Spojeno s kubickou přísně materiální, tedy z jakéhokoliv pohledu čtvercovou strukturou, která je k životu tolik nezbytná jako sůl.
Přesto tvrdím, že to není a ani nemůže být trvalý stav, je to pouze jakási nálepka na dobu určitou.
Jak je ta doba určitá dlouhá, to si každý určuje sám.
Neuvěřitené : Život jde dál navdzdory dobrozločincům i zločinodobryistům
pouze a jedině kvůli tomu, že někde ten střed existuje a je i žit
A že se tam dostat je přetěžké a nikdy není hotovo už určitě z mých hlodů vyplývá .
Takže tak.
Kdo to nezkusí, nebude to vědět :ethink:
Je to jako magnetický motor : kdekdo si pohraje a pak to odloží .........
Naposledy upravil(a) 1220 dne čtv 06 kvě 2010 11:04, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pro Martina(Karkulku)

Příspěvek od Jim68 »

StepanPepan píše: Ach jo... Vám není divné, že ač magnetický motor zatím nikomu nefungoval, on ho dokázal roztočit slaboučkýma magnetama, které měl ještě dost daleko, do takových otáček?
Věříte, že mohl konečně objevit tu pravou konfiguraci magnetů? Jakékoli jiné konfigurace, i jednodušší konfigurace nefungují, ale jeho konfigurace složená z vyzkoušených a nefunkčních jednodušších konfigurací by zázračně fungovat měla??? Myslíte, že z když složíte několik NIC dohromady, můžete z toho dostat NĚCO?

Vám není divné, že u toho videa není zvuk? Vám nedošlo, že to roztočil proudem vzduchu?

Přemýšlíte vůbec? Nebo Vás už dokonale ovládly Vaše sny a jakékoli náznaky rozumného uvažování Vám vytlačily z hlavy?
Nejsi trochu moc osobní? Když to víš, tak proč Tě to trápí? Přece si statisíce lidí lijí do mozgu alkohol a TY S TÍM NIC NEDĚLÁŠ??!!!.
Promiň, ale tam je Tvoje svatá osvětová činnost mnohem potřebnější - vlítni do první hospody, vyskoč na stůl, megafon do ruky a do toho...! :shock:

Jim68
Be happy!
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Akord píše:..Když je nesoulad, nekdo začít stejne musí. Proste až tady nemají co hledat realisté, tak tady nejsou správne ani ti ostatní. Až má být diskuse k nečemu, tak tu musí být více lidí s realistickým a eticky slučitelným prístupem. Nezbývá, než oprášit základní dobré zvyky, až to ješte nekde pomuže.
Není mi příliš jasné, co jsi tím měl konkrétně na mysli, takže je nutné některé použité výrazy upřesnit. Vezmu to popořádku.

"Když je nesoulad, nekdo začít stejne musí."
Co míníš tím "nesouladem"? Pokud to mají být různé názory, tak bez těch se žádná diskuze neobejde, protože při stejných názorech by šlo jenom o bezcenné přitakávání, plácání si po zádech a nebo pochlebování. Pokud to mají být různé postoje, čímž míním přístup k faktům podřizovaný názorové orientaci, pak není cílem této diskuze nalezení řešení technického problému, ale vítězství nad "protivníky". Také laskavě ujasni, s čím tedy "někdo" má začít, a nezapomeň na to proč musí.

"Proste až tady nemají co hledat realisté, tak tady nejsou správne ani ti ostatní."
I tahle věta si žádá vysvětlení, jak to vlastně myslíš. Chceš tím říct, že bez "realistů" fórum nebude fungovat, a nebo že bez nich nesmí existovat?

"Až má být diskuse k nečemu, tak tu musí být více lidí s realistickým a eticky slučitelným prístupem."
Tak tady to vypadá, že je konečně "šídlo z pytle venku". Předpokládám, že "realistický a eticky slučitelný přístup" je právě ten Tvůj. A z toho, že fórum ještě stále funguje, si odvozuješ, že takových jako jsi Ty, je tu stále ještě málo! Ovšem v tom případě tu nejsi proto, že se Ti líbí názory členů tohoto fóra, ale proto, abys tu prudil, a to to formuluji ještě velice mírně. Pokud by ses chtěl pohybovat někde, kde panují výhradně názory "eticky čisté", tak bys byl na Aldebaranu a Sisyfu, kde bys sklízel neutuchající ovace.

"Nezbývá, než oprášit základní dobré zvyky, až to ješte nekde pomuže."
Upřesni, prosím, co to jsou "základní dobré zvyky", takhle to totiž vypadá, že by Ti mohlo jít spíš o "staré osvědčené triky", se kterými má většina z nás dlouholeté neblahé zkušenosti. A abych nemluvil za jiné, tak já jsem tu, mimo jiné, i proto, že je tu atmosféra, ve které je možné napadat i názory jakýchkoli "pilířů" vědy, jestliže o nich mám nějaké pochybnosti. To je ostatně přístup, který propaguješ i Ty - rozdíl je v tom, že já si počkám, jestli "názor celebrity" ten útok ustojí a nebo ne, kdežto Ty ten útok "povolíš" jenom když jsi si jist, že není "nebezpečný". Když to tak není, spustíš povyk, že to je podvod, lež, nepodložený nesmysl a kdovíco ještě. Jako kdyby se jednalo o svatokrádež. Případně ještě vytáhneš "ochranu chudých důchodců a ubohých nevědomých", čímž se pasuješ do role ochránce spravedlnosti. Proč? Buď je napadený názor v pořádku, a pak to v klidu vydrží a naopak bude ještě pevnější, a nebo v pořádku není, a pak může jít klidně k čertu - tak je to snad správně "vědecké", ne?
A kdybys byl ještě tak laskav, a mohl mi vysvětlit, jak myslíš to "až to ješte nekde pomuže." Takhle to vypadá, že je snad něco v tak katastrofálním stavu, že kdoví, jestli se to ještě podaří zachránit. Co je tak špatně? A jak se to má napravit? Jak by to mělo vypadat, až už bude pomoženo?

Možná, že je více takových, kteří Ti zcela nerozumí, takže to neber jako napadání, ale jako příležitost to všem jasně, prostě a přehledně vysvětlit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“