buky píše:
Tohle je logická odpověď? Obyčejné uhýbaní a kroucení.
Tvrdíš že jde o vektorový součet v dané chvíli působícich sil, a že si nějak zapomněl že ak jde o působení sil , tak podle všeobecne uznávaného ZZE je nutná přítomnost energie.
A zas jak obvykle jsem nedostal přímou a logickou odpověď a zvlášť na 2. otázku nedokázal odpovědet zatím ani fundovanej.
Namaloval sis ty síly? Abys mohl tvrdit, že to není logická odpověď?
Malá nápověda: Výsledný vektorový součet sil při zastavení motorů bude stejný, jako kdybys pod záváží hodin jdoucích v gravitačním poli země přišrouboval poličku. Znamená snad přišroubování poličky pod závaží, že zmizela potenciální energie závaží? Rozdíl je pouze v původu působících sil. Se ZZE nemá v tomto případě zastavení hodin nic společného. Obávám se však, že to stejně nepochopíš, protože jsi nepochopil mnohem jednodušší věci. Jak ti mám vysvětlovat síly, které působí v letící kosmické lodi, když jsi nebyl schopen pochopit sílu, kterou působí závaží na desku stolu. Nemíním suplovat tvého učitele fyziky - on je, nebo byl placen za to, aby tě fyziku naučil. Možná špatně.
Navíc, z některých tvých odpovědí mám dojem, že to moc dobře chápeš, ale jen se bavíš tím, že vysíráš. A u toho být nemusím.