Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

Chtěl sem se už dlouho zeptat.....co dráták a plynovej kotel?.....
:ethink:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: vybíjení autobaterie

Příspěvek od la »

kutil píše:Kucí ahój,
tak mám nový poznatek s JC šetřičem. Od té doby co jsem dal do auta šetřič s trubek jako JC, tak to bere 0,0 nic A, zapínám to se světly. Úspora sice nic moc- asi litr PB/100 ale to vyglajdaný auto je živější což považuji za úspěch.
ALE :!:
Od minulého týdne mi začala stávkovat baterie a i když sem ji přes noc nabil, tak ráno dobrý a odpolene zase má nastartovat nebo nemá?
Ještě nemá 3 roky, ještě by blbnout neměla-grr
Budu měřit a sledovat dál ale je možný že by ten JC cucal v klidu energii přes ukostření? Sice pomalinku ale furt?
Sao, co ty na to?
Ale u tebe je to jiný, ty jezdíš každý den a dobíjíš průběžně za provozu vozidla.
Vydržať H.

SAO je patrně na maltě teďkom patrně sádrokartonuje pokusím se odpovědět .Odpoj jeden pol baterie, zapoj na to ampermetr při vypnutém klíčku a vypnutých světlech zkus změřit kolik se ti ztrácí jestli nic ,tak umírá chudák baterie. ;) to se stává když se ochladí,zima by to stejně prověřila.(při ochlazení klesá její kapacita)
Naposledy upravil(a) la dne sob 04 říj 2008 4:11, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Zdravím

Příspěvek od chiq »

laik píše:Chtěl sem se už dlouho zeptat.....co dráták a plynovej kotel?.....
:ethink:
Dobrý postreh - určite by to mohlo mať pozitívny vplyv na zníženie spotreby plynu, do spaľovania by predsa vstupoval vzduch s "energeticky vyššou hladinou"...

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: vybíjení autobaterie

Příspěvek od kutil »

la píše:SAO je patrně na maltě teďkom patrně sádrokartonuje pokusím se odpovědět .Odpoj jeden pol baterie, zapoj na to ampermetr při vypnutém klíčku a vypnutých světlech zkus změřit kolik se ti ztrácí jestli nic ,tak umírá chudák baterie. ;) to se stává když se ochladí,zima by to stejně prověřila.(při ochlazení klesá její kapacita)
Díky moc, něco poměřím. Sao se mi ozval SZ, asi fakt klekla baterie, prostě do baterie a do ženský nevidíš :(

Jinak ta poznámka laika neupadla v zapomění, ve své podstatě to tak dělá Iv. přes vyvíječ. Šetřič je svým způsobem vyvíječem...........
Clapi to chce furt zkoušet a zkoušet....a vydržať
H.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Kika

Příspěvek od la »

Pego píše:
Ilem píše:To je Kika ta prodejna nábytku? ta nádobka se mi moc líbí. Akorát do nejbližší Kiky to mám 120 km.
Mozna ji najdes i v prioru hi, hi>
Doza na potraviny Clip & Close - vid. foto. Vyhoda vetsi vysky je, ze "medovina" ma naspodu mnozstvi mista a s NdFeB (HDD) magnetem naspodu voda zustava cista.
Tu dozu používám na různé experimentování taky snese kupodivu i slušný
tlat kolem 1at a hlavně slušně těsní a mají to všude i v Tesku,Obi,atd. :D

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Kika

Příspěvek od kutil »

la píše:Tu dozu používám na různé experimentování taky snese kupodivu i slušný tlak kolem 1at a hlavně slušně těsní a mají to všude i v Tesku,Obi,atd. :D
La opět díky za radu, jsi opravdu studnice vědomostí a info... :lol:
Díky H.v.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

TR / mliko

Příspěvek od Pego »

Pozoroval nekdo jev, kdy po nastartovani motoru obsah TR zmeni se v mliko? Par sekund po vypnuti je farba medova a roztok pruhledni... ??? :roll: :shock: :?:

PS Vodu sem nefiltroval asi tyden, TR je pripojeno asi 1000km. Jak bude cas, foto + statistika...

carpy.t
Stálý člen

Re: TR / mliko

Příspěvek od carpy.t »

Pego píše:Pozoroval nekdo jev, kdy po nastartovani motoru obsah TR zmeni se v mliko? Par sekund po vypnuti je farba medova a roztok pruhledni... ??? :roll: :shock: :?:

PS Vodu sem nefiltroval asi tyden, TR je pripojeno asi 1000km. Jak bude cas, foto + statistika...
Ahoj.Já mel "mléčnou" vodu v bubleru po par stovek Km....primo v drataku ne-e ....

Na statistiku jsem velmi zvědav - nejakou dobu (500km cca)testuju auto bez sporice.....a uz zas zere jako za starych casu 8+ :-(

Miluju bublinky :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pego píše:Pozoroval nekdo jev, kdy po nastartovani motoru obsah TR zmeni se v mliko? Par sekund po vypnuti je farba medova a roztok pruhledni... ??? :roll: :shock: :?:

U děrovaných elektrod se to chovalo takto normálně. Po nastartovaní to spíš připomínalo olej.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

zamrzání

Příspěvek od martin11 »

ačkoliv se na stavbu teprve připravuju, tak problém zamrzání platí pro všechny. protože nemám doma mrazák...jen malej v ledničce...nemohu to zkusit.....idea je takováto,,,,,nádobku vyvíječe ponořit do octa....jak jsem si za mrazů všiml ocet vám flašku neroztrhne...prostě vyleze hrdlem ven ...udělá takový hovínko u hrdla....když to začne zamrzat....sestava vyvíječ - ocet asi nejdříve zamrzne ocet.....pak voda.zamrzlý ocet bude expandovat a zamrzlá voda se nemá kam roztáhnout kolem bude krunýř z octa....viz náčrtek nad hladinou octa nechat dostatečný expanzní prostor a ve víčku udělat dírku...aby to mohlo dejchat.....tak......zdraví martin11 :lol: p.s při zapnutí vyvíječe to rozmrzne zevnitř vlastní činností
....doufám, že mě SAO ... zase nazve Karkulkou červenou :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zamrzání

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:idea je takováto,,,,,nádobku vyvíječe ponořit do octa....jak jsem si za mrazů všiml ocet vám flašku neroztrhne...prostě vyleze hrdlem ven ...udělá takový hovínko u hrdla....když to začne zamrzat....sestava vyvíječ - ocet asi nejdříve zamrzne ocet.....pak voda.zamrzlý ocet bude expandovat a zamrzlá voda se nemá kam roztáhnout kolem bude krunýř z octa....viz náčrtek nad hladinou octa nechat dostatečný expanzní prostor a ve víčku udělat dírku...aby to mohlo dejchat.....tak......zdraví martin11 :lol: p.s při zapnutí vyvíječe to rozmrzne zevnitř vlastní činností
....doufám, že mě SAO ... zase nazve Karkulkou červenou :lol:
Martine, idea hezká, ale obávám se, že takto to fungovat nebude.
Právě díky tomu, že ocet zmrzne do krystalické kaše (říká se tomu ledový ocet) nevytvoří onen žádaný krunýř, který by měl chránit vnitřní nádobu. Je mi líto.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

sádvo......

Příspěvek od Barbucha »

Nechci být vlezlí, ale už jste někdo zkoušel ten olej?

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Nemrznouzí směs do ostřikovačů 1:1 s destilkou, rada z maďarských stránek

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Prvni statistika (data z GPS), jizda dynamicka, lokalni cesty, 50:50 mesto:mimo mesto, hodne mnoho stani v zapchach, teplota 6 - 18C:
Prumerna rychlost: 32 km/h
Prum. rychlost jizdy: 50 km/h
Max. rychlost: 135 km/h
Celkovy cas: 15:12:01 h:m:s
Cas jizdy: 10:05:38
Cas zastaveni: 5:06:23 (bez vypinani motoru...)
Celkova vzdalenost: 528 km
Min. nadm. vyska: 110 m
Max. nadm. vyska: 360 m
Spotreba: 6,01 l/100km

Postrehy: auto nabira vykon, mensi dymivost/spotreba oleje, mizi benzinovy pach vyfuku... Tot zatim vse.
[2008-10-15] Dodatek: TR je to namotano levotocive, ne pravotocive jak orig. Sao (dik za pripomenuti Karle, asi sem to zapomel zduraznit...)
Naposledy upravil(a) Pego dne stř 15 říj 2008 13:22, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Nemáš podobnou statistiku z doby před namontovánímTR?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Sao“