Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
ZeusJuri
Stálý člen
Dal: 1 poděkování

Příspěvek od ZeusJuri »

Tak jsem včera než sem usnul přemýšlel o rezonanci vody a napadlo mě že na to jdeme asi špatně snažíme se rozkmitat molekuly vody ale napadlo někoho že by spíše měly kmitat elektrody něco jako ladička.
Naposledy upravil(a) ZeusJuri dne sob 17 čer 2006 8:03, celkem upraveno 1 x.

I když nemám auto efektivní výroba vodíku mě velice zajímá.
ZeusJuri
Stálý člen

dodatek

Příspěvek od ZeusJuri »

to by totiž znamenalo že ty frekvenční generátory jsou funkčni a problem je jen v samotném vyvíječi (velikost elektrod a hlavně jejich uchycení a materiál který je odděluje myslím tím jeho pružnost)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

.... Důležité je, že frekvence mikrovln (asi 2,45 GHz) je stejná jako vlastní frekvence kmitání dipólů vody. Dochází zde tedy k jevu rezonance, který určitě používáte při rozhoupávání houpačky. (I těžkou houpačku snadno rozhoupete, pokud se přizpůsobíte její vlastní frekvenci a budete do ní strkat v pravidelných intervalech odpovídajících této frekvenci.)

http://fyzweb.cuni.cz/dilna/krouzky/mikrov/mikrov.htm

ZeusJuri
Stálý člen

Anonymní

Příspěvek od ZeusJuri »

Nechci ti kazit iluze ale my se tu snažíme vodu rozkládat a ne vařit.

misso

pre ZeusJuri

Příspěvek od misso »

to pruzne oddelenie elektrod nieje zly napad. Mozno by stacilo medzi ne dat kus gumy. Vyskusam uvidim. Ked sa nieco podari dam vediet.

ZeusJuri
Stálý člen

pro misso

Příspěvek od ZeusJuri »

možná by byly lepší kousky silikonové bužírky nebo hadičky

amater

uchycení

Příspěvek od amater »

já mám elektrody deskové, uchyceny v dřevěném hranolku, síla plechu je 1mm a drážky pro elektrody jsou 2 mm, to aby mohly rezonovat

miso

pre: amater

Příspěvek od miso »

cize pri rezonancii sa "trasu" aj elektrody? cize ich treba pruzne uchytit?

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

zem

Příspěvek od martinq »

máte někdo uzemněné elektrody ? asi by stačila uzemnit jen jedna

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

rezonancia

Příspěvek od sano »

Rezonancia v našom prípade je rezonancia molekúl vody, pri ktorej za dodržania istých podmienok dochádza ku rozpadu molekul vody. Dosahuje sa nie trasením elektród, ale modulovaným prúdom a napätím. Pokiaľ sa niekomu trasú elektódy je to sekundárne a nie príčina rezonancie.

Karel
Nový člen

Příspěvek od Karel »

Ahoj všichni chtěl bych se zeptat vás kteří máte zkušenosti s hořením vodíku .Potřeboval bych vědět jaký hořák lze bezpečně použít abych mohl v klidu hledat správnou frekvenci .Možná by jsem pro malý vyskyt plynů mohl použít injekčí jehlu nebo něco podobného a dále jestli by se nedal použít Ivanův koncový stupeň (od optočlenu až po koncové tranzistory ) a Meyerův generátor , máte někdo zkušenosti ? poraďte Karel :D

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hoření

Příspěvek od jeff »

Na spalování kyslíkovodíkové směsi prý vyhoví běžný hořák k autogenu, musí mít správnou velikost úměrnou množství vyvíjeného plynu, aby byla zachována rychlost v trysce. Je dobré hned před hořák umístit protizášlehový ventil. Pro vodík se dá použít vložka do redukčního ventilu na propan butan. Je to malý cca 8mm váleček se sintrované bronzi a dostane se koupit ve svářečských potřebách.
Výhodou optočlenu je, že galvanicky odděluje dva na sobě nezávislé obvody, přičemž zajistí jejich signální propojení. Při použití na Meyerův generátor je jen třeba zajistit, aby nebyl překročen proud na vstupu optočlenu. Optočleny se vyrábí různé a podle kvality (hlavně schopnosti přenášet vysokou frekvenci) jsou i různě drahé. Je dobré zachovat údaje doporučené výrobcem.

Jeff

Návštěvník

Re: hoření

Příspěvek od Návštěvník »

Optočleny se vyrábí různé a podle kvality (hlavně schopnosti přenášet vysokou frekvenci) jsou i různě drahé. Je dobré zachovat údaje doporučené výrobcem.

Jeff
dík za odpověď a mám ještě dotaz, dala by se použít indukční cívka a co by se muselo upravit v zapojení .
Dík za odpověď

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

cívka

Příspěvek od jeff »

Na toto téma zde již bylo napsáno mnoho různých příspěvků a dohadů. Jestli máš na mysli indukční zapalovací cívku z auta, nemám vyzkoušeno a myslím si, že i ti kteří to zkoušeli moc neuspěli. Meyer předepisuje transformátor na toroidu 1:3 a tento údaj se všude opakuje. V současné době čekám, zda nám poskytne své informace "až příště", pokud se již vrátil ze států, nebo ho nepotkalo něco nevysvětlitelného. Mám teď taky ze všech těch věcí v hlavě tak trochu zmatek a bez nějakých pozitivních informací nejsem schopen udělat žádný závěr, alespoň pro určení dalšího směru vývoje.
Jen pevně věřím, že to nedopadne jako v písníčce od Oldy Říhy: Někdy příště, řeknou si a v davu zmizí, příště...
Naděje umírá poslední, musíme vydržet!

Jeff

Mike Milles

Vzkaz od "až příště"

Příspěvek od Mike Milles »

Kluci vydržte, vše se chýlí k závěru. Pokud někdo pochybuje, že se do vánoc pěkně ohřejeme, tak se mýlí. Nutné je udržet jasnou mysl a věřit v sebe sama. Ozvu se brzy.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“