Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
habana

velikost částic

Příspěvek od habana »

již po dvěstěmiliontisícátétřetí píči, že stěžejní je velikost částic a ne jejich koncentrace. Proto se běžte vypchat s Mesosilverem a dalšíma.
Koukněte do přiložené tabulky a snad vás osvítí duch svatej.
Lepší stříbro s menším ppm a malými částicemi (klíďo stačí koncentrace 6ppm...), než obrovský brambory a v daleko menším množství. Protože podívejte na tabulku a zjistíte, jak obrovský povrch mají malé částice oproti velkým ve srovnatelném vzorku koloidu.
Tohle je už ale hodně velký know-hof. :roll: :roll: :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Roste množství lidí poptávající přístroj na výrobu kolidu. Máte někdo osobní zkušenost s tuzemským výrobcem?? Mnoho známých jsou ekonomicky slabí či důchodci....

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Smůla tvé anonymity, ti píšu soukromou zprávu a bohužel k hovnu.Najdi si to na fóru "doktorka" v souvislosti s koloidem, budeš chvilku číst ale příjdeš na to kdo to dodává lidem za lidovku s kvalitou a čech.

Johny5

Příspěvek od Johny5 »

To máš těžko, jedině, že by si odsud stáhli nějaké schéma a dali to nějakému radioamatérovi postavit. Co jsem viděl, tak všechny generátory začínají na cenách 3000kč a více. Myslím, že ta cena není až tak velká na to, kolik ti to ušetří peněz, když si to stříbro začneš vyrábět sám.
Pak jedině vývar pro otrlé, ale zase náklady na přístroj jsou minimální ;) http://www.borelioza.cz/download/koloidni_stribro.pdf

cimirek.

Příspěvek od cimirek. »

Jardo ozvi se mi na cimirek@centrum.cz
Mám pro Tebe návrh.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

S tou cenou máte asi pravdu, kolem 3000,- . Přesto sem dám jeho stránky vypadá solidně, pokud ještě dodává.
http://zdravi.craftcom.net/koloidni-str ... rator.html

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Vlastní přístroj

Příspěvek od rival »

Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou využít sílu a možnosti fóra pro stavbu a následný prodej takovýchto zařízení. Bylo by to formou stavebnice, kterou si úplně každý doma lehce zkompletuje. Pokud by byla společná vůle, může někdo zkušený z fóra navrhnout elektronické zapojení. Potom můžeme probrat z čeho a jak udělat krabičku a všechno další příslušenství. Celý přístroj pak můžeme postupně vylepšovat podle nově získaných zkušeností s jeho používáním. Umím si představit, že přístroj může být i v různém cenovém provedení. Hlavně by měl být kvalitní a cenově dostupný všem... Co si o tom myslíte ?

Johny5

Příspěvek od Johny5 »

Řekněme si to otevřeně, asi nemáš vůbec žádnou představu kolik času by tohle všechno stálo. Představa dát takovým lidem balíček součástek je naivní :D Další věc je ta, že mnoho lidí než by něco bastlilo doma, i když to umí, si to už radši koupí už hotové. Ono něco prodávat není jen tak, musí to mít i potřebnou atestaci a další věci kolem toho, což samozřejmě není zadarmo. Několik takových atestací jsem řešil pro několik výrobků firmy, tak vím, co to obnáší a že to není zrovna levná záležitost.

P.S. Ten generátor, co tady uvedl lajos, mám taky a jsem max. spokojen a to jsem v oboru elektro vzdělanej, ale než bych něco doma navrhoval a pak bastlil, radši jsem zainvestoval a koupil si jej hotový. Má to dobře technologicky zpracované a zvládnuté a dělá to koncentrace jaké chceš a co vím, má to i atest. Ze zvědavosti jsem si taky pořídil i měřák koncentrace a fakt výroba těch koncentrací sedí na chlup, což jsem ani nečekal. Kolega z práce má taky nějaký kupovaný, který byl daleko dražší a celkem byl naštvaný, když jsme si vyměnily vzorky :D

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Rival , nieje to vobec zlý nápad . Johny5 skladačka nepotrebuje certifikát . Pokjal ide o poskladanie , je málo pravdepodobné žeby tý čo maju nedostatok času alebo tý čo trpia ,,tuleniou nemocou'' nenašli niekoho vo svojom okolí , kto by to za nich za ,,pár drobných'' poskladal a oživil . Tá Lajošova schéma (,,meký násobyč napetia'' na str.č. 22 tohto vlákna) je jednou z najlepších , ktorú som v téjto súvislosti na nete vydel . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Johny5

Příspěvek od Johny5 »

Já jen, že už jsem byl u několika takových hurá akcí a pak to v tichosti stejně ustalo. Dle mě atest nebo prohlášení o shodě musí mít i ta skládačka natož, když už obsahuje síťové trafo. Přece nemůžeš někomu dát jen tak pytlík součástek, on mu to někdo postaví, tomu, co to bude používat se něco náhodou stane a kdo pak tady bude nést odpovědnost? Ten, co mu to poskládal nebo ten, co mu prodal ten pytlík součástek? Radši bych si tohle na vašem místě řádně ověřil, např. u nějakého výrobce stavebnic. Díval jsem se na to lajosove schéma a vypadá dobře a účelně, jenomže z něj poleze daleko vyšší napětí díky použitému násobiči než je dle normy limit, tuším 50V z důvodu bezpečnosti, vzhledem k prostředí, kde se bude ten generátor používat a tohle lidi bude asi problém. Takže doporučuji si nejdříve ověřit i tohle, ať potom z toho není akorát, pro dobrotu na žebrotu. Nadšení je hezká věc, ale chce to mít ošetřeno i z této strany, pokud to nebude mít vysloveně napájení z baterie. V neposlední řadě je tady taky všude přítomný finanční úřad, to je potom teprve veš na zadnici. Vím o čem píšu, protože už jsem měl tu čest řešit doslova banality s těmato institucema a nikomu bych to nepřál. Takže pokud jste schopni si obšlápnout i tohle, směle do toho ;)

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Z tohto uhla pohladu (normi a predpisi) niesi ďaleko od ,,pravdi''. Našťastie , nie je celý svet len o ,,otrokoch a otrokároch'' ale nájde sa v ňom aj pár slobodných . No to už je debata o inóm a do iného vlákna . Pokjal ide o tú stavebnicu - upraviť tú schému tak aby bola bez trafáku , nie je až taký velký problém . Stačí ju doplniť o jeden jednoduchý generátorik (DC/AC menič s jednou 555 alebo 2ks.KC , KF , BC atd. + ,,bižutéria'') a napájať to komerčným adapterom prípadne akumulátorom , ktorí má dnes doma snáď už každý . Mimochodom , s tým ,,Vn'' si ma pobavil , i keď na druhú stranu je fakt , že norma je norma . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Johny5

Příspěvek od Johny5 »

vyšší napětí = větší napětí, ne vysoké ;)

P.S. Myslel jsem tím ale výstupní ss napětí na elektrodách. Jasně, to trafko jde pořešit adaptérem, na který má už jeho výrobce i atest. Jenomže pak je tady samotné zařízení, které musí mít nejen zkoušky na rušení vůči síti NN, kde se napájení připojí, ale také vyhovat podmínkám vůči radiokomunikačnímu úřadu, viz. nařízení vlády. Sice tomu vyhový kde co, pokud to doslova nejsou žádné točivé stroje, ale papír je papír, jinak se můžeš dostat do problému. Ale to jen tak pod čarou, aby jste věděli i o této stránce věci. Než jsem tohle začal řešit na firmě, byl jsem plný optimismu, jako vy ;)

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Takže nakoniec, kto to chce predávať za cenu súčiastok + "trikorunydvadsať", si to nakoniec rozmyslí - buď sa na to vykašle, alebo sa zaradí medzi tých, ktorým nadávajú do "nenažrancov..."
... to na margo všemožným diskusiám o cenách, za ktoré sa rôzne prístroje predávajú na i-nete...

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Netradiční řešení

Příspěvek od rival »

Myslím, že cesta k prodeji se jistě najde. I kdyby se to mělo nabízet jako umělecké dílo nebo stavebnice makety, apod. Vlastně by to bylo deklarováno jako něco zcela jiného. Samozřejmě s upozorněním, že jiné využití je na vlastní nebezpečí.

Vyjděme tedy z Lajosovo zapojení, které bude doplněné o některá zde zmiňovaná vylepšení. Stavebnice se bude nabízet s osazenou a oživenou elektronikou. Má někdo chuť překreslit základní schéma, které dle Vašich připomínek vylepšíme a následně navrhnout tišťák a rozpis součástek ? Budu vděčen za všechny Vaše podněty...

Návštěvník

Netradiční řešení

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj.
Dnes jsem tu poprvé. Snažil jsem se na doporučení kolegy sehnat něco o KS. Jsem elektronik. Co jsem si přečetl, tak to na mne dělá dojem, že je potřeba zdroj proudu řádově 1-2mA. To jde nejjednoduššeji udělat s LM317 + potenciometr (eventuelně pevný odpor; R=1,25V/1mA=cca1,2kOhm) v ceně 10,-kč + napáječ pro nebastlíře = 100,- až 200kč. Vietnamce nedoporučuji. Vzhledem k tomu, že jsem "digitální", tak si udělám něco s malým mikroprocesorem.
Jestli potřebujete s něčím pomoct, překreslit, navrhnout tišťák, nechat vyrobit u "Kohouta" mohu pomoci.

Pepa

jo.hak@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“