Asi nikdo neví..., ani já..., posledních 25 let mám jen opely...Tak jsem dneska získal dva motory na svůj ohřívač.
Ten s převodovkou je od firmy kodak a má 2800ot min 230v 300w no prostě úžasnej mrňous,nic takového jsem ještě neviděl a ten druhej jistě každý škodovkář zná.Jen bych se chtěl optat kolik má otáček ,štítek je zabarven a tak jsem mimo.Díky za případnou odpověď
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mechanický Ohřívač Kapaliny
Moderátor: rival
Mechanický ohřívač dnes získané motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
třeba to někomu pomůže
Ten motor je nejvhodnější z aut.pračky-má uhlíky,v podstatě se hodí jakýkoliv sériový motor na 230V a tak kolem 500W podle velikosti válců.
Posílám pár obrázků,kdo může ať to přeloží a dá sem.
mezera je 3mm.
Posílám pár obrázků,kdo může ať to přeloží a dá sem.
mezera je 3mm.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Vynucená pauza
Jelikož se mi poškodila úhlová bruska mám času dost na přemýšlení do výplaty daleko, najednou mne napadla jedna věc.Jak známo kavitace vzniká při vzniknuvším podtlaku na vstupu do(čerpadla ,turbíny nebo do vyráběného ohřívače) a tzv roztržením vodního sloupu v nejužším místě zařízení kde následně vznikají bublinky které se při přechodu tlaků hroutí do sebe a vzniká tzv:var za studena.Co takhle využít tohoto jevu vícekrát,venkovní válec by nebyl kruhového průřezu ale elipsa.Mezera by byla v nejužším místě třeba o 0,5mm menší .A tak by vlastně na jednu otáčku byli tyto cikli dva.Do válce vybrousit šikmé drážky zahnuté jako u odstředivého čerpadla ale přerušované ne hluboké tak 1mm,tím by se dosáhlo i snadnějšího získání podtlaku na vstupu kapaliny(mám na mysli ohřívač s protékající vodou)regulované ventilem a snadnějšímu roztržení vodního sloupu.
To je jen můj osobní náhled na věc nic odborného tak prosím nevrhat kamení ani jiné předměty na mou osobu
To je jen můj osobní náhled na věc nic odborného tak prosím nevrhat kamení ani jiné předměty na mou osobu
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re pausa
Jako nápad se mi ty drážky líbí, jenom se mi zdá , že v případě úspěchu bude docela problém ty drážky zopakovat, udělat je úplně stejné asi pak nebude možné, případná replikovatelnost ....
Na první nástřel ale super.
Útěcha : Jako na potvoru se mi dneska taky rozbila úhlová bruska.
Za 435 Kč jsem v Hornbachu koupil sice Einhel, ale 850 W, 11000 ot/min
pr kotouče 115 mm.Snad vydrží pracovat aspoň do uplynutí záruky
K.
Na první nástřel ale super.
Útěcha : Jako na potvoru se mi dneska taky rozbila úhlová bruska.
Za 435 Kč jsem v Hornbachu koupil sice Einhel, ale 850 W, 11000 ot/min
pr kotouče 115 mm.Snad vydrží pracovat aspoň do uplynutí záruky
K.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Re pausa
Tak nějakou dobu vydrží,jen s ní nesmíš pracovat dlouho chce to pauzy.
A s těma drážkama,udělat je pod určitým úhlem a délkou,pak by neměl být problém je udělat na jakýmkoli zařízení,mám na mysli jakýkoliv průměr počet by asi nebyl nějako důležitý případná účinnost se stejně bude muset asi regulovat na vstupu tím ventilem,Ty drážky by měli jen pomoci k popsanému efektu.
A s těma drážkama,udělat je pod určitým úhlem a délkou,pak by neměl být problém je udělat na jakýmkoli zařízení,mám na mysli jakýkoliv průměr počet by asi nebyl nějako důležitý případná účinnost se stejně bude muset asi regulovat na vstupu tím ventilem,Ty drážky by měli jen pomoci k popsanému efektu.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Nedalo mi to
Ač jsem si chtěl dát pauzu tak jsem dnes opět tvořil.Tady je výsledek mojí práce.Kavitační olejový ohřívač,zatím ještě bez držáku motoru a náplně oleje.Těsnění je mezi víky a válcem zamáznuto hustou šedou základní barvou která se mi již mnohokrát osvědčila na rozdíl od různých tmelů a silikonových past.Do vrchního držáku ložiska ještě přijde gufero a na vrchní víko naaplikuji držák motoru pokud možno univerzální ke snadné záměně motorů.Mám ho jen načrtnutý ale snad se povede.To je tak zatím všechno.
Re: Vynucená pauza
toto není kamenování , ale myslím , že tenhle ohřívač pracuje na jiném principu než je kavitace ( i podle toho návodu, ale moje angličtina je mizerná ). Ty kavitační ohřívače mají rotor z masivu a jsou v něm díry v kterých vzniká kavitace a jsou celkově robustní konstrukce. Tyhle "plechovkový" by toho při kavitaci asi moc nevydrželi - toť můj názorAquarius1 píše:...Jak známo kavitace vzniká při vzniknuvším podtlaku na vstupu do(čerpadla ,turbíny nebo do vyráběného ohřívače) a tzv roztržením vodního sloupu v nejužším místě zařízení kde následně vznikají bublinky které se při přechodu tlaků hroutí do sebe a vzniká tzv:var za studena.Co takhle využít tohoto jevu vícekrát,venkovní válec by nebyl kruhového průřezu ale elipsa........
Re: Nedalo mi to
Pěkný, moc pěkný. Pěkně jsi to chytil za ocas. Už se těším, až budeš měřit. Hlavně nic neuspěchat. Vždyť: všechno co může, se minimálně jednou vymstí.Aquarius1 píše:Ač jsem si chtěl dát pauzu tak jsem dnes opět tvořil.
Držím palce .
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
kavitace
jsem jednim z pokušitelů volné energie - o kavitaci jsem přečetl co bylo k dostání....je pravda že "TY" velké stroje jsou zaručené...ale bohužel nemáme možnosti Škodových závodů...tak kutíme v malém...často vedeme soukromou korespondenci a konzultujeme za "oponou"...AQARIUS...je odvážný a ukazuje i polotovary...už to není "plechovka" ta už vybuchla.. přesto děkujeme za zájem a uvítáme jakékoliv info na dané tema...spozdravem Martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jasně ty otvory mají taky svoje opodstatnění,tahle kavitačka jí musí taky využívat ,co by tam tak hřálo.Při mojem prvním pokusu to pěkně syčelo,jako had a když to bouchlo tak byl olej jako emulze samá bublinka tak nevím.Podle mne se ten olej nasaje ze spodku ten je o jednu polovinu větší než mezera mezi válci a tím tam právě vznikne ten podtlak a následná kavitace,pak už to jde do tlaku a nádherně to hřeje(osobně nedobrovolně vyzkoušeno) Myslím si že tyhle plecháče jak říkáš mají jednu zvláštnost,jak je vidět na videích tak kavitačky na ohřev vody(průtokáče) mají silné stěny možná proto aby se více ohřívala voda a tyhle plecháče ať z hliníku či mědi nebo z obyč plechu jsou tenkostěnné aby ohřívali povrch.Ona kavitace nevzniká jen díky dírkám má to spousty průvodních jevů ty dírky tomu jen napomáhají k většímu výkonu nehledě na to že s rostoucí teplotou kapaliny roste výkon(úžasná vlastnost) tím by se dalo třeba i topit ,voda v topení přeci koluje že?Chce to jen hodně číst a něco i zkusit postavit mne ten plecháč přišel cirka na 70kč(ložiska) a trocha prácetrcmik píše:toto není kamenování , ale myslím , že tenhle ohřívač pracuje na jiném principu než je kavitace ( i podle toho návodu, ale moje angličtina je mizerná ). Ty kavitační ohřívače mají rotor z masivu a jsou v něm díry v kterých vzniká kavitace a jsou celkově robustní konstrukce. Tyhle "plechovkový" by toho při kavitaci asi moc nevydrželi - toť můj názorAquarius1 píše:...Jak známo kavitace vzniká při vzniknuvším podtlaku na vstupu do(čerpadla ,turbíny nebo do vyráběného ohřívače) a tzv roztržením vodního sloupu v nejužším místě zařízení kde následně vznikají bublinky které se při přechodu tlaků hroutí do sebe a vzniká tzv:var za studena.Co takhle využít tohoto jevu vícekrát,venkovní válec by nebyl kruhového průřezu ale elipsa........
Nezbývá než ti držet palce, a pokud to bude dělat cokoliv nad 100%, tak budeš mít dašího replikanta (a možná i víc). A pak třeba vznikne vlákno Pokus o repliku Aquariova plecháče, my se tu budem hádat a ty nás budeš popichovat jako Mim.Aquarius1 píše:... s rostoucí teplotou kapaliny roste výkon(úžasná vlastnost) tím by se dalo třeba i topit ,voda v topení přeci koluje že?Chce to jen hodně číst a něco i zkusit postavit mne ten plecháč přišel cirka na 70kč(ložiska) a trocha práce
Přeháním. Takto se mi to líbí taky.
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jooo tak na to se těším...........jak budu usilovně rýpatJiMi píše:Nezbývá než ti držet palce, a pokud to bude dělat cokoliv nad 100%, tak budeš mít dašího replikanta (a možná i víc). A pak třeba vznikne vlákno Pokus o repliku Aquariova plecháče, my se tu budem hádat a ty nás budeš popichovat jako Mim.Aquarius1 píše:... s rostoucí teplotou kapaliny roste výkon(úžasná vlastnost) tím by se dalo třeba i topit ,voda v topení přeci koluje že?Chce to jen hodně číst a něco i zkusit postavit mne ten plecháč přišel cirka na 70kč(ložiska) a trocha práce
Přeháním. Takto se mi to líbí taky.
JiMi
Ne kecám já jsem rypák pořád
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Konečně hotovo
Přátelé,tak jsem to dnes konečně dobastlil.Zkoušet budu v sobotu jelikož roboty v robotě nad hlavu a mám toho dost.Ještě musím odvrtat vypouštěcí otvor se závitem na uzavírací šroub a naplnit olejem.Točí se to pěkně ani nehází,ten motor ze škodováckého ventilátoru tam ani skoušet nebudu bez vrtule se strašně hřeje a to jsem ho vyčistil a promazal.To je tak asi vše v sobotu sem hodím první výsledky.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Oponentní otázka
Nebude se ten motor nahoře kmitat ? Je posazený až snad zbytečně vysoko nermuť se, že je oponenti došli jádro pudla je asi v tom , že málokdo staví
K.
K.