Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Koloidní stříbro
Jak uz jsem tu zminil, kvalitni levne zdroje brzy udelam, ale jeste neni cas, a tak jsem potreboval neco jednoducheho vyhovujiciho a vyrobitelneho za par minut. Kdyz vidim s jakymi potizemi se mnozi potykaji, tak toto bude pro ne ok. Je to velmi jednoduchy zdroj napajeny primo ze site, avsak pokud je spolehlive zapojena zem, tak neni na elektrodach neberpecny protoze na vystupu je odpor 220000 ohmu, a ten nedovoli pri dotyku pruchod nebezpecneho proudu. Druha elektroda je zamerne pripojena na zem a ne na nulak, protoze v mnoha pripadech neni jiste na ktere strane je v zasuvce faze. Vstupni napajeci dioda je tam ptoto 2x. a pak uz je opravdu jedno na ktere strane je v zasuvce Faze. Tento zdroj tim ze zacina vysokym napetim, tak reakce zacina rychle, a behem nekolika minut napeti pada na tak nizke hodnoty ze se zdroj uz chova jako pro nas ucel vyhovujici zdroj proudu.
Elektrody prumer 2mm maji ponor 90 mm a vzdalenost 15 mm.
Elektrody naprosto vyhovuji s cistotou 99,9%, a to je pro nase ucely uplne zbytecne vysoka cistota, ale vyjdou na 100kc, tak neni duvod jit do horsich. Ale ani do lepsich, je to zcela nesmyslna snaha, a kdo je jineho nazoru, tak at si chvili pohraje s kalkukackou. Podstatne vyznamnejsi je cistota vody. Vyhovuje zde zminena AQUA PURIFICATA od vyrobce Kulich. Je v ni sice 100x - 1000x vice necistot nez se vam tam dostane z elektrod vyse zminene cistoty, ale vyhovuje.
Naprosto zasadni je ale michani elektrolytu pri reakci. Pri stojate vode 2 deci hrnek uz po prvnich minutach dochazi k aglomeraci a za par dalsich minut dokonce zacne opet klesat vodivost elektrolytu vlivem maximalniho nasyceni vody stribrem. To se samozrejme deje jen v okoli elektrod tim ze voda stoji a nemicha se. Pri michani je 2 deci kvalitniho koloidu hotovo asi za hodinu.
Tak snad to mnohym pomuze, timto jednoduchym postupem udelate mnohem kvalitnejsi produkt nez mnohymi prodavanymi pristroji.
Elektrody prumer 2mm maji ponor 90 mm a vzdalenost 15 mm.
Elektrody naprosto vyhovuji s cistotou 99,9%, a to je pro nase ucely uplne zbytecne vysoka cistota, ale vyjdou na 100kc, tak neni duvod jit do horsich. Ale ani do lepsich, je to zcela nesmyslna snaha, a kdo je jineho nazoru, tak at si chvili pohraje s kalkukackou. Podstatne vyznamnejsi je cistota vody. Vyhovuje zde zminena AQUA PURIFICATA od vyrobce Kulich. Je v ni sice 100x - 1000x vice necistot nez se vam tam dostane z elektrod vyse zminene cistoty, ale vyhovuje.
Naprosto zasadni je ale michani elektrolytu pri reakci. Pri stojate vode 2 deci hrnek uz po prvnich minutach dochazi k aglomeraci a za par dalsich minut dokonce zacne opet klesat vodivost elektrolytu vlivem maximalniho nasyceni vody stribrem. To se samozrejme deje jen v okoli elektrod tim ze voda stoji a nemicha se. Pri michani je 2 deci kvalitniho koloidu hotovo asi za hodinu.
Tak snad to mnohym pomuze, timto jednoduchym postupem udelate mnohem kvalitnejsi produkt nez mnohymi prodavanymi pristroji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Luděk dne úte 22 dub 2008 14:21, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Luděk
Promiň Luďku ale právě pro ty lidi kteří mají problém i s nejjednoduššíma zdrojema, bych sem zdroj spojený se sítí v životě nedal, tam přece nejde o ten odpor co dáváš do série ale že neodborníci budou manipulovat přímo s 230V!!!
Navrhuji ti smaž schema, poslechnout nemusíš, ale svědomí máme každý jen jeden.
Navrhuji ti smaž schema, poslechnout nemusíš, ale svědomí máme každý jen jeden.
Dobre tedy, castecne s tebou souhlasim a proto dodatecne uzivatele postrasim. Ale presto povazuji za uzitecne co jsem sem dal. Se siti stejne manipuluje kazdy svobodne dle sveho uvazeni a vlastni zodpovednosti. Kdokoli si muze svobodne strkat hrebiky do zasuvek. Jak je to nebezpecne by mel kazdy vedet. Nekdo si troufa zapojit lustr, nekdo i zasuvky nebo opravit lampicku, a mnoho z techto lidi dokaze bezpecne zachazet i s tim co jsem sem dal, prestoze nedokazou jakkoliv pracovat s polovodicovymi soucastkami. Nekteri tomu i rozumi, a jen z pohodlnosti nejdou do slozitejsi technologie. Toto poridis pod 200kč i s elektrodama.
Je jasné že celé zapojení musí!!! být mechanicky provedeno tak aby nemohlo dojít k žádnému rozpojení části obvodu nebo nějakému zkratu. Dále musí!!! být izolováno tak aby nebylo možno na žádnou část obvodu sáhnout, a zejména výstupní odpor musí být dokonale chráněn proti poškození a zkratu, protože tento odpor je zodpovědný za bezpečný proud do elektrody, a jeho poškození může z elektrody udělat vražednou zbraň.
Dále je jasné že celé zapojení je proti bezpečnostním normám, a podle nich nesmí nikdy být zapojeno do sítě. Proto je na vlastní zodpovědnosti každého kdo daná rizika dokáže spolehlivě odhadnout jak se zapojením naloží. Kdo to odhadnout nedokáže, nesmí ho používat.
Poslední důležitá poznámka!!!
Kondenzátor je nabitý na více než 300V!!! a to i po odpojení ze sítě!!! Je nutné zapojení nejdříve odpojit ze sítě, a pak teprve po pár minutách vyndat elektrody z vody. Nebo elektrody na pár minut zkratovat. Jinak může kondenzátor zůstat nabitý i týdny!!
Hodnota odporů je pro kvalitu i bezpečnost ZÁSADNÍ!! nejde o tolerance, ta může být i 10%, ale nesmí být chyba o řád a nebo odpory přehozené!!! to MUSÍ BÝT OVĚŘENO NA 100%!!!!!!!
Je jasné že celé zapojení musí!!! být mechanicky provedeno tak aby nemohlo dojít k žádnému rozpojení části obvodu nebo nějakému zkratu. Dále musí!!! být izolováno tak aby nebylo možno na žádnou část obvodu sáhnout, a zejména výstupní odpor musí být dokonale chráněn proti poškození a zkratu, protože tento odpor je zodpovědný za bezpečný proud do elektrody, a jeho poškození může z elektrody udělat vražednou zbraň.
Dále je jasné že celé zapojení je proti bezpečnostním normám, a podle nich nesmí nikdy být zapojeno do sítě. Proto je na vlastní zodpovědnosti každého kdo daná rizika dokáže spolehlivě odhadnout jak se zapojením naloží. Kdo to odhadnout nedokáže, nesmí ho používat.
Poslední důležitá poznámka!!!
Kondenzátor je nabitý na více než 300V!!! a to i po odpojení ze sítě!!! Je nutné zapojení nejdříve odpojit ze sítě, a pak teprve po pár minutách vyndat elektrody z vody. Nebo elektrody na pár minut zkratovat. Jinak může kondenzátor zůstat nabitý i týdny!!
Hodnota odporů je pro kvalitu i bezpečnost ZÁSADNÍ!! nejde o tolerance, ta může být i 10%, ale nesmí být chyba o řád a nebo odpory přehozené!!! to MUSÍ BÝT OVĚŘENO NA 100%!!!!!!!
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ty bláho, tak to je Luďku přímo suicide zapojení
Jenom aby ten, co to zkusí postavit bez potřebných znalostí ve snaze o vytvoření ozdravného roztoku nebylo to poslední, co pro své zdraví vykonal.
To už je daleko bezpečnější tohle primitivní zapojení se 3ks 9V.
Tranzistor jakýkoliv PNP typ, třeba BC327, odpor R1 - 10k, R2 - 1,2k, proud z toho leze cca. 0,5mA, což vychází u kulatých elektrod o průměru 2mm na ponor kolem 6cm.
A-B je výstup na Ag elektrody.
Radši tady vložím i zapojení nožek u PNP tranzistoru pro úplné laiky.
Jenom aby ten, co to zkusí postavit bez potřebných znalostí ve snaze o vytvoření ozdravného roztoku nebylo to poslední, co pro své zdraví vykonal.
To už je daleko bezpečnější tohle primitivní zapojení se 3ks 9V.
Tranzistor jakýkoliv PNP typ, třeba BC327, odpor R1 - 10k, R2 - 1,2k, proud z toho leze cca. 0,5mA, což vychází u kulatých elektrod o průměru 2mm na ponor kolem 6cm.
A-B je výstup na Ag elektrody.
Radši tady vložím i zapojení nožek u PNP tranzistoru pro úplné laiky.
Naposledy upravil(a) Craft dne úte 22 dub 2008 20:12, celkem upraveno 3 x.
-
- Zasloužilý člen
craft
To jsem ještě neviděl, please-co tam dělá ten tranzistor-teda, jakou má funkci? Strašně rád se poučím-myslím to vážně, nechci nic hanit, i když to často dělám, terazky se ptám slušně-proč zkratuješ ty chudinky baterky??? Máš je rád rychle vybyté??
a co takhle pouzit levnou elektrickou VN placacku namouchy?
jsou v ni 2ks 1.5V akumulatoru.
Napeti mozna 5kV mozna 10kV taky dostatecny.
Proud bude urcite dost malej a nikoho to snad nezabije :-))
No dost bylo srandy....
Nacetl jsem toho o KS hodne samozrejme ze mne nektere veci unikly popripade se chci ujistit zda jsem neco spatne nepochopil, muze se nekdo kdo to ma lepe nastudovane prosim vyjadrit k tomuhle ?
Cim vetsi proud tim vetsi "nanocastice" ucinne jsou pouze ty male aby pronikly a pusobily i na ty nejmensi viry
Cim vetsi castice (tj. vyssi proud) tim mene ucinne cim mensi castice (tj. mensi proud) tim vice ucinne
Hustota proudu 0.155mA/cm je udavana optimalni tvorbu spravne velikosti nanocastic stribra.
Jaky efekt ma KS ktere se vyrabi jeste mensim proudem resp. proudovou hustotou nez je 0.155mA ? Znamena to ze jsou ty castice KS zase moc male a nebo budou jeste ucinnejsi ?
Napeti mozna 5kV mozna 10kV taky dostatecny.
Proud bude urcite dost malej a nikoho to snad nezabije :-))
No dost bylo srandy....
Nacetl jsem toho o KS hodne samozrejme ze mne nektere veci unikly popripade se chci ujistit zda jsem neco spatne nepochopil, muze se nekdo kdo to ma lepe nastudovane prosim vyjadrit k tomuhle ?
Cim vetsi proud tim vetsi "nanocastice" ucinne jsou pouze ty male aby pronikly a pusobily i na ty nejmensi viry
Cim vetsi castice (tj. vyssi proud) tim mene ucinne cim mensi castice (tj. mensi proud) tim vice ucinne
Hustota proudu 0.155mA/cm je udavana optimalni tvorbu spravne velikosti nanocastic stribra.
Jaky efekt ma KS ktere se vyrabi jeste mensim proudem resp. proudovou hustotou nez je 0.155mA ? Znamena to ze jsou ty castice KS zase moc male a nebo budou jeste ucinnejsi ?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Aqua pro injectioe od IMUNY v CZ ??
Dostať ju už bežne v lekárňach, pri cene 40,-Sk/0,5 l ani nerozmýšľam nad inou alternatívou. Leda že by som si otvoril Strieborné Kúpelega píše:To zni zajimave, ovsem kde tuhle supervodicku sezenu v CZ ?
Kolik vubec stoji ta 0.5litrova flaša?
Jak je možne ze se neda tak cista destilka udelat doma na kolene s normalnim destilatorem ?
Myslím, že jej majú dosť aj v pohraničí - Čadca, Bytča, Púchov, Nové Mesto, Myjava, Skalica, Holíč, Kúty... (hádam som nič nezabudol )
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
pre Crafta
Prečo nepoužiješ veľmi jednoduché a lacné riešenie s LM 334? Napr.:
Re: 300V ?
hmm jako zdroj tam je 40V...chiq píše:Prečo nepoužiješ veľmi jednoduché a lacné riešenie s LM 334? Napr.:
je zapotrebi neco na tom zmenit kdyz bych do toho pusil 60V nebo vic?
To genialne jednoduchy zapojeni o par prispevku vyse primo na 220V kery pry dava 300V se mi libi vic. To bude asi rychlejsi ze?
Akorat ze zase tenhle LMM 334 jestli jsem pochopil z textu umi automaicky regulovat nastaveny proud ??
Mam omylem koupenych asi 6ks NE555N (K58622) pro ktery nemam pouziti, daly by se na neco takovyho taky vyuzit?
zdravi
ga
Všechna zdejší schemata jsou funkční, a i bezpečnější než to moje.
Moje volba toho zapojeni je právě kvůli vysokému napětí kdy rychle začíná reakce, a pak není problém jen stopnout čas, a je hotovo. U zdrojů s malým napětím je dle čistoty velmi variabilní začátek reakce, a pak je nejasné od kdy stopovat. A odpor z vysokého napětí se v tomto případě už chová jako zdroj proudu. Ne tak přesný jako elektronicky regulovaný, ale pro náš účel vyhovující.
Moje volba toho zapojeni je právě kvůli vysokému napětí kdy rychle začíná reakce, a pak není problém jen stopnout čas, a je hotovo. U zdrojů s malým napětím je dle čistoty velmi variabilní začátek reakce, a pak je nejasné od kdy stopovat. A odpor z vysokého napětí se v tomto případě už chová jako zdroj proudu. Ne tak přesný jako elektronicky regulovaný, ale pro náš účel vyhovující.
-
- Zasloužilý člen
LM334 je proudový zdroj(asi 25,-), totéž umí TL431 (3,50) s jedním odporem. Podívejte se do datasheetů těchto obvodů na netu, vždy tam mají doporučené zapojení.
Max. napájecí napětí těchto obvodů je 37-40V, tak že s tím nic neuděláte.
V tom pdf je schemátko na str.17 dole a funguje to i bez toho tranzistoru jen s tím odporem Rcl.
Max. napájecí napětí těchto obvodů je 37-40V, tak že s tím nic neuděláte.
V tom pdf je schemátko na str.17 dole a funguje to i bez toho tranzistoru jen s tím odporem Rcl.
STOPOVAT ??
Ja nejsem stopar a nechci nic stopovatLuděk píše:Všechna zdejší schemata jsou funkční, a i bezpečnější než to moje.
Nelze udelat nejake automaticke vypnuti napriklad pri snizeni napeti (pri konstantnim proudu) ? Bude to urcite i presnejsi
co takhle vykuchat merak PPM ?
V tom pripade asi bude nejlepci a nejpresnejsi vykuchat merak PPM a napojit ho na tu regulaci zdroje.. nebo ne?
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: pro chiq
Ale tady chiq nejde o mě, ale o ostatní, pro které je cokoliv složitějšího problém, čím více součástek, tím je to pro ně větší problém, natož aby věděli, jak kterou součástku správně zapojit. To od Luďka je naprosto primitivní, ale zase příliš nebezpečné pro laika.chiq píše:Prečo nepoužiješ veľmi jednoduché a lacné riešenie s LM 334?
To schéma, co jsi tady vložil znám a vůbec jsem si na něj nevzpomněl, už jsem jej totiž někde viděl, možná tady U Pramene v jiném vlákně.
Osobně jsem začínal na dvou tranzistorech a postupně se prokousával vším, co tady habana uvedl a vše si prakticky ověřoval. Dnes má můj generátor 2 operáky, 5 tranzistorů, 2 relátka, obvod pro řízení rychlosti míchadla, 2 měřáky, signalizaci několika procesů a plno pasivních součástek kolem, takže se už poněkud dosti zapojení rozrostlo a stále není vývoj generátoru u konce. Sice hodně součástek je pro vyhodnocování koncentrace a nastavení automatiky pro vypnutí za předpokladu dodržení všech kritérií a taky pro velmi přesné a jemné nastavení konstantního proudu, takže už trošku brutus, ale zase dělat s ním velmi kvalitní KS o variabilním množství je úplná pohoda