Tady jsi tnul vedle. Budeš se divit, ale viděl jsem spalovat železo. Na mou duši. Nevěříš?Dvell píše: Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat,
Skoro jsem přesvědčen, že jsi to viděl taky, jen to nevíš.
Tady jsi tnul vedle. Budeš se divit, ale viděl jsem spalovat železo. Na mou duši. Nevěříš?Dvell píše: Viděl si spalovat železo, já ne já viděl tak leda odlévat a kovat,
Ale je to možné. Stačí dodat dostatek kyslíku. Viděl jsi někdy řezání železa autogenem?Dvell píše:
Já neříkám že nevěřím, já říkám že neviděl, principielně to není nemožné. Jen mi řekni kde sem viděl spalování železa?
S pozdravem
Dvell
Akordovi bodík za osvětu...Akord píše:Hustota energie v neodymu je asi 300kJ/kg. Písu to snad potretí proto, že srovnatelná energie jde uložit do natažení/stlačení ocelové pružiny. Podobne o neco lépe je na tom Pb akumulátor. Reaguju opakovane pouze proto, aby jsem pripomel energii v pružine, byla o ní zmínka na tuším predpredešlé strane. Vypumpovat z magnetu jde asi tolik, kolik jde vypumpovat z pružiny. Sranda je však v tom, že neodym podobne jako nekteré kvalitnejší ferity se prakticky nedají demagnetizovat, jsou odolné i indukci blízké nule, tedy pokud by se nekomu povedlo odstínením, nebo jinak dosáhnout na pólech minimální indukci(blízkou nule), tak se mu magnet stejne nepovede demagnetizovat, a po odstranení toho, co ho demagnetizovalo magnet opet ožije svým puvodním polem v témer puvodní velikosti. Jako pružina, co se nedá pretáhnout. Takže ten, kdo vymyslel odmagnetování pokročilých feritu a neodymu si opravdu delá porádnou legraci. Tolik k možnému pumpování. Pripomíná to silnou kompresi, avšak bez toho, že by se z válce dostala ven co jen špetka vzduchu z tech 300kJ/kg. Až by jako ten neodym své pole jakoby dokonale netesnil a neco pustil ven, až pak by došlo na tech 300kJ/kg. Kdo si to prepočítá, tak mu vyjde, že z jednoho kg neodymu lze snad nejakým neznámým zpusobem umožňujícím účinnou demagnetizaci vyždímat asi 0.1kWh. Kvuli 100W v jedné hodine jednorázove a hledáním neznámého zpusobu demagnetizace je to docela černý humor.
To ano. Taky oceňuju čestný a férový prístup k problému. Jenom doklepnu, že ta kvalifikovaná diskuse s Perendevem, nebo lépe s jeho autory není možná už jen proto, že vzniklo, co vzniklo. Jim tam taky o žádnou diskusi ve skutečnosti nejde, to by nemuseli delat, co delají. Za kvalifikovanou považuji spíše Tvou diskusi na toto téma, i když tam bývají navíc na okrasu 3 bodky, nebo šátek od karkulky. Jsem rád, že se našel nekdo, komu se chce, kdo dává prakticky najevo, co a jak s tím.martin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...a vším ostatním co na toto tema kde uvidím....do chvíle, než se na vlastním modelu přesvědčím, "že to nejde" budu věřit........jsem celkem blízko konečnému poznání......
martin11 píše:.....ale konečně budu moci kvalifikovaně diskutovat s Perendevem...
To je strašně složitá strojovna. Jsem sice strojní zámečník, ale tomuhle moc nevěřím. Jenže, na druhou stranu, HODINKY JSOU TAKÉ SLOŽITÝ STROJ A ŠLAPOU SPOLEHLIVĚ A PŘESNĚ.také jsem přetvořil střed kliky na 3 polýnku...lepší upevnění ojnic ke klice...
Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
...nechce..děda Slavík píše:Martine, a nechce se ti ten tvůj PRINCIP jen tak od ruky načmárnout na kousek papíru a naskenovat pro nás?? Z těch tvých fotek se toho moc nevyčte.......a jestli se to čistě náhodou točit bude, tak vlastní konstrukce - uspořádání pístů vůči ose -toroidu může být jakékoliv a technickým řešením se nebráním...v principu to ale stále musí být hvězdicový motor.
Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy....jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....
...no nevím, jestli jakékoli funkční magnetické točítku muže být jednoduché...../ viz víčko od plechovky.../...děda Slavík píše:Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy....jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....