Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Bór - zkušenosti a diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
davidekMTB
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od davidekMTB »

Ahoj,
nevím, jestli jsem to náhodou při pročítání diskuse nepřehlédl, ale máte někdo zkušenosti s natíráním ekzému Boraxem? Pokud ano, jaké zvolit dávkování?

Moc díky,
David

John.D.
Stálý člen
Dal: 172 poděkování
Dostal: 80 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od John.D. »

Ahoj Boristé,

trochu jsem se tu poorientoval a i jinde zagooglil a nakonec usoudil, že tohle by pomohlo na moje poslední neduhy. Takže jsem počal s aplikací.

Recept jsem si tak nějak vypozoroval ze zdejších poznatků. Při paměti jsem měl maximální denní dávku 100mg bóru.

Do jednoho litru vody jedna kopečková lžička Kyseliny Borité v p.a.. Protřepat, nemíchat :) a po každém jídle cca 2dcl.
Do tohoto pitiva jsem si tak nějak říkal, že by bylo vhodné doplnit i ty minerály, které to má jaksi distribuovat. Takže jsem přidal i minerály a vitamínky. Popapám a potom si vitamínky do sebe ve zvýšených dávkách vpravím. Po chvíli tam pošlu ty 2 dcl Boritého roztoku a to celé 3x denně.

Po prvním dni mohu konstatovat, oproti normálním stavům toto:

1, Zničeho nic bolest v oblastí kříží - ano, kdo by dneska neměl tyto sedací potíže. Ale bylo to jiné, překvapující, tak nějak teplé, ne tak bolící jako obvykle. No uvidíme...

2, Až pálivé záškuby ve svalech na nohou - to mě ale opravdu překvapilo, tohle jsem ještě nezažil, budu sledovat.

Myslím si, že tento Bór si zaslouží větší prozkoumání, tak pokud dovolíte, napíšu zde pokaždé, co dojde k nějakému pozorovánihodnému postřehu.

Mějte se krásně :)

John.D.
--------------------------------------------------------
Člověk nemusí vidět, aby věřil.... ale musí věřit, aby viděl.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Myslím, že je načase, abych podala zprávu o mých dosavadních zkušenostech s užíváním bóru, který jsem začala brát poté, co si jeff a bardiock pochvalovali, že jim borax snížil glykémii. Děkuji jim tímto za popsanou zkušenost, která mě nakopla k tomu, abych borax brala také. Začala jsem 6 gramy boraxu na litr vody a 3x denně po lžičkách.
První týden se mi glykémie zhoršila a inzulin jako kdyby úplně přestal účinkovat :( Dobře, že jsem přesto vydržela – další týden jsem na tom byla podobně jako oni, glykémii jsem měla kolem 5mml/l a bez pocitu hypa! Nadšeně jsem pokračovala a pro ještě lepší výsledky jsem zvýšila dávky a očekávala zázraky. Nekonaly se, naopak, začala jsem se opět horšit, a navíc tam, kde jsem to vůbec nečekala. Pohybový systém. Rozbolelo mě celé tělo, klouby, svaly+ glykémie zase v háji.. A stále víc a víc …. Prášky od bolestí jsem brát nechtěla, i když i po nich jsem občas sáhla. Hledala jsem pomoc v magnetoterapii - na jednotlivé bolestí mi magnety pomáhají dobře, na celé tělo najednou (zabalit se do nich :D ) ale přikládat nešly … No prostě herxka, jakou jsem v životě neměla (a že jsem jich během svých různých pokusů už zažila!). Po čtrnácti dnech trápení jsem s bórem skončila a začala se léčit pomocí MSM. Co k tomu říct? K jedné herxce se přidala další … Ještě týden bolestí a pak přišla úleva. MSM konečně zabralo. Teď si užívám slasti bezbolestnosti, ale zároveň ve mně už zase hlodá červík, že budu pokračovat s bórem – tentokrát i s MSM. Z mých známých se už ke mně nikdo nechce přidat, prý jim jeden pokus stačil :) . Třeba se najde někdo zdejší ;) ... Už jsem s tím začala, zatím jenom pomalu… dále uvidím.
Chtěla bych poděkovat těm lidičkám, kteří tady napsali svoji zkušenost s užíváním bóru a přiznali i problémy. Chápu, že s neúspěchy se nikdo nechce chlubit, jenomže jestli o nich nebudeme psát, jak mají lidé s problémy vědět, že v tom nejsou sami a že to patří k léčení?
Tož tak – tentokrát končím heslem kutila (doufám, že mi to promine) – VYDRŽAŤ!!!
Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Tak jsem v pátek šel kolem lékárny a řekl jsem si že to skusím, chtěl jsem po nich kyselinu boritou tekutou, bylo mi řečeno že mají jen v prášku a samozřejmě na co to chci? hned vylezl i laborant-řekl jsem že dělám nějaké chemické pokusy a že mi stačí malé množstvý. Prodali mi co jim zrovna zbylo 15gr za 15,- jsou to asi dvě polévkové lžíce. Dnes jem to rozpouštěl ve vodě, ve studené nee, musel jsem to ohřát asi na 60 stupňů pak to šlo. Kolega včera s tím také uspěl v lékárně MAX, zas jim tvrdil že z toho mýchá oční kapky podle sebe.
Stavte se v Liberci, možná uspějete s nákupem.

John.D.
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od John.D. »

Jak jsi přišel na to, že se kyselina boritá v prášku míchá v tak horké vodě?

John.D.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Empiricky-ve studené se nerozpouštěl a do ohřáté vody přes kterou jsem ohříval láhev jsem mohl strčit prst (asi 60 stupňů). To je technika co? Nebo se vyjádři pokud znáš podmínky rozpuštění tohoto prášku ve vodě-nejsem chemik jen elektrikář. Jo a laborant z lékárny mi řekl že se to dá rozpustit jen v teplé vodě.
Neříkej že jsem tam zničil nějaké vitamíny?

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

lajos píše: ... do ohřáté vody přes kterou jsem ohříval láhev jsem mohl strčit prst (asi 60 stupňů). .... Neříkej že jsem tam zničil nějaké vitamíny?
Ne, že by se z toho střílelo, ale na pokožce běžný člověk snese tak maximálně 45°C, i když jak kdo, jak kde a jak dlouho. Otrlíci snesou hodně krátkodobě aj 100°C a víc. :D Těch vitámínů se vsadím jsi umordoval aspoň 5.

Jinak na tom osobně nejsem o moc líp než Hanka. Je to dost zajímavý fenomén. Mám pocit, že pár věcí se na borité lepší, definitivně pohyblivost kloubů a vůbec fyzická uvolněnost, taky už není stopa po bradavici, mateřské znamínko mi velice zesvětlalo, ale zatím neslezlo, téměř se neozývá zápěstí, nezačaly mi znova plesnivět nehty na nohou, i když je už nijak netrápím, aj jsem si párkrát všiml, že neslyším tinius, i když povětšinou ano. Na druhé straně mně začaly zase dost bolet stehna, což už bylo tak někde kolem 2 let zažehnáno, a mám pocit, že se mi zhoršil trošku zrak (ale jaksi občasně) a jaksi mně dost často "pálí" kolem očí a víc chrápu. (To spaní ale nejspíš bude souviset s něčím jiným)

:dknow: Tak si vyber :mrgreen: ale s boritou pokračuju. Už se s ní ani nemíchám, přihodím větší špičku nože do jakéhokoliv pití, aj do kafe, 2-4x denně a vymalováno.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
s.kelly
Nový člen

Příspěvek od s.kelly »

slavek repelka píše: "Těch vitámínů se vsadím jsi umordoval aspoň 5. "
Slávku Krepelko : Napiš tedy co za Vitamíny Lajos zničil ,když jsi to napsal.
Kdo to tedy rozmíchal ve studené vodě,tak ať napíše postup,jelikož mám stejné zkušenosti jako Lajoš . :hip:
Jinak v lékárně DrMax jsem jim vážně sdělil,že si s tím budu dělat silnější kapky do očí a hned mi chtěli vnutit i Jejich destilovanou vodu a že to do očí musí být sterilní.Ale důležité je,že mi prodali cca 50 g kolem 100 Kč.
Jinak jak jsem četl zkušenosti Hankly,tak bych raději vyzkoušel něco ověřeného co mě nepoloží.
Máte někdo lepší zkušenosti,tak to sem napište a podělte se o pozitivní zážitky.

Slávek

Citace upravena. Pokud chceš citovat, snad použij funkci "citace". SDK

topolovka
Stálý člen
Dal: 38 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Příspěvek od topolovka »

S boraxem pořád pokračuju. Ráno urina, ráno i večer borax společně s HCL, hořčíkem a vitamínem C. Někdy je to jak na houpačce, ale celkově se zlepšují dásně, uvolňuje se zvukovod, mám pocit, že se tělo čistí přes kůži a sliznice.
Přes všechno kolísání vnímám borax jako pozitivní, neměla jsem žádné bouřlivé reakce, rozhodně budu v užívání pokračovat.
Nějaký vliv na oči také vnímám, ale s kontrolou na očním ještě počkám. Vidím jinak, mám pocit že líp.
Na začátku užívání se mi objevila bulka na kloubu malíčku (kdysi jsem ji tam měla, pak zmizela), teď je střídavě menší a větší, ale nebolí.
Klouby se občas ozvou, ale mnohem víc mě bolely na základní škole.
Taky teď zkouším magnety na kotník, ne na konkrétní problém. Mám je od pondělka, možná u mě zesilují účinky boraxu.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

s.kelly píše: Slávku Krepelko : Napiš tedy co za Vitamíny Lajos zničil ...
:shock: Vzhledem k tomu, že Lajoš si dělal psinu, jenom jsem v tom pokračoval. Zapomeň na to.

John.D.
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od John.D. »

lajos píše:Empiricky-ve studené se nerozpouštěl....
Lajoši, jen mě to překvapilo. Mi se to krásně rozpouští. Nic víc. Kys.Bor. v p.a. jsem kupoval na LIKOCHEMu. Tuším tady nějaký rozdíl mezi tou mou a tou z lékárny. Minimálně teda v lepším rozpouštění za studena. Vařit se s tím se mi nechce. To by mě zajímalo co to může způsobovat, že by nějaká nepatrná přísada...., to je divné...
Slavek Krepelka píše:Jinak na tom osobně nejsem o moc líp než Hanka....
Slávku vydrž, Tvé zkušenosti mě moc zajímají :). Jak dlouho to už bereš? A jak Tě znám, tak jsi určitě počítal množství Bóru při dávkování na špičce nože. Kolik Ti to vyšlo? Nebo jsi jen hypoteticky rozdělil kopečkovou lžičku Kys.Bor. na 4 díly? To by možná vycházelo na větší špičku nože příborového. Rozhodně by tohle užívání bylo komfortnější než tahat s sebou flašku po celý den a v mém případě ještě s nápisem "Nepít - kyselina" :D neboť nechci mít nikoho na svědomí.

John.D.
MIRKO
Zasloužilý člen
Dal: 490 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Příspěvek od MIRKO »

Já mám taky kys.boritou z Likochemu...rozpouštění absolutně bez problému.Piju 1g+20 kapek 3.5%HCl do 1L vody...po celý den tj. 1L denně.Na soudy je ještě brzo, ale je mi nějak fajn...možná tím, možná něčím jiným. :D

Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

s.kelly píše:.. jak jsem četl zkušenosti Hankly,tak bych raději vyzkoušel něco ověřeného co mě nepoloží..
Máte někdo lepší zkušenosti,tak to sem napište a podělte se o pozitivní zážitky.
Nemusíš mít stejné reakce, každý jsme jiný :) . Nechtěla jsem nikoho odradit, naopak, zkoušejme a sdělujme si zkušenosti, i ty nepříjemné, aby další nebyli nemile překvapeni jestli jejich tělo bude reagovat nepříjemně.. Borax odvádí dobrou práci, uvolňuje z těla to, co tam nemá být a přitom vzniká i úhynová reakce (= herhaxmerova reakce, lidově nazývaná "herxka") když tělo z nějakého důvodu nestačí toxiny odvádět. Ty moje jsou tak zabetonované (nejsem už mladice :lol: ), že mě to přitom bolí. Asi bude jinak reagovat člověk mladý a jinak člověk postarší.
Mám také pozitivní zkušenosti - klouby se citelně uvolily, krční páteř je volná, svaly kolem krční páteře, které byly docela dost ztuhlé, jsou teď vláčné. Celkově jsem pružnější, ze schodů sbíhám jako za mlada (překvapuji tím sousedy, kteří podle rychlých lehkých kroků ze schodů usuzují, že vyběhne někdo mladýí :D) ...
S těma očima to mám stejné jako Slávek - jednou vidím jako ostříž, podruhé jako kdyby se mi něčím zastřely nebo začnou slzet. Ale celkový pocit je lepší.
Ahoj, Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
s.kelly
Nový člen

Příspěvek od s.kelly »

Jasně Slávku,byl jsem u Lajoše a ten mi vysvětlil,že se špičkujete.
Jinak Hanko mě je 50 a tak na nějaký hazard ani nepomýšlím,jen když jsem pročítal zde vše,tak jsem zapochyboval.
Ale jak píše Lajoš,tak to co máme z lékárny Dr.Max tak se to vážně špatně rozpouští ve studené vodě,ale v teplé ( cca 40 . 50°C ) to jde.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

John.D. píše: Mi se to krásně rozpouští. Nic víc. Kys.Bor. v p.a. jsem kupoval na LIKOCHEMu. ... že by nějaká nepatrná přísada...
Mám taky PA boritou a taky se moc rozpouštět nechce. Je to ale velikostí zrna. Jde o velice jemný prach, nechce se smáčet a musí se dost míchat. Bude záležet i na kvalitě vody a její smáčivosti. :D Jinak včera, že jsem po roce koupil pár piv pro návštěvu, jsem boritou přihodil do :pivko: a vyšuměla. By mě zajímalo, co to bylo za rekci. :angel:
John.D. píše: ... Jak dlouho to už bereš?
Beru snad od konce Února, nevím přesně. Taky nevím přesně kolik, protože nemám pocit, že jde o vědu. Bude to tak 1 okometrický gram na každou dávku, 2-4x denně, jak si jen vzpomenu. Ještě jednou si ten článek přečtu a možná přitlačím.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“