Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Tibetská kefírová houba
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 220
- Registrován: pát 28 říj 2011 7:21
- Bydliště: Praha
- Dal: 244 poděkování
- Dostal: 57 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Klára - to nevím.
Jinak, také mám houbičky, mimo pití kefíru je používám i k omývání rukou a obličeje a vykoupala jsem se v tom. Bylo to opravdu příjemné. Potomek, ač kefír nepije, dal koupel a také ji hodnotil jako hodně příjemnou. Kefír hodnotím jako nejlepší z kravského mléka rovnou od kravičky, k kupovaného je lepší z tučnějšího a z bio -i ten Albert. Teď používám z Tesca značku Milkin, polotučné, také dobré.
Houbičky se dají v troše mléka zamrazit a prý i sušit a pak zase použít.
Mám dost houbiček, jsem z Prahy, kdo máte zájem, ozvěte se.
Doma mi visí síťka s cibulí - prý baští bacily a zatím..klepu na dřevo, a k tomu ještě pijeme citronovočesnekový nápoj.
Jinak, také mám houbičky, mimo pití kefíru je používám i k omývání rukou a obličeje a vykoupala jsem se v tom. Bylo to opravdu příjemné. Potomek, ač kefír nepije, dal koupel a také ji hodnotil jako hodně příjemnou. Kefír hodnotím jako nejlepší z kravského mléka rovnou od kravičky, k kupovaného je lepší z tučnějšího a z bio -i ten Albert. Teď používám z Tesca značku Milkin, polotučné, také dobré.
Houbičky se dají v troše mléka zamrazit a prý i sušit a pak zase použít.
Mám dost houbiček, jsem z Prahy, kdo máte zájem, ozvěte se.
Doma mi visí síťka s cibulí - prý baští bacily a zatím..klepu na dřevo, a k tomu ještě pijeme citronovočesnekový nápoj.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 70
- Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
- Bydliště: Brno, Přerov
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Ahoj,
tak se mi asi podařilo omylem umrtvit svoje houbičky.
Docela mě to štve, protože mi v poslední době produkovali vynikající kefír (jak chuťově, tak i hustotou) z Albert bio plnotučnýho mlíka - od pátku odpoledne do pondělka ráno jsem dokázal vyprodukovat asi 1 l vynikajícího kefíru.
Mám asi 3 verze jak se mi to povedlo.
1) V rámci urychlení tvorby kefíru vždy po nalití mléka z lednice do houbiček dávám sklenici s koubičkami do teplé vodní lázně (z kohoutku napustím vřelou vodu do kastrólku a do toho dám sklenici s houbičkami), aby se mlíko ohřálo na cca pokojovou teplotu.
Asi před týdnem jsem proces nahřívání udělal 2x po sobě - je možné, že jsem je přehřál.
Ale tato varianta je asi nejméně pravděpodobná.
2) před týdnem jsem vyjímečně použil mlého z mlékomatu na nám. TGM v Přerově - houbičky jsem zalil a asi 5 dní byly venku na vzduchu bez toho, aby je někdo zamíchal a nebo dal do ledničky. Pracuju totiž v Brně a zrovna jsem byl 5 dní mimo Přerov a zapoměl jsem sklenici s houbičkami dát do lednice a zapoměl jsem na to a manželka můj kefír ignoruje, protože ho nepije a starám se o něj sám. Takže kefír se vysrážel, vyplaval na povrch a byl několik dní na vzduchu a neponořená část seschla a mohla se infikovat. Když jsem po 5 dnech v pátek odpoledne přijel, tak jsem to akorát zamíchal a scedil - chuť byla divná, hodně kyselé, takže jsem to vylil a zalil další mlíko. od té doby se kefíru skrátka nedaří - mlíko po relativně dlouhé době akorát zkysne na tvaroh, ale nemá tendence kefírovatět.
takže dle bodu 2 za to možná může 5 dení pobyt mimo lednici bez péče, nebo také možná mlíko z mlékomatu, nebo vzájemná kombinace
3) v pátek večer po mém návratu do Přerova jsem si pustil plasmu od Crafta a prosklené rádoby dřevěné dveře asi nebudou na cca 4 m vzdálenosti pro plasmu překážka a houbičky jsem tak "úspěšně vyléčil" od všech mikroorganismů - a pak ať někdo tvrdí, že plasma nefunguje :-)
Už zkouším objednat nové houbičky a slibuju, že na ně budu tentokrát hodný. ty stávající skusím ještě vyléčit - až budu mít novou dávku houbiček a vyprodukuju kefír uspokojivé kvality, tak ty moje mrtvolky (zatím naložené v mlíku) do toho kefíru alespoň na týden namočím a budu doufat, že houbičky budou opět správně osídleny.
Máte někdo skušenosti s léčením houbiček?
tak se mi asi podařilo omylem umrtvit svoje houbičky.
Docela mě to štve, protože mi v poslední době produkovali vynikající kefír (jak chuťově, tak i hustotou) z Albert bio plnotučnýho mlíka - od pátku odpoledne do pondělka ráno jsem dokázal vyprodukovat asi 1 l vynikajícího kefíru.
Mám asi 3 verze jak se mi to povedlo.
1) V rámci urychlení tvorby kefíru vždy po nalití mléka z lednice do houbiček dávám sklenici s koubičkami do teplé vodní lázně (z kohoutku napustím vřelou vodu do kastrólku a do toho dám sklenici s houbičkami), aby se mlíko ohřálo na cca pokojovou teplotu.
Asi před týdnem jsem proces nahřívání udělal 2x po sobě - je možné, že jsem je přehřál.
Ale tato varianta je asi nejméně pravděpodobná.
2) před týdnem jsem vyjímečně použil mlého z mlékomatu na nám. TGM v Přerově - houbičky jsem zalil a asi 5 dní byly venku na vzduchu bez toho, aby je někdo zamíchal a nebo dal do ledničky. Pracuju totiž v Brně a zrovna jsem byl 5 dní mimo Přerov a zapoměl jsem sklenici s houbičkami dát do lednice a zapoměl jsem na to a manželka můj kefír ignoruje, protože ho nepije a starám se o něj sám. Takže kefír se vysrážel, vyplaval na povrch a byl několik dní na vzduchu a neponořená část seschla a mohla se infikovat. Když jsem po 5 dnech v pátek odpoledne přijel, tak jsem to akorát zamíchal a scedil - chuť byla divná, hodně kyselé, takže jsem to vylil a zalil další mlíko. od té doby se kefíru skrátka nedaří - mlíko po relativně dlouhé době akorát zkysne na tvaroh, ale nemá tendence kefírovatět.
takže dle bodu 2 za to možná může 5 dení pobyt mimo lednici bez péče, nebo také možná mlíko z mlékomatu, nebo vzájemná kombinace
3) v pátek večer po mém návratu do Přerova jsem si pustil plasmu od Crafta a prosklené rádoby dřevěné dveře asi nebudou na cca 4 m vzdálenosti pro plasmu překážka a houbičky jsem tak "úspěšně vyléčil" od všech mikroorganismů - a pak ať někdo tvrdí, že plasma nefunguje :-)
Už zkouším objednat nové houbičky a slibuju, že na ně budu tentokrát hodný. ty stávající skusím ještě vyléčit - až budu mít novou dávku houbiček a vyprodukuju kefír uspokojivé kvality, tak ty moje mrtvolky (zatím naložené v mlíku) do toho kefíru alespoň na týden namočím a budu doufat, že houbičky budou opět správně osídleny.
Máte někdo skušenosti s léčením houbiček?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 70
- Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
- Bydliště: Brno, Přerov
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Ahoj,
takže pokračování.
Houbičky jsem nechal týden ve sklenici v mlíku v ledničce, o víkendu jsem je vyndal a sklenici nahřál ve vodní lázni, další den se vytvořil kefír - takže žijou dál.
Houbičky jsou nezmaři, ale s plazmou se nekamarádí.
takže pokračování.
Houbičky jsem nechal týden ve sklenici v mlíku v ledničce, o víkendu jsem je vyndal a sklenici nahřál ve vodní lázni, další den se vytvořil kefír - takže žijou dál.
Houbičky jsou nezmaři, ale s plazmou se nekamarádí.
Re: Tibetská kefírová houba
Dobrý den,
chtěla bych si objednat jednu dávku tibetské kefírové houby..čekám na odpověď. Děkuji
chtěla bych si objednat jednu dávku tibetské kefírové houby..čekám na odpověď. Děkuji
Re: Tibetská kefírová houba
Já bych se chtěl taky přihlásit,kdyby měl někdo nadbytek,byl bych mu vděčen za 2 lžíce tibetské houby.
Díky peterkamiroslav57@gmail.com
Díky peterkamiroslav57@gmail.com
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 980
- Registrován: ned 02 led 2011 17:48
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tibetská kefírová houba
kdysi tu byl odkaz na aukro a i dnes se tam dá najít.
http://aukro.cz/tibetska-houba-lecive-u ... 02079.html
Dal jsem stranou pár kousků ze svého chovu, takže můžu poskytnout, ale dvě lžíce teda nemám - to bude potřeba dopěstovat. S dobrým krmením z toho budou dvě lžíce za dva týdny. Jestli chcete, pošlete mi do SZ tel. číslo a domluvíme se na předání, pokud bydlíte poblíž, nebo mi dodáte ofrankovanou obálku s adresou a já do ní dám houbu.
http://aukro.cz/tibetska-houba-lecive-u ... 02079.html
Dal jsem stranou pár kousků ze svého chovu, takže můžu poskytnout, ale dvě lžíce teda nemám - to bude potřeba dopěstovat. S dobrým krmením z toho budou dvě lžíce za dva týdny. Jestli chcete, pošlete mi do SZ tel. číslo a domluvíme se na předání, pokud bydlíte poblíž, nebo mi dodáte ofrankovanou obálku s adresou a já do ní dám houbu.
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 36
- Registrován: sob 23 říj 2010 13:10
- Kontaktovat uživatele:
TIBI - vodné kryštáliky
Chcel by som sa informovať, že kto má skúsenosti s TIBI vodným kefirom?
Konkrétne TIBI pripravované spolu s GOJI.
Dočítal som sa, že najkvalitnejšie je to s figami.....ale...
Goji je novinka u nás na trhu.
V posledných rokoch sa veľmi dostáva na povedomie a viem, že obsahuje neskutočne veľa prospešných látok.
Chcel by som teda vedieť, že či tieto prospešné látky vytiahne TIBI lepšie než ako keď by sa goji konzumovalo sušené??
A ČI O TOM JE NIEKDE NEJAKÁ ZMIENKA, ŽE ČO VŠETKO OSTANE V TIBI NÁPOJI, KEĎ SA PRIPRAVUJE S GOJI??
TAKŽE
TIBI + GOJI
KTO POZNÁ SILU ÚČINKOV??
Konkrétne TIBI pripravované spolu s GOJI.
Dočítal som sa, že najkvalitnejšie je to s figami.....ale...
Goji je novinka u nás na trhu.
V posledných rokoch sa veľmi dostáva na povedomie a viem, že obsahuje neskutočne veľa prospešných látok.
Chcel by som teda vedieť, že či tieto prospešné látky vytiahne TIBI lepšie než ako keď by sa goji konzumovalo sušené??
A ČI O TOM JE NIEKDE NEJAKÁ ZMIENKA, ŽE ČO VŠETKO OSTANE V TIBI NÁPOJI, KEĎ SA PRIPRAVUJE S GOJI??
TAKŽE
TIBI + GOJI
KTO POZNÁ SILU ÚČINKOV??
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 980
- Registrován: ned 02 led 2011 17:48
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tibetská kefírová houba
Storno
houba mi smrdí už týden v lednici a poptávající se za tu dou ani nepřihlásili. Neozval se ani nikdo jiný. Pouštím houbu na vodní tobogán. Pokud bude někdo mít zájem za výše uvedených podmínek, oddělím z chovu.
houba mi smrdí už týden v lednici a poptávající se za tu dou ani nepřihlásili. Neozval se ani nikdo jiný. Pouštím houbu na vodní tobogán. Pokud bude někdo mít zájem za výše uvedených podmínek, oddělím z chovu.
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
Re: Tibetská kefírová houba
Ahojte,
mate este niekto hubu na predaj?
Ak by bol niekto z prahy tak si pridem osobne, popripade kludne aj postou. Dik.
mate este niekto hubu na predaj?
Ak by bol niekto z prahy tak si pridem osobne, popripade kludne aj postou. Dik.
-
- Starší člen
- Příspěvky: 105
- Registrován: úte 29 pro 2009 17:00
- Dostal: 12 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Zdravím vespolek-před měsícem jsem se stal majitelem této houby .Následně jsem se zajímal o její účinky a pročítal různá doporučení.Toto forum jsem pročetl ne velmi podrobně , ale jaksi mi tady chyběla jedna drobnost-po přecezení kefíru a před následným zalitím houby mlékem je potřeba tu houbu propláchnout na sítku(plastovým) vodou.Já teda nemám chlorovanou , na chlor možná negativně reaguje.A ještě poznámku-sklenici zakrývám ubrouskem a obemknu gumičkou-může dýchat a zatím to stačí.Nepoužívám víčko-přece jen je to kov-i když potažený...něčím.
Jinak mě pomáhá i při ....hmmm..no....hnačce..
Jinak mě pomáhá i při ....hmmm..no....hnačce..
Re: Tibetská kefírová houba
Ahoj všem, sháním kefírovou houbu - nejlépe od někoho, kdo pochází z Havířova a okolí (osobní odběr). Nenajde se zde nějaká dobrá duše?
Děkuji, Beth
Děkuji, Beth
Re: Tibetská kefírová houba
Tady to už dlouho nežije, všichni všechno s kefírem umí (ono to není nic složitého). Ale, kdyby to četl někdo kdo má hodně nastudováno a mohl mi pomoct:
Nevíte prosím někdo, proč PŘESNĚ nesmí houba přijít do styku s kovem?
Platí to i pro nerez? Platí to jen pro houbu (zrno) jako takovou nebo by měl být styk s kovem nepříznivý i pro produkt = pro živý obsah v hotovém kefíru?
Praktické vysvětlení: Děláme kefír už hodně let a taky dlouho (i když ne tolik) z přebytků cosi jako kefírový tvaroh. Nyní chci množství vyrobeného tvarohu skokově zvýšit a uvažuju o praktické stránce věci. Hodilo by se mi nerezové nádoí, ale nechci nás připravit o živý obsah, který je prakticky identicky prospěšný jako v kefíru.
Nevíte prosím někdo, proč PŘESNĚ nesmí houba přijít do styku s kovem?
Platí to i pro nerez? Platí to jen pro houbu (zrno) jako takovou nebo by měl být styk s kovem nepříznivý i pro produkt = pro živý obsah v hotovém kefíru?
Praktické vysvětlení: Děláme kefír už hodně let a taky dlouho (i když ne tolik) z přebytků cosi jako kefírový tvaroh. Nyní chci množství vyrobeného tvarohu skokově zvýšit a uvažuju o praktické stránce věci. Hodilo by se mi nerezové nádoí, ale nechci nás připravit o živý obsah, který je prakticky identicky prospěšný jako v kefíru.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 362
- Registrován: čtv 30 dub 2015 9:17
- Dal: 86 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Z jednoduchého dôvodu, všetky huby na svete majú ku kovom (ich ionom) rovnaku afinitu ako hodená špongia do vody - rovnako tak ako ona s vodou i oni ich do seba nasávajú no nereagujú s ními. V preklade to znamená že tak lahko ako sa tie kovy do huby nasajú, tak isto hahko (niesu v nej chemicky nijak viazané) sa z nej aj uvolnia - efekt špongie.vrnued píše:Nevíte prosím někdo, proč PŘESNĚ nesmí houba přijít do styku s kovem?
Ano, nerez nieje výnimkou. Jediným kovom s ktorým nieje problém je paradoxne zakázaný hliník. Je tomu tak len vďaka doslova okamžitému vzniku povrchovéj vrstvy Al2O3 po obnažení kovového Al ktorá zabranuje uvolnovaniu kovového hliníka do prostredia v ktorom sa tento kov nachádza.vrnued píše:Platí to i pro nerez? Platí to jen pro houbu (zrno) jako takovou nebo by měl být styk s kovem nepříznivý i pro produkt = pro živý obsah v hotovém kefíru?
Ak to chceš robiť komerčne, predpisy ťa nepustia takže nič iné ako nerez alebo sklo ti neozostáva. Ak súkromne pre vlastnú potrebu, osobne by som neváhal použiť hliník.vrnued píše:Praktické vysvětlení: Děláme kefír už hodně let a taky dlouho (i když ne tolik) z přebytků cosi jako kefírový tvaroh. Nyní chci množství vyrobeného tvarohu skokově zvýšit a uvažuju o praktické stránce věci. Hodilo by se mi nerezové nádoí, ale nechci nás připravit o živý obsah, který je prakticky identicky prospěšný jako v kefíru.
Být sám sebou má za následok vyhostenie mnohými luďmi, podrobenie se prianiu iných má za následok být vyhosteným sám v sebe... Príroda nerobí žiadne skoky... Míerou chápania člověk pracuje na sebe, mierou nechápania na toho, kdo chápe víc...
Re: Tibetská kefírová houba
Díky za reakci. Resp., lépe řečeno, za diskusi - protože se obávám, že vše jasné ještě není.
A nyní k nerezu. Nevydržel jsem a při celkem deficitu české diskuse o kefíru jsem se kouknul po světě. (Pravda, mohl jsem to udělat hned.) Toto je stránka, o které říkají, že když něco nevíš, tak tam je o kefíru vše:
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html
Co tedy tam píšou o styku s kovem. Zkrácený překlad: Jde o mýtus z doby, kdy se kefír dostal do Exropy (cca 1900), kdy bylo běžné nádobí měděné, mosazné, železné... Takto reaktivní kovy jsou evidentně pro kyselé prostředí dost nevhodné. Naproti tomu nerez (opravdu nerez, ne obyčejný ocelový plech) je téměř intaktní a přinejmenším pro krátkodobý styk by neměl vadit.
Přesto si nechávají otevřená zadní vrátka, úvahou o možnosti vzniku elektrochemického článku (já ale nechápu s čím, byl-li by nerez jediný kov v roztoku).
Když o tom celkově uvažuju, asi jsem položil uvodní otázky příliš obecně. Nechystám se ani zrna ani kefír v nerezu přechovávat, zrna by s ním do styku nepřišla vůbec. Jádro problému je otázka, zdali krátkodobý styk s nerezem (max. přes noc) může zabíjet živé bakterie v hotovém tvarohu / syrovátce (zrna jsou z kefíru už dříve odfiltrována). To samozřejmě nechci - o to tu běží. Na to by nejspíš odpověděl biolog, laboratorní pracovník, kdo dělá ve firmě která vyrábí probiotika... Někdo takový zde? Díky
Termín "kefírová houba" je jen hovorově, ve skutečnosti se o žádnou houbu nejedná. Ty "chrchlíky" jsou něco jako polysacharidové "stavby" sloužící k přebývání mikroorganismů (některé je vytváří, všechny pak obývají).deʒa vy píše:Z jednoduchého dôvodu, všetky huby na svete majú ku kovom (ich ionom) rovnaku afinitu ako hodená špongia do vody - rovnako tak ako ona s vodou i oni ich do seba nasávajú no nereagujú s ními. V preklade to znamená že tak lahko ako sa tie kovy do huby nasajú, tak isto hahko (niesu v nej chemicky nijak viazané) sa z nej aj uvolnia - efekt špongie.vrnued píše:Nevíte prosím někdo, proč PŘESNĚ nesmí houba přijít do styku s kovem?
K hliníku: Ano, tento poznatek z technické praxe je jistě správný. Ona se vůbec nebezpečnost čistých kovů obecně vykládá zjednodušeně a tak se přeceňuje (např. kovová rtuť vůbec není tak jedovatá jak si laici myslí!). Jenže, v tvém názoru není zamontována úvaha, že za nepřístupu vzduchu a naopak v kyselém prostředí se už bude asi jednat o jiné sloučeniny. A nebezpečnost vázaného hliníku, rtuti... (oproti kovovému), to už je jiná káva. Takže z toho bych strach já měl.deʒa vy píše:Ano, nerez nieje výnimkou. Jediným kovom s ktorým nieje problém je paradoxne zakázaný hliník. Je tomu tak len vďaka doslova okamžitému vzniku povrchovéj vrstvy Al2O3 po obnažení kovového Al ktorá zabranuje uvolnovaniu kovového hliníka do prostredia v ktorom sa tento kov nachádza.vrnued píše:Platí to i pro nerez? Platí to jen pro houbu (zrno) jako takovou nebo by měl být styk s kovem nepříznivý i pro produkt = pro živý obsah v hotovém kefíru?
A nyní k nerezu. Nevydržel jsem a při celkem deficitu české diskuse o kefíru jsem se kouknul po světě. (Pravda, mohl jsem to udělat hned.) Toto je stránka, o které říkají, že když něco nevíš, tak tam je o kefíru vše:
http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html
Co tedy tam píšou o styku s kovem. Zkrácený překlad: Jde o mýtus z doby, kdy se kefír dostal do Exropy (cca 1900), kdy bylo běžné nádobí měděné, mosazné, železné... Takto reaktivní kovy jsou evidentně pro kyselé prostředí dost nevhodné. Naproti tomu nerez (opravdu nerez, ne obyčejný ocelový plech) je téměř intaktní a přinejmenším pro krátkodobý styk by neměl vadit.
Přesto si nechávají otevřená zadní vrátka, úvahou o možnosti vzniku elektrochemického článku (já ale nechápu s čím, byl-li by nerez jediný kov v roztoku).
Sklo bohužel nepřichází v úvahu, jde mi především o cedník, síto. O komerční možství nejde, mluvím o tvarohu z 1 až 1 1/2 litru kefíru denně. Jenomže to nechci a nemůžu (tu fázi kefír -> tvaroh) dělat denně. A 5-7-10 litrů už je množství, které se umělohmotným cedníkem z kuchyňských potřeb dělá fakt blbě. A protože s časem musím šetřit více než s penězi, tak chci koupit vybavení.deʒa vy píše:Ak to chceš robiť komerčne, predpisy ťa nepustia takže nič iné ako nerez alebo sklo ti neozostáva. Ak súkromne pre vlastnú potrebu, osobne by som neváhal použiť hliník.vrnued píše:Praktické vysvětlení: Děláme kefír už hodně let a taky dlouho (i když ne tolik) z přebytků cosi jako kefírový tvaroh. Nyní chci množství vyrobeného tvarohu skokově zvýšit a uvažuju o praktické stránce věci. Hodilo by se mi nerezové nádoí, ale nechci nás připravit o živý obsah, který je prakticky identicky prospěšný jako v kefíru.
Když o tom celkově uvažuju, asi jsem položil uvodní otázky příliš obecně. Nechystám se ani zrna ani kefír v nerezu přechovávat, zrna by s ním do styku nepřišla vůbec. Jádro problému je otázka, zdali krátkodobý styk s nerezem (max. přes noc) může zabíjet živé bakterie v hotovém tvarohu / syrovátce (zrna jsou z kefíru už dříve odfiltrována). To samozřejmě nechci - o to tu běží. Na to by nejspíš odpověděl biolog, laboratorní pracovník, kdo dělá ve firmě která vyrábí probiotika... Někdo takový zde? Díky
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 265
- Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
- Dal: 191 poděkování
- Dostal: 185 poděkování
Re: Tibetská kefírová houba
Pokud jde jen o cedník, neuvažoval jsi, že bys to přecedil přes plátno? Pokud vím, tak se tak dřív tvaroh dělal.