Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mechanický Ohřívač Kapaliny
Moderátor: rival
original
No moc díky za video ale řekl bych ze je to už upravený má to nějak moc změněný rozměry oprati patentu a zdá se mi to hodně masivní a tím pádem škoda energie na roztočení. Jestli sem to správně pochopil tak by to mělo fungovat i s plastovým rotorem a stěny se mi zdají u statoru zbytečně příliš silné ale stejně díky
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: original
No ono s tou energií,Jak to roztočíš tak to jede,a pak ten plast no nevím,kavitace je prevít vznikají tam tlaky a teplo a nehledě na to že kavitace jako taková je popisována jako narušitel nebo bořič materiálu,takže není od věci mít kavitačku pěkně bytelnou.V návodu píše konstruktér že je prakticky jedno jaký bude tvar jen je třeba dodržet určité parametry asi myslí tu mezeru mezi válci,takže to může prakticky vypadat jakkoli.Anonymous píše:No moc díky za video ale řekl bych ze je to už upravený má to nějak moc změněný rozměry oprati patentu a zdá se mi to hodně masivní a tím pádem škoda energie na roztočení. Jestli sem to správně pochopil tak by to mělo fungovat i s plastovým rotorem a stěny se mi zdají u statoru zbytečně příliš silné ale stejně díky
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Zdá se že spím ale já nespím ;)
Po předchozích neúspěších jsem se jal vyrábět nový kavitační bastl.Na rozdíl od původního je povětšinou z antikora nerezu a s možností výměny vnitřního válce pomocí bajonetového uzávěru.To kvůli dalšímu možnému neúspěchu s hladkým válcem.Přesnost je na to že nejpřesnější měřidlo je šuplera a oko dvě desetiny mm.Tentokrát jsem dodržel všechny rozměry dané návodem,jen zařadím místo jednoho ventilu dva ,vstup,výstup.Vše bude upevněno v rámu z plechových U profilů a rám na sinenblocích ze škodovky.Motor 1.5kw 2850 ot/min.Teď jen čekám na soustružníka který mi vyrábí silonové domečky na ložiska a gufero.Pokud to nevyjde s hladkým válcem bude z masivu a s těmi otvory.Před motor zařadím regulaci otáček,to je zatím asi tak vše.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Re: Zdá se že spím ale já nespím ;)
Myslím že s hladkým válcem to nikdy fungovat nebude. Ke kavitaci dochází právě v otvorech po obvodu válce. Viz odkaz http://www.hydrodynamics.comAquarius1 píše:Po předchozích neúspěších jsem se jal vyrábět nový kavitační bastl.Na rozdíl od původního je povětšinou z antikora nerezu a s možností výměny vnitřního válce pomocí bajonetového uzávěru.To kvůli dalšímu možnému neúspěchu s hladkým válcem.Přesnost je na to že nejpřesnější měřidlo je šuplera a oko dvě desetiny mm.Tentokrát jsem dodržel všechny rozměry dané návodem,jen zařadím místo jednoho ventilu dva ,vstup,výstup.Vše bude upevněno v rámu z plechových U profilů a rám na sinenblocích ze škodovky.Motor 1.5kw 2850 ot/min.Teď jen čekám na soustružníka který mi vyrábí silonové domečky na ložiska a gufero.Pokud to nevyjde s hladkým válcem bude z masivu a s těmi otvory.Před motor zařadím regulaci otáček,to je zatím asi tak vše.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
pro Markus
Ahoj,taky mne to napadlo ale když už ho mám tak to vyzkouším.Četl jsem že kavitace vzniká při přechodu kapaliny přes ostrou hranu ,v tom je problém mnoha vodních zařízení (zavzdušňování systému).Proto asi ty otvory ve válci.Zatím pořád stojím na vůli soustružníka nějak se k tomu nemůže dokopat vyrobit ty domečky na ložiska,možná trucuje protože jsem mu nechtěl říci na co to chci.
Podnet
Pani, zasadnou vecou v celej konstrukcii sa, podla mna, okrem voli medzi komponentami javi uz zmienena hrana na vytvaranie razu v kvapaline, vytvorena na obvode rotora. Je to riesene radmi dier ale myslim ze by mohli fungovat aj priecne zarezy rovnobezne s osou otacania, popripade s miernou nasledujucou negativnou hladkou zmenou polomeru. Podstatne je ze pri rotacii vnutorneho valca je nutne dosiahnut pocet razov minimalne 16.000 ( priblizna frekvencia ultrazvuku s ktorou by mala rezonovat molekula H2O), teda pocet hran je rovny min. 16000/pocet otacok motora, zaokruhlene na cele cislo nahor.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
66
Maxx je hodně blízko,záleží na průměru,hloubce a taky úhlu sklonu díry.Celá věc se dá simulovat pokusně a na audio editoru např. je pak pěkně vidět,co se tam děje.Chce to jenom nápad a nemusíte vrtat špalky želez.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
mechanický ohřívač
Zdravím.
V diskuzi pod filmem je uvedeno,že:
1 Autor na model použil motor 2800ot /500W
2 Film natočil proto aby vysvětlil problematiku vrtání otvorů a složení sestavy.
3 úhel děr do oběhu má 15stupňů ale úhel o proti obalu nesmí být 90 stupňů.V otvorech musí kapalina rotovat aby mohl vzniknout ráz.
Mezeru proti obalu má 3mm.
4 Autor sám uvedl že otáčky motoru by měli být vyšší, ale chce experimentálně (finanční důvod) zjistit optimální hloubku otvorů.Osobně si mysím .že by měla být pětinásobek průměru otvoru a otvor by měl mít rovné dno.
5 s tohoto zařízení dostává teplotu 60 stupňů celsia
toje asi tak zhruba všechno so jsem s dizkuze pod filmem vydoloval držím palce
V diskuzi pod filmem je uvedeno,že:
1 Autor na model použil motor 2800ot /500W
2 Film natočil proto aby vysvětlil problematiku vrtání otvorů a složení sestavy.
3 úhel děr do oběhu má 15stupňů ale úhel o proti obalu nesmí být 90 stupňů.V otvorech musí kapalina rotovat aby mohl vzniknout ráz.
Mezeru proti obalu má 3mm.
4 Autor sám uvedl že otáčky motoru by měli být vyšší, ale chce experimentálně (finanční důvod) zjistit optimální hloubku otvorů.Osobně si mysím .že by měla být pětinásobek průměru otvoru a otvor by měl mít rovné dno.
5 s tohoto zařízení dostává teplotu 60 stupňů celsia
toje asi tak zhruba všechno so jsem s dizkuze pod filmem vydoloval držím palce
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Podnet
Jak čtu tak by mělo být dosaženo rezonance v kapalině těmi otvory ve vnitřním válci nebo zářezy(skoušel jsem a nic).A co takhle hladký válec a na venkovním uvnitř drážky.Tady je foto mého venkovního válce zevnitř,jsou v něm drážky a to spousty(vzniklo pravděpodobně při výrobě tažením)
Fotka je s větším nastavením kontrastu kvůli zobrazení drážek.Drážky nejsou nijak hluboké ale jsou po celém vnitřním obvodu.
Fotka je s větším nastavením kontrastu kvůli zobrazení drážek.Drážky nejsou nijak hluboké ale jsou po celém vnitřním obvodu.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Překlad
Tady je překlad komentářů ,je to translatorem a lidi tam mluví slangem takže je to pěkná sranda číst ale pochopit se to dá
Rezonancia
To Aquarius1: Oni tie drazky zas nepostacuju hocake... Citaj napr. aj Nováka. A na vnutornu plochu statora by som ich nerobil, nakolko v systeme stale posobi ta ista odstrediva sila a zrejme ma nezanedbatelny vplyv na odtrh kvapaliny na hrane. Kolko razov si dosiahol maximalne?
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
taky překlad
tady je to úplně celý měl sem obavy že se uchechtáte