No vidíš, na ten jsem zapomněl jako na smrt. K sehnání by mohl být tam, kde opravují elektromotory. Takhle řeším problém, když potřebuji Cu lakovaný drát. Záleží však na koho tam narazíš. Jak dalece bude ochotný požadovaný materiál prodat.lajos píše:Existuje shelak na izolace traf, bohužel mám ho starého původu, kde ji dnes sehnat nevím, používalo se to na vakuovou impregnaci cívek, traf i motorů.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vn cívka
Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného časutbest píše: Ahoj, já to potřebuji jako náhradu zapalovací cívky z auta. Jednu mám, ale potřebuju dvě stejné a když už mám doma špulky Cu drátů, tak nebudu večer sedět u televize, ale radši v dílně. Jinak je to na zdroj světla viz obr. Stavěl jsem první verzi s mechanickým přerušovačem a svítí to pěkně. Do dílny to stačí, ale dělá to rámus. Na obrázku je zatím nejúčinější verze se dvěmi cívkami. Video k tomu je zde:
Až to odzkouším, připravím samostatné vlákno. Myslím, že by to mohlo být pro pár lidí zajímavé
Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Doufám, že se mi to podaří udělat menší, než je autocívka.Ilem píše:Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného času
Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Máš recht, nebo to lupnout z nějkého vrku co stojí u cesty, těch je taky dost a za dáčo. Mám na mysli ty co už nemají ani SPZ, abych nebyl podezříván z nabádání k nějakým nekalostem.Ilem píše:tbest píše:
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Opravdu nechci a nebudu vysílat. Pouze mi tato technologie chybí na jednom udělátku. Cílem je energie. Nemohu se zde rozvášňovat o konkrétnostech, neboť to není příliš kosher. Střípky na sw500@seznam.cz
- Barbucha
- Zasloužilý člen
VF je široký pojem a při 600W žádná sranda, v jakém frekvenčním pásmu by to mělo být, jaké by mělo být impedanční zakončení a pod? Moc neznámých.jarda ovčák svitavy píše:Nevíte o schopném radioamatérovi ? Nevíte, kde sehnat vf zesilovač? Tak 600w???
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Zesilovač nebo generátor? a pokud zesilovač z jaké vstupní úrovně?jarda ovčák svitavy píše:21mhz, 600w 220v na výstupu. Sranda to opravdu není, jsem si toho vědom.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele: