Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
...nekterí postrádají fantazii, dobrou vůli a čas....
Jako treba já. Stále se ale nevyčistili prazákladní otázky.
Podle mne:
1. Na stovkách MHz neexistuje žádná rezonance v kovech. Jedná se o divnou informaci porovnatelnou s chybou.
2. Dodávkou tepla a tepelnou izolací jádra vznikne duvod na velký nárust teploty vedoucí až k vyparení kovu.
Kdyby nejaká rezonance existovala:
3. Výkon pár stovek W na stovkách MHz je problém dostat do medi cívkou, chce to velkou impedanci, vznikne problém s malými kondenzátory potrebných vlastností a s buzením takového obvodu. Jádro by nejprve muselo být složeno s mnoha tenkých drátku, jako lanko, aby se co nejméne ohrívalo. Tuhé jádro mi prijde jako holý nesmysl, nebo kanadský žertík vedoucí k topnému telesu indukčních pecí v hutnictví. Dále by bylo treba to obložit ferity s materiálem podobným symetrizačním členum. Ale i tak je velmi obtížné dostat v Cu jádru nejakou významnou indukci, protože se magneticky chová stejne jako vzduch.
Jako treba já. Stále se ale nevyčistili prazákladní otázky.
Podle mne:
1. Na stovkách MHz neexistuje žádná rezonance v kovech. Jedná se o divnou informaci porovnatelnou s chybou.
2. Dodávkou tepla a tepelnou izolací jádra vznikne duvod na velký nárust teploty vedoucí až k vyparení kovu.
Kdyby nejaká rezonance existovala:
3. Výkon pár stovek W na stovkách MHz je problém dostat do medi cívkou, chce to velkou impedanci, vznikne problém s malými kondenzátory potrebných vlastností a s buzením takového obvodu. Jádro by nejprve muselo být složeno s mnoha tenkých drátku, jako lanko, aby se co nejméne ohrívalo. Tuhé jádro mi prijde jako holý nesmysl, nebo kanadský žertík vedoucí k topnému telesu indukčních pecí v hutnictví. Dále by bylo treba to obložit ferity s materiálem podobným symetrizačním členum. Ale i tak je velmi obtížné dostat v Cu jádru nejakou významnou indukci, protože se magneticky chová stejne jako vzduch.
Politicky, halík, politicky......Takže dovolte moji úvahu.Můj kamarád dohledal v archívu ve Francii plátek, v kterém vyšla Meyerova prvotina. Ten existuje. Není to vtip. Druhá věc... v době uveřejnění byla ropa za hubičku. Celosvětově. Energetická krize vůbec nikde a díky výkonným francouzkým jaderným elektrárnám elektrického proudu nadbytek, jako nikdy předtím a nikdy potom.Ekologové se sotva narodili, takže uhlí bylo tažnou silou.... A poslední věc... meyer byl začínající vědec. Opravdu si myslíte, že by chtěl ze sebe dobrovolně udělat idiota a s tímto kreditem pokračovat v docela slibně nastartované dráze? Těch úvah je více. Nesmíme se na to dívat očima 4,80 za kwh, ale 0,20!! Meyerův patentový poplatek činil celkem 280000 kč. Platil to u nás v r 94,myslíte že zbytečně? Český byl i jeho tým, který na tom pracoval. Jména jsou uveřejněny na full verzi patentu. Tolik k politice. Přemýšlím o tom mnoho dní a někdy i nocí. Vzhledem k tomu, že do full verze fe generátoru se cpe v několika formách přes 2000 w, tak tepelné ztráty jsme odhadli min 4 kw. Proto moje otázky na olej na chlazení.....Ptal jsem se na tepelnou životnost cívek... ti, co nemají sklerozu si vzpomenou....A jestli to bude nebo nebude fungovat?? Nu, od toho jsme tady, myslím. meyer mluví o zahřívání a 1500 stupňů je teoretická veličina. on sám používal chlazení vzduchem a v jedné verzi laškoval s peltierama...tuším, že pouze teoreticjy. kamarádnavrhnul dutou cívku. Umotat ji z trubičky. Těch závitů tam nebude mnoho. Pro měděnou verzi by to stačilo. Tu železnou pak proberem. Máte li někdo info o harmonické frekvenci ve smyslu překladu, pak bych prosil.
jarda ovčák svitavy
omlouvam se velice, ze takto skacu do rozhovoru mezi inteligenty... je nemam IQ 150... ale blize k veci
navrhul bych vam prenest Mayera na jine vlakno, protoze toto uz usti ve zcela jine pojmy a jiny smer jinych typu generatoru.
Ja jsem se zacal jen zajima o Solid State Electricity Generator (zkracene SSEG) od Stevena Marksa a rozhodne v predvadicim predmetu jsem si nepovsiml nejakych extra velkych anomalii s hmotou z ceho byla postavena ona vec a predpokladam, ze jen tak se dotykat rukou nebo v ni drzet kus veci cca 1-2,5 kg o teplote 150°-1500°C je nerealne.
Proc tahnout sem Majera a jeho vynalez - i kdyz to mozna nejak souvisi s timto tematem o SSEG - ale nesouvisi.
...
ze souboru preklad_167.rtf
"Na vstupu proud dosahuje hodnoty 12V na 10 ampérů. Na výstupu multimetr ukazuje 20 V a 0,36 A o výkonu 7,2 W."
Jako hracka se pro me jevi dosti dobra na dlouha leta zkoumani aby nuda nebyla a vedec byl placeny taky dobre, na takove veci jsou nutne tymy lidi, inteligentni od narozeni, venujici se vede, genia.
No ale na vstup dat 120W a na vystupu ziskat 7,2W - je to perfektni - je to bezpochyby pokrok, ale ziskat zpet 50% to potrva dalsich deset dvadcet let ne ?
I kdyz nemam tech 150 IQ a muj pracovni obor je zcela jiny a veda je pro me spise konickem (nevim zda se to da nazvat veda)... mam rad zkoumani a cteni ruznych zajimavosti a zkouset neco i kdyz se neco nepovede (napriklad magneticky motor, SSEG, apodobne desitky veci)
PROSIM VAZENI, VYSVETLETE ME - jak Mayer souvisi s SSEG, SSEG funguje na principu Mayera? Pokud ne, prosim, preneste Mayera jinam, ja bych rad kdyby se zde sbirali vselijake mozne materialy jen a pouze o SSEG
omlouvam se velice, ze takto skacu do rozhovoru mezi inteligenty... je nemam IQ 150... ale blize k veci
navrhul bych vam prenest Mayera na jine vlakno, protoze toto uz usti ve zcela jine pojmy a jiny smer jinych typu generatoru.
Ja jsem se zacal jen zajima o Solid State Electricity Generator (zkracene SSEG) od Stevena Marksa a rozhodne v predvadicim predmetu jsem si nepovsiml nejakych extra velkych anomalii s hmotou z ceho byla postavena ona vec a predpokladam, ze jen tak se dotykat rukou nebo v ni drzet kus veci cca 1-2,5 kg o teplote 150°-1500°C je nerealne.
Proc tahnout sem Majera a jeho vynalez - i kdyz to mozna nejak souvisi s timto tematem o SSEG - ale nesouvisi.
...
ze souboru preklad_167.rtf
"Na vstupu proud dosahuje hodnoty 12V na 10 ampérů. Na výstupu multimetr ukazuje 20 V a 0,36 A o výkonu 7,2 W."
Jako hracka se pro me jevi dosti dobra na dlouha leta zkoumani aby nuda nebyla a vedec byl placeny taky dobre, na takove veci jsou nutne tymy lidi, inteligentni od narozeni, venujici se vede, genia.
No ale na vstup dat 120W a na vystupu ziskat 7,2W - je to perfektni - je to bezpochyby pokrok, ale ziskat zpet 50% to potrva dalsich deset dvadcet let ne ?
I kdyz nemam tech 150 IQ a muj pracovni obor je zcela jiny a veda je pro me spise konickem (nevim zda se to da nazvat veda)... mam rad zkoumani a cteni ruznych zajimavosti a zkouset neco i kdyz se neco nepovede (napriklad magneticky motor, SSEG, apodobne desitky veci)
PROSIM VAZENI, VYSVETLETE ME - jak Mayer souvisi s SSEG, SSEG funguje na principu Mayera? Pokud ne, prosim, preneste Mayera jinam, ja bych rad kdyby se zde sbirali vselijake mozne materialy jen a pouze o SSEG
Čas odhalí pravdu.
IQ?? někde jsem ho měl, ale od loňských vánoc jsem ho nepotřeboval... Samozřejmě že to někdo někam přesuňte, pojmenujte, předělejte. Já to neumím. Proč jsem to sem pletl??Já nic, to aquarius, ten za to může... No skrze to, že to někdo tak pojmenoval. Já to nebyl..http://jnaudin.free.fr/html/mmcgen.htm
Těch 150 grádů bude sci fi. Dle fotek jim to Fungovalo na umakartovém stole a chladili to větrákem. Já mám iq pasáčka ovcí. To je moje povolání. Takže vítej do klubu....
Těch 150 grádů bude sci fi. Dle fotek jim to Fungovalo na umakartovém stole a chladili to větrákem. Já mám iq pasáčka ovcí. To je moje povolání. Takže vítej do klubu....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
http://ia311233.us.archive.org/1/items/ ... opper.html
http://ia311211.us.archive.org/3/items/ ... opper.html
http://ia311211.us.archive.org/3/items/ ... opper.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
-
- Zasloužilý člen
Já sice tolik nepokročil, jako Jarda, ale fyzicky mám teď 2 barany a jednu ovci, pokud se mi taky nejaká ta vstupenka ujde. Z toho, zda Meyer používal korektní prípadne vedecké postupy bych nedelal závery. Stalo se mi, že doktor ved z ústavu bratislavské SAV mi nabízel pred asi 8 lety perpeťácký ohrívač vody abych to za nej dotáhl. Použil takovou politiku na zduvodnení, že me trochu i vyškolil. Jmenoval se Červenák. Jeko patent je registrovaný na patentovém úrade SR a lze ho dohledat. Mohl bych jmenovat i pár dalších prípadu...
Nikdo nereagoval ta toto v predešlém mém príspevku:...Jádro by nejprve muselo být složeno s mnoha tenkých drátku, jako lanko, aby se co nejméne ohrívalo. Tuhé jádro mi prijde jako holý nesmysl, nebo kanadský žertík...
Nikdo nereagoval ta toto v predešlém mém príspevku:...Jádro by nejprve muselo být složeno s mnoha tenkých drátku, jako lanko, aby se co nejméne ohrívalo. Tuhé jádro mi prijde jako holý nesmysl, nebo kanadský žertík...
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
No, vítej do fan klubu přežvýkavců....Vem čert meyera, i všechny vědátory. Ta energie tam je. Dokonce je možné to vyzkoušet. A dokonce to nemusí stát majlant a my můžeme být u toho. Nemusíme. Můžeme si koupit tři plzně a koukat na celostátní zprávy, nechat se masírovat a zapomenout na cokoli svobodného. A nebo můžem diskutovat o čemsi, co leželo 5 let u jednoho a pak dalších 5 let u druhého elektrotechnika. Vůbec tomu nepřikládali žádnou váhu.Těch technických aspektů, kliček a dvojsmyslností tam je tolik, že bychom o tom mohli mluvit rok, možná dva. zatím tam není nic, co by ortodoxní fyzika nestrávila. Zkusme to, a když to nedopadne, tak se svět nezboří, my neschudneme a zeměkoule se nezastaví. A prosím vás, pokud máte někdo trošičku inteligentní translator, tak to přeložte. Myslím to, co poslal chiq.
Já mám pc translátor a píše mi to cosi o koblihách a luštěninách.Já pak hýkám smíchy a nezvládám text........Nu a jako jádro jsem chtěl kdysi použít skleněný obal napěchovaný měděnám prachem. Když na to přijde, můžeme použít cokoli, co nás napadne.Proč máš 2 berany a jednu ovci?? Pokud ten jeden baran není potomek, tak musíš pořádat gladiátorské zápasy...
Já mám pc translátor a píše mi to cosi o koblihách a luštěninách.Já pak hýkám smíchy a nezvládám text........Nu a jako jádro jsem chtěl kdysi použít skleněný obal napěchovaný měděnám prachem. Když na to přijde, můžeme použít cokoli, co nás napadne.Proč máš 2 berany a jednu ovci?? Pokud ten jeden baran není potomek, tak musíš pořádat gladiátorské zápasy...
- la
- Zasloužilý člen
železo
Akord píše:
Já to tedy zkusím .
Vzhledem k protlačenému elektromagnetickému výkonu ,v každém případě slušná pícka pokud je to kov,ale co si netroufám tvrdit je,jak se to bude chovat když to bude tak ,jak je to v prezentaci,to znamená čtyřcívkové.
Hlavně si myslím ,že ta budící cívka je stejnosměrná 0,5T a ta modulační cívka asi 21Mhz sinus pro železo ,to by se zas tak moc hřát nemělo ,když tak by se to mělo dát uregulovat tou budící(vhodně magneticky nasytit),vtipně obejítá potřeba výkonného generátoru sinus.
I tak by ta modulační cívka měla být s trubičky chlazené protékající vodou.
Otázkou ovšem zůstává chování zařízení vcelku.
-
- Zasloužilý člen
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jestli máš zájem mám Aktualizaci a starší slovníky pro PC Translator je to okolo 50MB stačí napsat kam a pošlu (myslím i-meil) někdy to taky přeloží hovadiny ale dá se,je to více řečí.jarda ovčák svitavy píše:.. A prosím vás, pokud máte někdo trošičku inteligentní translator, ..
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- la
- Zasloužilý člen
,
To nemám námitek, ovšem když jádro autor nasytí magneticky stejnosměrným polem tak pak se tam dostane jen to co dovolí ,to chování jádra mi v tomto případě uniká.V každém případě je to jediná možnost o které vím ,aby se to železo neuvařilo.Akord píše:Jardo uhodl jsi, ten jeden je letošní mláde po tom druhém.
La, pri takové frekvenci se úspešne peče prakticky každý NF ferit, netož železo. Pekl jsem je už pri 50kHz obdélníku. Muselo by jít o jemný prach, a ten zas má hodne mizernou permeabilitu rádu jednotek, malých desítek pri značném slisování.
Chování bude podobné jako u transduktoru ,ale tu jde o jádro nikoliv o cívky.
Vůbec nejlepší bude, když uděláte nejdříve tu měď. Jinak vám budu muset poslat část dokumentace, kterou jsem získal..... Budu vypadat jako idiot, co rozdává, vem to čert. Aspoň to někam přesuňte, aby jsme netrčeli někde, kde to není vhod.Tak jdu na to....Jestli mě skrze to někdo zakroutí krkem, tak za to může
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen