V první řade si je třeba uvědomit že běžně se vitamín C do organizmu přímá jinou cestou jako kyslík. I když vitamín C má velkou afinitu ke kyslíku, hemoglobin v krvi je díky železu který obsahuje na tom přeci jenom o hodně líp (silnější vazba).Kov píše:Čemu zatím vůbec nerozumím je vztah mezi kyslíkem,coby oxidantem, a Céčkem,coby antioxidantem.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Vitamin C
-
- Stálý člen
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: Vitamin C
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 90 poděkování
- Dostal: 194 poděkování
Vitamin C-aronie
Tohle určitě stojí za přečtení. Ač je čtení o jeřabinách taky dobré, tak si sjeďte roletkou na povídání o Aronii-kolik má C-éčka, P-čka, o jejich vzájemném působení, s čím je dobré míchat,atd. Už jsem o tom cosi slyšel,ale že je to až tak dobré to jsem nevěděl. Přitom píšou- nenáročný keř. Hned mu najdu místo na zahradě. Jsem s pročítáním tohoto vlákna asi v půlce, takže pokud to tu už bylo, tak se omlouvám za další :-) opakovačku.
http://bylinky.webnode.cz/products/aronie-a-jerabiny/
http://bylinky.webnode.cz/products/aronie-a-jerabiny/
-
- Zasloužilý člen
Při pročítání tohoto vlákna jsem tu několikrát četl, že někdo c-éčko bere a nepociťuje změnu. Já jsem si říkal,že si raději koupím céčko dražší,ale z důvěryhodného zdroje. Objednal jsem si tedy 1kg ,,vitaminu C" přímo v lékárně za 950kč.
Když jsem to přebíral,prohlížím etiketu a hledám info. Ptám se,jestli je to L-askorbová nebo D-askorbová. Ženské vůbec nevěděly o co jde. Tak hledaly v lékopisech,volaly výrobci(fa. Fargon) a ten jim údajně řekl,že to nerozlišuje!!!!! Když si přečtu na netu, že Laskorbová je důležitý vitamin C a D-askorbová je pro tělo nevyužitelnou chemikálií, tak mě berou čerti, že mi někdo nabízí vitamin c, který vlastně vitaminem c nemusí být.
Když jsem to přebíral,prohlížím etiketu a hledám info. Ptám se,jestli je to L-askorbová nebo D-askorbová. Ženské vůbec nevěděly o co jde. Tak hledaly v lékopisech,volaly výrobci(fa. Fargon) a ten jim údajně řekl,že to nerozlišuje!!!!! Když si přečtu na netu, že Laskorbová je důležitý vitamin C a D-askorbová je pro tělo nevyužitelnou chemikálií, tak mě berou čerti, že mi někdo nabízí vitamin c, který vlastně vitaminem c nemusí být.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Kdybys četl pozorně, narazíš na zmínku o standartu kyseliny askorbové. Pokud není označena D, jde vždy o L. Ascorbic acid D nelze podle světových konvencí prodávat jako vitamín C. Proto spousta lidí včetně neodborných sil ve farmě nemá o formě D ani tuchu a nečekej to ani od PR osoby třeba u Bayera.Kov píše:Při pročítání tohoto vlákna ...
S laskavým pozdravem, Slávek
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Vysoké dávky vitaminu C + otrava much. zelenou ...
... je tak pro zajímavost ...
citace: ... "Patrně jediným člověkem na světě, který přežil dobrovolně tři otravy muchomůrkou zelenou je francouzský lékař P. A. Bastien. V roce 1974 za asistence notáře snědl více než 50 g muchomůrky zelené s kouskem chleba a jedním banánem, po 6 hodinách odešel ještě v bezpříznakové fázi na resuscitační oddělení v Nancy, kde na něm aplikovali vlastní postup léčby, sestávající se z desinfekce střev antibiotiky, v intravenózním podávání velkých dávek vitamínu C a v pití sirupu z draslíkem. Přežil, ale vedení nemocnice se od jeho postupu distancovalo. To se doktoru Bastienovi nezamlouvalo a o dva roky později pokus zopakoval, ani to však nestačilo, aby prorazil ve skeptických lékařských kruzích. V srpnu 1981 jako 57 letý ve švýcarské Ženevě v přímém televizním přenosu si podusil na másle 70 g muchomůrky zelené, po 8 hodinách se dostavily první příznaky, ošetřující lékařka mu vstříkla do žil vitamín C a krátce na to vypil pro dezinfekci střev přípravek Ercefuryl a antibiotikum Abiocin. Léčení trvalo 3 dny a pacient jedl mrkvovou kaši, pekařské droždí a byly podávány prostředky na zvracení. Všechny léky, které doktor Bastien použil se v té době dali koupit v každé francouzské lékárně za 20 franků. Pokus opět skončil úspěšně s náležitou publicitou díky televiznímu přenosu. Nikomu však pokusy dr. Bastiena nelze doporučovat. Takové pokusy nezaviní-li smrt, mohou vést k trvalému poškození zdraví." ... (zdroj: http://www.receptyonline.cz/letni-houby ... -2641.html / http://cs.wikipedia.org/wiki/Otrava_muc ... ou_zelenou )
citace: ... "Patrně jediným člověkem na světě, který přežil dobrovolně tři otravy muchomůrkou zelenou je francouzský lékař P. A. Bastien. V roce 1974 za asistence notáře snědl více než 50 g muchomůrky zelené s kouskem chleba a jedním banánem, po 6 hodinách odešel ještě v bezpříznakové fázi na resuscitační oddělení v Nancy, kde na něm aplikovali vlastní postup léčby, sestávající se z desinfekce střev antibiotiky, v intravenózním podávání velkých dávek vitamínu C a v pití sirupu z draslíkem. Přežil, ale vedení nemocnice se od jeho postupu distancovalo. To se doktoru Bastienovi nezamlouvalo a o dva roky později pokus zopakoval, ani to však nestačilo, aby prorazil ve skeptických lékařských kruzích. V srpnu 1981 jako 57 letý ve švýcarské Ženevě v přímém televizním přenosu si podusil na másle 70 g muchomůrky zelené, po 8 hodinách se dostavily první příznaky, ošetřující lékařka mu vstříkla do žil vitamín C a krátce na to vypil pro dezinfekci střev přípravek Ercefuryl a antibiotikum Abiocin. Léčení trvalo 3 dny a pacient jedl mrkvovou kaši, pekařské droždí a byly podávány prostředky na zvracení. Všechny léky, které doktor Bastien použil se v té době dali koupit v každé francouzské lékárně za 20 franků. Pokus opět skončil úspěšně s náležitou publicitou díky televiznímu přenosu. Nikomu však pokusy dr. Bastiena nelze doporučovat. Takové pokusy nezaviní-li smrt, mohou vést k trvalému poškození zdraví." ... (zdroj: http://www.receptyonline.cz/letni-houby ... -2641.html / http://cs.wikipedia.org/wiki/Otrava_muc ... ou_zelenou )
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Céčko vs. tubera ...
... byť už je to zde již v podstatě zmíněno, tak tuna je další info ... http://www.novinky.cz/zena/303003-vitam ... y-tbc.html ... ...
.. ... Anri ...
PeS: ... tož šup šup, Slávku, opři se jim do těch "volnejch radikálů" ... ...
.. ... Anri ...
PeS: ... tož šup šup, Slávku, opři se jim do těch "volnejch radikálů" ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Céčko vs. tubera ...
Vždyť to v tom článku udělali sami. "Podle ní působí vitamín C jako činidlo, které vytváří tzv. volné radikály." To ani nemluvě o tom, že mlátěj furt dokola mrtvýho koně. "Zatím však není jisté, zda je tato metoda skutečně použitelná k léčbě."A(&F) píše: ... tož šup šup, Slávku, opři se jim do těch "volnejch radikálů" ...
Nicméně, já nemám zájem se takovou činností zabývat. Vše podstatné je zde ve vlákně již řečeno spolu s vláknem http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3287 .
S laskavým pozdravem, Slávek.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
-
- Stálý člen
- Dal: 26 poděkování
- Dostal: 36 poděkování
Beriem 12g (pre zdraveho cloveka max. 5g) C denne uz rok, pijem malo - 1l-1.5l vody viac malokedy, vysledky spred mesiaca ukazali vsetko v poriadku (oblicky, pecen) a uz od zaciatku sa u mna prejavili mnohe vyrazne fyzicke zlepsenia (to je na dlho), ale imunitu to neposilnuje, len to pomaha. Teraz k veci, docital som sa v tejto literature Vitamín C a megaskorbická liečba:
Znelo to na mna prilis.... Scifi a skvele, aby to bola pravda (pretoze co ta publikacia neuverejnila, bolo ze Stone mal polamanu skoro kazdu kosticku okrem pravej ruky a chrbtici). Ale az pred par dnami som bol u mojej macky svedkom "death denied by the C". Moja 16 rocna macka bola kvoli vysokemu veku a rakovine dlhodobo dopovana Cckom, ale operacia sa uplne, ale uplne posrala (nebola to nikoho vina, proste ta najvacsia smola). Tiez skoro vykrvacala a oblicky jej isli naprazdno. Vypocul som si od neho, ze uz teraz nemala zit, takze ze je taka silna, ze tu nadej je. Doma po 6 hodinach sa to ale zacalo poberat k horsiemu, a po 36 hodinach od hladovky sme vedeli ze zomiera co potvrdil aj veterinar, vsetky zasoby boli minute a vedela to aj ona. Vzdala to, videli sme ze rezignovala. Ale podavat C som neprestal, daval som ho i v noci i s rozmixovanou stravou, aby jej organizmus z neho vytazil potrebne latky. Takto do doklepala na 48 hodin. Stale umierajuca, ale smrt nikde. Bola na tom horsie ako Stone, lebo on mal nielen C, ale aj odbornu lekarsku opateru. A zrazu sa zacala zlepsovat a teraz sa dostava do povodneho stavu, je kazdou chvilou silnejsia a silnejsia a opat plna chuti do zivota. Stal sa prakticky zazrak, za co vdacim aj nebesam"Spolu s manželkou prežil ťažkú autohaváriu v roku 1960, kedy opitá šoférka vyšla do protismeru a zrazili sa čelne rýchlosťou 130km/h. Stone utrpel mnohonásobné vnútorné zranenia a zlomeniny a takmer vykrvácal, avšak ani on, ani jeho manželka neupadli do hlbokého šoku, čo im zachránilo život. Brali predtým dlhoročne 5g vitamínu C denne. Hneď, ako dokázal komunikovať, presvedčil ošetrujúci personál, aby im umožnili brať vitamín C. Manželka sa uzdravila rýchlo, Stone absolvoval ťažké operácie, no hojil sa bez komplikácií. Počas hospitalizácie bral 50-60g vitamínu C denne. Nemocnicu opustil do 3 mesiacov o barliach, hoci lekári pôvodne tvrdili, že aspoň rok sa nepostaví na vlastné nohy. Cestu domov dlhú 3200km absolvoval vlakom. Časom sa zlepšil aj hlboko poranený hrtan, hoci prognóza bola, že už nikdy neprehovorí. Prehovoril, hoci hlas mal trochu zmenený.[20][114]"
-
- Zasloužilý člen
Koupil jsem si kilo céčka, že to budu brát. Rozpustím si 2-3g ve 1,5l vody a celý den průběžně popíjím. Zkusil jsem i 5g,ale toto množství už moje střeva neberou a mám z toho slušný průjem.
Mám problém s kyselinama. Hned to ze mě letí ven. Koupil jsem např.na doporučení známého hořčík s názvem Magnetrans. Rozpouští se to(sypký prášek) v ústech a následně spolkne. Manželka i syn bez problém. Já nesnesu ani poloviční doporučenou dávku. Díval jsem se na obsah co mě tam dráždí-obsahuje to kyselinu citronovou. (Přitom citron mi nic nedělá.) Ten samý problém byl i při braní MMS,CDS. Nesnesl jsem ani polovičku toho co bez problémů zpolykali známí lidi kolem.
Je nějaká ,,finta" aby mi to střeva pobraly? Nějaká neutralizace? Neznehodnotilo by se to pak?
Mám problém s kyselinama. Hned to ze mě letí ven. Koupil jsem např.na doporučení známého hořčík s názvem Magnetrans. Rozpouští se to(sypký prášek) v ústech a následně spolkne. Manželka i syn bez problém. Já nesnesu ani poloviční doporučenou dávku. Díval jsem se na obsah co mě tam dráždí-obsahuje to kyselinu citronovou. (Přitom citron mi nic nedělá.) Ten samý problém byl i při braní MMS,CDS. Nesnesl jsem ani polovičku toho co bez problémů zpolykali známí lidi kolem.
Je nějaká ,,finta" aby mi to střeva pobraly? Nějaká neutralizace? Neznehodnotilo by se to pak?
-
- Starší člen
- Dal: 400 poděkování
- Dostal: 424 poděkování
Co se tyka cecka, tak je finta jednoducha .Porid si nejakou poradnou nemoc nebo aspon nejaky zanet. Mira tolerance cecka strevy urcuje zdravotni stav. kdyz ti nic neni, tak je velmi nizka, rekneme do 4 gramu. Kdyz mas nejakou poradnou nemoc, tak muzes zvladnout i pres 100 gramu za den bez prujmu.Kov píše:....Rozpustím si 2-3g ve 1,5l vody a celý den průběžně popíjím. Zkusil jsem i 5g,ale toto množství už moje střeva neberou a mám z toho slušný průjem....Je nějaká ,,finta" aby mi to střeva pobraly?...
Toleranci strev na cecko nekde uvadeji i jako test jak na tom zdravotne jsi. Cim nizsi, tim lip. Takze gratuluju ze tech 5 gramu nezvladnes. Samozrejme pokud jsi bral jeste neco s horcikem nebo neco jineho projimaveho, tak ukazatel neplati. Ja jsem to cet nekde jinde, ale vice mene to mas popsane i v Tuharskem, http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf , napriklad v prilozene kapitolce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Může to být v kyselosti - kyselina citronová je kyselina a citronová šťáva je zásaditá i když chutná "kysele".Kov píše:Díval jsem se na obsah co mě tam dráždí-obsahuje to kyselinu citronovou. (Přitom citron mi nic nedělá.)
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Stálý člen
- Dal: 53 poděkování
- Dostal: 157 poděkování
Céčko si rozmíchej (bez použití kovu) v rajčatové šťávě a můžeš i 10-20g za den, ideálně rozdělené do 2-3 dávek. Já v létě rozmixuju rajské a následně přimíchám porcelánovou lžičkou Cčko, po sezóně používám rajčatovou šťávu od Relaxu. Není to můj vynález, ale vyzkoušené to na sobě mám. Proti eventuelní tvorbě ledvinových kamenů, což při vyšších dávkách hrozí, je třeba suplementovat hořčík Přidávám gram chloridu hořečnatého rozděleného do 2litrů vody co vypiju za den.Kov píše: ... Zkusil jsem i 5g,ale toto množství už moje střeva neberou a mám z toho slušný průjem. ...
Přeji moudrost všem, kteří jí hledají
Hořký život dortíkem neosladíš.
Hořký život dortíkem neosladíš.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Jedinné, co těmi ledvinovými kameny ve vztahu k vitamínu C hrozí, je alopatická FarMuDrologie. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=105923#p105923 , ale nic proti dodávání hořčíku.Milenium píše: .... Proti eventuelní tvorbě ledvinových kamenů, což při vyšších dávkách hrozí ...
S laskavým pozdravem, Slávek.
-
- Starší člen
- Dal: 523 poděkování
- Dostal: 200 poděkování
Rozhovor o vitamínu C Mgr.Peter Tuhársky
o rakovině
o rakovině
‚Když nerozumíš minulosti, nebudeš schopen porozumět ani přítomnosti nebo utvářet budoucnost.‘