Ne, to tvrdíš predčasne. Nepodarilo se to zatím nikomu prokázat ani Tobe, ani Gromitovi, co to tu zatím čtu. Zatím neumíš porovnat práci clony s prací magnetu v jednom stroji.martin11 píše:...clona si odpracuje svoje...a je jí jedno, jaký přerušuje magnetický tok...a co následně ...nějaké magnety dělají...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: ukázka .."nějakého " motoru...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...jak o tom přemejšlím, tak , kdyby...:....písty a protimagnety, byly vybalancovaný...viz muj motor....kdyby byly vybalancovaný , a clona nebyla namáhaná silou kterou ji drží ty dva protimagnety , ale jela by po toroidu...magnetickém, tak by spotřeba energie na pohyb té clony mohla být i "menší", než by by produkovaly ty písty spojené s generátorem...., ale asi by tam bylo potřeba těch pístů na obvod clony nacpat co nejvíc....gromit píše:symetricky to možná vypadá líp, ale zdvih těch protipístů by pak byl poloviční pro stejný výkon. Na druhou stranu, když se bude clonka pohybovat v neutrálním pásmu mezi magnety, nebude tak bržděnápoota píše:rozhodně na tom jde velice dobře změřit příkon, který je potřeba pro pohon clony a následně porovnat s dosaženým výkonem na hřídeli těch pístů. Mně by se třeba líbilo víc, kdyby byly další dva písty symetricky, tedy místo těch pevných magnetů. A kdyby sem nějakej "taky chytrák" zase psal něco jako že "další a další písty, další a další odpory", tak si o něm myslete své, on za to nemůže. Zdravím - poota
Jinak souhlasím, že změřit to není problém, není třeba o tom meditovat...
Zdravím poota.
...vím , že to je utopie, ale podle mých měření odporu clony při pohybu kolem toroidu jsem naměřil opravdu překvapivě málo.....měřena na tah ...upraveným mincířem....tak nevím....beru to jako jakousi ideu nebo námět k úvaham o možné konstrukci takovýho ..."kafemlejnku".. ..zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Myslím, že jsi zdatný mechanik. Ale podle mne nechápeš dobre rozdíl mezi tangenciální sílou clony, když ji porovnáváš s radiální sílou magnetu. Ta radiální síla se mení ve stejne slabou tangenciální, jako na páce, protože radiální síla magnetu krát krátká vzdálenost priblížení je stejné jako slabší tangenciální síla po delší dráze. Není nad poctivou analýzu problému. Radiální síla sama totiž strojem netočí. Kdyby točila, musela ba být její dráha stejne krítká, jako dráha pritažení magnetu, snad pár mm. No a chtej po takovém motoru pak nejaký moment. Pak srovnání se spotrebou clony a objevíš páku. Ty tam proste tu páku nevidíš, neznamená, že tam není. Je jedno, zda se na problém človek dívá z pohledu excentru, páky, nebo jiného mechanického stroje.martin11 píše:.písty a protimagnety, byly vybalancovaný...viz muj motor....kdyby byly vybalancovaný , a clona nebyla namáhaná silou kterou ji drží ty dva protimagnety , ale jela by po toroidu...magnetickém, tak by spotřeba energie na pohyb té clony mohla být i "menší", než by by produkovaly ty písty spojené s generátorem..
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Akord,Akord píše:Myslím, že jsi zdatný mechanik. Ale podle mne nechápeš dobre rozdíl mezi tangenciální sílou clony, když ji porovnáváš s radiální sílou magnetu. Ta radiální síla se mení ve stejne slabou tangenciální, jako na páce, protože radiální síla magnetu krát krátká vzdálenost priblížení je stejné jako slabší tangenciální síla po delší dráze. Není nad poctivou analýzu problému. Radiální síla sama totiž strojem netočí. Kdyby točila, musela ba být její dráha stejne krítká, jako dráha pritažení magnetu, snad pár mm. No a chtej po takovém motoru pak nejaký moment. Pak srovnání se spotrebou clony a objevíš páku. Ty tam proste tu páku nevidíš, neznamená, že tam není. Je jedno, zda se na problém človek dívá z pohledu excentru, páky, nebo jiného mechanického stroje.martin11 píše:.písty a protimagnety, byly vybalancovaný...viz muj motor....kdyby byly vybalancovaný , a clona nebyla namáhaná silou kterou ji drží ty dva protimagnety , ale jela by po toroidu...magnetickém, tak by spotřeba energie na pohyb té clony mohla být i "menší", než by by produkovaly ty písty spojené s generátorem..
tos popsal úplně jasně a přesně - tyhle principy (snad) nikdo nepopírá, Martin možná svými slovy popisuje totéž. Leč vypočítat všechny ty síly není úplně jednoduché a proto ta snaha osahat si to naživo. Bohužel někoho to zbytečně provokuje a tak se tu řeší na desítkách stran polemika nad základními principy (ne)funkčnosti - vzít tu promrhanou energii a čas, možná bychom už měli hotový odpovídající (matematický) model a ne jen obrázkovou simulaci - ale to by to někdo musel umět a chtít (teď nemyslím tebe).
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Gromit, myslím, že si rozumíme, souhlasím s tím, ať si každý sám osahá, co chce a zpusobem, jakým uzná za vhodné, když mu dosavadní informace nestačí, pokud tímto neomezuje rozhodnutí jiného. Zároveň jsem za korektní diskusi, ať jsou tam informace na výber. Jde hodne o to, čí zkušenosti jsou verohodné, to je dost problém, protože fórum je poloanonymní, a málokdo vidí jinému do dílny, nebo do duše. Vek a profese jsou zrejme natolik rozdílné, že nekomu neco logicky profesne vysvetlit bývá zásadní potíž. Protože fórum není vedecké, nebo literární dílo, je potreba umet si prekládat individuální jazyky. Duležité je aspoň, aby sdelené výsledky byly srozumitelné.
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
...Akord, myslím , že jsi trefil hřebík do hlavičky....jako mechanik si věřím...ale s tou fyzikou to je více než potíž....spíš myslím , že jsem snílek..a hobby magnetář, který se snaží přesvědčit sám sebe....co kdyby....ale , kdo si hraje nezlobí....prostě někdo lepí letadýlka....já bastlim "kafemlejnky"....ale moc děkuju za vysvětlení....musím to číst vícekrát...a stejně jsem tak nějak na začátku.....ale ...snažím se......hezký víkend všem...martin11Akord píše:Myslím, že jsi zdatný mechanik. Ale podle mne nechápeš dobre rozdíl mezi tangenciální sílou clony, když ji porovnáváš s radiální sílou magnetu. Ta radiální síla se mení ve stejne slabou tangenciální, jako na páce, protože radiální síla magnetu krát krátká vzdálenost priblížení je stejné jako slabší tangenciální síla po delší dráze. Není nad poctivou analýzu problému. Radiální síla sama totiž strojem netočí. Kdyby točila, musela ba být její dráha stejne krítká, jako dráha pritažení magnetu, snad pár mm. No a chtej po takovém motoru pak nejaký moment. Pak srovnání se spotrebou clony a objevíš páku. Ty tam proste tu páku nevidíš, neznamená, že tam není. Je jedno, zda se na problém človek dívá z pohledu excentru, páky, nebo jiného mechanického stroje.martin11 píše:.písty a protimagnety, byly vybalancovaný...viz muj motor....kdyby byly vybalancovaný , a clona nebyla namáhaná silou kterou ji drží ty dva protimagnety , ale jela by po toroidu...magnetickém, tak by spotřeba energie na pohyb té clony mohla být i "menší", než by by produkovaly ty písty spojené s generátorem..
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Jasné?
Mimo téma (offtopic)
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
martinův magnetický motor
...zdravím všechny , co se snaží zbastlit magnetický motor.
...poměrně dlouho se zde nic...a ani jinde na "naše" tema nehovoří, o bastlení už ani nemluvím....protože dostávám dost dotazů na toto tema, jak že jsem s tím písťákem pokročil....tak všem zájemcům oznamuji...
....nepokročil....a to z prostého důvodu...všechno bude jinak.....ti kdož se o moji věc zajímali a "snad" pochopili o co zde jde zděluji následující.....
...začínám od samého začátku....ale se spoustou poznatků....při vlastní konstrukci a měření mě napadla zcela nová koncepce.....s kolegou Gromitem zatím konzultuji...co a jak, ale z původních 84 magnetů v novém stroji zůstane "jen 18 magnetů....při zachování všech silových složek...původní statický toroid jsem zrušil a nahradil ho polotoroidem, tj magnetickým polokruhem ...který bude zároveń osou motoru....a jestli se ptáte , co bude stator....tak stator budou válce pístů.. ...je to dost šílený na to, aby to "mohlo" fungovat....prosím všechny zvědavce , nechte mi chvíli času......projekt představím po provedení dílčích zkoušek, abych se sám sebe neklamal..a až kolega Gromit řekne..."ano je to životaschopné"....t.j po zjištění veličin v magnetické simulaci jeho počítače....hezký den martin11
...poměrně dlouho se zde nic...a ani jinde na "naše" tema nehovoří, o bastlení už ani nemluvím....protože dostávám dost dotazů na toto tema, jak že jsem s tím písťákem pokročil....tak všem zájemcům oznamuji...
....nepokročil....a to z prostého důvodu...všechno bude jinak.....ti kdož se o moji věc zajímali a "snad" pochopili o co zde jde zděluji následující.....
...začínám od samého začátku....ale se spoustou poznatků....při vlastní konstrukci a měření mě napadla zcela nová koncepce.....s kolegou Gromitem zatím konzultuji...co a jak, ale z původních 84 magnetů v novém stroji zůstane "jen 18 magnetů....při zachování všech silových složek...původní statický toroid jsem zrušil a nahradil ho polotoroidem, tj magnetickým polokruhem ...který bude zároveń osou motoru....a jestli se ptáte , co bude stator....tak stator budou válce pístů.. ...je to dost šílený na to, aby to "mohlo" fungovat....prosím všechny zvědavce , nechte mi chvíli času......projekt představím po provedení dílčích zkoušek, abych se sám sebe neklamal..a až kolega Gromit řekne..."ano je to životaschopné"....t.j po zjištění veličin v magnetické simulaci jeho počítače....hezký den martin11
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: martinùv magnetický motor
Akord tady přece psal o tom, že toroid se může otáčet, že to na funkci nemá žádný vliv - martin to jenom aplikuje
posílám ti ten setrvačník: http://en.wikipedia.org/wiki/Flywheel
posílám ti ten setrvačník: http://en.wikipedia.org/wiki/Flywheel
-
- Zasloužilý člen
Re: martinův magnetický motor
...mam matematický problem...
.... do kruhové výseče130° ...je nutné složit 11 useček po 10mm... jaký je pruměr kružnice vepsané tohoto 11ti hraného fragmentu...???....nevim jak to spočítat.....stačí mi nějaký vzoreček já si dosadím....dík všem co maj se mnou soucit m11
...kdyby jste se ptali , co to je...tak: 11 magnetů délky 10 mm je naskládáno na kružnici v uhlu 130°...
.... do kruhové výseče130° ...je nutné složit 11 useček po 10mm... jaký je pruměr kružnice vepsané tohoto 11ti hraného fragmentu...???....nevim jak to spočítat.....stačí mi nějaký vzoreček já si dosadím....dík všem co maj se mnou soucit m11
...kdyby jste se ptali , co to je...tak: 11 magnetů délky 10 mm je naskládáno na kružnici v uhlu 130°...
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: martinův magnetický motor
Martine, tady nepotřebuješ kružnici, stačí, když si představíš, že máš vedle sebe 11 rovnoramenných trojúhelníků. Potom na jeden trojúhelník vychází vrcholový úhel alfa = 130/11=11.8182° a pro vzdálenost x platí co napsal Tuco (48.31mm), pro vzdálenost R = (10/2)/sin(130/(11*2)) = 48.567mm - to pro případ, že bys vyráběl pravidelnou 11tiúhelníkovou výseč.martin11 píše:
....a když už píšu.....mam matematický problem...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PMM
Zdravím hoši,tak vidím,že nejsem sám kdo nad tímhle přemýšlel... já dělal pístový magnetický motor na trochu jiném principu,ale neměl sem prostředky to realizovat,až přišla 4 roky zpět vysoká,tak sem se naučil modelovat v CAD systémech a už to mám realizované v PC,teď bude nejhorší nechat na zakázku vyrobit všechny ty díly a taky optimalizace nerovnoměrnosti chodu klikové hřídele,zbytek už snad bude hračka
-
- Zasloužilý člen
Re: PMM
...........Týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý.....Pietro píše:Zdravím hoši,tak vidím,že nejsem sám kdo nad tímhle přemýšlel... já dělal pístový magnetický motor na trochu jiném principu,ale neměl sem prostředky to realizovat,až přišla 4 roky zpět vysoká,tak sem se naučil modelovat v CAD systémech a už to mám realizované v PC,teď bude nejhorší nechat na zakázku vyrobit všechny ty díly a taky optimalizace nerovnoměrnosti chodu klikové hřídele,zbytek už snad bude hračka
tak tato zpráva mě po dlouuhé době probudila u ranního kafe....
.....někdo dělá pístovou magnetickpu pumpu....---motor....jsem myslel že jsem sám...na celým světě.....a hoch umí CAD...je ING strojař.....a tají to....já výtvarník....který neumí spočítat obvod kruhu se s tím pachtím....haloooooo.....hola....PIETRO....ozvi se ...na pithart@atlas.cz...nebo se zaregistruj...a na SZ.....ale rychle....prosím.....
...třeba s toho něco bude.....zdraví martin11 ...ještě mám i telefon...ale ten jen soukromě....
...nerozumím větě....nerovnoměrnost chodu klikového hřídele....
....jak víš, že se to bude točit nerovnoměrně, když to jen na papíře....???...ty máš namalovaný jedno píst válec...???...