Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
P13

Příspěvek od P13 »

KEXIK píše:Pokiaľ sa nemýlim tak priťahovanie má rovnakú silu ako odpudzovanie magnetov. Čiže stačí znížiť silu priťahovania a malo by sa to točiť. Lebo jedna sila prekoná druhú. :roll:
Takze na dosiahnutie aspon minimalneho efektu(dokazat, ze to funguje) staci akekolvek tienenie(aj uplne minimalne).Ale ak to ma mat efekt, tak treba dokonalejsie tienenie.

BTW:nazdar kexo.

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

P13 píše:
KEXIK píše:Pokiaľ sa nemýlim tak priťahovanie má rovnakú silu ako odpudzovanie magnetov. Čiže stačí znížiť silu priťahovania a malo by sa to točiť. Lebo jedna sila prekoná druhú. :roll:
Takze na dosiahnutie aspon minimalneho efektu(dokazat, ze to funguje) staci akekolvek tienenie(aj uplne minimalne).Ale ak to ma mat efekt, tak treba dokonalejsie tienenie.

BTW:nazdar kexo.
Podla mňa hej. Ak to vyvinie aspoň minimálny pohyb tak to bude fungovať.

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

KEXIK píše:Podla mňa hej. Ak to vyvinie aspoň minimálny pohyb tak to bude fungovať.
Presne to som mal na mysli. Najskor dokazat, ze to funguje a potom riesit narocne(drahe) tienenie.

:idea: Este mam aj jeden napad, kde by boli zapojene 4 rotory na miesto 2 a nebolo by tam len jedno miesto odpudzovania(vzniku energie) ale 4, takze na miesto 2 rotorov s 1 miestom vzniku energie 4 so 4 miestami, takze dvoj nasobna ucinnost :D

Do teraz som pisal ako anonym P13
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Posuk13 píše:
KEXIK píše:Podla mňa hej. Ak to vyvinie aspoň minimálny pohyb tak to bude fungovať.
Presne to som mal na mysli. Najskor dokazat, ze to funguje a potom riesit narocne(drahe) tienenie.

:idea: Este mam aj jeden napad, kde by boli zapojene 4 rotory na miesto 2 a nebolo by tam len jedno miesto odpudzovania(vzniku energie) ale 4, takze na miesto 2 rotorov s 1 miestom vzniku energie 4 so 4 miestami, takze dvoj nasobna ucinnost :D
trochu se v tom vidím, protože s clonkou už si taky chvíli pohrávám - ty odpuzující se dvojice magnetů jsou lákavé - doporučuju vzít si dva magnety a clonku tak silnou, aby se oba magnety ke clonkce akorát přitáhly shodnými póly každý z jedné strany - pak přidat na každou stranu další magnet, pak ještě - teď už by měly mít výsledné magnety takovou odpudivou sílu, že překoná přitažlivost ke clonce a odpadnou...
něco zkusím a když tak to sem hodím...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

To by bolo super. Skus a daj vediet. Ja momentalne niesom doma (a tak skoro ani nebudem), takze nemam moc moznost testovat. Zatial mozem len teoreizovat a byt zavysli od vasich pokusov. Aky typ clony testujes?

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: novacik

Příspěvek od Aquarius1 »

P13 píše:Caute. Nieco ma napadlo, tak by ma zaujmala vasa reakcia. Som dost novacik(zaobaram sa touto temou asi 3 hodiny) takze je dost mozne, ze niesom prvy koho to napadlo. Schemu som zbuchol len v MSPaint tak sorry za jednoduchost.
Tohle jsem dnes viděl na netu,jestli to opět najdu dám ti sem link

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Posuk13 píše:To by bolo super. Skus a daj vediet. Ja momentalne niesom doma (a tak skoro ani nebudem), takze nemam moc moznost testovat. Zatial mozem len teoreizovat a byt zavysli od vasich pokusov. Aky typ clony testujes?
mrkni sem: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=854, já zatím padám do tý dílny...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

Aquarius1 píše:
P13 píše:Caute. Nieco ma napadlo, tak by ma zaujmala vasa reakcia. Som dost novacik(zaobaram sa touto temou asi 3 hodiny) takze je dost mozne, ze niesom prvy koho to napadlo. Schemu som zbuchol len v MSPaint tak sorry za jednoduchost.
Dik. To som zvedavy. Zdalo sa mi to az prilis jednoduche, aby to napadlo len mna. :)

Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

To gromit:

To nevyzera zle, len sa mi to zda byt konstrukcne dost zlozite.

BTW:aky pouzivas program na kreslenie tych schem? MSpaint nieje zrovna vyhra :lol: :lol: :lol:

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Posuk13 píše:
Aquarius1 píše:
Dik. To som zvedavy. Zdalo sa mi to az prilis jednoduche, aby to napadlo len mna. :)
Tak jsem to stáhl ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

To Aquarius1:

Teraz nevie-tocilo sa to same, alebo to tocil on?
Niekolko veci by som tam poriesil inak ako on:
-dal by som tam viacej megnetov(?? 2x tolko ??)
-kedze mal ten tienic taky tenky, mohol dat tie rotory este blyzsie k sebe, cim by zvysil odpudivu silu magnetov

Nad tym prepojenim rotorov co tam mal on(ozubenne kolesa v zadu) som tiez uvazoval. Asi by to bola nevyhnutnost aby sa to tocilo pravidelne a rovnako a zaroven by sa lahsie prenasal vykon(stacilo by zapojit len jeden z rotorov na "spotrebic"

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To Posuk13: nebuď smutný, ušetřil Ti spoustu práce a asi i zklamání, nějak moc se mu to točit nechce. Vzhledem k tomu, že to má tak málo součástí, nedá se s tím ani tak moc ještě zkoušet. Může zkusit dát ty magnety trochu šikmo, a pokud to nepomůže, tak už zbývá jenom ta clona - materiál, síla, velikost, vrstvit, ohnout atd. Jó, magnety jsou sviňa, jak tu již kdosi moudře poznamenal. A jsou schopny vydat obrovskou sílu na to, aby nemusely nic dělat. Ale to nic, hlavně že Tě to chytilo - nemysli si, že se tomu vykroutíš. poota

Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

To poota:
To si pis, ze ma to chytilo. Ale to, ze to jemu nefungovalo, este neznamena, ze to vobec nefunguje. Ta clona co on pouzil, vyzerala moc tenka a ak to nebol nejaky super material (co asi nebol, ked na rotory pouzil drevenne "polena") tak clonila moc malo. A sila, ktora tam mohla vzniknut (aj slaba clona by mala stacit na vznik nejakej sily) bola moc mala na to aby utocila 2 klia dreva a magnetov cez dve ozubenne kolesa na ktovie ako hriadeli(predpokladam, ze ziadne loziska, len drevo na zeleze.

Nadej zomiera posledna. Ja si verim :hip:

Aquarius1
Zasloužilý člen

Posuk13

Příspěvek od Aquarius1 »

Tak tedy vítej mezi námi ;) dodnes se mi nic netočí a přeci koumám,ono se to jednou povede :)

Posuk13
Nový člen

Re: Posuk13

Příspěvek od Posuk13 »

Aquarius1 píše:Tak tedy vítej mezi námi ;)
Diiik :good:
Aquarius1 píše:dodnes se mi nic netočí a přeci koumám,ono se to jednou povede :)
A potom budes moct citovat Galilea :D

Bol som teraz na jednu zdravotnu :smoke: a este ma nieco napadlo:
-ta clona by mala byt posunuta asi az za stredom, aby sa to tam nezaseklo(v bode kde su magnety najblyzsie-pritahuju sa najviac-uz bude clona)
-dat na druhu stranu stacionarny magnet otoceny tym istym polom medzy rotory-to by este zvysilo odpudivu silu magnetov
-dat na clonu(?? na miesto nej ??) slabsie magnety, tak aby pritahovali oba rotory k sebe

Neviem ci by to slo, ale stalo by to za pokus.

Nevysvetlil som to moc komplikovane? Dufam vies co mam na mysli.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“