Akorde, musím přiznat, že jsi mě překvapil. A příjemně. Děkuji.Akord píše:Nebudu to rozpitvávat, jenom si nejsem jistý, zda tohle nekomu poslouží:
(nejdrív bez plíšku, pak s ním)
...a tvá karma stoupá...
Jaký používáš software na vizualizaci?
Akorde, musím přiznat, že jsi mě překvapil. A příjemně. Děkuji.Akord píše:Nebudu to rozpitvávat, jenom si nejsem jistý, zda tohle nekomu poslouží:
Pokud můžu požádat ještě o jedno zobrazení...Akord píše:Nebudu to rozpitvávat, jenom si nejsem jistý, zda tohle nekomu poslouží:
Na karmu nebo dojmy moc nespoléhám, je to výrazne subjektivní hra.DrJarda píše: ...Jaká je vizualizace, když feromagnetický L-plech bude po celé délce magnetu? Viz přiložený obrázek.
Přesně jak to popsal Adam.adam.benda píše:(!) To, co nám Akord "vyfotil" ze svého softwaru neodpovídá situaci v magnetickém motoru Omega! Na snímcích je vyobrazena situace, kdy feromagnetikum je libovolné a "absorbuje" magnetické pole velice málo.
Kéž by se ti, Akorde, povedlo, nastavit magnetické vlastnosti L-plíšku tak, aby představoval tzv. magneticky měkký materiál... (/magneticky měkké železo).. ..Ano, pokud teď někoho napadlo slovo Permalloy, napadlo ho to správně..
Jinak průběh Jardovy stavby Omegy můžete v případě zájmu průběžně sledovat na:
http://adambenda.net/index.php?id=c00015
Tohle je nekorektní. Nemám rád strílení naslepo, co je bežný pruvodní jev na fóru. Já si železo s ostatními materiály nepletu. Obrázek platil pro Permalloy, i s definovanou H-B charakteristikou. Protože Permalloy je dost druhu, vybral jsem ten, který absorbuje pole co nejvíce, a proto se budu teď ptát já, když tady jsou odborníci, ať nekdo rekne, který typ permalloy to zhruba je, nebo na který se to podobá ?adam.benda píše:(!) To, co nám Akord "vyfotil" ze svého softwaru neodpovídá situaci v magnetickém motoru Omega! Na snímcích je vyobrazena situace, kdy feromagnetikum je libovolné a "absorbuje" magnetické pole velice málo. Vidíte tu případ, kdy vezmete L-plíšek z běžné oceli a přiložíte ho k magnetu dle vyobrazení... Omega v tomto případě nemůže fungovat (vidíte, jak se magnetické pole nachází i kolem L-plíšku, resp. za plíškem).
Kéž by se ti, Akorde, povedlo, nastavit magnetické vlastnosti L-plíšku tak, aby představoval tzv. magneticky měkký materiál... (/magneticky měkké železo).. ..Ano, pokud teď někoho napadlo slovo Permalloy, napadlo ho to správně..
I tak děkuju za exaktní vykreslení magnetického pole pomocí tohoto softwaru
Dnes jsem jen v rychlosti projel dokument o magnetech, který nám sem poslal DrJarda. Vřele doporučuji více či méně prostudovat. Na straně 41 se nachází vyobrazení siločár magnetického pole právě v situaci, kdy je k magnetu přiložen magneticky měkký materiál (Permalloy, apod.). Toto vyobrazení se nezávisle na sobě shoduje s mým tvrzením, jak siločáry magnetického pole vypadají s přiloženým Permalloyem. Pro ty, kteří jsou líní, ten dokument studovat (velká škoda), tady vystřihuju obrázek z té strany 41...
Jinak průběh Jardovy stavby Omegy můžete v případě zájmu průběžně sledovat na:
http://adambenda.net/index.php?id=c00015
Neustále zníš na tomto fóru jako zcela znalý a striktní člen (mimochodem, taky běžný pruvodní jev na fóru) a chceš mi trvdit, že obrázek, o kterém je řeč, vystihuje situaci, kdy je k běžně prodávanému magnetu umístěn Permalloy s největší schopností absorbce mag. pole?? To skutečně ukazuje obrázek?? Co na něm vidíš ty? Já vidím situaci jakéhokoliv běžného plechu.. Nemusel jsem se nabiflovat všechny definice na škole, abych měl jedničky.. ..já ten tvůj obrázek mám skoro denně fyzicky v ruce, z reálných magnetů a reálnýho Permalloye a žádný magnetický pole za Permalloyem není. Subjektivně není znát ani minimum! A to je snad dost podstatnej fakt. Ok, pro tebe speciálně intenzitu magnetickýho pole změřím, až nám habana postaví gaussmetr.. Nebo ti mám udělat mapování pomocí ocelových pilin?? Abyses necítil, že bych po tobě náhodou střílel naslepo nebo byl nekorektní, jak říkáš???? Pokud ses nevšiml, když střílím naslepo, tak to dávám vždycky znát!Akord píše:Tohle je nekorektní. Nemám rád strílení naslepo, co je bežný pruvodní jev na fóru. Já si železo s ostatními materiály nepletu. Obrázek platil pro Permalloy, i s definovanou H-B charakteristikou. Protože Permalloy je dost druhu, vybral jsem ten, který absorbuje pole co nejvíce, a proto se budu teď ptát já, když tady jsou odborníci, ať nekdo rekne, který typ permalloy to zhruba je, nebo na který se to podobá ?
Ať sem dá charakteristiku, a já zverejním svou, pro kterou platil obrázek. Navíc dodávám, že magnet byl FeNdB, tech je taky dost druhu, vybral jsem často prodávaný materiál. Magnet má délku 100mm, ostatní rozmery jsou pak v mírce. Tloušťka Permalloy 3mm.
Ok, házim..tbest píše:Adame hoď sem víc info o Permalloy .....
Když se nacházejí feromagnetika v magnetickém poli, sami se chovají jako slabé magnety.. jsou zkrátka zmagnetovány... typický příklad je zde..tbest píše:.... Jinak ty plechy z hdd, elmagnetů atd. po přiložení magnetu, sami přitahují kovové předměty, dokonce lze pozorovat, jakoby slabý náznak pólů na hranách ....
Mám pocit, že se nemusíme zaměřovat přímo jenom na permalloye.. ale i na další magneticky měkký matroše.. ..výsledek by mohl být podobný. Možná nejdostupnější budou ty plechy z transformátorů nebo z dynam.. to by snad někde schrastit šlo.. zkusím někde něco vyhrabat a udělat pár jednoduchých testů absorbce...lajos píše:Domnívám se že permaloy by měl být mag. materiál s širšími možnosti sicení, jak do šířky tak do výšky magnetizace, jenže kde ho vzít????? U nás existuje(existovalo) maximálně C jádro a amerika je amerika- objednejte si něco u nich, i kdyby jste měli jejich posr... platné karty na objednání, již vás vidím jak jste půl roku příjemně napjatí, co vlastně obdržíte??
obycajny plech co sa predava v tabulach 2x1m by nemohol byt?adam.benda píše:Ještě k mému krátkému pojednání zeleným písmem....: Proč jsem popisoval obecně magneticky měkké materiály, když otázka původně zněla Podrobnosti o permalloy? Protože se snažím naznačit, že bychom se neměli omezovat pouze na permalloy, ale i na jiné (a asi i dostupnější) magneticky měkké materiály, které se, dle mého, chovají dost podobně jako permalloy. Přímo o permalloyech toho tolik nevím, jen to, že je to slitina železa a niklu a magnetické vlastnosti se přirozeně mění množstvím přísad Ni.. Ale těžko se shání a plechy z traf by mohly být dostupnější... Zkrátka nehledáme přímo permalloy, ale materiál dostatečně magneticky měkký. ..tedy pokud se samozřejmě nepletu..