Gillian píše:
Spaceballe, nedávno ses tady zmínil o mikrovlnném motoru, něco k tomu jsem našla, ale většina materiálů k tomu je v angličtině a tak jsem pochopila vlastně jenom to, že tento způsob pohonu byl vlastně vyvíjen pro satelity a vesmírné sondy, kterým by ušetřil velké procento váhy, kterou zabírá palivo. Také jsem pochopila, že by se jednalo o horizontální pohyb, s vyrušením gravitace. Není to další hoax ?
Samozřejmě že to byl hoax, ale jen do té doby, než se vynořil první funkční prototyp s hruba 1,5 gramovým "tahem" a pak
replikace s téměř 10ti gramovým "tahem". Poté to vzbudilo ten patřičný zájem vědců, hlavně z NASA a nějaké ty granty
taky byly. Magnetron byl vykuchaný z obyčejné kuchyňské mikrovlnky a těleso motoru tvořil jakýsi kónus z měděného
plechu se zaslepenými čely z téhož materiálu. Vysvětlení pohybu "izolované" soustavy se nám nepodaří Newtonovými
zákony a pro vysvětlení musíme do STR. Fázová vlna může být jakkoliv rychlá a mikrovlny mají jak korpuskulární, tak i
vlnový charakter. Fázová vlna však energii nepřenese, ale v rezonanci (v závislosti na vzdálenosti obou čel motoru)
vzniknou vlny, které jsou jakýmsi "zhmotněním" fázové rychlosti na grupovou díky vzájemným interakcím různě rychlých
vln z rezonance. Grupová rychlost je již nositelkou informace a pohybová energie (korpuskulární charakter) působí
větším tlakem na větší ploše, než na menší....a proto se to hýbe ve směru větší plochy konce kónusu . Docela by mne
zajímal pokus s instalovanými detektory uvnitř tělesa...zda by to fungovalo (Heisenbergova relace neurčitosti)...
S využitím supravodičů by bylo možno realizovat takzvané antigravitační vznášedla a pod. K pohonu těchto motorů není
třeba žádné pracovní médium (nádrže s palivem), které nebude nikde vyfukovat a i když se nebude jednat o pravou
antigravitaci ve smyslu odstínění gravitačního pole, bude iluze antigravitace dokonalá. Zdržovati se pod vznášejícím
objektem s mikrovlnným pohonem nebude nijak nebezpečné (pokud nevysadí zdroj el. energie) jak v případě lifterů, které
pod sebe foukají nebezpečný ionizovaný vzduch z reaktivního principu. Mikrovlnný pohon by měl být čistě elektrický a na
venek se neprojevuje ničím jiným, než silou. Stačí to takhle jednoduše?
jj, kdysi jsem se o to zajímal...připomíná mi to tornádové motory...