Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ak som to dobre pochopila (žiaľ je to po anglicky a ja som technický antitalent) tá magnetická včielka sa dá do roztoku KS a položí sa to na nejakú ? podložku, ktorá zabezpečuje to otáčanie. Možno to nejako ten môj majster pochopí, ale je to starší pán a po anglicky nevie ani mäkké f. Možno keby bola nejaká schéma na zostrojenie tej podložky.
Ale aj tak veľmi ďakujem.

Robinia

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Anonym

Příspěvek od lajos »

Bohužel se nic neděje??-jásej, máš to dobře, žádné barvení padání strusky tam nepatří, psali jsme to xkrát. Habana, mně zas možná utře ale koncentrace se dá odhadnout měřením napětí na elektrodách, neměl bys to nechat pod 8V u 10V by to mohlo být ve správné koncentraci 10-15ppm. To jsem už taky psal xkrát, ani výroba v laborkách nezaručila jednoznačný rozsah ppm a to jsme nechali analizovat při různých napětí atd, vždy vyšla jiná hodnota. Dával jsem sem výsledky-grafy, abych to hledal zpětně, přiznám se že mně to sere.
Strana 41-Měření koloidu.xls

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ano, ja vim. Cetl jsem nekolikrat cele tohle forum. Fakt podrobne. I vypisky mam, hlavne z prvni tretiny, kde je nejvice informaci.

Vim, ze vysledny produkt ma byt cisty, ale chtel jsem proste videt i jantar :), protoze kdyz ukazu manzelce Tyndalla, tak se divi jen malo :) Zkusim nekdy varit cely den, jestli se ta barva bude postupne menit podle velikosti shlukovanych castic - zmeny spektra odrazene barvy.

Tak priste budu merit napeti a pak to zacnu zkouset na sobe a uvidime..

RobertH

Re: chiq

Příspěvek od RobertH »

lajos píše:str. 22 tohoto vlákna, ale jsi tady již dost dlouho ne? Dva tranzistory dva odpory a máš to. Jen je třeba zapomenout na neuvážené maximalistické požadavky (v případě koloidu), jako 500mA a 500V atd. při 0,5A a 40V je to 20W-jsou to kupecké počty.Ten stabilizátor pracuje v lineárním režimu, tak že bys to nemusel uchladit.
Neni to kvůli propagaci, to zapojeníčko pořád je stejně hnusné ale snad pár lidem již posloužilo. Dám ho sem znovu ať nemusíte klikat do prostřed vlákna.
Lajoši, mohl by si ktomu schématu dát i seznam součástek a případně tišťák?

lajos
Zasloužilý člen

RobertH

Příspěvek od lajos »

Jsem děsnej chlap, delší dobu nad tím váhám a chci to sestavit tak aby se dalo vše koupit v GM (až na tišťák). Nevím jak dlouho vydržím to neudělat, ale odmítám slibovat-doufej.

RobertH

Re: RobertH

Příspěvek od RobertH »

Lajoši díky za rychlou reakci.
Přemýšle si třeba i o zakomponování malého měřáčku pro sledování proudu do elektrod? To by výrobu KS asi zkvalitnilo.

lajos
Zasloužilý člen

RobertH

Příspěvek od lajos »

Jo DPM(digital panel metr) za 85,- by se měřilo proud i napětí-přepínačem, jen to bude chtít 9V baterku.

RobertH

Příspěvek od RobertH »

Pokud by se podařilo zakomponovat i měření proudu a napětí pak by byl proces velmi dobře řiditelný a sledovatelný. Eliminoval by se vliv ubývání elektrod a viděl bys co se děje.
Hodnoty na měřáku by ukazovali skutečnost nebo by bylo nutné je přepočítávat? Myslím, že měření proudu do elektrod by bylo dostačující.
Na generátor koloidního stříbra jsem docela nažhavenej. Zvažoval jsem jeho koupi, ale prodávané generátory jsou pro mne Black-box a důvěřovat jim je trochu roziko. Jediný který v mne vzbuzuje důveru je KSG4 od Crafta, který zřejmě čerpal z tohoto fóra a výrobě tudíš rozumí.
Kdyby se podařilo tvůj generátoro dotáhnout i s měřením myslím, že by to byl supr počin.
RobertH

RobertH

Příspěvek od RobertH »

Tak jsem zřejmě našel co jsem hledal. Podívejte se na schéma zde pod textem:
http://www.svepomoci.info/redaction/art ... 80%9C.aspx

Ke schématu mám pár otázek:
1) kde se dá pořídit (nejlépe koupit hotové) trafo 220V na 2x9V a 50V
2) jak vytvořit usměrňovací diodové můstky (jaké diody použít)

Prosím elektroniky o rady. To trafo je pro mě asi největším oříškem.

Toto schéma poskytuje nastavení konstatního proudu s dostatečně vysokým napětím a měřákem. Lajoši, zřejmě se jedná o tvé vylepšené schéma.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

RobertH píše:To trafo je pro mě asi největším oříškem.
Neumíš motat drát? Kup si někde feritovou tyč a namotej si co budeš potřebovat :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
RobertH

Příspěvek od RobertH »

RobertH píše:Tak jsem zřejmě našel co jsem hledal. Podívejte se na schéma zde pod textem:
http://www.svepomoci.info/redaction/art ... 80%9C.aspx
Čím dál víc to schéma zkoumám tak mi tam nesedí napájení elektrod proudovým zdrojem. Vypadá to, že elektrody jsou napojeny jen na usměrněných 50V.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

A co ty tranzistory? Na co tam asi jsou?

RobertH

Příspěvek od RobertH »

Už to vidím viz strana asi 55. S obvodama zkušenosti nemám. Každá rada dobrá.
Cimiereku, máš nějaký námět jak elegantněji řešit napájení obvodu?

Lenkra

The Silver Edge

Příspěvek od Lenkra »

Dobrý den,

zmiňoval se zde generátor od SilverGen. Můžete někdo mrknout na http://www.thesilveredge.com ? Je mi jasné, že každý výrobce se bude snažit vystihnout co nejlíp právě ten svůj výrobek.
Jsem z toho zmatená a prostě nevím, co si vybrat.
Stránky jsou anglicky, vyráběj to v Phoenix.
Je to o něco levnější než od SilverGenu a dokonce používají stříbro .999

Moc děkuji za nějaký tip.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

cimirek píše: A co ty tranzistory? Na co tam asi jsou?
Na co je motor v autě? Ty tranzistory i napájení jsou v tom schematu v pořádku. Moc nekoumej, nech si to vyrobit, neb když nevýš co je tranzistor, tak asi i těch pár součástek dáš těžko dohromady.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“