Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
TRkové řady vyvíječů
Moderátor: sao
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi nemá cenu, abych hájil Pepu, číst umí každý a každý si může udělat svůj obrázek. Jistou výhodu mají ti, kteří si pamatují jeho smazané příspěvky před tím, než se dostal do nemilosti některých zdejších leadrů. Jenom jedno napíšu. Pepa přispívá podle hesla " Chytrému napověz", hloupý, ať si trhne. To není Sao na tebe. Ty nejsi hlopý, jen neochotný Pepovi naslouchat.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Spotreba
Spotreba 5,5l/100km, TR prebublavane, zapojeny jenom - pol. Auto zive, teplota v norme... To se to pane u Saa nabilo...
- wolf234
- Starší člen
- Dostal: 9 poděkování
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Výtažek z tesly:
Abychom zvýšili kapacitu jakékoliv dané cívky, je nutné je navinout takovým způsobem, aby rozdíl potenciálů mezi sousedními závity byl větší a tím pádem byla větší i energie uchovávaná v takové cívce. Energie je úměrná druhé mocnině rozdílu napětí....
Další výhodou takové cívky je, že kapacita je rovnoměrně rozložená a snadněji se dosáhne efektivního a ekonomického provozu takové cívky. Přímo to závisí na velikosti cívky, rozdílu potenciálů a frekvenci proudu.......
??????????????
snažím se tomu všemu nějak postupně porozumět.....
Vytvořil sem si jeden experimentální vzorek,upravuji trko.....
Takže ještě jednou ...Mám 6 vynutí cívek po dvou drátech A,B.
1,3,5 levotočivá. 2,4,6 pravotočivá(číslováno z vnější strany)
konec vynutí 1A je napojen na začátek vynutí 1B konec 1B je na začátek 3A konec 3A na začátek 3B jeho konec pak na 5A......atd
sekce 2,4,6 stejnej postup.....
Ještě sem moc nepřemejšlel co jak a kolik do toho pustím, ale spoléhám na rady vás odborníku že mě trochu nakopnete,poradíte....nejsem moc zdatný elektrotechnik......(ale baví mě motat dráty )
ps:(už sem to na chvilku zapojil ,ve vodě ,na pc zdroj a zdá se mě, že se to asi chová trochu podivně na dráták???...což se ale není čemu divit u takovýho chaotickýho motáka.. )
Abychom zvýšili kapacitu jakékoliv dané cívky, je nutné je navinout takovým způsobem, aby rozdíl potenciálů mezi sousedními závity byl větší a tím pádem byla větší i energie uchovávaná v takové cívce. Energie je úměrná druhé mocnině rozdílu napětí....
Další výhodou takové cívky je, že kapacita je rovnoměrně rozložená a snadněji se dosáhne efektivního a ekonomického provozu takové cívky. Přímo to závisí na velikosti cívky, rozdílu potenciálů a frekvenci proudu.......
??????????????
snažím se tomu všemu nějak postupně porozumět.....
Vytvořil sem si jeden experimentální vzorek,upravuji trko.....
Takže ještě jednou ...Mám 6 vynutí cívek po dvou drátech A,B.
1,3,5 levotočivá. 2,4,6 pravotočivá(číslováno z vnější strany)
konec vynutí 1A je napojen na začátek vynutí 1B konec 1B je na začátek 3A konec 3A na začátek 3B jeho konec pak na 5A......atd
sekce 2,4,6 stejnej postup.....
Ještě sem moc nepřemejšlel co jak a kolik do toho pustím, ale spoléhám na rady vás odborníku že mě trochu nakopnete,poradíte....nejsem moc zdatný elektrotechnik......(ale baví mě motat dráty )
ps:(už sem to na chvilku zapojil ,ve vodě ,na pc zdroj a zdá se mě, že se to asi chová trochu podivně na dráták???...což se ale není čemu divit u takovýho chaotickýho motáka.. )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Re: Ahoj
Zbytečně do toho motáš blbosti. Funguje to velmi dobře i s plochými elektrodami, jenom musíš vědět co máš dosáhnout.laik píše:Výtažek z tesly:
??????????????
P
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: P.
Ja nekritizujem. Ukazujem výsledky svojej práce, ktoré mám zdokumentované. Musel som ísť svojou cestou, pretože bohužiaľ v tejto hromade balastu ktorá sa tiahne celým fórom som cestu nenachádzal.Maco píše:P-tvoje príspevky sa začínaju podobať Mimovi.Ked začneš tak aj dokonči.Kritizovať vie každý.
P.
- laik
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
P.
příjmám kritku....
taky se mě to tak zdá že motám pátý přes devátý dohromady,ale.....
žádnej učenej z nebe nespad.....
jelikož tomu moc nerozumím nechám si klidně trochu poradit......
příjmám kritku....
taky se mě to tak zdá že motám pátý přes devátý dohromady,ale.....
žádnej učenej z nebe nespad.....
jelikož tomu moc nerozumím nechám si klidně trochu poradit......
- laik
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
P....
mam trošku malinkatej problém......jak mam zjistit tvuj meil???:...
když jsi anonymně????.....
nebo mi ho nějakej dobrotivec, co ho tady zná, napíše na sz???....
nebo mě mužeš napsat třeba na petix2zavináč tečka cz......
no jinak, v jádru motám sice víc věcí dohromady,ale mám v hlavě takovou nějakou nejasnou myšlenku a snažím se ji dostat nějak ven......
mam trošku malinkatej problém......jak mam zjistit tvuj meil???:...
když jsi anonymně????.....
nebo mi ho nějakej dobrotivec, co ho tady zná, napíše na sz???....
nebo mě mužeš napsat třeba na petix2zavináč tečka cz......
no jinak, v jádru motám sice víc věcí dohromady,ale mám v hlavě takovou nějakou nejasnou myšlenku a snažím se ji dostat nějak ven......
Komentovaný graf
Proud byl mezi 100 - 200 mA i s kompresorem. Množství sody by odpovídalo proudu v desítkách ampér. Proč asi?
P.
P.
Re: Komentovaný graf
A uspořádání elektrod/Zanoření...Anonymous píše:Proud byl mezi 100 - 200 mA i s kompresorem. Množství sody by odpovídalo proudu v desítkách ampér. Proč asi?
P.