Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Rok 2012 - střípky poznání
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Rozpad Systému
Ano, pokud by se toto s infrastrukturou stalo, bude to tak, jak říkáš. Mě napadá pouze dodat: Bacha na města, ty se stanou pustinou bez základních zdrojů k přežití. Šance je na venkově. Tam, kde je studánka, říčka a políčko... Až to ale lidem dojde, aby na nějaké to "políčko" na venkově zbylo nějaké místo... Každý bude chtít přežít... včetně davů velkoměšťáků.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozpad Systému
A proto jsem se jel podívat na Ukrajinu, kde jsou lidé vesměs soběstační A líbilo se mi tam a odstěhuju se tam, až "TO" začne Práce se nebojím.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...to ti přeju všechno nej....na ukrajinu to už jednou Češi zkusili...ve dvacátých letech minulého století....až "TO" začne, tak tak tam bude míň nežli málo....takže nic... no a my si můžeme jen přát, aby to nezačlo....a cena zlata mě vůbec nevadí. pro mě může stát třeba i 2000 doláčů...
...jo včera jsem zaslechl, že veškeré zásoby zlata na Zemi jsou v objemu 20x20x20 metrů ...m11
...jo včera jsem zaslechl, že veškeré zásoby zlata na Zemi jsou v objemu 20x20x20 metrů ...m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Jo tak políčko.....? Kamaráde to sis naběhnul , zrovna včera jsem nad tím přemýšlel. Spoustu lidí vidí jenom výsledek práce a představuje si soběstačnost jako hurvajs válku.Palo píše: A proto jsem se jel podívat na Ukrajinu, kde jsou lidé vesměs soběstační A líbilo se mi tam a odstěhuju se tam, až "TO" začne Práce se nebojím.
Včera když jsem ve 2h ráno odlezl ze svého políčka poté co jsem jen tak rozházel asi za 400kč vápna, jsem přemýšlel nad tím kolik práce a investic to za cca 6-8 let stálo, než jsem z těžké kyselejší hlinité půdy vytvořil něco na čem se dá něco pěstovat.
Takže výčet a zdaleka to není vše:
Asi 100 tun hlíny a hnoje.
Asi 10 tun písku na vylehčení
Asi 2 tuny vápna
Asi 100l benzínu do rotavátoru
Asi tak přes 2-3 tisíce člověkohodin na obdělávání, možná více.
K tomu nákup seme, sazenic, nářadí, pomůcek, fólie atd. řádově za 20-30tis
Studium literatury pro zemědělské školy a zjískávání zkušeností nepočítaje.
Výsledek: Asi 600m2 vcelku slušné půdy ale ještě není hotovo dle mých představ. Je to kousek půdy která mne nemá v rámci soběstačnosto šanci uživit. Akorát slýchám. "Ty se máš, Ty máš všechno z vlastní zahrádky atd" Dřinu nikdo nevidí.
PS1: Ještě se práce nebojíš?
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
na ukrajině...
PS1: Ještě se práce nebojíš?
...na práci by byla ta Účka..když to bude na ukrajině...." a jestli nevíš co je dřina , kup si kolo Ukrajina..." m11
...na práci by byla ta Účka..když to bude na ukrajině...." a jestli nevíš co je dřina , kup si kolo Ukrajina..." m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, všechno zvládáš a to ještě chodíš do práceNAVAR píše:Asi 100 tun hlíny a hnoje.
Asi 10 tun písku na vylehčení
Asi 2 tuny vápna
Asi 100l benzínu do rotavátoru
Asi tak přes 2-3 tisíce člověkohodin na obdělávání, možná více.
Práce se opravdu nebojím
-
- Zasloužilý člen
Kdybych chodil jenom do práce bylo by to fajn. Práce jsem se taky nebál než jsem to zkusil
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže se už bojíš práce?
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Soběstačnost
Tak ono nic není bez dřiny (alespoň pro nás - pro tén "póvl společnosti":) ), ale když pád infrastruktury, nic jiného nezbyde, jinak se nám stáhne (a následně nafoukne) žaludek a půjdem do kopru. Potíž bude v tom, že těžko budem dokonale připravení na něco takového, i když se vybavíme já nevím jak. Ten pocit, že se dneska všechno sežene, je teď hluboko v našem podvědomí a až přijde čas na tu naší přípravu a "nouzový plán", namočí se ti pytel s cementem, ulomí se ti pár šroubováků a než si vybrousíš nové (současně ještě s kmitáním kolem toho "políčka", z poloviny chatrče budou trosky...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Soběstačnost
Spíš mám obavy, že budou lidé hladem krást a zabíjet se... Takže by to chtělo i něco na ochranu a obranu...adam.benda píše:Tak ono nic není bez dřiny, ale když pád infrastruktury, nic jiného nezbyde...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
To zcela jistě...Palo píše:Spíš mám obavy, že budou lidé hladem krást a zabíjet se... Takže by to chtělo i něco na ochranu a obranu...
-
- Zasloužilý člen
Správná úvaha s tím šroubovákem. Přemýšlel jsem jak dlouho by mi například trvalo ručně udělat dobrou, podotýkám dobrou násadu na rýč či motyku. Za hodinu to nebude a s hledáním vhodného dřeva je to práce na půl dne.adam.benda píše:Tak ono nic není bez dřiny (alespoň pro nás - pro tén "póvl společnosti":) ), ale když pád infrastruktury, nic jiného nezbyde, jinak se nám stáhne (a následně nafoukne) žaludek a půjdem do kopru. Potíž bude v tom, že těžko budem dokonale připravení na něco takového, i když se vybavíme já nevím jak. Ten pocit, že se dneska všechno sežene, je teď hluboko v našem podvědomí a až přijde čas na tu naší přípravu a "nouzový plán", namočí se ti pytel s cementem, ulomí se ti pár šroubováků a než si vybrousíš nové (současně ještě s kmitáním kolem toho "políčka", z poloviny chatrče budou trosky...
V součastné době jsem však na tom tak dobře že násad mám více do rezervy
-
- Zasloužilý člen
Mám z ní každopádně respekt protože mi párkrát přerostla přes hlavu.Palo píše:Takže se už bojíš práce?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno.....
Politicky, halík, politicky....
Až se to rozsype, nebude třeba šroubovák, ani šroubky. U motyky či vidlí šroubky netřeba a nic jiného nás zajímat stejně nebude.
S prázdným žaloudkem se vám šroubovat nebude chtít. Nachávám si postavit pec, stáložárnou, s akumulační vychytávkou a velikou troubou.......Na plmetrový polena... Je to ranec, ale dle mého nejlepší investice
Zatím tedy ne, páč mistr pecař neví, ešli ji může postavit na moji vytápěnou podlahu.....
Pořád nějaké formality....
Až se to rozsype, nebude třeba šroubovák, ani šroubky. U motyky či vidlí šroubky netřeba a nic jiného nás zajímat stejně nebude.
S prázdným žaloudkem se vám šroubovat nebude chtít. Nachávám si postavit pec, stáložárnou, s akumulační vychytávkou a velikou troubou.......Na plmetrový polena... Je to ranec, ale dle mého nejlepší investice
Zatím tedy ne, páč mistr pecař neví, ešli ji může postavit na moji vytápěnou podlahu.....
Pořád nějaké formality....
- Edgar
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pro inspiraci
Slyšel jsem, že nějaký Ind se živil pojídáním jílu. Toho je všude dost, hlad tedy nehrozí ..... . . . . .... .............
Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.