Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

lajos píše:Existuje shelak na izolace traf, bohužel mám ho starého původu, kde ji dnes sehnat nevím, používalo se to na vakuovou impregnaci cívek, traf i motorů.
No vidíš, na ten jsem zapomněl jako na smrt. K sehnání by mohl být tam, kde opravují elektromotory. Takhle řeším problém, když potřebuji Cu lakovaný drát. Záleží však na koho tam narazíš. Jak dalece bude ochotný požadovaný materiál prodat.

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vn cívka

Příspěvek od Ilem »

tbest píše: Ahoj, já to potřebuji jako náhradu zapalovací cívky z auta. Jednu mám, ale potřebuju dvě stejné a když už mám doma špulky Cu drátů, tak nebudu večer sedět u televize, ale radši v dílně. Jinak je to na zdroj světla viz obr. Stavěl jsem první verzi s mechanickým přerušovačem a svítí to pěkně. Do dílny to stačí, ale dělá to rámus. Na obrázku je zatím nejúčinější verze se dvěmi cívkami. Video k tomu je zde:
Až to odzkouším, připravím samostatné vlákno. Myslím, že by to mohlo být pro pár lidí zajímavé
Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného času ;)

Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu :shock:

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od tbest »

Ilem píše:Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného času ;)

Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu :shock:
:oops: Doufám, že se mi to podaří udělat menší, než je autocívka.

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Ilem píše:
tbest píše:
Máš recht, nebo to lupnout z nějkého vrku co stojí u cesty, těch je taky dost a za dáčo. Mám na mysli ty co už nemají ani SPZ, abych nebyl podezříván z nabádání k nějakým nekalostem.

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Nevíte o schopném radioamatérovi ? Nevíte, kde sehnat vf zesilovač? Tak 600w???

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ovčák

Příspěvek od lajos »

Jak se bude jmenovat ta TV stanice?

jarda ovčák svitavy

Já vím, každý se tomu směje. Nejedná se o žádné vysílání ani rušení. Dokonce ani protistranickou opozici vůči velkému jyrkovi. Pouze udělátko.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Tou TV stanici jsem narážel také na frekvenci vysílače, vcelku dost důležité při tom výkonu. Tím pádem bys mohl také vrazit do vosího hnízda s nelegálním vysílačem (600W???).

jarda ovčák svitavy

Opravdu nechci a nebudu vysílat. Pouze mi tato technologie chybí na jednom udělátku. Cílem je energie. Nemohu se zde rozvášňovat o konkrétnostech, neboť to není příliš kosher. Střípky na sw500@seznam.cz

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

jarda ovčák svitavy píše:Nevíte o schopném radioamatérovi ? Nevíte, kde sehnat vf zesilovač? Tak 600w???
VF je široký pojem a při 600W žádná sranda, v jakém frekvenčním pásmu by to mělo být, jaké by mělo být impedanční zakončení a pod? Moc neznámých.

jarda ovčák svitavy

21mhz, 600w 220v na výstupu. Sranda to opravdu není, jsem si toho vědom.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

:shock: :shock: :shock:

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

jarda ovčák svitavy píše:21mhz, 600w 220v na výstupu. Sranda to opravdu není, jsem si toho vědom.
Zesilovač nebo generátor? a pokud zesilovač z jaké vstupní úrovně? :roll: :shock: :ethink: :bye:

jarda ovčák svitavy

Když by byl generátor, bral bych i ten.Se zesilovačem, nejlépe. Jinak mám na výstupu upocených 5 w 12v a frekvenci už nějak doladím. :idea:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Pokud se nemýlím, tak takovéhle frekvence při těchto výkonech se ještě pořád dělají Klistronama. Klistron je elektronka, která je zároveň generátor i zesilovač. Ale třeba už vývoj pokročil a zvládají to polovodiče :?:
Jirko pokud tohle umíš, tak se rád přiučím. :oops:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“