...Karbane karbane....tebe už tady pozná každej....i tvůj nejmilejší nepřítel.....a proč vytahuju tu diodu s motůrkem....protože s tebe nikdy nic jinýho nevypadlo... ....tak se zase ulož k zimnímu spánku.....a nebo jdi na Aldebarán....tam nejsou pitomci typu červená karkulka..nojo... píše:Ne, Karban bdí a sleduje.martin11 píše: Karban se zase vzbudil...tak ho nech.. ..vždyť sem už dal hodnotný příspěvek. ...ten motůrek s diodou. ..a kolik dostal bodů.... kč
Nevím, proč pořád vytahuješ motůrek s diodou, který skloužil jen k demonstrování rozdílu potenciálů dvou topných těles - el. radiátoru a litinové armatury topení.
Asi jako kdybych stále dokola vytahoval pítka ptáčků, která jsi zamýšlel plnit pomocí pohonu magnetickým motorem.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Připálené Karbanátky
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Reálný gravitaèní motor
... věřím, že se " TO " povede ......
Asi máš krátkou paměť - psal jsem tady toho dost o spoustě jiných věcí. Taky jsem dával dotazy některým těm lhářům, co zde uváděli zjevné nepravdy - většinou jen vztekle prskli a neodpověděli.martin11 píše: ...Karbane karbane....tebe už tady pozná každej....i tvůj nejmilejší nepřítel.....a proč vytahuju tu diodu s motůrkem....protože s tebe nikdy nic jinýho nevypadlo... ....tak se zase ulož k zimnímu spánku.....a nebo jdi na Aldebarán....tam nejsou pitomci typu červená karkulka
:O)))
Edit ... ale ano, Karbane ... pamatujeme si velmi dobře, jak jsi neustále přirovnával motor MDI k "lokomotivám na stlačený vzduch" ... a také to, jak jsi tvrdošíjně popíral funčnost zařízení GEET ... ... A(&F)
Když nepřivedeš energii, nic se ti točit nebude, v reálu určitě ne.A(&F) píše:... ty, poslouchej, ... a co kdybys alespoň jednou zkusil napsat, namísto dalšího nic neříkajícího příspěvku, PROČ to vlastně nemůže fungovat ... zkrátka něco víc, než obecnej názor .... ... (když už jsi ten "vynikající technik") ...
Možná v nějakých bludných zdáních, v kterých se utvrzuješ, ale ty mají do reality daleko - třeba jako ten nesmysl o pohonu bicyklu magnetickým samotočítkem, cos tu kdesi plácnul...
Edit: ... pleteš se, ... to jsem "neplácnul" já, ale někdo jiný ... ... A(&F)
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... ne, ne ... asi jsme si neporozuměli ... nešlo mi o "pouhou obecnou definici", ale o skutečné vysvětlení podstaty, proč zrovna tento "vztlakově gravitační motor" nemůže sám o sobě fungovat bez dodání externí energie ... ... dokaž, že jsi technik, který tomu opravdu rozumí a chápe všechny potřebné základní principy ...Anonymous píše:Když nepřivedeš energii, nic se ti točit nebude, v reálu určitě ne.A(&F) píše:... ty, poslouchej, ... a co kdybys alespoň jednou zkusil napsat, namísto dalšího nic neříkajícího příspěvku, PROČ to vlastně nemůže fungovat ... zkrátka něco víc, než obecnej názor .... ... (když už jsi ten "vynikající technik") ...
Možná v nějakých bludných zdáních, v kterých se utvrzuješ, ale ty mají do reality daleko - třeba jako ten nesmysl o pohonu bicyklu magnetickým samotočítkem, cos tu kdesi plácnul...
... stanov si sám, kolik na to potřebuješ času, jelikož za chvíli se ti "začnou courat lidi" ... ale do večera bys to zvládnout mohl, ne ??? ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
Ze stejného důvodu, jako se ti nebude donekonečna plácat ve vzduchu větroň, který táhne dolů gravitace a díky dopředné rychlosti se mu na křídlech vytváří vztlak.A(&F) píše:.. proč zrovna tento "vztlakově gravitační motor" nemůže sám o sobě fungovat bez dodání externí energie ...
Buď bys ten větroň musel něčím táhnout vpřed, abys měl dostatek vztlaku na překonání té gravitace až do míry, kdy nebude klesat, nebo by jeho hmotnost nesměla být vyšší než hmotnost okolního prostředí (tj. vzduchu) - pak by se ale jednalo o letadlo lehčí vzduchu, kde budou velké odpory a opět nutná energie pro dopředný (vodorovný) pohyb.
Pro kapalné prostředí platí totéž - jen připomenu, že např. ponorka se může potápět staticky i dymanicky a z obou způsobů výpývá analogie s letadlem.
* * *
Poznámka o courajícíh lidech unamená co...?
Ne, tohle je tvoje:A(&F) píše:Anonymous píše:...Možná v nějakých bludných zdáních, v kterých se utvrzuješ, ale ty mají do reality daleko - třeba jako ten nesmysl o pohonu bicyklu magnetickým samotočítkem, cos tu kdesi plácnul...
Žádná energie vyprodukovaná MM neexistuje - jde o typickou lež...A(&F) píše:... sice ti tam vypadla ta poslední část, ale to je jedno ... ano, funguje ... ... a dokonce je na Youtube nádherně znázorněn princip ... i zde se již kdysi něco podobného probíralo ... ...Anonymous píše:Zcela jistě ne tohle: "část pohonné jednotky (v tomto případě elektromotoru) může být postavena na principu čistého MM, tudíž je z něj možno získávat část energie "zadarmo" ... ELektricky poháněná část potom slouží pouze pro překonání "mrtvého bodu" ... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ... "A(&F) píše: ... co myslíš ?? ... je ??? ... anebo není ??? ... ... ... A(&F)
... a nerejpej, ... nebo sem napíšu něco o jedné mé hračce ... ale to potom nebudeš moc klidně spát ... to ti garantuju ... ... A(&F) ...
Re: magnetickej Wankel
Já se ovšem nikoliv pouze domnívám, ale ve věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.martin11 píše:...Zdravím Akord...a jsem rád, že jsi odborně vysvětlil co já bych pracně koktal....on totiž nemůže existovat žádný magnetický motor a důkaz o tom již brzy přinesu, jen co dodělám model toho pístového 12ti válce...na tomto modelu půjdou ověřit všechna možná magnetická točítka, protože to bude taková stavebnice na pokusování....Akord píše:Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.
..doufám , že se mi do Vánoc sejdou všechny díly z různých koutů republiky tak abych mohl začít skutečně pokusovat a ne se jen "karbanovsky" domnívat... ..na modelu půjdou měřit všechny síly , které magnety vůči sobě vytvářejí...a to jak přitažlivé tak odpudivé. a půjde i měřit síly vedlejších magnetických polí...tj např 2 pístů vedle sebe....no, tak ukončeme debatu o magnetickém Wankelu....máme jinou práci . ...zdraví martin11
Je záslužné, že se z těch tvých slepých pokusů budou moci poučit i další - přece jen je fyzický model pro řadu lidí přesvědčivější, čestný nepříteli....
))
-
- Zasloužilý člen
...hele...karbane....mužeš zde popsat , respektive namalovat alespoň jeden svuj pokus.....myslim , že kecáš....a nic jsi nikdy nezkusil.. ...ani na základní škole.....tak se ukaž , ať vidim , jak jsi byl v mládí tvořivej....asi karban.... píše:Já se ovšem nikoliv pouze domnívám, ale ve věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.martin11 píše:...Zdravím Akord...a jsem rád, že jsi odborně vysvětlil co já bych pracně koktal....on totiž nemůže existovat žádný magnetický motor a důkaz o tom již brzy přinesu, jen co dodělám model toho pístového 12ti válce...na tomto modelu půjdou ověřit všechna možná magnetická točítka, protože to bude taková stavebnice na pokusování....Akord píše:Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.
..doufám , že se mi do Vánoc sejdou všechny díly z různých koutů republiky tak abych mohl začít skutečně pokusovat a ne se jen "karbanovsky" domnívat... ..na modelu půjdou měřit všechny síly , které magnety vůči sobě vytvářejí...a to jak přitažlivé tak odpudivé. a půjde i měřit síly vedlejších magnetických polí...tj např 2 pístů vedle sebe....no, tak ukončeme debatu o magnetickém Wankelu....máme jinou práci . ...zdraví martin11
Je záslužné, že se z těch tvých slepých pokusů budou moci poučit i další - přece jen je fyzický model pro řadu lidí přesvědčivější, čestný nepříteli....
))
.....a na doplnění.....vsadim se...a rád bych prohrál, že sem nic...NIC....nedáš....takže.... ...a rád se ti omluvím....martin11
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... zeptám se naprosto vážně: ... "a to, že jsi to zkoušel právě ty (a neuspěl), tak to jako má být onen důkaz všeobecné nefukčnosti toho kterého principu ???" ... ...asi karban.... píše:věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.
... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
A to, že NEJEN já jsem zkoušel (a přede mnou tisíce jiných, i nadanějších, zkušenšjších a lepším technickým zázemím) a NIKDY neměl nikdo z nich v přépadě magnetického samotočítka úspěch - toto budiž důkazem. že obecně zveřeňěné teorie i z těchto pokusů vycházející jsou platné a nezmění na tom nic ani nějaký "perpetomobilně věřící"....A(&F) píše:... zeptám se naprosto vážně: ... "a to, že jsi to zkoušel právě ty (a neuspěl), tak to jako má být onen důkaz všeobecné nefukčnosti toho kterého principu ???" ... ...asi karban.... píše:věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.
... ...
Kdesi jsem to zde popisoval - počátek byl u toho kolečka s magnety po obvodě a rukou jsem to poháněl.martin11 píše: ...hele...karbane....mužeš zde popsat , respektive namalovat alespoň jeden svuj pokus.....myslim , že kecáš....a nic jsi nikdy nezkusil.. ...ani na základní škole.....tak se ukaž , ať vidim , jak jsi byl v mládí tvořivej....
.....a na doplnění.....vsadim se...a rád bych prohrál, že sem nic...NIC....nedáš....takže.... ...a rád se ti omluvím....martin11
Posléze vačka a pokusy o náhon páčky, co kývala a měla se oddalovat, pak nějaké clonky, co měly clonit magnet ve fázi odstupné a nestínit další na fázi přistupující a tak.
Jsou to blbiny, martine11, trocha pokusů pro nic. V totmo jsi byl samozřejmě mnohem dokonalejší - řešil jsi ten nesmysl za použití větších investic, času i jiných prostředků.
Opravdu ti budiž ke cti, že onen demonstrační model uvedeš ve finál a ku prospěchu dalších případných pokusníků či jen návštěvníků třeba toho Muzea Motyček... (MM)...
-
- Zasloužilý člen
...hele karbane...nevokecávej situaci a namaluj jak vypadalo tvoje točítko......my si z toho něco vybereme...a asi se budeš divit...i poznáme....jakej jsi.....a nesnaž se někde něco vobšlohnout....to také poznáme....a že nikdy nikdo neměl uspěch ještě neznamená , že to nejde....jo....a jednou pro vždy....nejsme žádní..."perpetomobile věřící..."....karbane jeden... ....tvuj milující martin11asi ten karban.... píše:A to, že NEJEN já jsem zkoušel (a přede mnou tisíce jiných, i nadanějších, zkušenšjších a lepším technickým zázemím) a NIKDY neměl nikdo z nich v přépadě magnetického samotočítka úspěch - toto budiž důkazem. že obecně zveřeňěné teorie i z těchto pokusů vycházející jsou platné a nezmění na tom nic ani nějaký "perpetomobilně věřící"....A(&F) píše:... zeptám se naprosto vážně: ... "a to, že jsi to zkoušel právě ty (a neuspěl), tak to jako má být onen důkaz všeobecné nefukčnosti toho kterého principu ???" ... ...asi karban.... píše:věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.
... ...
Nic tu malovat nebudu, ani nemám kam.martin11 píše:...hele karbane...nevokecávej situaci a namaluj jak vypadalo tvoje točítko......my si z toho něco vybereme...a asi se budeš divit...i poznáme....jakej jsi.....a nesnaž se někde něco vobšlohnout....to také poznáme....a že nikdy nikdo neměl uspěch ještě neznamená , že to nejde....jo....a jednou pro vždy....nejsme žádní..."perpetomobile věřící..."....karbane jeden... ....tvuj milující martin11asi ten karban.... píše:A to, že NEJEN já jsem zkoušel (a přede mnou tisíce jiných, i nadanějších, zkušenšjších a lepším technickým zázemím) a NIKDY neměl nikdo z nich v přépadě magnetického samotočítka úspěch - toto budiž důkazem. že obecně zveřeňěné teorie i z těchto pokusů vycházející jsou platné a nezmění na tom nic ani nějaký "perpetomobilně věřící"....A(&F) píše: ... zeptám se naprosto vážně: ... "a to, že jsi to zkoušel právě ty (a neuspěl), tak to jako má být onen důkaz všeobecné nefukčnosti toho kterého principu ???" ... ...
... ...
To kolečko s magnetama po obvodě mělo vačku - jakoby růživi, náhon na vahadlo s magnetem a ten měl svým pohybem dělat to, co jsem už uvedl - přiblížit se a oddálit vždy od magnetu na obvodě kolečka.
Až budu čmárat, tak ti to namaluju a dám sem odkaz na obrázek...
Ale dyk to sakra není nic zajíímavýho, co na takový ptákovině uvidíš...
Ano, bohužel je opravdu blbost vůbec postavit tyhle dvě záležitosti jako pokusy o let a pokusy o magnetické samotočítko vedle sebe.A(&F) píše: ... a to je opravdu zárukou nefunkčnosti ??? ... ... vždyť asi nemá smysl pořád dokola připomínat, že zcela stejná situace byla i letadla, ... že ? ... ... a to i přestože se o to stejné před bratry Wrightovic neúspěšně pokoušeli tisíce a tisíce zoufalců již od dob bájných Ikarů ... ... a že jedinej, kdo měl nějakej úspěch byl benediktínskej kutňák Eilmer zhruba někdy na přelomu 10 a 11 století, ... ale na jeho 200 m dlouhý klouzavý let se tak nějak ve víru doby úúúplně pozapomělo ... http://www.spstr.pilsedu.cz/osobnistran ... lymonk.pdf ...
... to je ale blbost, co ??? ... A(&F) ...
Nebudu se stydět zde uvést ani můj hloupý pokus - samozřejmě o let vzduchem.
Měl jsem možná štěstí, že mi fundovanější lidé zastavili dokončení experimentu a vysvětlili pojem "plošné zatížení" - prostě i flamingo z lišt 20x20 a prostěradel o rozpětí necelých tří metrů je na panáčka ze čtvrté třídy malé a starty nikoli ze svahu, ale z pahrbku by mohly mít i tragický následek.
I tohle jsem pochopil, stejně jako slepou cestu k magnetickému samotočítku a postavil jsem si raději létající model.
===
Ne každý ovšem měl možnost si různou techniku jako malý osahat - možná v kombibnaci s určitou leností si informace porovnat a vyhodnotit pak tápe a podléhá bludům různých kecků, hrajících si na tajemné objevitele (a že jich mezi "perpetomobilně věřícími" je většina...).
Edit: ... prosím, měj ohled na ostatní a najdi si nějakou jinou novou, zatím ještě "nevomletou hlášku", která nebude tolik únavná ... dík ... A(&F) ...
Re: otázka pre pružinárov k mag. poliam
Ano, měl Karban v tomto pravdu.martin11 píše: ...no právě...začíná se to komplikovat....v tomhle měl Karban pravdu....vzal jsem si to k srdci...a třeba u mého motoru jsem všechno zbytečné odstranil....hlavně místo 72 toroidních magnetů budou "jen " 3..... ...bude se to lépe dělat...
A někokrát to opakoval, věděl totiž proč.
Vůberc nic ve zlém - já se vůbec nevyznám třeba ve fotomateriálech a filmech...